האמת היא שכסף ..

elirand2

New member
האמת היא שכסף ..

כסף הוא דבר קר מטבעו אין בו רגשות, אין בו אהבה, יש בו אך ורק צורך אחד מילוי כל הרצונות והתשוקות, בחיינו . יצירת כסף היא אינה הגשמה עצמית יצירת כסף לא גורמת לנו אושר אשליית הכסף היא מה שגורם לנו רצון להמשיך ולעבוד . מליוני אנשים קמים כל בוקר, ומתעוררים לתוך מפעלי ייצור, שמייצרים לנו את אורך החיים, סכומי עתק של כסף מעורבים, אך האפשרויות להגשמה עצמית הן מזעריות. הכסף לא יגיע מהמקום שאנו מחפשים בו, הכסף הוא אינסופי, והוא נמצא בכל מקום ! אין צורך לחפש, יש צורך למצוא מקור מסוים ולאהוב אותו לזמן מסוים. התאהבות, היא הרגשה עילאית, שממלאת אותנו באנרגיות חיוביות ובחוזק נפשי ללא גבולות, אם נמצא לעיתים קרובות יותר מקומות עבודה שנוכל לאהוב החיים שלנו יהיו מוארים. אם נמשיך באותה דרך מלאת אכזבות, ותסכול ממקום ההעבדה שאנו נמצאים הדרך אל המשבר הבא קרובה מאוד, כי מטבענו, מחשבות שליליות אינם חלק מהסדר יום. צריך לאהוב מה שעושים, אין צורך לאהוב את הכסף, אלא את מה שיוצר אותו רק כך נוכל לעשות עוד ועוד ממנו, ולהשתמש בו בסיפוק גדול . אסור לשכוח שהגענו עד הלום במטרה אחת, והיא כדי לחיות את החיים במלואם ! באושר גדול ובאהבה ענקית, הכסף הוא האשלייה הכי משמעותית בחיינו, ולא סתם זה כך, אלא בגלל שהרצון החזק להשיג עוד ממנו, יוצר התנסויות מדהימות בחיינו . לטוב ולרע . צריך רק לזכור שכל כישלון, נועד בכדי שנוכל להעריך את עצמנו עוד ועוד לאחר כל הצלחה .. באהבה גדולה אלירן

דורית12

New member
אלירן יקרה

ממש לא מתוך התנשאות... אבל קשה לי להתאפק מלא להגיב - לתמימות... כבר שכחנו הרבה ממה שאת עדיין לא יודעת החיים הרבה יותר עמוקים מקלישאות נוסח: כסף הוא מטרה... אנשים יוצאים בכל בוקר לעבודה מהרבה סיבות אחרות פרט לכסף בעיות נובעות מהמטען איתו ציידו אותנו לצאת למסלול חיים עצמאי, ולא ממצבים כמו עבודה, אהבה וכיו"ב ככל שתתנסי במפגשים עם אנשים ואירועים בהמשך חייך, תשני דעותייך. הרעיון שציטטת פה הוא נכון. אם כי תפגשי באמת הזו אחרי ההתנסות ולא לפניה. ואז כבר יהיה להם ערך מוסף של התנסות בהצלחה, מכל הלב !

elirand2

New member
מגניב

אחלה שקבעת שאני בחורה אבל אני קצת אחר . תגובתך חידדה אצלי עקרון שהמציאות באמת עולה על כל דמיון . עבודה, לא שונה בכלום מלימודים ולימודים לא שונים בכלום מטיול בהודו את צריכה להבין שכל נפש לעצמה בוחרת את מסלול חייה, ואת הדרך שהיא רוצה לעבור אין גבולות, ואין מחסומים המציאות יוצרת לנו אינסוף הגבלות, וחוקים שאנו צריכים לעמוד בהם הדרך להדליק אור בעבודה, היא להיות יוצא מהכלל "להיות בתוכה אך מבחוץ" העיקר הוא לאהוב את עצמנו ואת מה שאנחנו עושים. מה שניסיתי להגיד שכסף הוא דבר קר, בלי רגש, אין סיבה להתייחס אליו בתור דרך חיים, אלא בתור מטרה להגשמת תשוקות. אם מצאנו עבודה שגורמת לנו אושר, ועם אפשרות לעשיית כסף מצאנו את גן עדן, אך הדרך היחידה להשאר בגן עדן, היא להשתנות, ולהמשיך לאהוב, את מה שעשינו מה שאנחנו עושים, ומה שנעשה בהמשך הדרך. בברכת שבת שלום

סקרן

שלום אלירן מתוך סקרנות גדולה, אני שואל זאת, היכן הבנת את המסר שאותו הבאת ? האם יצא לך לחוות, ממש להתנסות במה שאתה מתאר "להיות בתוכה אך מבחוץ" ? ממתי אתה יודע זאת ? מקווה שזה יתיאם לך לשתף תודה מראש שבת שלום - אמיר

elirand2

New member
תגובה כנה

האמת שכן אמיר. יצא לי להתנסות בלהיות בתוכה אך מבחוץ זאת הרגשה עילאית שאתה נמצא בתוך מקום מסוים ואתה מחובר לכל האנשים שסביבך אך אתה בעצם לא מחובר לאותה מודעות כמוהם, אלא מגיב להתנסויות באופן חיצוני, לפי ההתבוננות שלך מבחוץ . כרגע אני חווה זאת מידי יום ויומיים, את ההתנסות הזאת אך באופן חלש הרבה יותר, מכיוון שאני מחובר מחוסר ברירה, אל מודעותם של האנשים שאני עובד לצידם אין לי אפשרות כרגע, להתנסות באופן מלא, בלהיות בפנים אך מבחוץ . אני לא מנסה להטיף מוסר לאף אחד ולא ללמד שום דבר אלא להשכיל את עצמי, ובעזרת זאת אולי לתת קצת לאחרים אני אוהב את עצמי לא באופן מוחלט, ואולי בעזרתם אני אצליח להגיע אל אותו מוחלט, שאליו אני מתגעגע באופן מוחלט . באהבה גדולה שבוע טוב ומבורך לילה טוב.

ברשותך

טוב שחזרת ועוד יותר אני שמח שאתה מביא התנסות אישית לגבי חוויה כל כך חשובה. השארת אותי סקרן - האם תוכל לשתף בפרטים ? נסה להעביר את הסיטואציה באופן שנוכל לחוש במה ממש התחולל שם. מקווה שאתה מבין כמה חשוב להיות קונקרטיים כדי להמחיש דווקא בסוג ההתנסות עליה אתה מדבר. יום טוב ותודה, אמיר

elirand2

New member
תגובה קצרה

לפני שאני יוצא שוב לעבוד, רציתי לשתף אותך שלחוות דרכי את אותה הרגשה, אני לא חושב שתוכל כי המילים לא יכולות לאתר זאת באופן מדויק. דוגמא אחת שאני יכול לתת בנושא המדובר היא דוגמא חסרת הגיון, אך מציאותית ביותר ברמות הגבוהות ביותר. רציתי להרחיב את גבולות התודעה, להרחיב את יכולות הגוף ואת בריאת המציאות השגרתית . ניסיתי לעבוד בשני עבודות בו זמנית עבודה אחת במשמרת יום מ 6 בבוקר, עד 7 בערב ועבודה אחרת מ 7 בערב עד 6 בבוקר. הייתי עובד 37 שעות ברציפות רץ ממקום לעבודה למקום האחר לאחר מכן יושן וממשיך באותה מסגרת. לאחר הרחבה של התנסות זאת הצלחתי להגיע עד 4 ימי עבודה ברציפות באהבה מלאה לכל מה שאני עושה ללא עייפות נפשית, המח פעל בצורה נקייה וברורה הגוף לא נתן אותות של קריסה, אלא השלים עם המצב. לרגע אחד לא הייתי מנותק מהעבודה שביצעתי אך לא הייתי שם, לא הייתי יכול לעשות זאת אם הייתי שם במלואי, הייתי שם בגופי, ואהבתי את כל מה שעשיתי אך שאבתי את כוחותי, מהידע, ומהאמונה שאני כאן מתוך בחירה מוחלטת של העצמי. זה לא מציאותי, ולא הגיוני, הגוף אינו אמור לפעול בכאלה תנאים אך אלו נורמות שנקבעו על ידי בני אדם אחרים, אני אדם שמאמין בנורמות שאני קובע מידי יום, לגבי מליוני דברים שאני רואה מרגיש, ובוחר להתנסות בהם . מקווה שהצלחתי לתת איזשוהי דחיפה אל עבר העתיד המשופר של חיינו . בהמון אהבה אלירן .

כאן אבל . . .

אם הבנתי אותך כראוי, אתה אומר שהופעת לעבודה ופעלת באיזה שהוא ניתוק רגשי היית נוכח, עשית דברים, תקשרת עם אנשים אך לא מתוך מעורבות רגשית. האם כעסת, נעלבת, חשת החמצה, איזה רגשות זכורים לך מזמן העבודה ? איך היית מגדיר את התקשורת עם אחרים ? איזה חשיבה היית צריך להביא לעבודה ? איזה תקשורת עם לקוחות ? מעניין, והכל כדי להרחיב את גבולות התודעה של עצמך, אתה אומר. מעניין. חשבת על עוד ניסויים ? שמעת על דברים כאלה או המצאת בעצמך ? תמשיך לשתף, אמיר

elirand2

New member
מילים כחלון ראווה

"אני בפנים, אך מבחוץ" כנראה שאינו מתפרש בתוכך כמה שאני מנסה לתאר . הבנתך ממשפט זה, היא שנותקתי רגשית, יש בזה אמת חלקית, אך זאת לא כוונתי. הייתי נוכח, הייתי מלא ברגשות, ללא שימוש ברגשות, לא יכולתי להתקיים. הרגשות נותנות את המשקל, של הקל והכבד, של הרצון לקום בבוקר, או לישון עעוד קצת, הכל מבוסס על הרגשות בתוכנו . הרגשות שאתה רוצה להבין שהרגשתי בזמן העבודה, הם רגשות מעורבים רגשות שאני מרגיש על ידי חיבור עמוק לכל מה שסביב, אני מרגיש את הכל קיים, ואת הכל בתוכי, אני אוהב לחיות ולהיות באותו מקום ובעניניו לעשות את אותה עבודה באותו רגע נתון ואין לי שיפוט של חצי אחוז, אם זה תורם לי מבחינה כלכלית. עוד מעט שאני יתעורר בבוקר ואני יצא לעבוד, בזמן העבודה אני יהיה מעורב ברגשות כלכליות, שאין לי רצון להתנתק מהם, ומכך אני נשאר תקוע בתוך עולם צר מאוד . באותם זמנים שבחנתי את אופן הפעולה של לחיות באהבה, תקשרת עם אנשים באופן גבוה הרבה יותר מהשגרה, ואנשים התחברו אלי באותו אופן, שחלקם, התחברו אל תוכי באופן לא מודע, זאת כוחה של אהבה . כעס לא היה חלק מזה, אתה שאלת אם נעלבתי ? כיצד אני יכול להעלב כשאני מחובר לכל מה שקיים, ואני פועל מתוך אינטרס שהוא לא מציאותי, אלא כהגדרה ברורה יותר, הוא אינטרס דמיוני, שמתבצע, בתוך חלום, שהתוצאות יתקבלו בהבנה מלאה, ומבלי להטיל ספק אם יש צורך בשינוי, או בהרגשת החצמה, אלא המשכיות אין סופית, אל עבר מטרה מאוד ברורה, החיים עצמם, מבלי לערב שום גורם חיצוני פנימי, או רוחני, אלא פשוט לפקוח את העיניים, לשטוף אותם באור יום, ולהמשיך אל מראות חדשים . התקשורות עם לקוחות, היא ללא ספק, יכולה להתבצע בצורה מושלמת מושלמות שעליה אנו שומעים רק במקרים נדירים, אך היא נמצאת לצידנו לאורך כל הזמן . תיאור התקשורת הוא פשוט מאוד, אני מעולם לא צריך שום דבר ואף אחד לא צריך ממני דבר, אני עושה למען האחר כל מה שהוא יבקש במסגרת העבודה, ואני עושה זאת בחישוב מדויק של התוצאות הצפויות אך משתדל להפוך את הדרך אל התוצאה, לדרך לא צפויה, ומלאת הפתעות או מכשולים, ללא צורך בדברים חיוביים דווקא, אלא השלילים שלעיתים קרובות גורמים הפעלת חשיבה גבוהה יותר, שנותנת סיפוק רב יותר . המון שאלות נשאלתי, אך תשובות ברורות אין בתוכי יש בי רק את הרצון לשכוח עוד בכדי לחזור לתוך המציאות הלא אולטמטיבית, והלא מושלמת אין בי תשובה מאיפה בה הרצון הזה, אך הוא קיים, הוא בא לעולם, כתוצאה, מכך כשהשלם עלה על סך חלקיו, וגרם לתוצאת ERROR שאותה ללא ספק, אין דרך להפוך לנסוחא חדשה אלא לבחור בדרך פחות מושלמת, ולנסות להשאר בה, בהתבוננות חיצונית, אך בהרגשה פנימית מעורבת, אך השלמות רחוקה אלפי שנות אור מהמציאות בה אנו חיים כך שכרגע, יש בי צורך חזק להשאיר אותה בצד, ובאופן מסוים להתעלם ממנה. ואו זה היה באמת משכנע, מקווה שתמצא את עצמך בתוך בלבול המילים שמוצגות על צג המחשב, המהפנט .

דורית12

New member
אלירן יקר... טעות באבחנה. לא כל כך

משנה לי אם את או אתה. אתה מדבר על כמה נושאים: ראשית, נפש לא לבדה בוחרת את מסלול חייה, אלא בתיאום עם שכל וגוף. אנחנו מגיעים לקונפליקט ולתקיעות בחיים, כשאין תיאום בין השלושה. שנית, המציאות לא יוצרת מחסומים - אנחנו יוצרים אותם. "לאהוב את עצמנו ומה שאנו עושים" - זו קלישאה. זה כמו שכשאתה מרגיש מדוכדך תגיד לעצמך "עלי להרגיש טוב עם עצמי בכל מצב" ! ולעמוד בזה. לא יודעת מאיפה נובעת התייחסותך לכסף, אבל בסביבה שלי אני לא מכירה אנשים ש"רודפים" אחרי הכסף ומתייחסים אליו כאל דרך חיים. ואגב, אתה יכול לעבוד בניקיון ולהרגיש מאושר. ההערכה העצמית שלך כלפי עצמך, היא שתקבע את הרגשתך. אם אתה "מכור" לאישור של החברה, לא תהיה מרוצה בשום עבודה שתעבוד, גם אם תהיה בעמדת מפתח. מקסימום תשנה את אישיותך. כמובן שכדי להגיע למודעות הזו, עליך ללמוד כמה אמיתות פסיכולוגיות על החיים. ולסיום: ישנם יחידי סגולה, שמתוך נפשם (נולדו ככה) נמצאים בגן עדן. כל השאר זקוקים לסיוע מבחוץ. כך שהמשפטים שאתה חוזר עליהם שוב ושוב, טובים על הנייר. מאחלת לך שתמצא את דרכך. שבת שלום

למעלה