האן וגרידו

האן וגרידו

נדלקתי על "מלחמת הכוכבים" עוד לפני שידעתי מה הולך שם. הייתי בן 3 כשראיתי את זה בפעם הראשונה (זה שודר בערוץ 1 בזמנו כל הזמן, לפחות "תקווה חדשה"), ועוד לפני שידעתי לקרוא עברית בשביל הכתוביות כבר אהבתי את הסרט. הסצינה שהכי אהבתי בגיל מוקדם זה היתה הסצינה שבה גרידו והאן מדברים (וכמובן לא היה לי מושג שהם לא מדברים באותה שפה...) נמצאים בקנטינה, והאן יורה בגרידו מתחת לשולחן. ואז ב- 1997 ראיתי את השחרור מחדש, את הגרסה המיוחדת, ופשוט הזדעזתי. הם הרסו לי את הסצינה האהובה עלי, בכך שהוסיפו בצורה דיגיטלית יריה של גרידו לפני היריה של האן! זה משנה את כל התמונה! מרצח בדם קר (אפילו אם זה גוננות עצמית, האן עדיין ירה את היריה הראשונה, עם סטייל והכל, כמו בסרטי ג´יימס בונד עם האקדחים מתחת לשולחן), להגנה עצמית, שהאן ירה רק אחרי שגרידו ירה. בשלב זה האן עדיין לא אמור להיות מרוכך, הוא אמור להיות פיראט חסר אימים, והיריה הקטנה הזאת של גרידו שהוסיפו הורסת את כל הקונספט שעליו בנויה הדמות - שינוי מרע לטוב.

נו, באמת, גם את זה הרסו?

לא יצא לי לראות את הגרסה החדשה, אבל זה כבר מאכזב אותי. קודם החליפו את האקדחים ב"אי.טי" במכשירי קשר, ועכשיו גרידו יורה קודם? אני דווקא, בזמנו, לא חשבתי על זה כמו שאתה חשבת: הרי האן יודע שגרידו עומד לירות בו, והוא יודע שהוא יישאר בחיים רק אם: א. הוא ייברח (אבל אפשרי מאוד שגרידו יירה לו בגב. בנוסף, האן אינו פחדן) ב. הוא יירה קודם. בנוסף, האן הוא, כביכול, הרע במיעוטו: הרי גם הוא מתנגד לאימפריה, וכל עוד האימפריה הייתה בשלטון, היא הייתה הרע ה"מרכזי".

דווקא בגיל שלוש יודעים

לא צריך להבין שדארת´ ווידר הוא רע בשביל לדעת את זה. העיצוב של הקסדה שלה, האימתניות שבה הוא מוצג, הכל תוצר של בימוי מעולה ועיצוב וויזואלי מושקע. ידעתי טוב מאד שדארת´ הוא הרע, פשוט כי ידעתי. איך יודעים? הוא שחור, גדול, מצולם מלמטה, אכזרי, קול מתכתי.... מי לא היה מפחד ממנו? והאן? ידעתי שהוא טוב לפי זה שהוא קאו-בוי כזה. חייכן, ציני, וכו´. שוב, לא צריך להבין מה הוא אומר או עושה. מספיק להסתכל על הדמות

Deathatred

New member
שים לב

שגם בסרט האחרון: אובי וואן לובש לבן ואילו אנאקין לובש שחור (תלבושת כהה). גם פלפטין לובש תלבושת כהה.

Master Yoda

New member
נכון../images/Emo110.gif

לדעתי דווקא מה שאומרים יכול להפריע. בTPM למשל, אם מי שלא ראה עדיין שום דבר על מלחמת הכוכבים יראה אותו בלי קול לדעתי הוא יבין שפלפטין הוא רע. כמה דברים שלא ידעתם על ג´וקים: המקקים קיימים עוד משחר הבריאה, ועדיות ראשונות לקיומם נמצאו עוד בתקופת הפחם, לפני 350-280 מיליון שנה, בטרם היות הדינוזאורים. למקקים עניים המורכבות מ-20 אלף עדשות המאפשרות להם לראות באופן רב כיווני. הם מצוידים בשיערות חישה על רגליהם, ניחנים בחושי טעם וריח ובחיישני תנועה באחוריהם. לג´וקים יש לפחות 18 ברכיים, הםיכולים לעצור את נשימתם ל40 דקות, והם מבלים 75% מזמנם בנוחה (הללויה!). ג´וק יכול לחיות חודש ללא אוכל ולשרוד שבוע ללא מים. האיבר החיוני היחיד שנמא בראשו הוא הפה, כך שהוא יכול לחיות שבוע לאחר שנכרת ראשו, ולבסוף למות מצמא. מרתק לא? אני חושב שכולם הבינו את המסקנה.

green lantern

New member
המסקנה... הם יחיו הרבה

אחרי שנמות אלא אם יתחילו להאכלות (לחבר) בין שני הגזעים... זה מסביר גם הרבה על גברים.. דונט יו פינק?

hadas199

New member
בגיל שלוש מבינים

החבר שלי ראה את תקווה חדשה בקולנוע בגיל ארבע (הוא אוסטרלי) ותאמינו לי שהוא הבין מה הולך שם. גם מספיק שאבא שלו מסביר לו קצת. ילדים קטנים הם לא טיפשים, הם מבינים מה טוב ומה רע.

למעלה