האנס הסדרתי מבקש שנממן לו טיפול...

מסכימה עם סיסתא. האם ראיתם

אתמול את כתבת הטלויזיה (לא זוכרת באיזה ערוץ) על הגברים שהותקפו מינית? לפעמים אצל גברים זה יכול להיות נורא יותר! אם אצל אישה תקיפה מינית גורמת טראומה, אובדן, חוסר אונים, כאב ריגשי אינסופי, הרי שאם נוסיף את הסטיגמה אצל גברים, את העובדה שהסביבה פחות אמפאטית למצוקתם, ואת הפגיעה בדימוי ה"גברי" שלהם, זה עשוי (עלול) להיות אף גרוע יותר - למרות שיש להסתייג ולומר שאצל כל אחד הפגיעה והסבל הם שונים, ואי אפשר להשוות בין אדם אחד לשני.

פברואר

New member
אבל מירה, אני לתומי חשבתי שסיסתה

שאלה שאלה רטורית משהו ולא קבעה שגברים סובלים יותר. אני ממש לא מסכימה שניתן לקבוע מדדים לכאב ולסבל מאונס. מקסימום נוכל להגיד שגברים חווים את הטראומה בצורה שונה מנשים ועם קומפלקסים נילווים שונים. לעתים קרובות מאוד נקודת המבט של גבר על מקרה או תרחיש מסויים שונה מזו של אישה. לעיתים זה מצחיק מאוד וגובל ברשומון. לפעמים פחות....

sista

New member
לא רטורית, פשוט אין מקום להשוואה.

אי אפשר כמובן למדוד סבל ואי אפשר לטעון שגבר שנאנס יסבול פחות מאישה. עם כל המצב העגום אצל שני המינים בדיווח על מקרי אונס ותקיפה, לדעתי יש תת דיווח רב יותר אצל גברים וזה לא אומר שהם מותקפים פחות או סובלים פחות.

אולי אני טועה אבל נראה לי ברור

שאתלונן במשטרה אם יאנסו אותי ,כי אם לא אתלונן ארגיש אשם בזה שאותו אחד מסתובב חופשי וקרוב לודאי ממשיך לפגוע באחרים. האם הדעה של נשים או גברים לגבי שאלה זאת אחרי שנאנסו שונה מהדעה שלהן(ם) לפני שנאנסו כלומר האם בסקר דעת קהל של אלו שלא הותקפו מינית יתקבלו אחוזים גבוהים יותר של נשים או גברים שמתכוונות(מתכוונים) להתלונן במקרה של אונס?

sista

New member
דיווח על אונס אינו עניין רציונלי

הפגיעה מלווה ברגשות קשים של אשמה ובושה, רצון להכחיש את כל העניין ובטח שלא לשחזר אותו שוב ושוב מול שוטרים ובבתי משפט, ולשאת את התווית האיומה ולעתים גם לשאת רמיזות שהנפגעת או הנפגע לא מנעו את האונס. לא תמצא בהכרח קורלציה בין נכונות לדווח באופן היפוטתי ומעשי.

מירה, עניין הפגיעה החמורה יותר

לכאורה אצל גברים אין לו מדדים מלבד העובדה שבאופן טבעי - היות ומעט מאוד גברים נפגעים מינית ממוקדות מערכות התמיכה בנשים והגברים נשארים עם פחות סיוע. גם זה אגב במגמת שינוי. לא ניתן לכמת סבל אנושי וכאישה וכשייכת למגדר ממנו באות רוב הקורבנות אני אישית פחות מתעניינת במאבק הנפגעים ומעדיפה לפעול לצמצום אחוז הנפגעות. אין זה אומר שאני פוסחת על הסעיף הנ´ל אולם הכאב שקרוב לליבי ולמוטיבציה האישית שלי לפעול הוא כאב הנשים. האלימות המינית נגד גברים היא למעשה אחת ההוכחות לטעמי שאונס הוא אלימות וכוחניות וסוגיית שליטה שבחרה לה ערוץ של תקיפה מינית מכל מיני סיבות פסיכולוגיות (לא רלוונטיות לטעמי) של האנס וכל הנסיונות הנואלים אפילו כאן בפורום - של גברים בעיקר - לייחס לזה מיניות עקומה או משהו הם בולשיט אחד גדול. חנה

איה@

New member
מירה - גם הדימוי "הנשי" שלי נפגע ../images/Emo18.gif

כנפגעת גילוי עריות. בנושא הזה - אין מקום להפרדה בין המינים. הכאב, הפגיעה, הנזק לכל החיים - משותף הוא. מכאן - אני רוצה לשלוח חיזוקים וחיבוקים למרואיין צריך הרבה מאד אומץ כדי להחשף ולספר סיפור כואב ומזעזע שכזה. וככל שתרבה החשיפה בנושא - כך ניתן אומץ ונציל עוד נשמות. איה.

איה@

New member
ועוד........אני רוצה שיגיע היום....

שבוא נפגעת תקיפה מינית - לא תתבייש באונס שעברה לא תסתיר זאת - גם לא מהקרובים לה ביותר לא תרגיש אשמה לא תרגיש בזויה לא תרגיש מושפלת..... הכל תלוי ביחס החברה - כלפי הנאנסת וכאן יש מקום לתיקון גדול! איה.

ריקשה

New member
תיקון

קראתי שוב את תגובותיך וכנראה פרשתי לא נכון את דבריך. מודה ועוזב ירוחם.

ספיר ק

New member
אונס וטרור

למרות הדמיון, המניעים הם שונים. לאנסים אין איזו אג´נדה כוללת. הם לא מאורגנים באיזה ארגון אנסים שנלחם למען המטרות שלו. טרוריסטים כן. אונס הוא מטרה, טרור הוא אמצעי. טרור הוא מלחמה פסיכולוגית. לכן, תיאורטית, אפשר לטעון שברגע שהטרוריסט ישיג את המטרה שלו, לא יהיה לו יותר מניע לעסוק בטרור. (לגופו של עניין, גם אני לא מאמינה בהסכם, כי אני מאמינה שמטרתם היא הקמת מדינה פלסטינית על כל ארץ ישראל, והטרור הערבי לא יפסק עד שישיגו מטרה זו. אני מאמינה בהרתעה, במקרה הזה). ומסכימה מאוד עם טענתך לגבי "רצח נשים וילדים".

sista

New member
אני מודה בבורות נרחבת בעניין, חנה.

אני לא יודעת אם טיפול עוזר ואיזה. אולי משהו בכיוון ההתנהגותי, או איזושהי צורת פיקוח על עבריינים שהשתחררו, כמו קצין מבחן. בגלל זה הוספתי את הערת האפקטיביות. עם ניתוחי מוח תהיה לדעתי בעיה מוסרית קשה וגם בעיה לאכוף אותם. משהו דרסטי אחר - עיקור? אני לא מבינה לאן את חותרת.

עבדתי קשה אחר הצהריים על חיפוש

של חומר על שיקום עברייני מין והאינטרנט העלה אפס תוצאות. עד כה אני מדברת מזיכרון של קריאה של חומר שקראתי בעבר אבל לא מרימה ידיים ועוד אמצא משהו בסוף... חנה

augustus

New member
כמשלמת מסים אני מעידה

שהוא כבר עלה לי הון תועפות: משפט, סניגור ציבורי (היו לו איזה שמונה עשרה), שתי דלתות פלדלת, גז מדמיע וסורגים על החלון שיוצא לגג. כדאי שישב בפנים, כמה כסף כבר יש לי

calisto

New member
דווקא זה רעיון שעשוי להיות חסכוני

השיקום לא ממש נועד לשפר את חייו של האנס כמו להגן יותר על הסביבה וכן, אוגוסטוס, לחסוך לך (ולי) הרבה כסף. אם באמת השיקום הזה יעבוד והאנס יגיע למצב בו לא ירגיש צורך לאנוס (זאת מתוך נקודת הנחה שאכן עבריינות מין היא במידה רבה הפרעה נפשית חוזרת), אז לא רק שנגן על הרבה קורבנות פוטנציאליים מהאיש הזה, אלא גם נחסוך לא מעט כסף על בתי סוהר. צריך לשים לב שעבריינות מין היא אחד מסוגי העבריינות הבולטים ביותר בכך שהפושע חוזר שוב ושוב על הפשע. כל זאת, כמובן, רק אם השיקום אכן מוכח כיעיל. אם לא - תדחפו אותו לתא הכי קטן ואפל שאתם יכולים ותזרקו את המפתח, מבחינתי. ולגבי שיקום נפגעות תקיפה מינית, אין שום ספק בכלל שזה בעדיפות-על ושלא יבלבלו לי את המוח עם בולשיט פסאודו-ליברליסטי.

augustus

New member
אני מאוד מחבבת

הערות נוסח "שלא יבלבלו לי את המוח עם בולשיט פסאודו ליברלי", פעם אחרונה שמעתי את האמירה הזאת בוויכוח עם בחור בכיתה שהציע להוציא להורג ללא משפט את כל הקרובים מדרגה ראשונה של המחבלים המתאבדים, זה היה לפני חודשיים ומאז האמירה חסרה לי מאוד.
לענייננו: נכון להיום, האנסים לא מקבלים מאסר עולם ללא אפשרות חנינה, לכן יש שתי אופציות: א´ להחיל עליהם עונש כזה ב´ לדאוג שבבוא העת, כאשר הם ישתחררו מהכלא, הם יהיו כמה שפחות מסוכנים. בכל אופן, דעתי שיש לטפל באנס לא באה מחיבה בלתי נשלטת לאנסים. הטיעון שצריך לטפל בנאנסות ולא באנסים הוא פופוליסטי בעיניי, הטיעון הזה סוחף כי ברור שלכולנו יש אמפטיה לנאנסות ולא לאנסים. אבל אין שום סיבה בעולם שאחד יבוא על חשבון השני, הטיפול באנס צ"ל מתקציב הרשות לשיקום האסיר שאין לה שום קשר לנאנסות, ובכל מקרה מדובר בתקציבים מגוכחים ביחס ל - 247 מיליארד ש"ח של תקציב מדינת ישראל. גם אין כזה דבר "תקציב מוגבל", מין כמות שטרות ספורה מתחת לבלטה של הממשלה, אם כבר אז שר האוצר הנוכחי (בניגוד לנגיד בנק ישראל) מאמין במדיניות פיסקלית כדרך לצאת מהמיתון, אז שיגדיל את הוצאות הממשלה (מאבק באלימות נגד נשים מספיק חשוב, לא? אה, לא? אז זאת הבעיה, ולא הכסף). ד"א, אם הדחף לאונס הוא באמת הפרעה נפשית ולא חוסר מוסריות טהור, אזי על אחת כמה וכמה חובה לטפל באנסים. רק בואו נעזוב את הוויכוח של "מה קודם...", כבר אמרתי שאלה שתי רשויות שונות, ובכל מקרה לשאלה של "מה קודם" יש לי שתי תשובות מהממות: 1. שיקחו מהעשירים; 2. שיורידו מכביש חוצה שומרון.

four seasons

New member
תמיד ראיתי באוגוסטוס

שפויה, האנס הסידרתי כבר נמצא בכלא ויום אחד הוא ישתחרר לצערי הרב, הוא כבר הביע את דעתו שמגיע לו מוות על מעשיו ואם הוא רוצה לקבל טיפול מיוזמתו, אז כולנו נרוויח מהעניין, אגב הוא לא קיבל מאסר עולם? מזעזע אותי לגלות שנשים שעברו אונס, טיפול בהן לא ממומן ע"י המדינה, יש חוק שמטפל בניפגעי/ות טרור, אונס קשה לא פחות, אני המום אולי כדאי לעשות עצומה נחתום עליה פה בפורום נעביר הלאה ואחר כך לכנסת

על מה אתם מתערמים???

עוד מעט תכעסו על זה שמכספי משלם המיסים ממנים לו סורגים, אוכל, מדי בית סוהר ואפילו שמירה. תחשבו קצת... אתם לא חושבים שהאינטרס שלנו הוא להרחיק את הבעיה מהחברה? אני מבין שיש צורך בנקמה מסויימת, אבל אסור לירות לעצמנו ברגליים. לומר משפט כזה זה להיות מאוד אטום להשלכות. נכון! האנס היקר לא יוציא מכיסו עבור הטיפול (כאילו שיש איזשהו בית משפט בעולם שיכול לחייב אדם להוציא מכספו על מנת ללכת לטיפול), אבל הטיפול ימומן ע"י המדינה, יבוקר ע"י המדינה והוא אינטרס של המדינה! ממש כמו כליאה בבית סוהר, כך הטיפול הזה שירחיק את האלימות הנוראית מהחברה, שירחיק את האלימות מאותו אדם. תחשבו שמה שאנחנו עושים זה בעצם להרחיק את האלימות מהאנס (בתקווה שהטיפול עובד). תחשבו שאנחנו מצליחים לבודד ממנו את האלימות ולכלוא את האלימות במעין כלא. אחרי שנחשפים לאונס או לנאנסת כפי שקרה למשהי שאני מכיר אישית, הצורך לנקום הוא גדול וטבעי. תודה לאל שאין קירות שאונסים ומלפפונים שאונסים או עצים שאונסים ושיש בני אדם, כי בחפצים דוממים אי אפשר לנקום. אבל מעבר לנקמה והצורך לגרום סבל לצד שגרם אותו לי או לאותם נשים. מעבר לזה יש תמיד את הצד הפרקטי, מה ואיך היינו רוצים שהעתיד יראה. אני לא רוצה לראות אנסים יוצאים מכלא, אונסים וחוזרים עם כרטיס חופשי חודשי. חודש בפנים, חודש בחוץ... אני רוצה לראות חברה שנלחמת ביעילות בחוליים שבה. חברה שלא שמה בכלא אנס ופוטרת בכך את הבעיה. חברה שכזו היא לעג נוראי בעיני! אני רוצה חברה מפוקחת שמודעת שהמבנה שלה מצית אלימות, חברה שמודעת לכך שמילים וביטויים כגון - "בעלי", "נקבה" וכד´ נוצרים ויוצרים היררכיה בין המינים. חברה שמטפלת בעצמה! חברה שמנסה לשנות דפוסי התנהגות ולא כזו שזורקת את האשמה על אנס אחד ומכניסה אותו לכלא... דבר שמזכיר לי את משפטי נירנברג הבזויים, ואת משפטו של מילושוביץ ואח´, משפטים ש"מטהרים" את החברה ומצדיקים את אוזלת ידה בטיפול אמיתי וכן בנושא. ידידה טובה שלי נאנסה על ידי שלושה גברים. את ההרס והכאב לא שמעתי ממנה, שמעתי עליו ממעשיה והתנהגותה. הם הרסו את חייה. עם כל הרצון לנקום ולראות אותם סובלים, אני רוצה בכל תוקף שהמדינה תטפל בהם. אין אצלנו, תודה למוסר/אל, עונש מוות ויבוא יום שהשלושה ישתחררו (אחד עומד להשתחרר אוטוטו). האלימות שבהם לא נעלמה בכלא ולא תעלם לבד. לא הייתי רוצה לשמוע על עוד נערה או נער שכובים בתוך אמבטיה כשכל פעם שני גברים צופים ואוחזים בדלת על מנת שאף אחד מהרוקדים במסיבה לא ייכנס פנימה, צופים בזה שאונס ומתחלפים. אני בעד כל טיפול והייתי מוכן לממן אותו מכספי שלי.

הכל טוב ויפה, רק ש...

1. אני כמשלמת מיסים רוצה לראות קודם דוחות תשלום נדיבים על טיפול לקורבנות במינימום הערמת קשיים ובירוקרטיה וללא קשר לפסק וגזר דינו של האנס ואפילו לעצם תפיסתו ע"י המשטרה. הדבר נכון גם למקרים של אונס גברים, נערים, ילדים וגילוי עריות. 2. טיפול לאנסים שווה אולי את הנייר שהכסף מודפס עליו. מדובר באלימות לשמה, קשה ובעייתית ואין בי שמץ אמונה שזה יכול לעזור. המדינה לצערי במקרה זה הומאנית מדי בכדי לכפות עליהם טיפולים כרורגיים-נוירולוגיים וכימיים שאינם רוורסביליים ולכן חבל על כל גרוש. 3. אנסים לא צריכים פשוט לצאת מהכלא. על זה אני מוכנה לשלם כדבריך אפילו מכיסי.... חנה

למעלה