האנשים שבחיינו

mich78

New member
האנשים שבחיינו

(לבקשת המינהלת המקסימה
) ישנה גרסה הטוענת כי יש אנשים שהם זמניים בחיינו שישנם אנשים שסביבנו בגלל סיבה מסויימת ולאחר מילוי תפקידם הקשר מתנתק ... וישנם אנשים שאנו פוגשים והם ממשיכים איתנולכל החיים ... מה דעתכם

mich78

New member
כלומר ... ../images/Emo35.gif

לכול מי שמופיע בחיינו יש סיבה

פטאליזם ../images/Emo18.gif

אני לא מסכימה עם תאוריה הקובעת, ללא כל הוכחה, כי ישנו גורם כלשהו המכוון באופן כזה או אחר את הפגישות שלנו עם אנשים בחיינו. אני מאמינה במקריות ובאופי האדם. אנשים שונים ינצלו באופן שונה הכרויות וקשר שיש להם עם אנשים בחייהם. מחד יש זוג החי ביחד בהרמוניה מוחלטת עד זקנה ושיבה למרות שנפגשו במקרה ונישאו זמן קצר לאחר מכן, ומאידך זוג אחר מתגרש חצי שנה אחרי החתונה למרות שחי קודם כזוג נשוי שנים. ישנם אנשים רבים שהכרתי בחיי שהיו חסרי משמעות עבורי למרות שהיה בינינו קשר ארוך (עמיתים לעבודה, למשל) ואחרים שהכרותי איתם קצרה והם משמעותיים הרבה יותר.

נץ666

New member
אני מכיר את הגישה הזו

אני שולל אותה בתוקף רב כי יש בה תפיסה אינסטרומנטלית של מערכות יחסים. אנשים לא נמצאים כדי "למלא תפקיד" ואז כשהתפקיד מסתיים הם "נעלמים". מערכות יחסים מטבען דינמיות. במערכות יחסים יש לפחות שני משתתפים, וכל אחד מבטא במערכת יחסים את עצמו/ה. התנועה של מערכת יחסים, השינוי שבה הפסקתה או המשכתה תלויה במשתנים רבים ומגוונים, שלצמצם את הכל למושג "תפקיד" נראה לי פשטני ולא ממש מדוייק.

מסכימה עם זה

אכן יש הרבה אנשים שאנחנו פוגשים במהלך חיינו בסיטואציה חד פעמית ואחרי זה נעלמים , ויש אנשים שגם אם פגשנו פעם אחת מיד נוצ קליק ואיך שהוא שומרים על קשר ומידי פעם כאילו במקרה נפגשים, אבל גם אני מאמינה שלא במקרה נוצרים קשרים.

לכל אדם שנקרה בדרכינו

כל אדם שנקרה בדרכינו בא ללמד אותנו שיעור בחיים

החתולית

New member
בודאי שחלקם זמניים

אני מאמינה בכך בכל לבי (ואני איני אדם מאמין או רוחני במיוחד). כבר לפני זמן רב, קיבלתי את העובדה, שיש אנשים שכנראה שהיה להם תפקיד מסויים בחיי, וכשהוא הסתיים, הקשרים הללו הסתיימו. יש לי חברים שאתי כבר מעל 20 שנה, יש לי קשרים עם אנשים שלמדו אתי בביה"ס התיכון ואפילו בביה"ס היסודי (והאמינו לי שזה לפני שנתיים שלוש). אבל, היו לי חברים, שהיו חברים אמיתיים, שהיתה בינינו ידידות כנה וכעת אין בינינו כל קשר, למרות שמעולם לא רבנו. הקשרים הללו פשוט מתמוססים, כאשר מאבדים עניין משותף.

רומיקה

New member
דעתי ../images/Emo27.gif

לדעתי המשפט הזה של "אנשים באו למלא תפקיד מסויים בחיינו- וכעת שסיימו למלא אותו- הם חופשיים ללכת"- לדעתי- המשפט הזה מובא בעיקר כשכואב לנו להיפרד מאדם מסויים- ואני יכולה להעיד עלי באופן אישי- שכאשר עצוב לי וקשה להיפרד מבן אדם כלשהו- אז המשפט הזה מאוד מנחם אותי באותו הרגע אבל תכלס.. אני לא חושבת שזה כ"כ נכון.. המשפט הזה טוב בתור ניחומים.. אבל כדבר מדעי- לא נראה לי...

למעלה