האמנם מוקדם מדי?

תמי א

New member
האמנם מוקדם מדי?

(ולא, אין הכוונה לשעה בה נכתבה הודעה זו...
) רציתי לשתף אתכם במחשבות והתלבטויות שלי, והן מתקשרות גם לשאלה מס´ 4 של "אורחת1" - מתי לשתף ילד בהריון. אז, כן, אני בהריון. תחילת חודש שביעי. הגוזל שלי (בחודש הבא יהיה בן שלוש
) יודע על ההריון ("יש לאמא תינוק בבטן" ) כבר הרבה זמן. ולא, לא כי אי פעם סיפרנו לו. אין לי מושג מתי ואיך זה "קרה" או "נודע" לו - פשוט, בשלב כלשהו, די מוקדם (בערך כשהייתי בתחילת חודש רביעי) הוא החל לדבר על זה. היוזמה לא באה מאיתנו, אבל נעננו ליוזמות שלו לשיחה בעניין, ענינו לשאלותיו. הנה השיחה הראשונה שאני זוכרת: "אמא, אני נוסע!" (כשהוא רוכב על אופנים) "אתה רוכב על האופנים?" "כן. את יודעת לאן?" "לא. לאן?" "לאח שלי" (אני קצת בשוק) "לאח שלך?" "כן, גם לי יש אח. כמו לעידו" (חבר) "יש לך אח?" "כן. התינוק, שהוא בבטן שלך!" (אני די בהלם )"נכון. התינוק שבבטן שלי יהיה אח שלך" (נראה לי שבשלב הזו אפילו עוד לא ידענו שאכן יהיה זה אח ולא אחות... הוא כבר ידע
) בקיצור, מאז הוא מדבר על זה לא מעט, תמיד תמיד ביוזמה שלו, שואל, רוצה לגעת, ללטף, לנשק, להרביץ, לדבר עם האח שלו... היוזמה היחידה שהייתה שלנו היא שממש לאחרונה קנינו ספר בנושא ("בבטן של אמא") שבעזרת האיורים ממחיש קצת את העניין הזה של תינוק בבטן. הוא מאוד אוהב את הספר, ומרבה להשתמש בדוגמאות ממנו לחיים שלנו: "גם אני מחכה כבר לאח שלי. אמא, תגידי לי ´הוא עוד מעט יבוא´ כמו בספר" ומה העניין: הרבה מן הסובבים אותי טוענים שמה שקורה לא טוב עבורו - זה הרבה מדי זמן לעסוק בנושא, זה ארוך וקשה לו מדי להבין ולחכות את כל הזמן שנותר. אני בסך הכל מרגישה שמכיוון שהדברים עולים ממנו - אין טעם להימנע מעיסוק בנושא, אבל מצד שני אני מקשיבה למה שאומרים לי סביבי, ותוהה, אולי אני טועה? העניין עולה אצלי בעיקר כשהוא אומר משפט כמו (וזה קורה, לא מעט): "נו כבר, מתי אח שלי יצא כבר מהבטן שלך?" או: " אני רוצה אותו עכשיו! תוציאי לי אותו!" (מלווה בהרמת החולצה שלי וביצוע מחווה של "להוציא משהוא מהבטן"
). אולי באמת זו הייתה טעות לעסוק בזה כל כך הרבה זמן לפני הלידה? אולי אנחנו מקשים עליו בכך שמשתפים פעולה עם השאלות שלו והיה טוב יותר אילו מלכתחילה היינו קצת "מתעלמים" מהעניין ועוסקים בזה רק ממש בסוף? מצד שני - מה, להתעלם מדברים שהוא מעלה, לענות תשובות מתחמקות (לשקר??? - אפרורפו הדיון שהיה פה!)? לא ממש נראה לי. ואולי הייתה או ישנה דרך ביניים שלא עלינו עליה? מה דעתכם? אשמח לשמוע גם מהורים שכבר עברו הריון ולידה עם ילד/ים בבית. תודה, יום טוב, וסופשבוע נעים ושקט

לאה_מ

New member
הוא פשוט מקסים!

אני חושבת שהשאלה שלך קיימת אולי בתיאוריה, אבל לא קיימת הלכה למעשה. למעשה הוא יודע שאת בהריון, יודע שיש אח בתוך הבטן שלך, יודע שהאח הזה צריך להוולד. מה זאת אומרת "תתעלמו מזה"? פתאום תפסיקו לדבר על זה? ואת התזכורת בצורת הבטן שלך הוא לא יראה? ולא תדברו על זה גם אחד עם השני? וגם לא עם אנשים אחרים? וגם לא בטלפון עם הסבים או עם חברים??? מה שאני מנסה לומר הוא, שהידיעה שלו והעיסוק שלו בנושא הם כבר עובדה מוגמרת, ומעבר להיות הדבר מאד טבעי ומובן, לא נראה לי שאפשר (או רצוי, לצורך העניין התיאורטי) להתעלם מזה ו"לדחות" זאת למועד מאוחר יותר. נכון שנותר עוד זמן עד הלידה, ונכון שעבורו זה ודאי הרבה זמן (גם עבורך, לא?), ולעתים הציפיה קצת מעצימה את האכזבה (מה? זה כל מה שנולד? אי אפשר לעשות איתו כלום). אולי אפשר לנצל את הזמן הזה כדי להתכונן (גם את, וגם הוא - ככל שבכלל אפשר להיות מוכנים...), להמשיך לעסוק בנושא הזה, שמדרך הטבע הוא נושא עכשווי, ובולט (תרתי משמע) ומעניין ומסקרן... ובסופו של דבר הוא גם יצא לאור. אגב, גם כשאני הייתי בהריון עם שירה עומר "גילה לבד" את דבר ההריון (אצלנו זה היה: "מה יש לך בבטן?" "מה יש לי בבטן?" "תינוק!"), וזה היה בחודש רביעי או חמישי - לפני שממש ראו את זה בצורה מובהקת... והיה עוד הרבה הרבה הרבה זמן לעסוק בזה... כשהייתי בהריון עם אורי, סיפרתי לעומר ולשירה מיד אחרי שעשיתי את האולטראסאונד הראשון וראיתי שיש דופק והכל בסדר. נראה לי לא לעניין להסתיר דבר כזה מעומר, שהיה כבר בן 6.5, ושירה היתה פשוט באותה חבילה. אז כבר לא היו לי התלבטויות. ואם יורשה לי מלה אחת של עצה - ההפרש אצלך הוא בדיוק כמו שיש אצלי בין עומר לשירה. כשהייתי בחודש התשיעי עם שירה, הייתי יושבת בלילות ליד המיטה של עומר ובוכה, שאיך הוא, שהוא עדיין תינוק בעצמו, פתאום יהיה אח גדול... ברגע ששירה נולדה, והחזקתי אותה בזרועותי, והיא היתה כל כך קטנה וחסרת ישע ותלויה - פתאום עומר נראה לי מאד גדול. ורציתי לומר לך, שתנצרי בלבך את הרגעים האלה שבהם הוא עדיין קטן, ותינוק, ואת דואגת לו, וחוששת איך הוא יוכל להתמודד עם המעמסה הזו של האח החדש שיוולד לו... ותזכרי אותם אחרי הלידה. לי לקח זמן להזכר בזה, ואני מצטערת על כך דקה שבה לא זכרתי זאת. שתהיה לידה קלה

תמי א

New member
תודה לאה.

(והוא באמת מקסים
...) אני נוצרת על ליבי את עצתך - ומנסה יחד איתה גם את הימים האלה בהם הוא עדיין נראה לי הקטן, הגוזל שלי, לפני שיגיע גוזל קטן ממנו... זה מפחיד אותי, לחשוב שיבוא עוד מעט מישהו שקצת יגזול אותי ממנו, יגזול מהאינטימיות המשפחתית שלנו משהו (או אולי יגדיל את האינטימיות הזו, ירחיב אותה?) - אבל זה כבר נושא לדיון אחר, כזה שבטח היו פה המון. טוב לשמוע על עוד ילדים שידעו על זה כל כך הרבה זמן לפני ו"לא קרה שום אסון"
שבת שלום.

אור119

New member
הגוזל יגזול

לא יכולתי שלא לשים לב למשחק המילים הזה. האם זו מקורה של המילה גוזל? כי הוא גוזל?

נעה גל

New member
כן. גוזל משאבים, לעומת, "אפרוח"

שפורח מהקן במהירות וכבר מהרגעים הראשונים האם לא דואגת לתזונתו.

vered4

New member
בדיוק נזכרתי בשאלה שהעלת

לגבי זה שהילד שלך מתעקש על כך שהוא ילד קטן. ניסינו לחשוב על הסיבות, ולמה. והנה הילד שלי הגיע לגיל הזה. כשאומרים לו כמה שהוא גדול (כי הוא מאוד התפתח וגדל, ועושה דברים בצורה כל כך יפה), הוא אומר שהוא קטן. כשואלים אותו- אז אבא גדול, אמא גדולה, אחותו דגולה אחיו גדול והוא קטן. ולדעתי, ממה שאני רואה עכשיו, הוא פשוט מתייחס למצב, בלי הרבה מאחורי זה, בלי הפרשנות שלנו. עובדתית הוא קטן. הוא מראה על תמונה גדולה וקטנה, כדור גדול וקטן, והוא מבחינתו קטן. אז גם בענין ההריון, הילד, לדעתי, מתייחס לעובדות, ואולי אם תקשיבו לשאלות שלו, תשמעו שהוא לא סובל, שהוא מחכה יחד אתכם, ושזה בעצם הרבה בראש של אלה שאומרים לכם מה הם חושבים.

תמי א

New member
ואיך שגלגל מסתובב לו ... ../images/Emo13.gif

אצלנו היום האופנה החדשה היא דווקא "אני גדו-ל גדו-ללל".
זה הגיע בערך עם הכניסה לגן, בו הוא אכן הגדול מבין הילדים והוא מרגיש את זה ומאוד גאה בזה. (ומצד שני לא מאיתנו הוא ישמע משפט כמו "אתה כבר גדול, אז...") אכן, הוא מתייחס לעובדות, וזה (עדיין?) לא מאוד טעון ברגשות, ההתיחסות שלו (זה בטח גם יבוא - אהבה ושנאה וכל מה שמגיע עם החבילה שבתוכה אח קטן...) ומה שלום הקטנצ´יק שלכם?

vered4

New member
10 ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מכל הבחינות. לגבי ההתיחסות לתוספת החמודה. בדרך כלל זה בא בשלבים שיש התפתחות, תקשורת, חיוכים. בהתחלה זה מאוד מעניין, וכולם מתייחסים גם אליו, כי ה"חבילה" עדיין לא עושה הרבה.

רק עצה קטנה

הזדהיתי והסכמתי עם כל מלה שלאה כתבה. גם אצלי מי שגילה את ההריון היתה שירה בתי הבכורה, ומובן שמאותו רגע "זרמנו" איתה. אין טעם וגם אין אפשרות להתעלם מידיעה כל כך מפורשת של הילד. לגבי משך ההמתנה- אנחנו תחמנו אותה ע"י אירוע שידענו שיתרחש פחות או יותר במקביל ללידה, שנמצא ב"מאגר הזכרונות" של שירה- הגשם הראשון. איתי נולד באמצע נובמבר- כלומר בתחילת החורף, וכך תחמנו את משך הציפיה. לשירה זה מאוד עזר ("עכשיו קיץ, כשיהיה חורף אח שלי יצא מהבטן של אמא"). בינתיים כדאי להתכונן למה יקרה כשהתינוק יבוא, בעיקר לכך שהוא לא יהיה "מאוד מעניין" בהתחלה. שיהיה לך המשך הריון בריא ומהנה.

anat30g

New member
להוריד את רמת הציפיות

אני מסכימה שעכשיו זה הזמן להוריד את רמת הציפיות של הגדול מהופעתו של הקטן. לספר לו שהתינוק יבכה הרבה ואולי הבכי יפריע לו לראות טלויזיה או שהתינוק יבכה בלילה ואולי יפריע לו לישון... שתינוקות לא כל כך יודעים לשחק בהתחלה, ושהם ישנים הרבה... שאמא ואבא עלולים להיות עסוקים עם התינוק החדש בדיוק כשהוא ירצה משהו ולפעמים הוא יצטרך להמתין עד שאמא ואבא יתפנו... במהלך ההריון של התאומים עשיתי לגדולים תמונה שחורה של העתיד, כולם מסביב התלהבו מזה שיש לי תאומים, אבל אני ידעתי שזה יבוא על חשבון הגדולים ולא רציתי שהם יצטרפו לחגיגה ואח"כ יתאכזבו... בקיצור - הם ציפו שיהיה כל כך רע, שהמציאות העמוסה של החיים אחרי הלידה בסופו של דבר חיובית עבורם...

תמי א

New member
מצא חן בעיני הרעיון שלך, מיה -

לתחום את ה"אירוע" עם אירוע מקביל שהוא מכיר. (אני רק צריכה לחשוב על משהו כי חורף אמור להגיע די הרבה זמן לפני הלידה...). תודה על העיצות. שבת שקטה ונעימה.

כרמית מ.

New member
אבל לא אירוע מדויק מדי

כדי שלא יחלוף ויקשה על ההמתנה.. (לפחות אם הילד שלך מה"סוג" שזוכר כל דבר).

RB28

New member
2 ילדים קטנים +הריון

תמי שלום,יש לי שני ילדים קטנים (3.5 +4.5) בבית וגם אני בהריוןבסוף חודש שישי (שבוע 26). הבת הגדולה שלי כבר מתחילת ההריון "ניחשה" וכל הזמן שאלה מתי יהיה לה עוד אח,אני לא זוכרת באיזה שלב סיפרנו להם,אבל מרגע שהם ידעו על ההריון הם מאד מנסים לעזור לי.הם שואלים הרבה מתי התינוק יוולד ואני אומרת להם שאחרי חנוכה התינוק ייצא מהבטן. דרך אגב ,את מסתכלת בפורום של הריון ולידה ? פורום מצויין שיהיה לך המשך הריון קל

השאלות הן די היפוטטיות../images/Emo13.gif

את הרי לא יכולה להחזיר את הזמן אחורה וגם אם כן- לא בטוח שהיית יכולה לשנות משהו. אנחנו סיפרנו לילדים כשהיתה כבר בטן ואנחנו התחלנו לקבל הערות מאחרים. אבל יכול להיות שהם ניחשו קודם ולא אמרו לנו. אם הוא בעצמו מעלה את הנושא- את לא יכולה ולא צריכה למנוע ממנו לעסוק בזה. אני חושבת שהוא מתמודד עם העניין בצורה נפלאה ואני הייתי מעודדת אותו לדבר על זה כשהוא מתחיל. זה כל כך יעזור לך אחרי הלידה, אין לך מושג. הרבה יותר קל עם ילד שאומר מה הוא מרגיש כלפי התינוק. לי יש אחד שמגלה אחת שלא, אפילו לא לעצמה. זה ממש קושי רציני. בכל אופן אל תיסרי, נראה לי שהכל אצלכם ממש נורמלי, וגם אם הסיטואיציה מנסה את סבלנותו של הבכור קצת יותר ממה שהיה רצוי, אבל זה באמת לא אסון. בסופו של דבר הרי זה באמת לא אוקח כמה ימים אלא 9 חודישם, וזאת המציאות.

תמי א

New member
תודה רבה לכולם.

כייף לשמוע מחמאות על ההתמודדות של הגוזל שלי עם ההריון. בעיקר אחרי "מבול" של הערות ביקורתיות שזה לא בסדר שהוא מתמודד עם זה כבר עכשיו וכו´... אכן, לכולנו זה הרבה זמן, אבל מצד שני הזמן גם רץ... (לי לפחות
). תודה על העיצות, אנחנו מנסים וננסה להתכונן לאירוע הגדול הזה כמיטב יכולתנו...! יום טוב ושבוע טוב.

../images/Emo65.gifהיי תמי ( ארוך....)

שהייתי בהריון עם אופק ( כיום בן 9 חודשים ) מאור היה בו 2.6 וגם אני חשבתי שלא צריך לשתף אותו כ"כ מוקדם, וזו היתה טעות חמורה מצידי. מאור ידע בדרכיו החכמות שאני בהריון ( לא מאיתנו ההורים שלו)הוא חיכה שכבר נספר לו ( הגעתי לשבוע 26 ועדיין לא ידע מאיתנו ) . ההתנהגות שלו נהייתה נוראית , הוא היה עצבני מאוד וראיתי שאני לא משתלטת עליו ( בנוסף להורמונים שהשתוללו אצלי בגוף ) הלכתי להתייעץ עם פסיכולוגית ילדים לגבי ההתנהגות שלו,. תמצית הדברים שלה היתה שהוא כ"כ כועס עלינו ההורים שאנחנו לא מספרים לו, הוא מרגיש שהוא הולך לאבד את מקומו במשפחה כי עוד מעט יהיה תינוק חדש בבית, ואף אחד לא דיבר איתו באופן ישיר על הנושא. היא המליצה לי על המון ספרים וקודם כול לדבר איתו ולהסביר לו. ואכן כך עשינו , וכבר באותו היום קיבלנו ילד חדש,הביתה, עם התנהגות למופת. מכאן ועד לסוף ההריון מאור היה החבר הכי טוב של התינוק , בחר לו שם ( אופק כמובן ), נישק וחיבק את הבטן סיפר לו כל יום מה עבר עליו בגן, ולא הלך לישון לפני שהתינוק מקבל חיבוק ונשיקה. אז מה שאני רוצה להגיד זה , שתמשיכו לעודד אותו לדבר על התינוק, בשום אופן לא להתעלם, כי כמו שנאמר כאן, אי אפשר להתעלם, זו עובדה קיימת בשטח, ועצם הדיבור על הנושא רק יעזור לו לקבל את אחיו בצורה נעימה יותר. בהצלחה לכם בהמשך הדרך. גלי

Shellylove

New member
מאחר ואת מספרת שהוא גילה

כל ההתלבטות בעניין מוקדם מדי היא באמת לא רלבנטית, כי הכל בא מצידו ואני ממש מוקסמת מהתייחסויותיו לאח הקטן. אני מאד מצטרפת לעיצה של להגדיר את הזמן באירוע שהוא יכול להתייחס אליו (אחרי חג מסוים למשל) כדי שזה ייתן לו מסגרת של זמן. ואפשר אפילו להסביר לו שאת נורא שמחה שהוא כל-כך רוצה כבר שאח שלו יגיע, אבל הוא צריך להגיע לגודל מסוים כדי שיוכל לצאת מבטן (כמו שהוא היה צריך להיות בגיל מסוים כדי להיות מסוגל לעשות משהו ותצייני משהו שהוא זוכר). ועוד עיצה, אם יש לך חברות/קרובות משפחה שיש להן תינוק קטן, את יכולה "להשתמש" בתינוק שלהן ולהסביר לו שככה יהיה האח שלו (ישן, בוכה וכו´). אני ילדתי את שלי שלושה חודשים לפני שאחותי ילדה את בתה השניה והמפגשים שלה (של הגדולה) עם שלי היו בהחלט הכנה להגעת האחות הקטנה.

למעלה