האנס הסדרתי מבקש שנממן לו טיפול...

האנס הסדרתי מבקש שנממן לו טיפול...

מכספי משלם המיסים. מקרה חריג בנוף השיפוט שעברייני מין לא רק מקבלים את העונש המגיע להם אלא ביהמ"ש נמנע מהתייחסות סלחנית מיותרת בהמשך.

איה@

New member
ונפגעות תקיפה מינית - צריכות להלחם ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif

כדי לקבל קיצבה מביטוח לאומי. וכדי לקבל טיפול נפשי....כיום קופות החולים מציעות 60 שעות טיפול וגם זה בתשלום! אמנם בחצי מחיר אך עדיין..... איזה אבסורד....והנבל הזה - יקבל טיפול......
איה.

הוא לא יקבל איה, על כך בדיוק ציינתי

לשם שינוי את השופטים לטובה... אבל הוא ביקש והדיון עצמו כבר עלה לנו כמשלמות מיסים כסף שניתן היה להפנות למקום אחר.

augustus

New member
אני מקווה שלא ארגיז אתכן

אבל הייתי שמחה שגם הנפגעות וגם האנס יקבלו טיפול מתאים. אני חושבת שהטיפול שהאנס יקבל הוא בסופו של דבר לטובת החברה כולה (דוגמא הכי פשטנית: אם הוא יקבל טיפול שיגרום לו, למשל, לא לפגוע בנשים נוספות אחרי שישתחרר מהכלא).

sista

New member
מסכימה עם אוגוסטוס

אבל צריך לבדוק האם הטיפול אכן אפקטיבי. לעתים עונש מאסר לא מונע מעבריין לחזור על מעשיו כשישתחרר, למשל במקרים של פדופילים.

איה@

New member
קודם שידאגו לנאנסות!!

ואחרי זה לאונסים! כדי לקבל קיצבה מביטוח לאומי - על הקורבנות לעבור סידרה של וועדות וביוקרטיה אין סופית - וזה במקרה הטוב - שהיה משפט - ושהתוקף הורשע. לגבי נאנסת (וגם נאנס) שלא הגיש תביעה - ואין הרשעה - אין בכלל על מה לדבר - ולא מגיעה לו כל עזרה!!, קיצבה, או שיקום, מטעם המדינה. איה.

ציפי ג

New member
האנס והנאנסת

הם רק ודגמה למקרים אחרים. הבה נניח שיש רוצח ומשפחה של הנרצח. האחרונים, גם אם הם נפגעים נפשית צריכים להגיש תביעה לביטוח הלאומי לקצבת נכות, וצריכים לתבוע את נזקיהם מהרוצח, ואין להם פיצוי לעולם על האבדן. הרוצח היושב בכלא, מזונותיו קצובים לו מהמדינה, אין לו מקורות הכנסה, כך שבד"כ אין לו איך לפצות את הקורבנות, ואם חו"ח הוא נקלע למשבר נפשי קשה, בד"כ בית הסוהר יעניק לו טטיפול פסיכולוגי, בהיותו נתון להשגחתם. זו המציאות בעבירות של בן אדם לחברו. המדינה לא מפצה את הקורבנות, מעבר לקצבאות שארים או נכות. כך גם בתאונות דרכים. היחידים המפוצים במידת מה יותר, הם נפגעי פעולות איבה, ומשפחות שכולות, וגם עליהן לעבור ועדות. אני סבורה שעדיף לתת טיפול לבן מופרע נפשית באורח קשה כמו האנס הזה, מאשר לשחרר אותו לאחר שנים של מאסר ללא טפול, כי הוא מן הסתם יחזור ויעשה זאת שוב.

סיסתא - אני אישית לא מאמינה

בשיקום עברייני מין אלא אם כן מדובר בניתוח מח או משהו דרסטי אחר.

מעניין שחלק מהנשים(הגברים)

שלא מאמינות(מאמינים) בשיקום עברייני מין כן מאמינות(מאמינים) במשא ומתן עם ערפאת. זה דבר שאני לא מבין. אם אין אמון בבני אדם שאחראים לאונס של נשים ילדות או ילדים אז איך יש אמון באלו שהיו אחראים לרצח של ילדות וילדים או סתם אזרחיות ואזרחים(מענין שכאן השפה מפלה דווקא את הגברים והביטוי המקובל רצח נשים וילדים מציע שהחיים של אישה חשובים יותר מהחיים של גבר). סליחה שאני גורר את הדיון לפוליטיקה אבל נראה לי שיש קשר בין הנושאים שהשאלה היא איך להתייחס לבני אדם רעים. אני חושב שכמו שזה אבסורד לנהל משא ומתן עם אנסים כדי שהם יפסיקו את מעשי האונס שלהם זה אבסורד לקוות שמשא ומתן עם ערפאת יעזור להפסיק את הטרור. אין לי אידיאולוגיה של ארץ ישראל השלמה והייתי שמח לוותר על שטחים במקרה שזה יביא באמת לשלום אבל במצב הקיים שבצד השני יש רוצחים אני לא מאמין בשום הסכם.

הסבר

אני מסכים שיש בני אדם רעים ששום טיפול חוץ מניתוח במוח לא יעזור לתקן את ההתנהגות שלהם אבל אני לא חושב שזה מוגבל רק לעבירות מין. טרור זה דבר שבשום מקרה לא מוצדק ומה שהיה קודם שאינו באשמת נפגעי הטרור לא יכול להוות תירוץ,בדיוק כמו שאין שום תירוץ מוצדק לטבח שביצע עמי פופר בפועלים ערבים גם אם זה נכון שבעבר אנסו אותו ערבים,ואין שום תרוץ מוצדק לאנס גם אם בעבר התעללו בו.

ריקשה

New member
מעולם לא שמעתי שנפגעי טרור התבקשו

לזכור אונס נשים. עכשיו שמעתי בתוכנית חדשות בערוץ 2 מגבר שגברים נאנסים זה יותר גרוע מנשים נאנסות. נדמה לי שהעולם מתקשה עדיין לקבל את הגדרות האלימות נגד נשים.

אני דוקא חושב שנשים נאנסות זה יותר

גרוע ברוב המקרים מגברים נאנסים. הסיבה היא שמרבית הגברים הם לא הומואים ומרבית הנשים לא לסביות כך שמבחינת נשים זה יכול להפריע יותר בקשרים עם גברים. לא הבנתי את המשפט שלך שמעולם לא שמעת שנפגעי טרור התבקשו לזכור אונס נשים. אם את מתכוונת לעובדה שנשים קורבנות אונס צריכות להתמודד עם זכרונות של האונס כשקורבנות טרור לא צריכים לזכור דברים כאלה אז הבעיה העיקרית עם הטרור זה שהקורבנות פשוט מתים.

ברוב המקרים גברים נמשכים לנשים

כך שאונס לא יוצר להם בעיות ביחסים עם המין השני כמו שזה יוצר לנשים לא לסביות שהן רוב הנשים. האנס הוא בדרך כלל גבר ,ובכל מקרה אני מניח לצורך הדיון שהוא גבר.

augustus

New member
אורי, נו באמת

גם לתיאוריות פסיכולוגיות להמונים יש גבול. אפילו אם מה שכתבת הוא במסגרת חופש הביטוי בפורום, לפעמים, כאשר אין לך לא את הרגישות לנושא ולא את הרקע, צריך לדעת לוותר על הבעת דעה.

אני מתנצל על זה שלא נקטתי בגישה

מתנצלת. הייתי צריך להתחיל את דברי בהסתייגות הבאה: למרות שאין לי ידע בנושא ,ויתכן שאני טועה ההגיון שלי אומר לי שברוב המקרים אונס הוא גרוע יותר אצל... אני לא חושב שהעובדה שיתכן שאני טועה היא סיבה לוותר על הבעת דעה. אני חושב שאם אני טועה אז יותר טוב שישכנעו אותי שאני טועה ,ולא שאשאר עם דעה שגויה. האם אי אפשר להתווכח נגד דעתי בלי עוינות אישית?

sista

New member
לא סביר בעיני

גבר שעבר תקיפה מינית מידי גבר אחר צפוי לדעתי לטראומות קשות מאוד, בדיוק כמו אישה. אתה מתכוון שהתקיפה לא תהרוס לו סיכויים למין עם גברים אחרים אבל עם נשים הוא יהיה פיקס? כל הקטע הוא מאיזה חור, תסלחו לי, התקיפה מתבצעת? נראה לי שאתה רואה את האונס כעניין מיני והמצב אינו כזה.

אולי אני טועה אבל

נראה לי שאונס הוא גם עניין מיני. אינני מבין בטראומה של נשים אבל ממה שקראתי בעבר על קורבנות אונס חלק מהנזק שנגרם לנשים שנאנסו הוא פחד מיחסי מין עם גברים בעקבות האונס שעברו. אולי אני טועה אבל נדמה לי שאין בעיה כזאת עם גברים לא הומואים שנאנסו על ידי גברים. לא קראתי סיפורים של גברים שנאנסו כך שאני לא יודע.

למעלה