האנסים יקבלו טיפול במקום מאסר

ציפי ג

New member
אני מכירה כמה חולי נפש

מוכרזים שהם בהחלט אחראים למעשיהם. יש מחלות כגון סכיזופרניה, או מניה דפרסיה פעילה שבהן השיפוט באמת הולך קפוט. אבל יש מחלות, ודרגות של מחלות בהן השיפוט לא נעלם. וישנן גם הפרעות נפשיות. כלומר אדם לא יוכרז כחולה נפש, אולם הבעיה שלו היא בטווח הנפשי. היום כבר ידוע שמחלות נפש נובעות בחלקן הגדול מפעילות כימית פגומה במח, וכך גם הרבה הפרעות נפשיות. אז אדם יכול להיות פדופיל שזו הפרעה נפשית הנובעת מפגם כימי, ועדיין להבין היטב שמעשיו רעים. והואיל ומקור ההפרעה יכול להיות בתגובות כימיות לא נורמליות, אז למה לא לטפל בו? זה לא מתנה עבורו, זו מתנה עבורינו כחברה. הוא אישית אולי היה מעדיף להשאר כזה.

אביא, אין טיפול יעיל, למעט

כריתת אונה במח או משהו כי אונס בגא מאלימות ולא מיצר מיני ואלימות היא אישיותית ואישית ולא ניתנת לדיכוי אלא אם כם הבנאדם מורדם או ממוסטל קשות ואז הוא לא יכול לעשות כלום - ודאי שלא לאנוס. אנסים צריכים לשבת בכלא להרבה שנים וכל שיקום שהוא צריך להתחיל רק אחרי ריצוי עונש לא קצר. זו התרופה היחידה. הרחקה מסיבית מהחברה. אין נסיבות מקלות לטעמי.

aaa123

Member
אני הייתי נזהר מהכללות(מצורף לינק)

לפחות לדעת האנס בלינק המצורף האונס שהוא ביצע בא מיצר מיני. הוא טען שכתוב בתנך שאם חלק בגוף מרחיק אדם מאלוהים אז הוא צריך לכרות אותו. אילו הוא היה חושב שהמניע היה אלימות ולא מין אז הוא לא היה מגיע למסקנה אליה הוא הגיע.

aaa123

Member
האנס יודע מה המניע שלו,ואין לי סיבה

להניח שהוא משקר במקרה הנידון. אני לא מאמין לאנסים בדרך כלל אבל במקרה הזה אני כן מאמין כי הוא לא ניסה להשתמש בטענה שהמניע הוא מיני כדי להקל על עצמו.

ספיר ק

New member
נתת כבר את הלינק הזה

וגם אז לא ממש הבנתי את הקשר. בכתבה לא כתוב שהוא טען שהאונס נבע מיצר מיני. הוא אמר שאבר המין מרחיק אותו מאלוהים (אולי כי זה כלי הנשק בו השתמש לביצוע האונס?) ככל הידוע לי, גם יצר מיני וגם אלימות מקורם במוח, ולא באיברים אחרים. גברים בלי פין עדיין חשים משיכה מינית.

aaa123

Member
יכול להיות שאת צודקת במשפט האחרון

כי אני לא יודע מה גברים בלי פין חשים. אם הטיעון הוא שגם אם המניע הוא מיני סירוס לא יעזור אז יכול להיות שאת צודקת. דבר שני: נכון שלא כתוב ישירות בלינק שהאונס נבע מיצר מיני אבל זה מה שאני מסיק. הוא טען שאם חלק בגוף גורם לך לבצע פשע אז צריך לכרות אותו. אילו הוא היה חושב שהמניע הוא אלימות אז הוא היה מגיע למסקנה שהחלק הזה של הגוף איננו מה שגרם לו לבצע את הפשע,ומכיון שהוא יכול להשתמש גם בכלי נשק אחרים אין טעם לכרות אותו.

אביא

New member
עד כמה שישמע מוזר גם פושע נאלח

הוא אדם בעל זכויות על גופו. כדי לגרום לשכזה לקבל טיפול יהיה צורך בתמריץ כלשהו. מובן לי הצורך הטבעי לנקמה. אך החברה כחברה צריכה לעשות את השיקול הקר של אינטרס עתידי. זעקת הנפגעים בעבר לדעתי קטנה מהסיכוי למנוע זעקת שבר בעתיד. (כמובן, מדובר בטיפול יעיל ובאדם אשר פשעו נבע מסטיה כלשהי הנצנת להגדרה ולריפוי)

החלאות ../images/Emo104.gif

ישנו מעמד או שכבה הולכת וגדלה בחברה הישראלית של:אנסים,סוטים,מטרידים מינית,פסיכופתים שמסתובבים חופשי בגלל חוסר הענין שמגלה המשטרה במעשיהם,השופטים מתייחסים אליהם בדחילו ורחימו ושולחים אותם לחופשי,ומשם הדרך לפגיעה בכן ובילדכם קצרה קצרה!!

אביא

New member
אולי זה הפיתרון לדיון הלשוני

בכן ובילדכם או לחילופין בכם ובילדכן.

tookmy

New member
כל זה מתחיל ונגמר מכיון שהדבר החשוב

ביותר בחברה שלנו הוא כסף, כסף, ועוד כסף. אני שומעת היום ברדיו את הפירסומת המפחידה לבעל עסק שעליו לבדוק אם כל התוכנות שלו חוקיות ואם לא ישב בכלא. אז לא שאני בעד גניבת תוכנות בשיטתיות או משהו, אבל זה מיד מזכיר לי שאני חיה במקום בו על גניבה מקבלים עונש חמור יותר מאשר על אונס או על תקיפה אלימה, ולא רק כלפי נשים, אם כי נשים כמובן בתחתית הסולם. גבירותיי, וגם רבותיי כמובן, אנחנו חיים בחברה שסדרי העדיפויות שלה מעוותים. פגיעה ברכוש מוענשת הרבה יותר מאשר פגיעה בנפש והמסקנה היא שהאלימות משתלמת.

Boojie

New member
הו, לו הייתי תוכנה של מיקרוסופט... ../images/Emo5.gif

שנאמר "רק עלי איש אינו משגיח, רק עלי איש אינו שומר, לו הייתי וורד 2000*, אז היה מצבי אחר". ___________ * אפשרי שדרוג לוורד XP בתוספת תשלום.

../images/Emo41.gif לינק לדיונים קודמים ומעניינים

בנושא הטיפול באנסים ובגברים אלימים. ממליצה לעיין - ולהמשיך כמובן את הדיון בשרשור הנוכחי.

למעלה