האמת העירומה

thila

New member
האמת העירומה ../images/Emo88.gif

פברואר 2001, השעה 11:30 בלילה, הוא חזר מהעבודה. ברגליים מוצקות, חזקות מטינה, הוא עבר את מפתן הדלת. זוכרת את פניו הכעוסות, את מבטו מלא השנאה. הבטתי בו, לא יודעת מה לומר. זו כבר תקופה ארוכה שהוא מדיר את רגליו מביתנו ברוב שעות היממה. יוצא לעבודה מוקדם בבוקר וחוזר בשעות הלילה המאוחרות. בקשות, תחינות, ריבים והסברים, כלום לא עוזר. שוב ושוב הוא מסובב את גבו אליי בלילות, ובימים לא עונה לטלפונים שלי, מתעלם מקיומי, מהיותי. מהדלת הוא נכנס והתישב על ספת היחיד הכחולה שקנינו יחד בבידיה, אני ישבתי מולו, בקצהו השני של הסאלון. "תקשיבי" הוא אמר. "יש לי כמה דברים להגיד לך". הבטתי בו, אלומה, והנחתי לו לדבר. הוא הרים את קולו וירה לעברי מילים כמו חיצים מורעלים בסנכרין: "אני לא מוכן שאת תתקשרי אליי לעבודה יותר ותצעקי עליי שאני לא חוזר הביתה. אני לא שואל אותך מה לעשות, מתי לחזור או איפה להיות. מהיום אני אעשה מה שאני ארצה. את מבינה?" ראייתי החלה מיטשטשת, חשתי איך ליבי הולך ונאטם, רוקם מסביבו רשת עשויה חוטי ברזל דקים. "עכשיו תקשיבי טוב טוב למה שאני אומר לך" שמעתי את הקול מהדהד ברחבי הסאלון הקר, הכחול, שהיה פעם חם. " רק בזכותי יש לך אוכל על השולחן, מים חמים להתקלח וכסף להדליק את התנור הזה. אני נותן לך את קורת הגג הזאת, שאת ישנה תחתה בלילה. אני! אז את לא תגידי לי מה לעשות ואם זה לא מוצא חן בעיניך את יכולה לקום וללכת ולהשאיר גם את המפתחות של האוטו כי גם הוא שלי!" הבטתי בו, לא בטוחה מיהו האדם שיושב שם מולי, על הספה הכחולה ליד הדלת. האם זהו החבר שלי? האם זה האיש שאיתו התחתנתי? האם זוהי האמת העירומה, לאחר שהושלו השקרים? צפיתי בו הולך ונעשה דומה למשפחתו אל מול עיניי כמו סרט טבע המתאר נבילתו של פרח בהילוך מהיר. ומה היה פשעי? שזה אתה סיימתי ללמוד, ובמשך 3 חודשים לא הכנסתי כסף לקופה המשותפת. 3 חודשים. מאז ומתמיד עבדתי, וגם בתקופת לימודיי היה לי מקור הכנסה. אז נכון, לא הרווחתי הרבה כמוהו, אך השתדלתי ככל שיכולתי. ועכשיו, שסיימתי את לימודיי וביקשתי למצוא עבודה במקצוע שכ"כ אהבתי, הדבר לקח לי מעט זמן. האם גבר לא אמור לתמוך באשה איתה הוא ביקש לשזור את חייו? האם התקדמותה בחיים, במעגל הקריירה והמקצוע היא לא אינטרס משותף של בני הזוג? האם הוא לא יהנה מפירות הצלחתה בדיוק כמוהה? במצב האבטלה שנמצאתי בו, חרדה לעתידי המקצועי, הכלכלי והאישי, הוא נעץ את הפגיון בבטני. נעץ, וסובב לכל הכיוונים. הוא דרך על גאוותי, הוא השפיל את רוחי, את נשיותי, את מיניותי. הוא בגד בי. באהבתי אליו, בנאמנותי, במסירותי אליו ללא גבול וללא קץ. הוא שחט את נשמתי. באותו לילה, מביטה בו מתוך מסך הדמעות היבשות שמיאנו לזלוג על פניי, ידעתי שמשהו בי נשבר. ידעתי שזוהי תחילתו של הקץ, וכי אני לעולם לא אוכל לסלוח לו על התנכרותו אליי, על שבירתו את הברית המקודשת שכרתנו בינינו. באותו הלילה, אני ידעתי שאני אקום ואעזוב, אך לא, לא עכשיו, לא מתוך חולשה. כשיהיה לי כוח. כשאני אהיה חזקה. אספתי את תיקי ובנעליי בית ופיג´מה טרקתי את הדלת, מרעידה את אמות נפשי. הוא לא יצא אחריי, הוא לא התקשר לברר לאן הלכתי. לילה ראשון מחוץ לבית בלעדיו, לילה ראשון לשבר שיבוא. בהיכנסי לבית הוריי נפרץ סכר הדמעות, ושם, לראשונה בחיי, שיתפתי את אימי בבעיות בינינו. סיפרתי לה את כל האמת על גבו המסובב אליי בלילות ועל מבטו המוסב ממני בימים. באותו הלילה, ישנה בחדר הפנוי ביית הוריי, חלמתי שוב ושוב כי גונבים את מכוניתי. הרכב הקטן, הפשוט הזה, שנתן לי עצמאות, שהיווה לי רגליים, היה כ"כ חשוב בעיניי. במשך מספר פעמים התעוררתי וקמתי אל החלון, בודקת האם הרכב עדיין שם, כי החלום היה נראה לי כ"כ מציאותי. חודש אח"כ מצאתי את מקום העבודה שאני עובדת בו עד היום, בהצלחה מרובה. בספטמבר 2001 הבעתי בפניו את רצוני להיפרד. בנובמבר הוא עזב את הבית. 31/3/2002 הימים האחרונים היו קשים. החג, ההחלטה הסופית על הגירושין שהולכים וקרבים, העומס הכלכלי והמתיחות סביב הרכוש הדל שצברנו במהלך חיינו יחד. היום, כשהתעוררתי בבוקר, אחותי ניגשה אל מיטתי, התיישבה לצידי ואמרה: "תהילה, אני מצטערת שאני צריכה להגיד לך את זה, אבל המשפחה של בעלך גנבה לך בלילה את האוטו." היא החזיקה בידי ואמרה: "אני מצטערת שאת צריכה לעבור את זה". לך תבין אהבה.

ממתינה

New member
קוראת אותך עם דמעות בעיניים../images/Emo39.gif

ממש כאב לי והיה קשה לי לקרוא את מה שכתבת היה לי קשה במיוחד עם החלק של ההתעלמות ההשפלה והאי אכפתיות, אומנם אצלי קצת היה שונה כי אני זאת שקרעתי את התחת והפסקתי בעצב את עבודתי כי הולדתי ילדים, אצלי בוא הישקענו ובידע שלו ובמקצוע שלו שעד היום נהנה וחוגג ע"ח הגב והטוב שבי. תגידי רק תודה שאין ילדים בעסק ותאמיני לי שאצלי היה יותר מכוער ויותר קשה, את לפחות לא צריכה ולא חייבת לראות ולשמוע אותו, להתעצבן שוב ושוב מנימת קולו מהרוע הזה שהיה הגבר שאהבת שכיבדת ושנתת לו אותך. מה אוכל לאמר לך, לא הרבה, שום דבר לא יעלים את כאבך וכאב זה עדיין יישאר בך אבל לא להרבה אל תתני לתת להתגבר עלייך, תחשבי חיובי, יצאת בנס בזמן תמיד יכל להיות יותר גרוע, והאוטו שילך איתו קיבינימט אני יש לי אוטו אצלו שקיבלתי במתנה מאבא שלי לכבוד הרשיון שהוצאתי ותאמיני לי שלא נהגתי עליו כי הוא לקח אותו. אין מה לעשות גם אנשים כאלה יש ולא אנו שנרד לרמה הנמוכה שלהם, הם קטנים וישארו קטנים אבל אנו בגדולה שלנו ובחוזק שלנו נמשיך הלאה עם הראש למעלה כי יש לנו על מה. ולהשאר אופטימית בבקשה , יש המון גברים חרא וכמו כן יש גם הרבה נשים כאלו, אי אפשר לשפוט את כולם רק בגלל כמה. אני מאמינה באמונתי הגדולה שכמו שלי יבוא היום גם לך, ונקבל את שכרינו בחזרה. המון סבלנות , כוח ואהבה, כי יש אהבה רק שקצת קשה הדרך אליה.

ממתינה

New member
קוראת אותך עם דמעות בעיניים../images/Emo39.gif

ממש כאב לי והיה קשה לי לקרוא את מה שכתבת היה לי קשה במיוחד עם החלק של ההתעלמות ההשפלה והאי אכפתיות, אומנם אצלי קצת היה שונה כי אני זאת שקרעתי את התחת והפסקתי בעצב את עבודתי כי הולדתי ילדים, אצלי בוא הישקענו ובידע שלו ובמקצוע שלו שעד היום נהנה וחוגג ע"ח הגב והטוב שבי. תגידי רק תודה שאין ילדים בעסק ותאמיני לי שאצלי היה יותר מכוער ויותר קשה, את לפחות לא צריכה ולא חייבת לראות ולשמוע אותו, להתעצבן שוב ושוב מנימת קולו מהרוע הזה שהיה הגבר שאהבת שכיבדת ושנתת לו אותך. מה אוכל לאמר לך, לא הרבה, שום דבר לא יעלים את כאבך וכאב זה עדיין יישאר בך אבל לא להרבה אל תתני לתת להתגבר עלייך, תחשבי חיובי, יצאת בנס בזמן תמיד יכל להיות יותר גרוע, והאוטו שילך איתו קיבינימט אני יש לי אוטו אצלו שקיבלתי במתנה מאבא שלי לכבוד הרשיון שהוצאתי ותאמיני לי שלא נהגתי עליו כי הוא לקח אותו. אין מה לעשות גם אנשים כאלה יש ולא אנו שנרד לרמה הנמוכה שלהם, הם קטנים וישארו קטנים אבל אנו בגדולה שלנו ובחוזק שלנו נמשיך הלאה עם הראש למעלה כי יש לנו על מה. ולהשאר אופטימית בבקשה , יש המון גברים חרא וכמו כן יש גם הרבה נשים כאלו, אי אפשר לשפוט את כולם רק בגלל כמה. אני מאמינה באמונתי הגדולה שכמו שלי יבוא היום גם לך, ונקבל את שכרינו בחזרה. המון סבלנות , כוח ואהבה, כי יש אהבה רק שקצת קשה הדרך אליה.

יאצפן

New member
האמת הערומה

כואב אני את סיפורך, אבל!! היצלת את עצמך מצרה, אשר היתה עלולה להיות יותר גדולה, אם היו לך ילדים, ואפילו!!! עשית טוב , וזה מה שהייתי מיעץ לבתי, חישבי כי קיבלת את חייך ב מ ת נ ה. פיתחי עינים וראש, בגאון.

לך תבין אהבה ../images/Emo7.gif

מה אומר לך תהילה ולא נאמר? קשה לקרוא את הדברים,קשה להבין איך אהבה וחברות הופכות לניכור. הזכרון יקהה עם הזמן והכאב כבר לא יוותר. מה שישאר זאת התחושה שטוב שזה נגמר וטוב יותר שאין ילדים בסיפור.
כשאחזור לביתי (כרגע אני מתארחת בצפון) תזכירו לי חוב קטן
ניצת

אנאבלית

New member
תהילה-זה כתוב יפה!

נדמה לי שהרבה נשים גרושות חוו את מה שתארת כאן. אני בכל אופן אחת מהן.סיפורי האישי הרבה יותר מזעזע ממה שתארת כאן בסיפורך, כי אצלי כלולים ילדים בסיפור, והכל הסתבך והתלכלך הרבה מעבר למכונית-שגם אצלי"נגנבה" =נעלמה עלידי הבעל..... טוב שאת כותבת. זה משקף מציאות. הלוואי וגברים רבים יקראו את זה גם. לפי ההתנהגות שלו במיטה וכלפייך-בשלב ההוא-גם אם לא ידעת, וגם אם לא ניחשת, וגם אם אין לך הוכחות, וגם אם לא האמנת-כבר הייתה לו מישהי אחרת-וזה מנסיון!!!!!!כך שאם את כותבת ספר-רצוי שתדעי, אם אינך יודעת.....כדי שזה יהיה יותר אותנטי......

שחף 1

New member
ליבי איתך../images/Emo23.gif

תהילה ליבי יוצא אלייך היי חזקה ואל תוותרי פשוט לדעתי אם זה הסיפור אז חבל שהתחתנת איתו פשוט אין לו לב

הבטחתי ולכן אקיים ../images/Emo11.gif

את חיה לך שנים בתוך בועה שלכאורה הכל נראה בסדר.יש לך עבודה טובה בה התקדמת במהלך השנים,יש לך ילדים מקסימים (משני המינים,כמובן),בעל,דירה. בשבתות אתם יוצאים לטיולים וסופי שבוע לפעמים ו... שבת של סוף החורף,יום שמש נעים,יצאנו לטייל עם הילדים,ביפו. רציתי לטייל על החוף,לחוש את החול,לגעת באדוות הגלים. בדרך,באוטו,אמרתי משהו,אינני זוכרת מה ובלי שום הקדמה הוא פתח את פיו בצעקות שהשאירו אותי המומה. ילדי התחפרו בתוך עצמם. מבחוץ,מבטי האנשים ברחוב ובמכוניות הסמוכות הסתכלו בנו בסקרנות ואני ביקשתי רק דבר אחד – לו רק האדמה היתה פוערת את פיה ואוספת אותי אל חיקה. בדיוק אז באה המודעות וטופחת לי על הפנים – אני מגלה שבעצם כל החיים אני חיה בשקר,כל השנים.השפלות,קללות,אלימות נפשית וממשיכה,למען השקט "השלווה". יום רודף יום,חודש רודף חודש ושנה רודפת שנה.בבת אחת,פתאום אני רואה את מה שסרבתי לראות,אפילו שמדי פעם היו הבזקים ואז... בבת אחת אני מקבלת את המכה ומבינה.בדיוק אז אני מגיעה להכרה שההגדרה שלה כל כך פשוטה: להיות או לא להיות. מרגע זה ואילך הכל ענין של זמן.זו כבר לא שאלה של אומץ,נגמרו השאלות של איך ולמה.כבר כלום לא חשוב חוץ ממני. אחר כך כשלי יהיה טוב אדאג לכל השאר וטוב זה להיות אני,להיות מחוברת לעצמי,לשמוע לקול הפנימי שלי ולדעת שגם אם יהיה קשה,גם אם אוותר על מעמדי המקצועי והחברתי,יהיה לי טוב ואבנה את עצמי מחדש,כמו שאני רוצה,כמו שאני יודעת. המודעות,הגילוי,כל כך כואב! כאב שמחלחל ואיני מבינה עד כמה,בכל יום מגלה דברים חדשים,מסתכלת לעצמי בעיניים ושואלת – איך יכולתי? איך יתכן שלאדם הכי חשוב שיקרתי? האם עד כדי כך זייפתי? כל מה שספגתי ישבתי ושתקתי ולפעמים אפילו נהנתי? אייך??? מהיום שאני זוכרת את עצמי, תמיד ויתרתי בדברים הכי חשובים. כל מה שלא היה חשוב עשיתי נהדר ואת כל החלומות,כל השאיפות,כל מה שאני באמת דחקתי לצד. הייתי כמו שחקנית על במה – במת החיים וכל אלה שסביבי היו הצופים אשר תמיד גמלו לי בתשואות סוערות,ואני לא הבנתי על מה? היום אני מבינה,הם ראו את המשחק והוא היה כל כך אמיתי,כל כך טבעי עד שאי אפשר שלא להעריץ את השחקנית הטובה ביותר. כמה עלובה,כמה אומללה היתה נפשי.כלפי חוץ הייתי בטוחה בעצמי,חזקה,מאושרת ובפנים?

מכשפה

New member
ניצת-זה היה חזק!!!!גם לך יש כשרון!../images/Emo45.gif

אז מה יהיה? יש כאן פורום של כשרונות בכתיבה.....אפשר לכתוב ביחד ספר.... כל הכבוד לך שהחלטת וביצעת. מקווה שיצאת חזקה מהקטע הזה ומהפרידה ממנו. לא יודעת אם כבר סיפרת על הפרידה שלכם ומה קרה לאחריה ואיפה את יום-כי אני חדשה כאן, אבל מקווה שרק טוב. הזדהיתי עם התיאור שלך, עם ההצגה כלפי חוץ, עם התחושה הנפשית הרעה. גם אני שחקנית. העולם הוא במה-ולדעתי הרבה מאד אנשים עושים הצגות ואף אחד מבחוץ לא יכול להבחין. לכן-אצלי-הדשא של השכן-אף פעם אינו יותר ירוק מהדשא שלי.כי תמיד אנשים קינאו בי ולא ידעו כמה רע לי בעצם! צריך הרבה אומץ וכוח כדי לקום ולהתנער ולעשות מה שטוב לנו באמת. לא תמיד אנחנו יכולות, לא תמיד יודעות איך,לא תמיד מצליחות.

תודה מכשפה וברוכה הבאה לביתנו ../images/Emo24.gif

לא ,לא סיפרתי על הפרדה והאמת היא שזו פעם ראשונה שבכלל חשפתי דבר כל כך אישי את המבוא לספר שכתבתי,המבוא לחויות שחוויתי אחר-כך.האמת היא שזה לא כל כך ענינו של הפורום אך תהילה עם כתיבתה המקסימה שכל כך נוגעת עוררה בי את התגובה שכתבתי לה ואת ההבטחה... כיוון שהבטחות צריך לקיים,עשיתי זאת. היום מכשפה,אני לא שחקנית,ביום בו בחרתי להוריד את המסכה,הסרתי אותה וחיה את חיי בדרך בה בחרתי.דרך של חיי רוח וחומר,חיים בהם יש לי את החופש להיות,את החופש לבחור. מאז עברו כבר 7 שנים,ילדי גדלו להיות ילדים נפלאים ושותפים מלאים בחיי והנה אני כאן ,עדיין מקווה ,עדיין חולמת על זוגיות אחרת ,זוגיות בדרך שנכונה ומתאימה לי בה הכנות ,החברות והישירות יהיו חלק בלתי נפרד. אגב מכשפה,כולנו כאן חדשים,הפורום עוד לא בן חודש ואת מוזמנת בחם להיות חלק ממנו.

שחף 1

New member
תשני מקצוע../images/Emo25.gif

אולי הגיע הזמן שתחשבי על שינוי מקצוע

למעלה