האמת מנצחת

אליק23

New member
האמת מנצחת

אמש התכנסו במלון רמאדה רנסנאס, מאות מתפקדי הליכוד בירושלים, בין המתפקדים היו רבים וטובים מחברי מרכז הליכוד. חברי הליכוד מירושלים הוזמנו ע"י סניף הליכוד בירושלים לעימות בין השרים אביגדור ליברמן וגדעון עזרא, העימות הונחה ע"י העיתונאי בן כספית. צוות ממטה המאבק של גוש קטיף הגיע למלון להביא את דבר מתיישבי גוש קטיף. מחוץ לאולם, הוקרן סרט תדמית של גוש קטיף שעורר סקרנות רבה. המארגנים לא איפשרו להקרין את הסרט באולם עצמו. כאשר החל העימות ביקשו תושבי הגוש להביא את דבר הגוש בפני המתפקדים, הבקשה התקבלה לאחר הרבה תחנונים, לבסוף עלתה לבמה שושי סלוצקי ממושב גני טל, מחנכת ומורה באולפנא בנוה דקלים ודיברה שלוש דקות, שלוש דקות של אמת, שלוש דקות עם רגש, אמונה וביטחון, שלוש דקות שהצליחו לפרוט על נימהם של מתפקדי הליכוד בירושלים. בסוף דבריה קמו הנוכחים ומחאו כפים והריעו ממושכות לשושי ולתושבי גוש קטיף.לאחר שיצאה מהאולם יצאו רבים מהאולם ולחצו את ידיה ואמרו להם כי היא הצליחה לשנות את דעתם. להלן דבריה של שושי סלוצקי: מתפקדי ליכוד יקרים! עומדת אני לפניכם כשליחת ציבור גדול ויקר, 8000 אחי בגוש קטיף. באתי לכאן בכח האמונה בבורא עולם, באתי לעמוד ולהתחנן עלי ועל שולחי. אינני פוליטיקאית ולא נואמת, הדברים שאומר לכם נכתבו בדם לבי. לפני כ-30 שנה הגענו לחולות גוש קטיף, בעלי אני ושתי בנותינו הפעוטות. היום גרים בגוש חמשת ילדי ושלושת נכדי. הגענו לחלקת ארץ שוממה ריקה מאדם ומציפור, וביוזמת ממשלת ישראל הקמנו במדבר נווה אמיתי, מקום גידול מדהים לירקות ופרחים, ומקום גידול ערכי חינוכי לילדינו. עם כל שתיל ששתלנו באדמה, זרענו בילדינו גם את זרעי האהבה למסורת ישראל, לארץ ישראל ואת זרעי ההקרבה והמסירות למענה. במשך שלושים שנה זכינו לעידודו ותמיכתו של אריאל שרון. בימיו הקשים, לאחר מלחמת לבנון, בא אריק אלינו למצוא עידוד ונחמה ואף קיבל אותה מאתנו. ועתה, באחת, בהינף יד רוצה אותו ראש ממשלה לאבד, להרוס ולהשמיד את מפעל חיינו. לתכנית ההרס העצמי, קורא אריאל שרון: "הינתקות". האם חשבתם פעם מה משמעות מילה זו? מה התוכן העומד מאחוריה? ברשותכם, חברי הליכוד, ברצוני לפרוס בפניכם מהי משמעות ההינתקות בכמה היבטים: ההיבט הרגשי הינתקות היא חורבן והרס של קהילות שלימות בחבל קטיף, אנשים שבנו כאן את חייהם ימצאו עצמם לפתע מגורשים מביתם, ללא תעסוקה, ללא חברים. זהו מוות רגשי ורוחני עבורנו. בעלי ואני, כמו שאר חברינו, בנינו את המקום בזעה ועמל רב, ועכשיו בגילנו, גיל חמישים, מי יקבל אותנו לעבודה במדינת מוכת אבטלה? היכן נמצא חברה תומכת? האם כל מה שעשינו ראוי לבוז ולחורבן? האם אתם תוכלו לשאת את המראות הקשים מנשוא בהם גוררים חיילינו עצמנו ובשרנו, נשים וילדים מבתיהם? האם תוכלו להביט בעיניה של חנה ברט היושבת בכסא גלגלים כתוצאה מפיגוע, נדחפת מביתה ע"י חילי צה"ל? לפני יומיים ציינו את יום השואה והגבורה. לפני שישים שנה גורשו אמי, אבי וכל בני משפחתם מבתיהם. האם הורי המבוגרים יוכלו לשאת את מראה גירוש ילדיהם, נכדיהם וניניהם מביתם? ע"י יהודים? תקוותם באותה תקופה שחורה היתה שיום יבוא והם יגיעו לארץ ישראל, שם לא יגרשם עוד איש. ועכשיו??? האם תוכלו לעמוד בשוויון נפש מול עשרות בתי כנסת הנשרפים ונחרבים לקול צהלת הערבים ובסוף הופכים למסגדים? כיצד תעמדו מהצד כשיוציאו את גוויות המתים ויערכו להם לוויות חדשות? אין ספק שמימוש תוכנית ההרס תגרום לקרע עמוק בעם, להרגשת תבוסתנות ושממון. היבט חינוכי ערכי ההינתקות תעצים את הרגשת החולשה שחלק מהציבור חש בה היום. אפשר לזנב בנו רק כאשר אנחנו עייפים וחלשים. מנין נשאב כח להמשך קיומינו? ועל אילו ערכים נחנך את ילדינו שבריחה זו הדרך להתמודד עם קשיים? אנו נותנים פרס יקר מאין כמוהו לטרור ולאלימות. כיצד נדרוש מילדינו לא להשתמש האלימות? הרי מקבלים על כך פרס ומשיגים כל מה שרוצים. מיותר לומר איזה שימוש יעשו ארגוני החבלה והעולם הערבי בכלל בפרס זה, זה כמובן יעודד אותם להמשיך ולפגוע בנו. ומהי התמורה שנקבל עבור אותה היתנתקות? שלום? בטחון? הישג מדיני? הישג פוליטי? כמובן אף לא אחד מהדברים הנ"ל!!!!!! על שלום אין מדובר כאן ואפילו לא על הסכם. בטחון? ראש הממשלה וגם השר אולמרט התבטאו לפני כשבועיים, שהתוכנית לא תגרום להפסקת הטרור. ברור שלא, כי הטרור לא התחיל בגוש קטיף ולא ייפסק גם לאחר הריסת הגוש חס וחלילה. אני שומעת שאנו נלחמים בטרור כבר שלוש וחצי שנים ולא מצליחים. זהו שקר תקשורתי מובהק, אנו נלחמים בטרור כבר מאה שנה וכן מצליחים. הצלחנו לבנות מדינה יוצאת מן הכלל למרות כל הבעיות. "מהטרור לא בורחים, בטרור נלחמים" כותב בנימין נתניהו בספרו על המלחמה בטרור. אז מה הבריחה הפתאומית? יציאתנו מגוש קטיף תיתן לפלשתינאים יכולת לקבל נשק תיקני ומסוכן שיפגע באשקלון, שדרות ועוד מקומות מרוחקים אף יותר. האם ידעתם שעזה קרובה יותר לאשקלון ולשדרות מאשר לגוש קטיף? מה תועיל החרבת ישובים? "הישג מדיני", כפי שאוהבים להציג זאת. איזה הישג? האמריקאים הבטיחו שלא נחזור לקווי 67? וכי ביכולתם ובכוונתם לקיים? לא ברור. מה נותר מאותה הבטחה ל-800 מליון דולר לאחר הבריחה מלבנון? מאומה, אפילו לא סנט שחוק אחד. בשום מסמך לא מוזכרים גושי ההתיישבות. כשיחזרו הפליטים ליהודה ושומרון, אריאל ומעלה אדומים יהפכו למיעוט בתוך הערבים ויהיו בסכנת גירוש בדיוק כמו גוש קטיף. אם נתקפל כאן, מה הכח שימנע מאתנו להתקפל שם? ועוד נקודה למחשבה: תוכנית ההינתקות דומה להפליא לתוכניות העבודה ומרץ למיניהן. האם תהיה הצדקה להצביע לליכוד שיהיה תחליף בלבד למקור – העבודה ומרץ? לפרס ולרמון? ולסיום – לפני עשר שנים מכרו לעם את אשליית אוסלו. על גלי האופוריה נישאו כולם והסוף ידוע: התנפצות האשליה בקול בכי וקילוחי דם. האם אתם רוצים לקנות את אותה האשליה? אז אמרנו "אל תתנו להם רובים – הם ישתמשו בזה נגדינו", ולצערי הרב צדקנו. היום אני אומרת לכם – אל תתנו להם קטיושות - זה יופנה אל כולנו. הסתכלו לי בעיניים, מדובר כאן באלפי אנשים הנדרשים להקריב את חייהם תמורת כ ל ו ם!!!!!! הצביעו נ ג ד התוכנית והאשליה הנקראת הינתקות. אני פונה אל כל אחד ואחת מכם, אל תתנו יד להרס וחורבן של יהודים אחרים. ומי שלא מסוגל להצביע נגד תוכנית זו, שישב בבית ביום המשאל ויימנע ואל יקח על מצפונו גירוש יהודים

ראליסט

New member
שאלה תמימה.

בפורום זה ממש,ראיתי כיצד מותקפים אנשים שאינם חברי ליכוד,הקוראים לחברי הליכוד לתמוך בתכנית ההתנתקות...טענו נגדם שאין להם להתערב בענינים הפנימיים של הליכוד,ו/או שהם "שמאלניים מידי". אבל למר ליברמן,שאינו חבר ליכוד,מותר להשפיע על מתפקדי הליכוד,למרות שסביר להניח שכמעט אף מתפקד ליכוד לא הצביע עבורו?? למה ההתחסדות והצביעות הזאת? ולמה כל אותם "נאמני ארץ ישראל" לא הצביעו לליברמן ומפלגתו,אלא לליכוד,וזאת כאשר נאום הרצליה של שרון הוצג לפני קהל הבוחרים לכנסת האחרונה?? אז מי שבאמת ישר עם עצמו בקרב מתפקדי הליכוד (אם יש כאילו),אז שיקבע את עמדתו בלי להתיחס הן לליברמן והן לפרס. (למרות שמי שמתנגד לרעיון ההתנתקות,לא צריך להאזין למנהיגי הליכוד...).

MS6

New member
כי ליברמן גדל בליכוד

ודיעותיו המדיניות עדיין תואמות את דיעותיהם של ז'בוטינסקי הסיבה שאנחנו תמכנו בליכוד היא משום שלא רצינו לתת לאנשי השמאח להשתלט על הבית אבל אביגדור ליברמן וחבריו החליטו לעזוב ולתת לאנשי השמאל להשתלט.

ראליסט

New member
תירוץ ממש מוזר..

הרי הליכוד בעצמו הפך לשמאל מדיני-אז מה ההבדל? בוא נזכיר לעצמינו מי עוד גדל בליכוד-עזר ויצמן,שהיה עשוי להיות היורש הברור של בגין לו לא עזב את תנועתו. אז אם ויצמן (למשל) יכתוב מנשר שבו כאחד ממנהיגי הליכוד ההיסטוריים,הוא ממליץ בחום לקבל את תכנית ההתנתקות של שרון,ולראות בה המשך ישיר להסכם השלום שבגין חתם עם מצריים-אז תקבלו זאת??? ואנא אל תהפוך אותי למטומטם.מאחר שאין כיום שיטת בחירות דו-פתקית לכנסת,מעבר קולות מהליכוד לליברמן לא היה משחק לטובת השמאל.כי הרי ליברמן לא היה מקים קואליציה עם מצנע... מאידך במקום עוד חכי"ם בליכוד שחלקם תומך בתכנית ההתנתקות,היו נכנסים לכנסת עוד חכי"ם של האיחוד הלאומי ,שאף אחד מהם כנראה לא היה אפילו חולם להציע אותה. הסיבה היחידה שאתה (למשל) עדיין חבר בליכוד היא סיבה רגשית,אבל לא אידאולוגית.כי גם אם במשאל הזה יגבר ידם של המתנגדים לתכנית "שרון",מדובר כבר בכל הנהגת הליכוד שתומכת בתכנית. ומעניין אותי מאד האם אתה תמשיך לשים את הפתק "מחל" בקלפי,אם ביבי יהיה מועמד הליכוד בבחירות הבאות,וכבר הצהיר שהוא תומך בתכנית ההתנתקות-ולא יוכל לסגת מכך,בלי שיהפך לבדיחת העשור בפוליטיקה הישראלית???

MS6

New member
אתה יודע יש לך בעיה חמורה

אתה כל הזמן מפרש מה שאני כותב בצורה ממש לא נכונה וכותב מה שבא לך.. כל תגובה שלך להודעה שלי היא פשוט לא קשורה למה שכתבתי. קודם כל עזר ויצמן ממש לא גדל בתנועת הליכוד, הוא הצטרף לליכוד בגיל מאוחר ואף פעם לא נתפס כאידיאולוג או כאיש ארץ ישראל השלמה ומלבד זאת אני בטוח שאצל רוב מצביעי הליכוד אדם שעזב את הליכוד לטובת מפלגה ימנית יותר (או יותר נכון פשוט נשאר בדיעותיו ולא נסחף עם הזרם) עדיף על אדם שערק מהימין לשמאל. מי אמר שמעבר מנדטים מהליכוד לליברמן היה מחזק את השמאל??? מי דיבר על זה בכלל??? אבל בלי שום קשר זה נכון כי ככל שהליכוד יותר קטן והימין יותר מפוצל ככה השמאל מרויח יותר. אני אמרתי פשוט מאוד: ליברמן עזב את הליכוד כי הוא לא יכל לסבול את הפינויים שהליכוד ביצע בשטחי ארצנו הוא פשוט נשאר נאמן לדיעותיו ועזב למפלגה ימנית יותר. אנחנו נותרנו במפלגה כי אנחנו רצינו ועוד רוצים לשמר את המפלגה כמפלגת ימין ולא כמפלגת מרכז חסרת כל אידיאולוגיה. אגב אמרתי בעבר שאם התוכנית תאושר אני אעשה אחת מהשתיים: 1. או שאעזוב את הליכוד ואהפוך תומך של האיחוד הלאומי 2. או, ואני מקווה שדבר זה יקרה , אתמוך במפלגה ימנית שתוקם כאלטרנטיבה לליכוד. בכל אופן אני רואה בעוזי לנדאו כנציגי בממשלה ואפעל לפי צעדיו.

ראליסט

New member
אתה חוזר על עצמך,

אבל לא מוכיח כלום. עזר ויצמן הצטרף לליכוד מייד עם פשיטת מדי ח"הא.הוא בהחלט היה איש א"י השלמה,ויש לך בעיה איתו,רק כי שינה את עמדותיו שמאלה.לו היה משנה את עמדותיו ימינה-היית הרי מעריץ אותו. ליברמן הצטרף לליכוד בגיל מוקדם,אחרי "קרירה מפוארת" שכללה את היותו שומר הראש הענק של בגין.טוב,אם זה רקע מוערך אצלך יותר מהרקע הצבאי של עזר ויצמן-זכותך. מי שמך לייצג את מצביעי הליכוד? אתה מניח הנחה.אבל את המשאל אתה לא עושה בקרב כל מצביעי הליכוד.הרי הליכוד זכה בבחירות האחרונות לאחוזים גבוהים של מצביעי מרכז,בעיקר עקב מתינותו היחסית של שרון.לולא זה,שינוי היתה גורפת יותר קולות,וכך גם העבודה ומר"ץ. על מה אתה מתבסס כשאתה אומר ש"פיצול בימין" מחזק את השמאל? לו נניח הליכוד היה היום עם 30 מנדטים והאיחוד הלאומי עם 20,נראה לך שניתן היה להעביר את תכנית ההתנתקות בכנסת? והיום הליכוד הוא פשוט שמאל.אז מה אתה מקשקש?

שמע, ראליסט

זה ממש נמאס שאתה מחליט בעצמך מה המצע של הליכוד. אתה מחליט לך שהליכוד הוא מפלגת שמאל. זה כבר ממש נמאס לשמוע את כל השטויות האלה שלך. המצע של הליכוד לא שונה, ולכן כל מי שלא יתמוך במצע יעוף בבחירות הבאות. אף אחד לא ייתן לשנות את המצע, שמוקיע בברור את כל מה ששרון מנסה לעשות עכשיו לליכוד. שרון מנסה להפוך את הליכוד למה שנראה לו. הוא הופך את התנועה ומפלג אותה. הסיבה היחידה שהוא מצליח עם הבריחה היא בגלל שטיפת המוח שלו ושל התקשורת, ובגלל הרוב הטבעי שיש לו כמנהיג, ושיש אנשים ששומרים לו אמונים וחושבים שהכל יהיה בסדר כל עוד הוא עומד בראש הליכוד. ככל שהזמן עובר, פחות אנשים מאמינים לשקרים שלו, ואנו רואים את זה. אם היה יותר זמן, אני מבטיח לך שהבריחה הייתה נוחלת תבוסה גדולה. בינתיים, ניאלץ להסתפק בנצחון עם הפרש קטן. ואתה, תפסיק כל פעם להכריז שהליכוד הוא מפלגת שמאל. נמאס כבר מהשטויות האלה.

ועוד

"הרי הליכוד בעצמו הפך לשמאל מדיני"- הליכוד לא הפך לשום דבר ותפסיק לנסות להפוך את הליכוד למה שהוא לא. כמה מנהיגים שבאים להרוס את הליכוד, או בגלל האידאולוגיה שלהם להפוך את המפלגה למה שהיא לא, או כי הם תלויים בקריירה של שרון (אורך הקרייה של אולמרט תלויה בשרון. בלי שרון אין אולמרט), או כי הם חוששים לתיק שלהם (ביבי, שלום, לבנת). הם לא הליכוד האמיתי. תפסיק לבלבל בשכל על מפלגת שמאל.

ראליסט

New member
אתה טועה!

לא אני אמרתי שהליכוד הפך למפלגת שמאל: כאשר רה"מ שרון ובכירי שריו:שר הבטחון מופז,שר החוץ סילבן,שר האוצר ביבי,שר האוצר ב' שטרית,ממלא מקומו אולמרט ושרת החינוך לבנת,מכריזים שהם בעד תוכנית הנסיגה החד-צדדית מעזה ומחלק מהשומרון,אז הם הפכו את הליכוד למפלגת שמאל. כל הטענות שלך,אנא למנהיגי המפלגה שלך.אחד מהנ"ל יהיה לבטח מועמד הליכוד לראשות הממשלה.אחרי שהצהיר על תמיכתו בתכנית ההתנתקות,לא יוכל לחזור בו,אלא אם ירצה להראות שקרן או ליצן. ואם המניעים של ביבי או לבנת לאמירות שקריות בנושא כה בסיסי הוא תיקים,אין להם שום זכות מוסרית להנהיג את המדינה לעולם,או אפילו להיות שרים בממשלת ישראל.

תגובה

גם אני תומך בתוכנית ההתנתקות, אז מה? זה עושה אותי שמאל? התנתקות זו התוכנית של הימין, ג'נבה זה של השמאל.

שעל

זה חותם שרון ועל ההוא ביילין? אתה יודע מה לפחות בז'נבה הם גם נותנים דברים, זה הסכם לא בריחה חד צדדית... זה ההבדל היחיד ההסכם של שרון הוא גלותי פחדני לוזרי ויותר שמאלני בעצם מאוסלו וז'נבה עצמם....

Roobie

New member
אל תדאג, ראליסט

עוד 15-20 שנה יתגאו בליכוד על תוכנית ההתנתקות, ובפורום הליכוד יופיע טאג-ליין עם הכיתוב "מי הוציא את ישראל מעזה?", כמו שהיום כתוב "מי חתם על הסכם השלום עם הגדולה באויבות ישראל", למרות שגם אז כמו היום כל אותם אנשים התנגדו. אז תן להם לצעוק קצת עכשיו, זה לא ישנה את העובדה שאחרי הרבה שנים של צעקות, הסתות ואיומים מצד הימין - מוכח סופית כי השמאל צדק.

וואואין לי מה להגיד על זה חוץ

מוואו ועוד פעם וואו היא ממש צודקת... אני נגד ההתנתקות גם הייתי קודם אבל מה שהיא כתבה באמת נוגע ללב...

למעלה