האמת על דובאי

G riffin

New member
לא אמרתי שאני לא מקנא.

אני פשוט לא מעריך ומכבד את המדינה . הם לא עשו שום דבר כדי להרוויח את כל זה חוץ מלהתיישב במקום הנכון . לא צריך לתת לדובאי כזאת הערכה כאילו הם ארצות הברית שבמשך איזה 200 שנה יצרו בעזרת מיטב המוחות מדינה כל כך חזקה שעיר כמו ניו יורק יכולה להיבנות בה . אתה גם עושה טעות חמורה שאתה מנסה להשוות את תל אביב לדובאי כי יש דברים שפשוט לא משווים . שתי הערים בנויות על בסיס חוקתי כלכלי מדיני שונה לחלוטין , ולכן אי אפשר להשוות בינהם . לסיום לדובאי אין את הצרות שיש לנו אין להם את החוקים הדמוקרטים המגבילים שיש לנו ובעיות כספיות הם הדבר האחרון בראש שלהם . אם אתה רוצה להשוות את תל אביב לעיר תשווה אותה לכמה מהערים הגדולות באירופה ,שלמרות שהם קימות מאות שנים ואין להם את הבעיות הפנימיות שיש למדינת ישראל הם לא עולים על תל אביב בבניה לגובה . פרויקים מתבטלים מהרבה סיבות - אין כסף למימון,נגמר הכסף באמצע,הפרויקט מתגלה כלא כדאי,יש יותר מדי התנגדויות.......והרשימה ממשיכה. עכשיו תתן לי סיבה להתבטלות פרויקט בדובאי .

shloosh

New member
תאמין לי

באירופה בחיים לא ישאירו באמצע רחוב ראשיחצי בניין ענק שלא גמור במשך יותר מ-6 שנים! כמו שיש פה ברמת גן ברחוב בן גוריון... באירופה יש מספיק בניינים יפים היסטוריים ומשומרים ככה שזה מכסה על כמות גורדי השחקים.. אם כאן לא מסיימים פרויקט מסוים,אפשר לפחות להרוס את המבנה שכבר בנו,ומצידי לשתול שם דשא וטיפה פרחים,והנה יש לנו גן חדש! מה משאירים בלוק ענק כזה של בטון באמצע הערים??? למה כבר שמעתי לפני שנה וחצי על זה שבונים עוד 4 בניינים בשורה של סיטי טאוואר ומגדל איילון,ואפילו לא התחילו למדוד את השטח נראה לי למה הרסו בניין גדול מאורחי מפעל עלית,וכבר הבור הענק עומד שם למעלה משנתיים שלוש??? למה בניין עזריאלי השלישי נשאר לא בנוי בסביבות כבר 5 שנים פחות או יותר.??? ויש עוד הרבה דברים שהם לא גורדי שחקים,כמו רכבת קלה שנראה לי שרק הנכדים ישלי זכו לראות... בארץ הכל רק דיבורים ,אם אני ירשום את כמות הפרויקטים שהתבטלו אני יגמור אולי אחרי יום כיפור...

G riffin

New member
גושי הבטון ..........

האלו שיכים ליזמים פרטיים ולא למדינה ולכן אי אפשר להרוס אותם שלא נדבר על עלויות הריסה . אבל לא צריך להגזים הערים לא בדיוק מלאות באיים של גושי בטון . גם ערי אירופה לא מושלמות פריז למשל שהיא אחת הערים היפות בעולם ללא ויכוח יש שכונות פרברים שמזכירות חלק מהאיזורים הגרועים של עזה והם לא שטחים קטנים . התשובה לשאלה למה לוקח כל כך הרבה זמן למגדלים שתוכננו ליד סיטי טאוור לקום אני לא יכול לתת לך זה אולי בירוקרטיה ואולי אין סיבה כלכלית להקים אותם עדיין . יש פרויקטים שמתכננים אותם לעוד 5 ,10 ,20 ,50 שנה מהיום כיוון שלעומת דובאי אם לא ימלאו אותם בזמן שהם בבניה משהוא יאבד את המכנסיים . אני לא יודע אם מדדו את השטח אני מאמין שכן כיוון שקיימת אילוסטרציה . לא כל הפרויקטים התבטלו רובם בהמתנה וצריך רק סבלנות . אני לא יודע כמה זמן אתה חבר בפורם הזה אבל אני יכול להגיד לך שמעט אנשים האמינו שהמגדל המרובעה של עזריאלי יבנה . כן ישראל מדינה של דיבורים אבל אנחנו לא צריכים להתבייש במה שאנחנו כן עושים ,ואם רק 30% מהפרויקטים המתוכננים המדהים יצאו לפועל אני יודע שאני לא יהיה עצוב .

הביניין בבן גוריון ייבנה בקרוב

איש עסקים חרדי קנה אותו ועכשיו בוחנים לאיזה מטרה לבנות אותו לא סתם לבנות חוץ מזה אתה צודק בני ברק זאת עיר דוחה אבל זה רק בגלל שהעירייה שם לא מתפקדת וחלילה לומר מושחתת אבל זה נראה ככה.

למעלה