"האמהות כתרוץ" - קישור לדיון

"האמהות כתרוץ" - קישור לדיון

בפורום חינוך לגיל הרך על האימהות כתרוץ להשאר בבית, שמשתמשות בו אלו שרוצות להשאר בבית ואין להן תרוץ טוב יותר או לא נעים להן לומר שפשוט זה מה שהן רוצות.

טל קר

New member
תופסת טרמפ על נושא החינוך להודעה

קצת אוף טופיקית. זוכרות את הדיון שהיה כאן על חינוך אפור? אז הנה מה שקראתי היום בעיתון. מסתבר, שאחרי שהפנו כספים ללימודי מורשת, אופס, לא נשאר אף שקל ללימודי הדמוקרטיה. וכך "משרד החינוך קיצץ את כל השעות שנועדו לחינוך לדמוקרטיה ושלום בחטיבות הביניים והעבירן ללימודי מורשת. בנוסף ביטל המשרד את שעות ההשתלמות למורים בנושא דמוקרטיה והקצה את כל שעות ההשתלמות להשתלמויות במורשת ויהדות... בין השאר הופסקו פרויקטים משותפים ומפגשים בין בתי ספר יהודים וערבים ושעות התקן שלהם הוסבו לשיעורי מורשת. בנוסף ניתנה תוספת של כ15 מליון שקלים ללימודי מורשת. ההשתלמויות למורים בנושא דמוקרטיה הופסקו וכל ההשתלמויות המתקיימות הן רק בתוכניות מורשת... גם התמיכות לגופים שעוסקים בדמוקרטיה ודו קיום קוצצו מארבעה וחצי מליון שקלים למליון אחד". (מתוך ידיעות). בקיצור קשה לי מאוד לגנות חינוך אפור כשרואים מה קורה במערכת החינוך.

אמיר.

New member
צודקת...

וזה אחרי שקיצצו המון בתקציב רבני בתי ספר ובשעות תורניות לישיבות ולאולפנות (ולהורים לא היתה ברירה אלא לשלם מכיסם).

wasaby

New member
קצת קשה לי לראות

במצב של זוג צעיר כיום, מה בדיוק יש לאחד מבני הזוג לעשות בבית כאשר אין ילדים. כמה כביסה ניקוי ובישול כבר צריכה דירה ממוצעת שגרים בה שני אנשים? אם יש זוג ששני הצדדים בו מסכימים שאחד מהם יפרנס והשני ישב בבית זאת זכותם, אבל אני לא ממש מבינה למה לצד המפרנס להסכים לדבר כזה.

מירי,

New member
כמה זוגות כאלה את מכירה ....

שהאבא מחליט להשאר בבית???להשאר בבית זה לא רק לנקות ולבשל, זה הרבה יותר וזה קשה! ולמה שהמפרנס\ת לא יסכימו לכך??? את יודעת מה , הלוואי שנוכל להרשות לעצמנו כלכלית שהבן זוג שלי ישאר בבית (כי המשכורת שלי תהיה ענקית) והוא יהיה אחראי על הטיפול היום יומי בבית - אני (לצשל) בשום אופן לא רוצה להיות ה"צד" שנשאר בבית ...

wasaby

New member
אבל לך יש ילדים

ברגע שיש ילדים העבודה של הצד הנשאר בבית מוכפלת פי כמה. אני מדברת על מצב של זוג צעיר כאשר אין ילדים. אין לי ספק שיש אנשים שהיו רוצים להשאר בבית ולא לעבוד לפחות לתקופה מסוימת, יש גם אנשים שהיו רוצים לצאת לחופשה של שנה ולהמשיך לקבל משכורת אבל לא כל מה שרוצים אפשר לקבל.

טל קר

New member
אני הייתי מתחרפנת בבית. למעשה

אני בסיטואציה די דומה שלא מבחירה. סיימתי את הלימודים בתחילת אוגוסט, ומאז אני מחפשת עבודה רלוונטית (עבודות לא רלוונטיות אני מוצאת למכביר, אבל אני רוצה עבודה לאקדמאים). למרות שסך עבודות הבית שאני עושה מסתכמות לכלל אפס (יש מנקה פעם בשבוע, הכלים הם חד פעמיים, האוכל מוכן, ולשים כביסה לוקח שתי דקות בדיוק, וגם לטפל בחתולים מתוך חובה ולא מתוך זכות זה גג עשר דקות ביום), ויש לי טלויזיה, ומחשב, וספרים לקרוא, זה מתחיל להמאס מאוד מהר. וזה אחרי פחות מחודשיים. אז שנה? שנים? הייתי מגיעה לאברבאנל. לעומת זאת כשיש ילדים כל התמונה משתנה. יש לי חברה שנשארה עכשיו כמה חודשים בבית עם ילדים קטנים (שנתיים וחמש), ואני במקומה הייתי מתחרפנת. כל רגע צריך משהו, ויש משהו אחר לעשות, ואי אפשר לעשות שיחה רציפה נורמלית כי פה הילד רוצה תשומי, וכאן בדיוק צריך להכין משהו, ורגע צריך לשמור עליו שלא ידחוף את היד לחשמל, ושניה הוא בוכה וצריך לראות למה, וכו´ וכו´, זה ממש פול טיים ג´וב, זה כמו לעשות ג´גלינג כל הזמן. גם מזה הייתי מגיעה לאברבאנל. מזל שבאוקטובר מתחילים הלימודים שוב (מתחילה תואר שני במנהל עסקים).

מירי,

New member
אבל אז לפחות מרגישים פרודוקטיביים

זה לא שלקרוא ולראות טלויזיה ועוד מיני אחרים זה לא טוב או לא פרודוקטיבי , אבל עם ילדים את ממש מרגישה מה עשית! יש תוצאות גם כאלה מידיות ובד"כ הן מאוד מהנות. אני אישית לא הייתי עומדת בזה , אבל גם בעבודה "רגילה" תמיד יש משהו לעשות ואי אשר לנהל שיחה עם רציפה (עם חברים) כי הבוס תמיד מטיל עוד פרוייקט ויש 3 טלפונים בו זמנית מלקוחות ..... ועוד כמה פקסים דחופים מספקים....

אמיר.

New member
חכי חכי שיהיו לך ילדים בעז"ה ../images/Emo13.gif

ואני מאחל לך שפע ילדים חמודים ובריאים.... ילדים זה שמחה !!!! נראה אותך מדברת אז ...
----------- אבל בתור אבא לילדים.. אני מסכים.. אפשר לטפס על הקירות... אלא שזה ענין של אופי... יש אנשים (כמוני) עם קוצים ויש טיפוסים יותר רגועים...

למעלה