האמא

O0NoNi0O

New member
האמא

היי חברים :) אני צופה אדוקה של התוכנית וכל כ התבאסתי לשמוע שיבטלו אותה בעונה 9.
לקראת העונה השמינית רציתי לעשות לעצמי קצת סדר...
מה אנחנו *כן* יודעים על האמא? הייתי רוצה לדעת את כל הרמזים של טד מכל העונות... מישהו יכל לעזור לי בזה? אולי יש אתר שכתוב בו סיכום של הכול?
לא אכפת לי מספויילרים לעונה השמינית..

תודה :))

N o R i K o

New member
אני אסכם את מה שאנחנו יודעים-

- היא בוגרת האוניברסיטה שבה סינדי למדה, יש לה משם דוקטורט בכלכלה
- היא גם הייתה השותפה לדירה של סינדי
- היא נגנית בס וחברה בלהקה
- יש לה מטריה צהובה (וכנראה אובססיה מסוימת לפריטים צהובים, כי יש לה גם אוטובוס צהוב)
- היא הייתה במסיבה בסיינט פטרקיס דיי ב-2008
- המון גברים מתחילים איתה!
- טד פוגש אותה בחתונה של בארני ורובין, כי היא נגנית הבס בלהקה שלהם

וזהו, נראה לי... לא כזה הרבה, כחושבים על זה

O0NoNi0O

New member
תודה!

גם אני חשבתי שיש הרבה יותר מידע עליה...

מעניין מה יהיה איתה ועם טד בסוף

שאלה בעניין הזה:

אם אנחנו כבר יודעים שהיא ניגנה בס בחתונה של בארני ורובין, ורואים את טד מסתכל עליה, ושאחרי זה היא הגיעה לתחנת הרכבת שבה טד חיכה (לפי בפרק בראשון של עונה 8) - אז בעצם אנחנו כבר יודעים בדיוק "איך פגשתי את אמא".
מה בעצם חסר לנו? הרגע המדויק שבו הם מתחילים לדבר? לראות את הפנים שלה?

N o R i K o

New member
יש את "סיפור המטריה"

טד אומר לילדים שלו בעונה השלישית: "אני מספר לכם את הסיפור הגדול עכשיו. את הגרסה המקוצרת עם המטריה אתם מכירים." יש פלאשבק שחוזר על עצמו של טד ואמא נצמדים כשהמטריה מסתובבת על הכביש ברוח. כנראה שיש איזה קטע עם המטריה הזאת.... ולזה אנחנו מחכים.
ובגדול, אנחנו מתים לדעת כבר מי היא :)

מי היא?

היא שחקנית כלשהי שעוד לא ראינו. אני חושב שמותר לנו להניח שהיא תהיה שחקנית יפה.

את ה"סיפור עם המטריה" לא הכי קשה לצרף. הנה התסריט שלי: היתה חתונה, טד ראה את נגנית הבס אבל לא ניגש אליה, אחרי החתונה טד יושב בתחנת הרכבת בגשם, היא מוציאה את הבס מן המונית ונכנסת לתחנה, הגשם מרטיב מישהו מהם והוא שולף את המטריה הצהובה, היא אומרת "הי, זו המטריה שלי!" והם מתחילים לדבר.

כדי שלא יהיה ספק: אני מחבב מאד את התוכנית - אבל בשלב הזה של העלילה, ה"קונץ" הנאראטיבי שלה מתחיל להיות עול במקום להוות יתרון.

N o R i K o

New member
אבל המטריה הצהובה אצלה כרגע

וסביר להניח שטד יתחיל איתה שיחה כבר קודם על הטובה שהיא עשתה לו בכך שתוך שבוע היא נרתמה לחתונה.

לא יודעת, אני עדיין סקרנית.

אה, נו, טוב,

אז היא עומדת בתחנה עם המטרייה הצהובה, והוא אומר -"הי, מטריה צהובה, היתה לי פעם כזו..." וכן הלאה. או ורסיה אחרת כלשהי על אותו נושא.

(אני לא חושב שהוא יפתח איתה שיחה עוד קודם - כי אז בשביל מה כל הקטע בתחנת הרכבת? לסדרה הרי לא קוראים "איך פגשתי את אמא שלך שוב, כשעה וחצי אחרי שפגשתי אותה בפעם הראשונה".)

העניין הוא שבשלב זה אנחנו כבר יודעים בגדול מה יקרה, ומרחב התמרון של התסריטאים הוא ממש מזערי - וזה כשיש עוד עונה ומשהו לסיום. אולי הם יפתיעו אותנו בטוויסט מדהים - אבל קשה לי מאד לחשוב מה יכול להיות טוויסט שמצד אחד לא יסתור לגמרי את מה שאנחנו כבר יודעים ויגרום לנו להרגיש מרומים, ומצד שני באמת יהיה הפתעה שתשאיר את הצופים מסופקים. בקיצור, אני מקטין ציפיות לקראת הסיום ומקווה שהוא ייגמר בכבוד.ולא יגחיך רטרואקטיבית את כל הסדרה.

אם אפשר לטרטר עוד קצת בנושא (לא חובה לקרוא
): "איך פגשתי" היא סיטקום ייחודי בכך שמלכתחילה היא מספרת לנו מה יהיה הנושא ואיך היא תסתיים. זה מהלך מאד נועז מבחינת היוצרים. רוב הסדרות נגמרות כשלצופים פשוט נמאס. שתי סדרות שנגמרו כשעוד היו פופולאריות מאד היו "חברים" ו"סיינפלד".
"חברים" הסתיימה במהלך מתוכנן כשהיוצרים הבינו שהדמויות כבר השתנו כל-כך שכבר אי-אפשר למשוך את הרעיון יותר - הם כבר לא צעירים וחיים ביחד ומחפשים אהבה, יש כבר המון ילדים בסביבה, כולם במערכות יחסים בוגרות, השלב הזה בחייהם הסתיים.
"סיינפלד", לעומתה, עסקה בדמויות שלא משתנות בכלום לאורך כל הסדרה - גם אחרי עונות רבות כולם עושים את אותו הדבר וגרים באותם מקומות ולא עברו שום התפתחות אישית. הסדרה נגמרה כשהיוצרים החליטו שאין להם יותר מה להגיד - ולכן הדיאלוג האחרון בפרק האחרון הוא העתק מדוייק של הדיאלוג הראשון בפרק הראשון. היוצרים אומרים לנו "אם נמשיך עוד פרק ועוד עונה, פשוט נתחיל לחזור על עצמנו, ולכן אנחנו חותכים עכשיו לפני שנתחיל לשעמם אתכם ואותנו".
אני מקווה שגם ליוצרי "איך פגשתי" תהיה אותה התבונה, לא להיכנע לפיתוי למשוך "רק עוד עונה אחת", אלא לסיים את הסיפור במקום שהוא צריך להסתיים.

N o R i K o

New member
הם כבר קבעו שהעונה הבאה תהיה האחרונה,

ואם אנחנו יודעים שטד ואמא נפגשים בסוף העונה הנוכחית, כנראה שהעונה הבאה באמת תסגור את כל הקצוות.
אומרים שהטוויסט יהיה בכך שהעונה התשיעית תהיה שונה לגמרי מבחינת מה שאנחנו רגילים אליו. אני חושבת שהטוויסט יהיה שבעונה התשיעית נראה את כל הסיפור מנקודת המבט של האמא - איך היא לאט לאט מגלה שטד היה מתחת לאף שלה כל הזמן הזה (הוא היה המרצה שלה בשיעור כלכלה ההוא, הוא יצא עם סידני, הוא לקח לה את המטריה...) אבל לא נוכל לדעת עד העונה הבאה.
אני חושבת שהתסריטאים יודעים שבאיזשהו מקום כולנו חייבים לדעת מי האמא, וזה בכל זאת דבר שהם חשבו עליו לפני 9 שנים... אז זה לא יכול להיות נורא מדי. כל מה שנותר זה לקוות לטוב.

DontEvenBlink

New member
היי! ברוכה הבאה

אני לא חושבת שהמילה המתאימה היא ש"יבטלו" את התוכנית.. יותר נכון- היא תגמר. לכל דבר יש סוף.

O0NoNi0O

New member
תודה רבה :)

זה נכון.. קצת שמחתי שהיא נגמרת כי הפרקים האחרונים התחילו להיות מעיקים וכבר אין לי חשקים מטורפים למרתון איך פגשתי את אמא כמו פעם. אבל... זאת עדיין ה-סדרה. התחלתי לראות אותה ממש מההתחלה לפני שהיא הפכה למיינסטרים וזה סוגשל ההומור שלי (לפחות העונות הראשונות) בצורה הכי מזוקקת שיש וחבל שהיא נגמרת.. זאת לגמרי הסדרה של שנות התיכון שלי ובכלל היא מנציחה מעולה את הדינמיקה שלי ושל חברים שלי. כך שממש עצוב לי...

למעלה