האמ..

just almog

New member
האמ..

יש לי בעיה..|: אני לא יודעת אם אני אדע לנסח את עצמי כמו שצריך,אני מקווה שתבינו.. מגיל ממש קטן אני זוכרת שכשנתנו לי ש.ב בבצפר והיה מדובר בקטע כלשהו שצריכים לקרוא ולענות על שאלות הייתי קוראת את הקטע שוב ושוב ולא מבינה. לפני כמה חודשים הלכתי לנורמולוג בשביל להחליף שם והוא אמר לי שאני לקויית הבנה [הוא אמר לי כמה דברים עלי בלי קשר לשם]. לא ממש התייחסתי לזה אבל בזמן האחרון אני מגיעה למצבים שאני צריכה לקרוא משו ואני ממש לא מבינה כלום ואני נכנסת לתסכולים וללחץ. רציתי לשאול אם מישו יודע על מקום\מורה שעוזר בבעיות כאלה,או שתוכלו להפנות אותי למישו שיודע.. זה נורא חשוב לי. תודה לעוזרים ולאלה שקראו

הממ..מורות שילוב,יש לכם בבית ספר?

בכל אופן לדעתי את צריכה לפנות ליועצת בית הספר באו למורה שלך בכדי שיעזרו.. (מקווה שהבנת:p)

רייצל87

New member
קודם תרגיעי אין ממה להילחץ..

לי יש בעיה דומה לשלך ואני כבר ביב' ומצליחה לסיים ללמוד עם בגרות מלאה.. תפני ליועצת בית הספר ותגידי לה שאת רוצה לעשות איבחון למידה.. היא זה תהליך לא ארוך אבל אל קצר קודם אם היא תעשה לך כמה בדיקות (מילוליות וכו..) ואז היא תבקש מהמורים שלך ומההורים שלך וממך למלות שאלונים כאלו אז תפנה אותך לאיזה משהו יועץ מטעם הערייה או משהו כזה.. ושם הוא יעשה לך בדיקות פסיכוטכניות.. משהו כמו 5-6 שעות עושים את זה בכמה מפגשים.. ואז יהיו לך הקלות במבחנים כמו הקראת שאלון (לי יש את זה וזה מאוד עוזר) זה שמישהו (מורה/בוחן) מקראי לך את המבחן ומסביר לך אם לא הבנת, תוספת זמן למבחן, אממ ויש עוד מלא.. בקיצור את לא לבד בעולם וזה לא בושה ללכת לעשות איבחונים... אני אומרת לך תכלאס אם אני לא הייתי עושה איבחון לפני שנתיים היום לא הייתי מצליחה לעשות ת'בגרויות שלי.. והאיבחון תקף לשלוש שנים אם אני לא טועה... ואגב בת כמה את איזה כיתה?

just almog

New member
הממ..

לפי מה שהבנתי איבחון זה הרבה כסף ואין לי [למשפחה שלי] את האמצעים ממש.. יש משו אחר? =\ ואני בכיתה ט'..

רייצל87

New member
תשמעי..

תפני ליועצת שלך.. אני חושבת שבגלל שאין לך כסף את לא צריכה לסבול את זה.. יש איבחונים דרך העירייה ונראה לי שהם עולים הרבה פחות.. שווה לנסות לדבר עם היועצת שלך..

לי למשל הציעו לעשות דרך הבית ספר

איבחון חינם...אבל לא קושר לבעיה כלכלית.. כל מי שצריך אני חושב שמציעים לו קודם כל דרך בית ספר.

למעלה