האמנם מכרז ?

שילה1

New member
האמנם מכרז ?

נודע לי כי מגשרי המהו"ת במרכז נתבקשו להכין לעצמם משרדים בחיפה,לקראת המכרז העומד לצאת. הדבר נראה לי תמוה,מה עוד שמוריד מראש את סיכוייהם של מגשרים תושבי חיפה,שטרם השתלבו במכרז,להשתלב בו. דעתכם חשובה לי.

לא הבנתי את הבעיה.

שילה, לדעתי הסיבה שלשמה מגשרי המהו"ת ביקשו להכין לעצמם משרד בחיפה נובע מכך שבית המשפט אינו רוצה להטריח את המגושרים להגיע לגישור במרכז. זה מתבסס על ההנחה שאם ישמעו הצדדים שעליהם להגיע למרכז לשם פגישת מהו"ת הם יביעו התנגדות או יבקשו להחליף למגשר קרוב יותר. במקרה כזה, מגשרי המרכז שיגשרו בצפון לא יקבלו תיקים בפועל, ולכן לא יהיו שווים לאלו הצפוניים. גם במכרז הקיים, המיועד למחוז המרכז, מתבקשים המגשרים להציע מקום גישור אשר מרוחק כ - 20 ק"מ במקסימום מבית המשפט (אולי אני לא מציינת מרחק מדוייק אבל הבנת את הרעיון), כך שזה לא נראה לי בעייתי.

שילה1

New member
איריס-הבעיה היא שמגשרי המהו"ת מהמרכז,

יתקבלו אוטומטית במכרז בחיפה,ובכך סיכוייהם של מגשרי חיפה-קטנים ולא הוגנים,מראש. אין כל קשר לעבודתם כמגשרי מהו"ת כרגע,אלא אצון משרד המשפטים להפחית מעומס בדיקת מגשרים חדשים.

לא בטוח.

אם מגיעים שני מגשרים, האחד מהצפון והאחר מהמרכז ולשניהם אותם נתונים- מדוע שתהיה העדפה על זה מהמרכז? אני לא בטוחה. דבר נוסף, לא בטוח שחלק גדול מהמגשרים מהמרכז יגישו מועמדים למכרז הצפוני, בגלל החזרי הנסיעה ושכירת המקום, שהרי הפגישה הראשונה היא בחינם ולא בטוח שיגיעו עוד אחריה. כמה מגשרים מהצפון הגישו מועמדים למכרז במרכז? כמה מגשרים לא רצו להגיש מועמדות בגלל החזרי הנסיעה, זמן הנסיעה ושכירת המקום?

שילה1

New member
איריס-מי שכבר בתוך מכרז המהו"ת,יתקבל

ללא כל בעיה למכרז שיערך בחיפה. בכך קטנים מראש,סיכוייהם של מגשרי חיפה. ואין הדבר דומה למכרז שרק נפתח.כאן מדובר על משהו לא ראוי:הקטנה מראש של סיכויים. עובדתית-יש מגשרים מהמרכז שכבר מחפשים משרדים בחיפה,מכאן שיש. בקיצור-מכרז מכור מראש,ואין זה ראוי ותקין,לדעתי.

המכרז הינו על הוספת מגשרי מהו"ת לכלל המגשרים

שהתקבלו עד כה ולכלל בתי המשפט המשתתפים בפיילוט ה-מהו"ת. המכרז אינו לבית המשפט בחיפה או לבית משפט ספציפי אחר. מרגע שהמגשרים החדשים יתקבלו בהתאם לתנאי המכרז הם ישולבו בהדרגה בכלל תיקי בית המשפט, כל אחד כפי שבקש בהצעה שהגיש ובדומה לשילוב מגשרי מכרז ב' בפיילוט. הפניה למגשרי המהו"ת הנוכחיים בקשר לבית המשפט בחיפה היתה לאור הוספת בית משפט זה לפיילוט ה-מהו"ת.

שילה1

New member
לא אביגדור.מדובר על מכרז חדש,ספציפי

לחיפה! לא מדובר בתוספת ולא אחרת.מכרז חדש,דנדש,שיצא בקרוב. ולכן-מגשרי המהו"ת שכבר התקבלו,יכנסו ,ללא כל בעיה,ומה על מגשרי חיפה?ומה על סיכוייהם? לךי אישית-נרא הלא טוב.ומסתבר שלא רק לי.

שילה1

New member
ובכן-גרוע יותר.כעתץ נודע לי כי

המכרז למגשרים בחיפה יהיה פתוח רק ל ..מי שכבר נבחר כמגשר המהו"ת. מוזר?

שילה - נראה לי שאת טועה במינוחים.

אכן בתי המשפט מפנים לגישורי מהו"ת רק למגשרים שנבחרו במכרז ה-מהו"ת. אין מכרז לחיפה. פשוט הוסיפו את בית המשפט בחיפה לפיילוט.

שילה1

New member
אביגדור-המינוחים ברורים לי,

ועתיד לצאת מכרז מיוחד לבתי המשפט בחיפה.....אלא שלא יקחו בו חלק מגשרים שאינם נכללים על מגשרי המהו"ת. ואם הדברים כפי שאתה טוען-הרי שאין מקום לערוך מכרז?

לא שמעתי על מכרז חדש נוסף

זה חדש לי. הוא טרם יצא וטרם הוכרז. המכרז הנוכחי (שלישי במניין) עדיין בשלבי מיון. עד כה לא היה מכרז שהוגבל לבית משפט מסוים אלא לכלל בתי המשפט המשתתפים בפיילוט. נחכה ונראה. נראה לי שמוקדם לבקר מכרז שטרם הוכרז.

שילה1

New member
לכלל בתי המשפט באיזור מוגדר,מסוים.

אם ההתנהלות נראית על פניה כלא ראויה,על שום מה יש לחכות ולמה?

יהל887

New member
לגבי מכרזי הב"ה מאז הבג"ץ בראשית ינואר

תרצה אולי להעיר או להאיר דבר מה? הבג"ץ אז נועד לעשות סדר בנושא: ואולם השופטים הנחו את הנהלת בתי המשפט באופן שאפשר להם להוציא מכרז תמוה ביותר. הדרישות היו של 20 גישורים ומספר שנים שהתאים ככפפה בדיוק אך ורק למגשרים הוותיקים שכבר במערכת. כך שלא ניתנה כל הזדמנות למגשרים חדשים. ועל כך כבר נכתב רבות, ולא רק כאן. אני אמשיך לגשר, ואמשיך לגשר באופן בו גישרתי תמיד. אך מעט האמון שלי במערכת פג, עם פרסום אותו "מכרז" של הב"ה, שבא כתגובה להנחיות המאוד רופפות של שופטי העליון. מאז אני חוזה רק בלגן מתמשך במערכת כולה: כאשר יד איש באחיו - לשכת המגשרים נגד מגשרי הקהילה; ושניהם כאחד בדרכם נגד החלטות הב"ה, קצתם או מיעוטם; - הרבה רעש במערכת, מצב הדומה לטירוף מערכות - כאשר אין לא בעל בית; לא הנחיות מסודרות או מוסדרות ושוק הגישור ככללו נראה מסודר אף פחות מאחרון השוקים במדינה.

שילה1

New member
יהל-אני התיחסתי לענין קצת שונה....

הנושא שהבאת ראוי בהחלט לשרשור נפרד.

יהל887

New member
אני יודע, אבל קשה לנתק את הנושא שהעלית

מכלל אי הסדר הכולל השורר בתחום בארץ הקרוי "גישור".

יהל887

New member
ומה בכך?

כבר נכתב על הבלגן בעולם הגישור כה רבות (גם על ידי; גם בפורום זה). סוף.

למעלה