האמת המוחלטת

האמת המוחלטת

נזיר שאל את ג'ושו: "אדם שנכנס ל'מחוזות האמת' האם עדיין מביר הוא את המציאות"? השיב לו ג'ושו בשאלה: "מי נכנס אל 'מחוזות האמת'?" המשיך הנזיר: "אם כך, הרי האדם שנכנס אל 'מחוזות האמת' אינו יודע כיצד לעזוב אותם". אמר ג'ושו: "אין זה עץ מת, אין זה אפר קר וכבוי, אלא מאה פרחים בפריחה ססגונית". היקשה הנזיר: "האם זהו המצב של כניסה אל 'מחוזות האמת'?" השיב לו (ג'ושו): "אין שום קשר כלל".

האמת המוחלטת 2

נזיר שאל את ג'ושו: "נאמר כי האמת האוניברסלית אינה מחזיקה בשום אמת. מה פירוש הדבר"? השיב לו ג'ושו: "מזרח, מערב, צפון, דרום". הוסיף הנזיר להקשות: "למה אתה מתכוון"? אמר לו: "למטה, למעלה, בכל כיוון".

המחשבה לצטט את שני הקטעים הללו

עלתה בי לראשונה כשקראתי את השירשור (עכשיו בעמוד 2) שעסק בשאלת האמת המוחלטת, אלא שאז לא היה לי את הטקסט עצמו כדי לצטט אותו כראוי. אבל למרות שעבר זמן מה מאז השירשור הנ''ל, עדיין מצאתי לנכון לצטט את שתי האנקדוטות הכל כך יפות הללו של ג'ושו.

../images/Emo45.gif

drall

New member
אם אתה לא מבין את נאנסן

על סמך מה אתה חושב שאתה מבין את כל היתר? אבל אם זו הטענה שלך אני אסביר לך את נאנסן. הוא אומר את המשפט הזה לג'ושו על מנת שיפסיק לשחק עם הגדרות. על מנת שיבין שאי אפשר לחתור בסירה ולהישאר מחוצה לה. ג'ושו כשהיה תלמיד , ניסה למצוא את התעלול האינטלקטואלי שימקד אותו על האמת המוחלטת. נאנסן אומר לו "חבל על המאמץ. לא תמצא מה שאתה מחפש ע"י מניפולציה. עדיף שתמשיך לתרגל בלי לנסות לכוון את עצמך לאיזושהי מטרה". דרול

capital

New member
לאן הגיעה הסירה שלך?

או, לאן הגעתה "אתה" בעזרת הסירה? האם יש אתה ויש סירה? מה אתה "רואה"? אותי תוכל לשכנע בשתיקתך אבל האם אתה משוכנע

drall

New member
כן קפיטל.

אלא מה? משהגיעה הסירה אל החוף הטוב , נשא החותר את עיניו אל הנהר החם , אל המים שהיו ביתו וחזר אליהם. ללא סירה יותר , ללא משוט , וגם ללא חוף מטרה מזהיב , כיוון שהמטרה נעלמת , תמיד , בד בבד עם כיבושה. רק השחיה נותרה , רגע אחד מעמקים מכל עבר , רגע אחר , ראש מבצבץ אל השמים. ככה. דרול

mona02

New member
אהבתי את הסימבוליקה. עכשיו לעיקר!

האם עברה תודעתך (הלא סובלת) תהליך אינטנסיבי של שכנוע עצמי שהוביל לדחיקה של רוב "היצרים", כך שבעצם מצויה תודעתך במה שמכונה "גן-עדן של שוטים" (האם הזן הוא פיקציה פסיכולוגית?) או ... ענה לי! מי הוא השוחה? אין שוחה, אין מעמקים וגם אין שמיים, יש רק "זה" או אין "זה", אך יש מעמקים ויש שמיים ובהחלט יש שוחה "הרוח מניעה את העץ שמניע את הענף שמניע את העלה שמניע את צל העלה שמניע את זוהר האור שבשולי הצל. ראה כמה מורכבת תנועתו של זוהר האור שבשולי הצל"

drall

New member
העיקר ?

לא לפחד כלל. באיזה שלב עברתי הפגזה קשה בה הושמדה אישיותי החביבה והתרבותית ועתה נגזר עלי להתקיים כמאסטר קוץ בתחת מסוכן לציבור לגבי ה"זה" - הזה הוא הזה. להנאתו משנה את צורתו לחותר , לשוחה ,לנהר למה שירצה ונהנה מצורותיו השונות כשחקן מחשב מול WARCRAFT שרואה שמחה ביצירת בריות וירטואליות זעירות הבונות מגדלים זמניים. דרול

capital

New member
שנטידווה ידידי, אל תתן למילים

להוביל אותך. פשוט, כתוב שירה. עשה לי כוס ממילים שלתוכה אצוק את מי המשמעות.

ה כ ל

New member
האמת היא שאנחנו באותו הפורום

באותו עולם ובאותה המציאות זאת האמת שמאחדת אותנו בערך

capital

New member
מה כואב?

אם האמת היא כל כך פשוטה, אז למה כל הזמן צריך להסביר אותה? ולמה יש רק אמת אחת אבל צריך לבחור אותה מבין אלפי גרסאות? ולמה כל כך חשוב לך שהגרסה שלך תקבל הכרה כ "האמת"?

למעלה