על מה אתם מתערמים???
עוד מעט תכעסו על זה שמכספי משלם המיסים ממנים לו סורגים, אוכל, מדי בית סוהר ואפילו שמירה. תחשבו קצת... אתם לא חושבים שהאינטרס שלנו הוא להרחיק את הבעיה מהחברה? אני מבין שיש צורך בנקמה מסויימת, אבל אסור לירות לעצמנו ברגליים. לומר משפט כזה זה להיות מאוד אטום להשלכות. נכון! האנס היקר לא יוציא מכיסו עבור הטיפול (כאילו שיש איזשהו בית משפט בעולם שיכול לחייב אדם להוציא מכספו על מנת ללכת לטיפול), אבל הטיפול ימומן ע"י המדינה, יבוקר ע"י המדינה והוא אינטרס של המדינה! ממש כמו כליאה בבית סוהר, כך הטיפול הזה שירחיק את האלימות הנוראית מהחברה, שירחיק את האלימות מאותו אדם. תחשבו שמה שאנחנו עושים זה בעצם להרחיק את האלימות מהאנס (בתקווה שהטיפול עובד). תחשבו שאנחנו מצליחים לבודד ממנו את האלימות ולכלוא את האלימות במעין כלא. אחרי שנחשפים לאונס או לנאנסת כפי שקרה למשהי שאני מכיר אישית, הצורך לנקום הוא גדול וטבעי. תודה לאל שאין קירות שאונסים ומלפפונים שאונסים או עצים שאונסים ושיש בני אדם, כי בחפצים דוממים אי אפשר לנקום. אבל מעבר לנקמה והצורך לגרום סבל לצד שגרם אותו לי או לאותם נשים. מעבר לזה יש תמיד את הצד הפרקטי, מה ואיך היינו רוצים שהעתיד יראה. אני לא רוצה לראות אנסים יוצאים מכלא, אונסים וחוזרים עם כרטיס חופשי חודשי. חודש בפנים, חודש בחוץ... אני רוצה לראות חברה שנלחמת ביעילות בחוליים שבה. חברה שלא שמה בכלא אנס ופוטרת בכך את הבעיה. חברה שכזו היא לעג נוראי בעיני! אני רוצה חברה מפוקחת שמודעת שהמבנה שלה מצית אלימות, חברה שמודעת לכך שמילים וביטויים כגון - "בעלי", "נקבה" וכד´ נוצרים ויוצרים היררכיה בין המינים. חברה שמטפלת בעצמה! חברה שמנסה לשנות דפוסי התנהגות ולא כזו שזורקת את האשמה על אנס אחד ומכניסה אותו לכלא... דבר שמזכיר לי את משפטי נירנברג הבזויים, ואת משפטו של מילושוביץ ואח´, משפטים ש"מטהרים" את החברה ומצדיקים את אוזלת ידה בטיפול אמיתי וכן בנושא. ידידה טובה שלי נאנסה על ידי שלושה גברים. את ההרס והכאב לא שמעתי ממנה, שמעתי עליו ממעשיה והתנהגותה. הם הרסו את חייה. עם כל הרצון לנקום ולראות אותם סובלים, אני רוצה בכל תוקף שהמדינה תטפל בהם. אין אצלנו, תודה למוסר/אל, עונש מוות ויבוא יום שהשלושה ישתחררו (אחד עומד להשתחרר אוטוטו). האלימות שבהם לא נעלמה בכלא ולא תעלם לבד. לא הייתי רוצה לשמוע על עוד נערה או נער שכובים בתוך אמבטיה כשכל פעם שני גברים צופים ואוחזים בדלת על מנת שאף אחד מהרוקדים במסיבה לא ייכנס פנימה, צופים בזה שאונס ומתחלפים. אני בעד כל טיפול והייתי מוכן לממן אותו מכספי שלי.