האמת על טקס סיום.

• פותח הנושא MC J
  • פורסם בתאריך

MC J

New member
האמת על טקס סיום.

לאור מה שקרה השנה בטקס סיום החלטתי שכדאי להבהיר לכולם מה קרה בדיוק ולהסביר לעדת ו' למה הייתי צריך להוריד אותם. השנה הוחלט שלכל עדה יהיו שלושה מופעים ושאף אחד מהם לא יעבור את השלוש דקות. רויטל ואני הבהרנו חד משמעית לכל הרכזים והמדריכים שככה יתנהל הטקס השנה. למרות שאני ורויטל כיוונו לכך שכל מופע יהיה 3 דקות, בפועל כל מופע היה יותר מזה. למרות זאת ולמרות העובדה שהובהר לניקו ולמדריכים של ו' ש"אדון עולם" נחשב כמופע של עדת ו' בחרו המדרכים וניקו (רכז במחנה חווי"ה) להתעלם מההנחיות שלי ושל רויטל וללא ידיעתנו הוסיפו עוד שיר. לאחר התייעצות עם שרון והרכזים הנוכחים בטקס הוחלט להוריד לעדת ו' מופע ורק לאחר שמירי פנתה אלי אישית, הוחלט לאפשר למדריכי ו' לעלות. זאת לאחר שהובהר להם שהם עולים לשלוש דק' ולא יותר. בפועל, היו אלה חמש דק', בתום חמש הדקות ביקשתי מניקו להוריד את המדריכים מהבמה, ולאחר שסירב לבקשתי ואח"כ גם לבקשתה של שרון, נאלצתי בכאב לב לכבות את האורות. אין דבר יותר גרוע לראות מדריכים סובלים בגלל התעקשות של רכז ושל חלק מהמדריכים. אותו זלזול של ניקו ושל המדריכים, לא היה כלפיי וכלפי רויטל, אלא כלפי שאר צוות ההדרכה וכלל המחנה, שיכלו לעמוד בבקשה של שלושה מופעים מוגבלים לשלוש דק'. אני שוב מתנצל בפני מדריכי ו' אני יודע עד כמה זה חשוב למדריך לסיים את חווי"ה בטקס סיום, באמת באמת כואב לי שלא יכולתם לסיים את המחנה ככה. אני מאוד מקווה שהבנתם מה קרה, ועם זאת אני עוד פה אם נשאר מה להגיד. יונתן. נ.ב ניקו אני אוהב אותך.

MC J

New member
האמת על טקס סיום.

לאור מה שקרה השנה בטקס סיום החלטתי שכדאי להבהיר לכולם מה קרה בדיוק ולהסביר לעדת ו' למה הייתי צריך להוריד אותם. השנה הוחלט שלכל עדה יהיו שלושה מופעים ושאף אחד מהם לא יעבור את השלוש דקות. רויטל ואני הבהרנו חד משמעית לכל הרכזים והמדריכים שככה יתנהל הטקס השנה. למרות שאני ורויטל כיוונו לכך שכל מופע יהיה 3 דקות, בפועל כל מופע היה יותר מזה. למרות זאת ולמרות העובדה שהובהר לניקו ולמדריכים של ו' ש"אדון עולם" נחשב כמופע של עדת ו' בחרו המדרכים וניקו (רכז במחנה חווי"ה) להתעלם מההנחיות שלי ושל רויטל וללא ידיעתנו הוסיפו עוד שיר. לאחר התייעצות עם שרון והרכזים הנוכחים בטקס הוחלט להוריד לעדת ו' מופע ורק לאחר שמירי פנתה אלי אישית, הוחלט לאפשר למדריכי ו' לעלות. זאת לאחר שהובהר להם שהם עולים לשלוש דק' ולא יותר. בפועל, היו אלה חמש דק', בתום חמש הדקות ביקשתי מניקו להוריד את המדריכים מהבמה, ולאחר שסירב לבקשתי ואח"כ גם לבקשתה של שרון, נאלצתי בכאב לב לכבות את האורות. אין דבר יותר גרוע לראות מדריכים סובלים בגלל התעקשות של רכז ושל חלק מהמדריכים. אותו זלזול של ניקו ושל המדריכים, לא היה כלפיי וכלפי רויטל, אלא כלפי שאר צוות ההדרכה וכלל המחנה, שיכלו לעמוד בבקשה של שלושה מופעים מוגבלים לשלוש דק'. אני שוב מתנצל בפני מדריכי ו' אני יודע עד כמה זה חשוב למדריך לסיים את חווי"ה בטקס סיום, באמת באמת כואב לי שלא יכולתם לסיים את המחנה ככה. אני מאוד מקווה שהבנתם מה קרה, ועם זאת אני עוד פה אם נשאר מה להגיד. יונתן. נ.ב ניקו אני אוהב אותך.

Daphi

New member
יונתן...

תודה על ההתנצלות ועל ההבהרה אבל אני עדין ממש מאוכזבת ומעוצבנת. ולי יש עוד משהו להוסיף. שנה שעברה ( אני לא זוכרת אם זה היה בטקס סיום או פשוט מתישהוא במחנה עצמו) הרכזים או לא יודעת מי ארגן פרידה/טקס ענקי ומרגש סביב העזיבה של השכבה שלך ואני רוצה לדעת למה לא אמרת כלום בטקס על הבוגרים של השנה. יכול להיות שזה לא היה התפקיד שלך ואם לא אז סליחה והשאלה פונה לרכזות(שרון ורינת) למה שנה שעברה עשיתם המולה סביב השכבה שמסיימת והשנה לא עשיתם כלום?!?!?!?!?!? אוהבת, דפי.

הבוגרים השנה:

קורס- יוני יעקובי ויאיא שאשא (ג'-ד') - תמר שרמן, מאיה ידיד, מתיאס מנהריה.

הבעיה האמיתית היתה...

הבעיה שהפריעה לי הכי הרבה הייתה שאותנו הורדת מהבמה אחרי 5 דקות, אבל אחרינו כשעלו לבמה עדת ח' הם הופיעו בערך 15 דקות, וכך גם שאר העדות אחריהם. כשעדות אחרות עברו על הזמן ה"מותר" לא כיבו להם את האורות... אני מבינה שמה שניקו עשה לא היה בסדר, אבל אני לא חושבת שזה היה צריך לבוא על חשבוננו...

MC J

New member
שני...

אולי זה ישמע רע אבל זה היה סוג של עונש. אתם צוות ובתור צוות הייתה צריכים לקחת אחריות על מה שקרה ולשאת בתוצאות. אני ממש מצטער שככה זה קרה, וכמו שאמרתי הארכנו לכולם את הזמן וגם אתכם לא היינו מורידים. , אבל ההופעה הנוסתפ גזלה מכם את הזמן הנוסף שלכם. אם תרצי לדבר על זה אני כמעט בטוח שיש לך את המספר שלי... יונתן

יונתן!

אני ממש הופתעתי לשמוע אותך מגיב בצורה כל כך נחמדה. הייתי בטוחה שתענה להודעה שלי עם תשובה עוקצנית, וזה ממש נחמד לראות שאתה מוכן להקשיב למה שיש לי להגיד. אני אנסה להתקשר, ואם לא נדבר בטלפון אולי נדבר ב"בוגרת".

יונתן,

אני מאוד מצטערת.. אבל, היו 5 דקות, ואפילו אם היית מחוייב להוריד אותנו זה נעשה בצורה הכי מגעילה ומעליבה שיש, זה באמת שלא היה נחוץ. וגם, כמו ששני אמרה, לכל שאר העדות היו בערך 15 דקות אם לא יותר, למה להם לא כיבית את האורות?? זה שניקו החליט על דעת עצמו איך יהיה המופע שלנו ומאיפה יקוצץ זה לא אמור להוא על חשבונינו, יכולת יפה מאוד לשאול אותנו ולא את ניקו שמשום מה החליט על דעת עצמו שהמופע שלנו יקוצר. הדבר היחיד שעוד איכשהו היה נכון מצדך לעשות באותו ערב זה לפחות לתת לנו לעלות בסוף המופע. זהו.

וגם...

כחלק מצוות טכני וביכלל כבן 19 אנחנו לא צריכים שתחנך אותנו תודה רבה.. עונשים תתן לחניכים בכתה ו', לא לנו.

MC J

New member
ענת...

אני מבין שאת מעוצבנת אבל פעם אחרונה שבדקתי היה זה הצוות שלך וראש העדה שלך שזילזו ככה במחנה. ולפי הגישה שלך אני רואה שכרגיל אי אפשר לנהל איתך דיון. אני חושב גם שזה מאוד מתפקידי ומתפקיד השכבה שלי ובכלל מכל צוות הרכזים לחנך ולהעשיר אותכם אם הם ואני לא פה בשביל זה אז בשביל מה אנחנו פה?! בשביל מה את באה לחווי"ה בוגרת?! ההחלטה להויד אתכם מהבמה לא הייתה שלי בלבד היו מעורבים בה עוד כמה וכמה רכזים כולל הרכזת הארצית של נוער תל"ם. כפי שאמרתי לכל המופעים ניתנה הארכה אתם השתמשתם בה בשביל ההופעה הנוספת. כמו שאמרתי לשני אם יש לך עוד שאלות אני יודע שיש לך את המספר שלי... יונתן

יונתן,

היי, מה נשמע? יונתן, תראה, מה שהלך לדעתי בטקס סיום היה פשוט בושה, כי מה שבאמת קרה מאחורי הקלעים הוא זה, לנו אמרו שבסופו של דבר השיר "אדון עולם" לא ייחשב כחלק מהמופע של ו', ומסתבר שלא כולם ידעו את זה. דבר שני שקרה, זה שלאף אחד מהצוות לא היה מושג שבעולם שהם הולכים לעלות עם יותר משיר אחד\ ולכן כשאתה באת בזמן השיר והודעת לנו שהמדריכים של ו' לא עולים למופע, זה פשוט עורר סערה, וזאת מכמה סיבות,האחת, היא העובדה שהרכז שלנו עשה זאת על דעת עצמו, השנייה, היא העובדה שהודעת לנו שאנחנו לא יכולים להעלות את מה שעבדנו עליו ( לא היו לנו הפסקות בגלל זה) , המסורת של טקס סיום במחנה חווי"ה, והשלישית והחשובה ביותר היא איך שאמרת לנו, או יותר נכון הודעת בצעקות, עכשיו אני לגמרי מאחורך, היית בלחץ, העלת מופע, אבל בכל זאת, אנחנו לא פה במופע הפתיחה לארוויזיון, כולה מופע סיום בתל"ם, שהמטרה העיקרית שלו היא לסיים עם טעם טוב, וחבל שזה קרה ככה. הדבר הנוסף הוא שאם כבר התחלת עם שכבה אחת והורדת אותה מהבמה אחרי שעברה את הזמן, היית כבר צריך להמשיך עם זה לכל השכבות, זה פשוט לא מתאים להוריד קבוצה אחת בצעקות אחרי חמש ואפילו עשר דקות, וקבוצה אחרת להשאיר עשרים דקות ( וזה על השעון). אני חושבת שעלו כאן כמה בעיות כתוצאה מהמקרה , האחת העובדה שרכז על דעת עצמו בלי להודיע לצוות ובלי התחשבות במקיימי המופע המשיך, אך הבעייה העיקרית לדעתי, היא שהחניכים ראו הכל ושמו לב, מן הסתם, אתה חווית בעצמך את אחת החניכות המגיבות שלנו, ואני מקווה ששמת לב איך הגבנו... המון המון הערכה, ונתראה בחווי"ה בוגרת. סיגל

וואו,

מרגיז אותי שכתבתי כזאת הודעה ארוכה בנושא הזה.. יש כל כך הרבה דברים חשובים יותר...

Daphi

New member
אני מסכימה...

לחלוין עם מה שסיגל כתבה ואני רק רוצה להוסיף שכן היו השנה הבוגרים והזלזול שהם קבל ממש מעליב. ויונתן מילא אנשים שלא היו פעילים כל השנה בתל"ם אבל יש חלק מהשכבה הזאת שהשקיעו המון וזה ממש לא הוגן שככה התייחסו אליהם. דפי. נתראה בבוגרת.

למעלה