האמת של החיים

gabpaz

New member
האמת של החיים

הצתרפתי לפורום הזה לני מספר ימים.

אני רואה שמרבית הפוסטים הם ניסיון לתמלל מזו האמת, מזו הארה, מהן חוויות. בקיצור, לנסות להסביר "לאן צריך להגיע". מזו האמת הזו שכולם מדברים עליה. אמת אחת, אמיתות שונות.

אני בא להעיר את תשומת לבכם שמדיטציה רוחניות, הארה, חוויות, אמת, הם רק דרך ולא יעד.

בצורה מאוד פשטנית.
כל בני האדם רוצים להיות מאושרים ולא לסבול.

כל העבודה הרוחנית על כל צורותיה מטרתה לגרום לאנשים להיות מאושרים ולא לסבול.
הארה לפי הבודהיזם זה הסוף לסבל.

בשביל להפסיק את הסבל לחלוטין דרושה טקטיקה שונה מזו שמרבית האנשים בוחרים בחייהם.
הרי כל בני האדם שואפים להפסיק לסבול ולהיות מאושרים. כולם חושבים שהם יודעים מה יעשה אותם מאושרים. כמובן. שיהיה להם מה שהם רוצים, ושלא יהיה להם מה שהם לא רוצים. מרבית האנשים חושבים כך. ובככל זאת עוד לא ראיתי אחד מהם שהצליח לקיים את המשוואה הזו ולהיות מאושר כל הזמן ולא סובל בכלל. להפך, האנשים שמנסים להגשים את המשוואה הזו בצורתה הכי קיצונית נראים לי תמיד אנשים סובלים מאוד, נהנתנים מאוד שחייהם נעים בין פיקים של סבל נוראי והתרגשות גדולה.
זוהי גישה שאומרת שכשיש לי מה שאני רוצה אני מאושר. זה לא עובד במציאות.

הגישה הרוחנית (לפחות מכיוון הבודהיזם) אומרת אחרת. האושר הינו הסוף לסבל. לא דבר שמשיגים אותו, אלא חופש מתנאים חיצוניים. חופש מלרצות דברים וחופש מלדחות דברים. מצב שבו לא רוצים או דוחים דבר. המצב הזה שנקרא נירוונה בבודהיזם הוא בעצם הידיעה של העצמי מעבר לכל הדואליות של טוב ורע, נעים ולא נעים. יש דרכים שעוצרות שמה. ויש דרכים שמטרתן היא אהבה וחמלה לשאר היצורים בעולם. אותה אהבה וחמלה היא בעצם הטבע הפנימי של כל אדם מעצם היותו אדם ברגע שהוא לא סובל. אין צורך לטפח אהבה וחמלה לאחרים. זה BUILD IN.

למה אני רושם את כל זה? הרי אני מניח שרובכם כבר יודע את זה. בכל זאת יש סיבה.
להיות פילוסוף דגול זה לא טוב או רע. גם להיות מודט רציני זה לא טוב או רע. בסופו של דבר, איך החיים שלך נראים???

האם החיים שלך הם אוסף של מאבקים,פחדים, קשיים, משחקי כוח, אגו, להיות צודק, חיפוש אחר הנאה והתרגשות?
איך מערכות היחסים בחיים שלך נראות? האם אתה מרגיש שיש דברים שצריך לעשות, ש"ככה זה"? האם אתה יכול להגיד את מה שאתה מרגיש וחושב למי שצריך בלי להיות תוקפני וכועס? האם אתה אמיתי וכנה עם אחרים ביחס לרגשות שלך או שאתה צריך להסתיר אותם? האם אתה ביחסים טובים, מכבדים, הרמונים, שמחים, קרובים, אוטנתיים, אמיתיים, פתוחים ומקבלים עם ההמשפחה שלך, עם החברים הקרובים והרחוקים, עם אנשים שאתה לא יודע את שמם אפילו?

איך העבודה שלך נראת? אם לא היו לך שיקולי כסף. במה היית עובד?
האם אתה עובד בעבודה או שבשבילך היית מוכן לעשות זאת גם בהתנדבות?

מעבר לההארה הפרטית שאתה חושב שיש לך, איך אחרים תופסים אותך? האם אנשים נהנים להיות בחברתך? רוצים לשמוע בעצותיך? מתקשרים אליך ברגעים הקשים שלהם וגם הטובים שלהם? איך אתה משפיע על הסביבה שלך? איך הסביבה שלך משפיע עליך?
ככל שאדם יודע את עצמו יותר ויודע להשתמש בידע הזה כדי לעזור לאחרים הוא יהיה כמו עץ גדול עם גזע עבה, ענפים הנפרסים לכל הכיוונים ועלווה שמשרה צל על אזור גדול. אנשים יבואו אליו כי הם ירגישו בטוחים איתו, במחסה שלו. האם אנשים מרגישים שהם בטוחים אתכם?

אל תראו את ה"הארה" שלכם כאיזה נתון. מה שנמדד זו התוצאות בשטח. האם אנשים אחרים מרגישים כלפיכם מה שאתם מרגישים כלפי עצמכם?
בני אדם מזהים בקלות באופן לא מודע ללא שום ידע רוחני איזה אדם הוא שקט ונינוח, מאמין בעצמו, אמיתי ואוטנתי, אוהב, קשוב, וחופשי. הם נמשכים לאנשים כאלה, סומכים עליהם ונפתחים אליהם ישר. זו המציאות.

אז אם החיים שלכם מתנהלים באופן חלק, אתם מרגישים בנוח עם החיים, עם מערכות היחסים בהן ועם הכיוון אליו את צועדים, ואם הסביבה שלכם היא בהרמוניה עם ההרגשה הפנימית שלכם, אז העבודה הפנימית שאתם עושים אמיתית.

כל עוד החיים שלכם עדיין לא בהרמוניה (הם תמיד שואפים להרמוניה מאשר מגיעים אליה), אז תפסיקו לדבר על הארה, אמת, וחוויות. לכל ההארות האלה אין ערך אם אתם עדיין לא חופשיים להיות עצמכם באמת. להרגיש ולהגיד את מה שעל ליבכם ולא להסתיר דבר. להיות שקוף פנים וחוץ.

אל תנסו להוכיח לי שהחיים שלכם בהרמוניה. פשוט תשאלו את עצמכם, אילו חלקים בחיים שלי עדיין לא בהרמוניה? איפה אני עדיין חווה קושי?

אסף ב6

New member
- זה מה שגרמת לי להרגיש

lightflake

New member
האמת של החיים

שאי אפשר לספר עליה שום סיפור
כל מה שאתה כותב זה נכון אבל...
לפעמים האמת של החיים זה להתעצבן ולצעוק ולכעוס ולשנוא
אז מה נעשה? נעצור את עצמנו? נכה עצמנו על כך שאנו לא "רוחניים" מספיק?
לפעמים "להגיד את מה שעל לבכם ולא להסתיר דבר" זה לא דבר כל כך חכם, תלוי מה, תלוי למי,...
בשבילי הרבה פעמים האמת של החיים זה לרצות להיות לבד ולהתנתק מכל החברה והמשפחה ורק להיות בשקט ... אחרת אני מרגיש שאני נאלץ להשתתף במשחקים ולא להיות אמיתי

gabpaz

New member
אני מסכים עם כל מילה!

לגמרי. לדעת להיות עצמך, להתאים את עצמך לסיטואציה. להקשיב פנימה.

מה שאני מגלה בדרך שלי זה שמתוך המדיטציה, מתוך השקט צץ לו קול פנימי. "הקול שיודע". הוא יודע מה נכון לי, הוא לא מונחה אגו או השגיות. הוא נקי, טהור ואוהב.
כשאני קשוב לקול הזה, למצפן הפנימי שלי, החיים שלי בהרמוניה.

רק מתוך המדיטציה, אחרי שהראש שקט, פתאום צץ לו קול ללא קול, ידיעה פנימית, אם אני עוקב אחרי, גם אני לא יודע איך ולאן היא מובילה אני חי את חיי ולא את חייו של מישהו אחר.

כל אחד בהצלחה בדרכו, שיחייה את חייו בלבד. אבל בשביל לדעת מה באמת החיים שלי, השקט מהראש הוא דבר הכרחי לדעתי.

"השקט מהראש הוא דבר הכרחי לדעתי "....

אמת ...להשקיט את גלי התודעה ...בהצלחה ...בכל דרכיך ...אור ואהבה

למואל א

New member
תיזהר, אתה מביא לכאן דברים מעשיים בתכלס'

הרבה לא אוהבים כאן את הדבר הזה, שדורש לרדת לקרקע ולהודות שהם לא מושלמים/מוארים, ושזה שהכל מואר=הכל חשוך, וכל המשפטים היפים האלו לא עוזרים ליישם את האושר בחיי היומיום.
ואז יש מצב שיגיבו לך לא בכעס אלא בהתנשאות, "נו, הוא לא מבין, כי הוא בחושך.."

gabpaz

New member
בשביל זה אני כאן

לפני כמה ימים קראתי משפט יפה שחבר כתב בפייסבוק
"אתה חושב שאתה מואר? בלה יומיים עם ההורים שלך"
מאוד נכון!

החיים הם דואט, מצד אחד לדעת את העצמי, את החוויה ללא המילים. מצד שני, מתוך החוויה עליך לדעת למה אתה כאן, למה אתה נושם, לאן אתה הולך? האם רק למעני או גם למען אחרים?
העבודה הפנימית משפיעה ישירות על הסובבים אותי. ככל שאני מנקה את עצמי ככה לאחרים נעים ונוח יותר להיות איתי. גם עם ההורים :)

כשזה לא יורד לתאחלס, רוחניות הופכת לבריחה מהמציאות!

neophile

New member
זה נכון שאנשים מחפשים לא לסבול

אבל זה לא בהכרח אומר שהם מחפשים להיות מאושרים .

למשל הצורך ברכוש , זה לא שרכוש נותן לך אושר אבל החוסר ברכוש גורם לסבל .

האושר לא תלוי במילוי הצורך , האושר תלוי באי אחיזה בצורך , אתה יכול להיות עשיר ועני ברכוש ועדיין לסבול באותה מידה.

כמובן שקל מאוד לדבר על אי אחיזה אבל לעשות את זה בפועל אם אפשר לקרוא לזה "לעשות" זאת הדרך ...

עד כמה שזכור לי בבודהיזם יש קריטריונים ואינדיקציות לרמת שחרור האחיזה .

lightflake

New member
פשוט להיות אמיתי

"להודות" במה שאתה ברגע זה
ומן הסתם להבין שבדרך אנחנו נתקל בכל מה שניסינו לברוח ממנו או להדחיק אותו או לכסות אותו במסיכות... אין אפשרות לנצח את המיינד, האפשרות היחידה היא להכנע ולצאת מהמשחק, וגם זה תהליך בד"כ מרובה שלבים... תלוי בכל אחד וכמה שנים הוא מדחיק את מה שהוא, כמו לקלף שכבות של בצל ולהמשיך ללכת פנימה עם כמה שפחות סטיות בדרך (והמחשבות תמיד יבואו ויציעו לנו הרבה סטיות מהדרך, הרבה פיתויים עם כל הצידוקים שבעולם למה להפסיק עם התהליך הזה ולמה להשקיע בדברים אחרים... ואל תשכחו שאנו חיים בחברה שבכלל לא מודעת לזה ושכל מה שנחשב בעבורה לחשוב אלו דברים אחרים...)

זה זיכוך מאין כמותו
ותכלס אף אחד לא יכול לעשות את זה בשבילנו, לא משנה אם בודהה בעצמו היה החבר הכי טוב שלנו, עלינו לעשות את זה בעצמנו, כל אחד עם הדרך המאוד מסויימת שלו, אפשר להיעזר באחרים, במידת מה...

וכמובן שכדאי לדעתי מאוד (במיוחד אם אין לנו מורה ער צמוד שמכוון אותנו) ללמוד "טכניקה" ולהתמיד בה, כזו שמכוונת כמה שיותר ישירות להווה, מדיטציה מהסוג הפשוט היא הטובה ביותר, זה לא במקום התהליך הנ"ל אבל זה יכוון אותנו כל הזמן ויזכיר לנו לא לסטות בחזרה אל כל העושר הצבעוני שתמיד מציע לנו המיינד (עוד ועוד סיפורים...)

מה עוד נותר להגיד? שיהיה בהצלחה לכל מי שרוצה ללכת בדרך הזו.

lightflake

New member
כל תיאוריה היא בהכרח לא "זה!"

ומה שאנחנו מחפשים באמת זה את "זה!"
והתכונה של "זה!" היא (מה לעשות...) שזה תמיד כאן עכשיו
אז כל תיאוריה, ברגע שאנחנו חושבים עליה, וחושבים אם היא אמיתית או לא, אז כבר באותו רגע פספסנו את האמת עצמה שהיא כבר כאן תמיד
לכן כל הסבר הוא תמיד בריחה כי הוא לא זה, הוא רק עוד ניסיון שכלי לדבר על "זה!":....

אבל ככל שהסבר מכוון את החושב אל מה שתמיד כאן ועכשיו כך ניתן לומר שהוא הסבר שדואג יותר שנגיע לאמת מאשר שנבין משהו שכלי

קשה להבין את זה

ברגע שיש הבנה שזה ...כאן ..

יש להרפות מכל תיאוריה ...אם יש הבנה שהאמת זה השמים ....אין מה להיצמד לעננים ....העננים רק מסתירים ....אור ואהבה

למעלה