האני כמנסרת האור

האני כמנסרת האור

שלום , משל ונמשל לי אליכם , השבת האחרונה הוקרא בא פרשת פרה אדומה , זו הפרה המועלה לעולה לכפר על כל המעשים , כאשר היבט המעשים בתוך הבריאה נקרא "אום" המנטרה הידועה שמשמעותה הפעילות כקיום במרחבים היחסיים או בתוך הבריאה. בע"ב שמות היא נמצאת בין "ריי"(הירידה כיחסייות יחסית) ל- "לכב" (בעולם המעוצב ככוונת הנברא) או האני כמנסרת אור . המנטרות הנ"ל מופיעות בשורה תחת הגדרת החשמלים , דהיינו החוש בכלי-גוף ויחסו למקיף אותו לעומת עיצוב עולמו היחסי בבריאה . קרי היבט מוגבל של אור הבורא בכלי ויחסו לעולמו האפשרי כחוויה מעשית . וכאן ההבדל הדק בין גילוי האמת וההסתר , היבט החוש בגוף (החשמלים) מוגבל לפנימיות עולם הנברא , ופעילותו הכללית מכונה בשם אחשוראש (המלך ממגילת פורים) כאשר ההיבט המוגבל של החוויה החיצונית לכלי נקרא המן(הרשע) וההיבט הפנימי של אור הבורא שהוא כאמור מוגבל לכלי נקרא אסתר המלכה . וזה כמובן כיצד הגילוי אור הבורא בא בהסתרה . ולתיאור פרקטי של המעשה כמנסרה , אני מזיז את גופי את מחשבותי וכו´ , אני מזיז את המנסרה השוברת את האור הפנימי של הבריאה , המוצגת בתוך הכלי שלי כחושים מחשבות ורגשות וכו´ , כאשר אני מודט אני מתעלם מההיבט החושים החיצוני לאור , ורואה את מידת האור בכלי שלי , אולם אין בכך הוספת אור רק שינוי התנהלותי האינטראקטיבית אם עולמי החיצוני האפשרי , אם אפשרות לראיית דפוסים קיומים קרי הארות . אולם יש באפשרות המעשה לעלות מעל רמת החשמלים , קרי להפעיל רמות של אראלים אופנים וחיות הקדש ,(נשמה חיה ויחידה) שהם בהסתר ולהורידם כגילויי אלוקים מלאכים וכרובים . שזו צורת גילוי האור הפנימי שבהסתר , או בקיצור היהדות . דהיינו כיצד במעשי אני מפעיל את את גילויי האור האלוקי , שלא נמצא באניטראקטיביות הנחווית כחושים מחשבות רגשות (ודפוסי ההארות)וכו´, ומה שגורם להתעלות מעל לעולם האנושי שלנו או הפעלת הטבע במודעות הבורא . דהיינו גם הבריאה המחשבות והתפישה מישרות קו לצו האור האלוקי תוך כדי עשייה. מה שרבי נחמן הגדיר כהיבט גילוי האור האלוקי כ- פצפציה בין היבטי נ נח נחמ נחמן מאומן ,בפתק הגאולה . דהיינו לא רק ראיית מידת האור בכלי תוך כדי מדיטה והתבוננות , אלא משיכת אור והפעלתו כלפי הבריאה , היבט שביום יום קוראים תהליך תשובה שרק מתייחסים לסממניו החיצונים , אנו כעת נמצאים בשלב התיקון הכללי הסופי , וזה אומר שההיבטים של ה- ריי וה- לכב , מתגלים בחוזקה , הן בהיבט המבלבל של גילוי האור האלוקי הפנימי כ- ריי ,(רייקי) והן בהיבט המעשי הפרקטי שלנו בעולמינו החיצוני -לכב קרי להיות אדם מעשי. כאשר שיא הבילבול הוא בהיבט האום עצמו , קרי המודעות הפנימית המוגבלת בכלי קרי המקסימום של מודעות החשמלים בכלי בגוף . קרי בילבול בין מה לעשות כעשיה מה לחוות ומה תודעתי אומרת בעצם , ומכאן מתחייב המעשה של התחברות לגילוי האור האלוקי . מה שנאמר כל רועיהם הטעום . בקיצור חברים הנמשל הוא לצאת מדרך הטעות , שבא יש רק סבל . ולהתעורר להוויתכם האמתית ולהתחבר לאור הבורא ולא להיות מסוממים מהיבטי החוויה והאינטראקטיביות שבדרך המעשה שלכם שאינו מחובר לאור הבורא . מה שמכונה חושך או סיטרא אחרא . ובקיצור דרך זו , זה השער שצדיקים יבואו בו לגאולה , דוד היחיד

מה?????????????????

שבע "קרי", ארבע "דהיינו". מה כתוב פה? מה המסר? מה זה? זה בעברית? הסבר, פרט, נמק, לא הבנתי כלום! פיצול

hannan

New member
לדוד היקר שלום רב,

אכן קשב להבין את השפה שאתה משתמש בו אבל די ברור שאתה נגד ריקי וזה בסדר אולם- נא לא להשתמש יותר בגמטריה (שהיא דרך אגב גם עבודה זרה בכל המובנים ...) כשאתה משתמש לו פעם במילה רי קי- שהרי רי הוא טעות של הגיית המערב ולכן כל התיזות שלך הם לריק. באשר לאמונתך- אנא תנסה לדבר בשפת העם- לא רק בשבילנו אלה גם בשביל עצמך שהרי הדברים הפשוטים ביותר הם המורכבים ביותר -אם אינך יכול לפשט דברים סימן שאינך בעצמך מבין או מחובר לציטוטים שאתה אומר שהרי לו רציתה יכלת להגיד את אותם דברים בפשטות. אני מאמין שאתה כן מחובר לדברים שאתה אומר ומאמין - ונשמח להדיין אליהם - אם נבין את הטעונים שלך. עוד עיקרון שכדאי שתזכור הוא- מי שיותר מדאי מתעסק במטפיזקה ובמה שאין לדבר אליו נוטה פשוטו כמשמעו להשתגע- ולראות בכל דבר פשוט משהו מורכב שלא נמצא שם. לכן חשוב לדבר בשפה הברורה והפשוטה ביותר על הדברים שאנחנו יודעים - ומה שלא תשאיר לבעלי אגו שחושבים שהם יודעים כבר את כל סודות העולם הזה ועולמות אחרים. היתר זה השארות ותאוריות שהם מענינות ונשמח כולנו לחלוק איתך אותם ואולי גם לחלוק אליהם -אבל אם אתה כבר בטוח שאיתך תמות חכמה ויודע אתה את כל רזי העולם הזה- חבל שתדבר איתנו הרי אנחנו לא ראויים לחכמתך. גם אם אתה סתם מסיונר- תזכור שהמסיונרים הטובים ביותר מדברים את שפת המקומיים...

לחנן...

נסה את התיאור הבא של התיאוריה , וחווה את דעתך ביחס למידע ולתפישתך ולהבנתך, מכלול נשמת אדם הראשון (ולא גופו) בעולם המטפיזי מצטייר כאור כחול בירידתו לעולם הזה , גופו מצטייר כאור לבן , ההיבט המאיר הוא כחול ופועל בדיבור , חיבורו עד להגיעו לדיבור נמצא בצ´אקרות שמעל הגוף מה שלא קיים כבר בתרבויות המזרח . מכלול זה של האור הכחול נקרא תודעת משיח או הרוח בא נופח הבורא נשמה באדם הראשון , והיא מורדת על ידי עשיית מצוות , ובכך יוצרת את המרחב הנברא שממנו נוצר תבנית צלם דמות האדם , ואורו הלבן , מי שמגיע להארה מצטרף בגילגול נוסף לאור הכחול לניסיון בעולם ויורד כיהודי , האם הוא יבצע את המוחלט או לא רשות נתונה , וימשיך להוריד אור לבריאה , או ינצל רק את האור שהורידו אחרים , מה שנקרא חסד חינם מצב המכונה אנשי קדם ,שלהם עבר(קדם) ועתיד (קידמה), מי שיורד לעולם כחלק מהאור הכחול קרי נשמה יהודית , בגוף בברית אברהם כיהודי או בגוף של גוי כ-גר(גר-ללא יכולת המשכת אור) מעביר באמצעות הדיבור את האור הנוסף לעולם ,היוצר אור לבן שממנו המואר מתמלא באור , השימוש באור הלבן למטרות ריפוי ואיזון וכו´ דבר מצויין ורצוי למי שנשמתו אינה מהאור הכחול אלה מגופו של האדם הראשון (זה שמתקנים), עבור מי שהוא בעל נשמה של האור הכחול הדבר מבהם לשון בהמה , ומפריע לשאר הברואים לזכות באור המורד המחייה אותם ואת עולמם , כאשר מכלול האור הכחול הנ"ל מזהה מי שרצונו ומידותיו נכונות לעזור לנבראים , האור הכחול מראה לו דרך תיקון , תוך חוויה של אור כחול הפוגע במצחו , ואז הוא מקבל את המידע המועיל לבני האנוש (אורות לבנים) , ואז מתחוור לו המידע או הדרך אם בסמלים או אותיות ומילים , לגבי המינוח ליי צי כריי קי , החשיבות היא גם באופן הגילוי , אם השם המתורגם לעברית הוא ריי קי , אזי גם משמעותו היא כזו , ושוב עניין המשכת האור הכחול בדיבור , ראה ערך פנימיות שפת האור הכחול , לשון הקודש . ולהרחבת עניין האור , צדיק ביורדו לעולם יוצר :צורה צבע וצליל , הצבע הנובע מהכתר בירידתו למלכות נגלה ככוונות ב-חול = כחול , עוד משל לבן אומר ליעקב שבניו ונשותיו הם שלו של לבן , קרי בהיבט המתגשם המשותף לכל . דוד

hannan

New member
תודה, דוד ../images/Emo9.gif

אכן הפעם דבריך היו ברורים לקריאה- אבל זה יקח יום יומיים לחשוב ולהגיב אליהם. אשית נראה לי שאני חולק אליך בתאוריה הכללית על העולם - היות ואני לא מחלק את העולם ליהודים ושאינם יהודים- אני מעדיף אנשים טובים ושאינם אנשים טובים. אני נזכר בדבר יפיפה שאמר איש חרדי מפורסם שאמר שהעולם הזה הוא כמו אורגניזם אחד ולכל אחד יש תפקיד. הוא יהודי והוא ממלא את תפקידו בצורה הטובה ביותר- לא בגלל שיהדות טובה יותר מדת אחרת -הוא נולד לתפקיד כזה כמו שיש תא של לב ותא של כבד ואין אחד חשוב יותר מהשיני. אם אתה רואה את הדברים כך - אז אולי אתה צודק (ואולי לא) שאין לאנשים מסוימים צורך להשתמש בכלים מסוימים- וגם על כך אשמח לתדין איתך. אם מאמין אתה באמינות ונכונות דבריך- האם אתה בטוח מספיק לקבל אפשרות שהם יכולים להיות תאורתית גם לא נכונים או חצי נכונים. אם אתה מוכן לדיון בשורש אמונתיך אשמח להיות עזר כנגדך. דרך העימות שלך אתי ולהיפך אם נצא מנקודה של הקשבה וכבוד - רק שנינו יכולים להרוויח - ומבחינתי אשמח ללמוד שגם אני טועה ולהגיע לנקודה חדשה. -(ואין לי בעיה להגיע למסקנה שלא צריך למשל ריקי) השאלה על סמך מה יתבסס ההגעה למסקנה זאת לצורך כך הבה נתחיל מהתחלה- האם יש הבדל מהותי בין אדם לאדם בעולם הזה? מאיפה אתה קיבלת את מקור אמונתך (התגלות- דברים של אחרים תאוריות וכו?) מעניין לדעת. בברכה ובתודה (ובתקווה לדיון מעמיק בהמשך) חנן.

בשמחה

כברואים כלום שווים , אולם לכל אחד תפקיד שונה , וכהונה שונה . ואם נבין את היבט זה השאר הוא קל וחומר , היבט השלמות והאחדות בתפקידים השונים , לעומת מחשבות של נושאי תפקיד שונים , להמחשת העניין , אם היינו מאירים קיר בעלומת אור , האור והקיר בנקודת המפגש כמרחב קיומי היו נראים אחד לאחר שווים , המקסימום שהקיר היה מבין הוא שהקיר הוא אשלייה ויש רק אור , והאור היה יכול להתבלבל ולחשוב שהוא קיר , אולם לבסוף הוא היה חוזר להיות אור , כי הקיר הוא תוצר של האור , אולם הדרך להפוך להיות אור הוא בפורמט המבדיל את היבטי הקיר , עם לבדד ישכון , והרעיון הוא להחזיר ולהעלות את הקיר ואת חלקי האור המבולבלים לאור , היבט שביחס בין הקיר לאור נתפש כהיבט של חסד חינם , בו חלקי הקיר והאור המבולבל רואים עבר ועתיד , דהיינו לשון בני קדם החיים בחסד חינם, בין ראיית קידמה וקדם , העלאת הקיר נקראת תיקון האדם הראשון , ובאשר למקור האמונה , היא מושבעת לכל חי , כאשר האור תפקידו להמשיך אור בפורמט קבוע , הן לחלקיו המבולבלים והן לקיר , דוד

hannan

New member
לדוד היקר,

תודה על דבריך, אבל עדיין אתה משאיר אותנו בתעלומה- משהו מציק לך או נראה לא נכון לגבי הריקי - לא ברור עדיין מדוע הגעת למסקנות הללו. אתה מאמין שהעולם הזה הוא בעל משמעות- וזה לא מובן מאליו _אם כי זה מאוד "מודרני" להגיד את זה. גם כאדם מאמין אם אתה כזה - בכתובים אף פעם לא נאמר דבר בצורה פשוטה- אפילו לאיוב האל אומר משהו בסיגנון " מי אתה שתבין משהו" אם כך הדבר מדוע אתה בטוח שלאנשים אחרים יש משהו אפריורי נכון שמקבע להם מראש לכך. מדוע אתה לא אומר "אני מרגיש שלי נקבע כך וכך " אני מרגיש שאתה מאמין שיש דרך אחד לכולם. -אבל האם כל הקסם של העולם הוא בדברים שקימים בו ואתה לא יודע אליהם ולעולם לא תדע. האם אתה מכיר את כל הכוכבים בעולם -האם לא חשבת על מקומות שהאדם לעולם לא יגיע אליהם? ובכל זאת הם שם -לא בשביל האדם . למה אתה בא מגישה שכל הבריאה נועדה רק בשביל להיות בית ספר אך ורק לאדם. פעם מגישה כזאת הגיעו למסקנה שהשמש חייבת להסתובב סביב כדור הארץ. כל הנ´ל לא פוסל את האמת הסוביקטיבית שאתה נקלעת אליו- והוא אכן אמת והוא אכן הדרך היחידה בשבילך (ואולי אין מקריות שקורים לך דוד היחיד) אבל אולי העולם הזה מלמד אותך גם שעור שפיספסת? אולי הדרך שלך היא דרך שרק אתה יכול לצעוד בה. האם אנחנו לא מכירים אמהות שמתוך אהבה וידעה מה טוב לילדיהם -הם למעשה חונקות את החיים של ילדם. האם "אחריות" לא נגזרת מהמילה לקחת ממשהוא את החיות... מפחיד אותי דבר אחד בדבריך- וזה האמונה שהעולם הזה ברור. ואפילו אדם בדרגת רבי עקיבה- טעה לא פעם אם אמונתו המשיחית- עד שנאמר לו עשבים...ומשיח לא בא. לעולם לא נדע בחיים מי צודק ומי טועה- זה גם היופי שבדברים. רק פונדמנטליזם מכל הדתות - בטוחות שהם יודעות את האמת - הם גם נלחמות לעזור לאחרים לא לטעות -וזה מתוך איכפתיות אמתית. אבל אנו כולם כאנושות צרכים לזכור את עניין האחריות על אחרים ששוה למות בטוח שלהם. לכל אחד דרך אחת ויחידה לאמת שלו. אלוהים לא מעניש אף אחד שטועה- הוא מעולם לא עשה ולא יעשה -תזכור זה רק אנחנו וההשלכות שלנו. אנחנו חושבים שאנחנו יודעים מה אלוהים רוצה מאיתנו אבל שוכחים שהאל לא כל כך טיפש- ואם היה רוצה היה מדבר. הוא בטח לא צריך אותנו.

למעלה