האם ?

האם ?

האם מאמן אישי הוא אדם שאמור להגיע להישגים מקצועיים ואישים או שהוא "רק" יודע לאמן אחרים ? לפי דעתי מאמן אישי צריך להיות איש ברמה מאוד גבוהה בעל כישורים והצלחות מוכחות!! אז כיצד קרה הדבר שמאמנים אישיים נהיו חדלי אישיים ... ? ומחפשים לקוחות כל היום בפורום תפוז ? בהצלחה

שאלה נפלאה, ובמיוחד כשהיא באה

מיזם עסקי האם כאשר אתה יוזם עסק חדש אתה יוזם את העסק ובזה מסתיים הסיפור? או אולי אחרי היזמות באים צעדים פרקטיים על מנת ליזום עסקים נוספים (ואז צריך לקוחות = משקיעים) או להביא לקוחות לעסקים הקיימים. אז צריך לחפש עוד לקוחות או לא? אינטרנט הוא עוד כלי כמו כל כלי שיווקי אחר. האם עצם זה שאנשים פה זה בגלל שהם חדלי אישים או בגלל שהם באים לחפש אופקים חדשים? שיהיה לך כיף.

כישורים והצלחות

מהי הצלחה בעינך? האם אדם המרוויח הרבה כסף אך לא רואה את ילדיו הוא מצליח? האם אדם הרואה הצלחה רק כאשר אדם אחר הוא כשלון הוא באמת מצליח? כישורים והצלחות יכולים להגיע בהרבה דרכים, אחד יכול להיות מנהל מדהים, שני יכול להיות מורה שמשנה את כל עתידם של ילדים אךמרוויח את משכורת הרעב שאנחנו משלמים למורים, האם הוא פחות מצליח? האם יש לו תמורה פחותה לעולם? מאמן הוא מאמן טוב אם ורק אם הוא יכול לסייע לאנשים אחרים לראות את הקסם שלהם ולהצליח במה שהם רוצים ... זה בלי קשר למה שהוא עושה אור ואהבה

tlingit

New member
ברוך הבא אריק אימון הוליסטי ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף אלינו לפורום
מרתק לראות עוד נקודות מבט ומחשבות נוספות
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם אתה רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

נתחיל בהבנת הנקרא

אולי אני קצת יותר איטי מאחרים אז אתנצל מראש. למרות שיש 3 סימני שאלה בהודעה שלך לא מצאתי אף שאלה שאין עליה כבר תשובה או לחילופין שמביעה דעה שאין לי אף דרך לענות עליה באופן עינייני ומקצועי. מה אמור להיות מאמן אישי כבר ענית בעצמך תשובה נחרצת מכאן שלא זו שאלתך לגבי חדלות אישיותם של מאמנים, וחיפושיהם אחר לקוחות בתפוז אני לא מכיר את העובדות אליהם אתה מתייחס אשמח שתשתף את הפורום. אשמח אם תבהיר את השאלה שלך. מה בדיוק מעניין אותך לדעת? אולי תשתף אותנו במה שמביא אותך לכתוב כאן בפורום מאמנים? אולי הודעה שקראת בפורומים אחרים והטרידה אותך? שיהיה לך יום מצויין ושפע של יוזמות ברוכות

אולי...

כדרכי לא שאלתי שאלות הצגתי דילמות שמעסיקות אותי, אתמול פגשתי יזם בתחום האינטרנט , יזמות הקרובה לליבי, דיברנו שעה ועוד קצת והוא הגיע למסקנה שהוא צריך אימון אישי, ואז עלתה הסוגייה כיצד אדם שאינו עבר את התהליך של היזמות העסקית יכול להדריך בנושא שאין כמו ההתנסות בו... דרך אגב אני יזם בנשמתי לשעבר חשבונאי אוהב לייעץ ליזמים איך לעשות דברים ואיך לא :) וכמובן יוזם בעצמי וגם בעל חברת תכנות, מוזמנים להסתכל באתרי :) (לא פירסום) פשוט ביקשו שאציג עצמי.... באם מפריע אוריד את הקישור... יום טוב

תשובה..

האם מאמן חייב מנוסה בתחום, יזמות לדוגמא? לפי דעתי לא המאמן לא חייב להיות מנוסה, התפקיד שלו הוא לא להסביר לך מה לעשות אלא להעצים אותך ולסייע לך להיות מה שאתה רוצה להיות... אדם שלא מגיע מהתחום אין לו את ה"ידע" התחומי של "איך נכון לעשות" ויכול לעזור לך לשבור את המסגרת ולמצוא פתרונות יצירתיים. כמו כן כפי שאני רואה העולם החיצוני שלנו הוא שיקוף של האמונות והגישות והדפוסים שלנו ולכן אם אני רוצה לשנות את העולם שלי כדאי להתחיל בשינוי באמונות ובגישות שלי וכך אני אצור מציאות חדשה. ולכן אם אתה מוצא מאמן שמאתגר אותך ותמיד שואף להוציא אותך מתחום הנוחות שלך וליצור מתח יצירתי אז גם אם הוא לא מבין בכלל במה שאתה עושה הוא עדיין יכול לתרום לך רבות. הרבה אור ואהבה

שרית38

New member
../images/Emo39.gifתשובות ושאלות

שלום לך יזם עסקי, העלית סוגייה/שאלה מצויינת שלקוחות רבים שואלים בטרם נכנסים לתהליך האימון. מסכימה עם כל השאלות והתשובות שנכתבו כאן. מנקודת מבטי, מאמנים הינם אנשים שבנוסף להכשרתם הפורמלית והכלים הטכניים מביאים עימם נסיון חיים עשיר, יכולות אישיות, כישורי תקשורת והקשבה עמוקה. אימון אינו "הדרכה" במובן הפורמלי של המילה, אין כאן דרך שהינה נכונה מראש ודרך שאינה נכונה - כפי שאני קולטת מאופי עבודתך וממה שאתה אוהב לעשות. האג'נדה היא של המאומן, הוא זה שבסופו של דבר מחליט מה לעשות, איזו דרך מתאימה לו יותר, איזה קצב התקדמות הוא בוחר לעצמו וכו'. האימון מעלה תכנים עמוקים מעבר למטרה המוגדרת (כגון ערכים, חזון, מטרה) שמקרינים על כל שטחי החיים. לגיטימי בעיני להמליץ על ייעוץ מקצועי במקביל לאימון (יזם/יזמית עסקי/ת, תזונאי/ת וכו') אם המאומן חושב שבדרך זו ישיג תוצאות טובות יותר ומרגיש ביטחון בבחירתו. כתבת שהצגת דילמה ולא שאלת שאלה... אני דוקא כן מזהה כאן שאלה (בצורת דילמה
) ושאלתי לך היא מהם הכישורים שאתה מזהה ביזם מצליח? מה מייחד את היזם משאר האנשים? איך אתה מאתר "יזם בנשמה"(מה אתה מרגיש כש"זה זה")? אשמח לשמוע, שיהיה לך יום נפלא ואופטימי, מכל הלב, שרית מאמנת אישית נ.ב. ביקרתי באתרך והתרשמתי מאתר שבנוי בצורה מאד מקצועית ועניינית.

יזם שונה....

באופיו מאחרים, באופן שיזם אמיתי מבצע את רעיונותיו, הרי כולנו כל יום מעלים רעיונות לפעולות שונות .... מהחלפת בנק ועד בניית טכנולוגיה להשקיית פרות, אך רובנו ממשיכים הלאה בחיי היום יום ולא עושים דבר. יזם אמיתי לוקח רעיון ומיישם אותו, דרך בדיקתו שלרוב היא קשה יותר מביצועו, ועד לבנייתו תוך הביקורת הקשה ביותר של כל הסובבים אותו שהוא צריך לעבוד בעבודה קבועה ומסודרת ומדוע הוא מתעסק ברעיונות ותהליכים עסקיים שלא לוקחים יום או יומיים אלא שנים. אני אוהב ליזום ויודע שאין כיף מזה... כיף באופן אדיר כאשר אתה עושה משהו שלא קיים , ואתה מקים אותו ממחשבה בראש ועד לפעילות עסקית שוטפת, הסיפוק אדיר..... אך בואו לא נטעה חייו של יזם קשים... (זה נשמע ממש דרמטי?) זה לא כל כך ... ביום שאתה רואה את האב טיפוס הראשון של הבייבי שלך אתה מקבל מן תחושת סיפוק אדירה ומסתובב איתה שבועות ואם לא שנים. בתור יזם בנשמתי אני פוגש יזמים רבים - ראשית כולם מאוד מעניינים ומפתיעים, לכולם סיפור של פריצת מסגרת ומקצוע תוך ביצוע הרעיון שלהם, הבעייתיות של יזמים שלפעמים יש להם חוסרים רבים של ידע אולם מעט כסף על מנת להשלימם, וכאן לרוב אני מוצא את עצמי בפגישות מעניינות (ללא תשלום) מלמד אותם על פיננסים ותהליכי יזמות עסקית ונהנה מכל רגע על כך שאני יכול לעזור בעוד מיזם. אין כמו להפגש עם יזמים לפי דעתי.... זה מעניין...זה מוסיף ... וזה מפרה,

שרית38

New member
מאמן הוא...

שוב שלום, תודה על תשובתך! כשקראתי את הגדרתך למונח "יזם" הרגשתי שזו מילה ממש נרדפת לתהליך האימון. מבחינתי, ה"רעיון" הוא המטרה של המאומן, ביחד המאומן בוחן, משתקף במראה, ביחד מגדירים מהיא מבחינתו השגת המטרה, בוחנים רעיונות שונים לביצוע, מאתרים משאבים פנימיים, פוסלים דרכים, מקבלים דרכים, מפיקים סיפוק מהצלחת התהליך, לעיתים מגיע לכיוונים שונים לחלוטין מנקודת ההתחלה, חייו של המאומן מאד קשים, עבודתו האישית מאד מאומצת אבל כגודל המאמץ כן גודל הסיפוק. המאמן- פוגש מאומנים רבים בעבודתו ולטעמי חשוב מאד שיעבור את אותו התהליך בעצמו. תוך כדי האימון של המאמן עולות מטרות חדשות, שאיפה להישגים, לפריצת הגבולות והמסגרות. יש שמתאים להם להישאר בפרקטיקה האישית, יש שבונים ומעבירים סדנאות, יש שמנהלים ביה"ס לאימון, יש שמתעדכנים בפורומים וכו'. גם אני לומדת מתהליך האימון האישי שלי ובמקביל מפיקה סיפוק שלי מאימון אחרים, בהעצמה שלהם, בעידוד לכיווני חשיבה אחרים והענקה מהידע והנסיון שלי. אכן, אין כמו מפגש אימון! אנחנו ברי מזל לעסוק במקצועות כ"כ מאתגרים, מוסיפים ומפרים. מה דעתך? שיהיה יום נפלא ואופטימי, שרית.

כן כן ...

אין ספק שיש לנו עיסוק מדהים, משום מה אני החלטתי להיות משני צדדי המתרס - לעסוק ביזמות ולתת ייעוץ ליזמים כיצד לפעול, אני מוצא את שניהם מספקים, מהנים ומפרים. שמת לב שאת כותבת בשתיים בבוקר?? ( מה עם קצת שינה ?) האם את גם מאמנת עסקית ? למה אין לך אתר ???

שרית38

New member
בוקר טוב,

אני שמחה שהיגענו לאיזשהו סוג של הסכמה... אתה כותב שבחרת להיות משני צידי המתרס, איזה ניגוד אתה מוצא בין שני הדברים? איזה אספקטים משלימים? מה הדבר הכי עצמתי שאתה מקבל משני העיסוקים? מהדברים שלך אני שומעת איזון בין שני העיסוקים שמספקים ערכים שונים שאתה חי על פיהם ונהנה, בעצם אפילו השלמה... איזה תהליך אישי אתה עובר כשאתה חובש את כובע היזם? איזה תהליך אתה עובר במהלך הייעוץ? באיזה אופן אתה חי "עפ"י דוגמה"? לדעתי זו נקודת דמיון נוספת למקצוע האימון... לגבי השעה בה כתבתי את המסר: אני מתגוררת בארה"ב כך שאצלי היתה השעה 16:00. הנישות העיקריות שלי הינן שינוי קריירה, אימון תעסוקתי ואימון מעבר למדינה חדשה/זרה(relocation). המקום בו אני נמצאת הינו כר רחב לאימון מהסוג הזה. בימים אלה אני בונה אתר ומקווה להשיקו בקרוב. אשמח לקבל פידבקים. שיהיה לכולם יום נפלא ושימשי (כי כאן יורד המון גשם)
, מכל ה-לב, שרית.

שמש...

פה השמש זורחת, אני חושב שעל מנת להדריך יזמים צריך להבין את התהליכים שהם חייבים לעבור על מנת שיזמותן תצלח, וכאשר אני בכובע של היזם הרי שאני כל הזמן חושב על התהליכים שאני צריך לעבור, בעצם אני מלמד עצמי.....(אימון אישי ולוחץ) לגבי הדרכים שאני צריך לפעול על מנת להצליח..... כל תהליך הדרכה מלמד אותי מאוד על התהליכים שאני צריך לעבור בעצמי.... וכך בעצם אני משלים את עצמי משני הכיוונים. אשמח לראות את אתרך, גלעד

שרית38

New member
ה"ניצוץ הנוסף"...

איזה כיף
! אני מנסה לחשוב איך אפשר לסגור את המעגל שפתחת בהעלאת הסוגייה החשובה הזו. אותו יזם (מתחום האינטרנט) שפגשת סבר שהוא צריך מאמן אישי. איך מאמן אישי (שאינו יזם) יכול לקדם את הפרוייקט שלו? אתה מציע לו המון: את הכלים המקצועיים, הידע, הנסיון שלך, שלבי פרוייקט מוגדרים, לו"ז וכו', המאמן ייתן לו את הטאץ' הנוסף, את הניצוץ, להבין מה הוא בדיוק רוצה, איך יראה ויממש את החזון שלו, יזהה את הערכים החשובים, יציג בפניו בחירות, יעביר לו את הסמכות והבעלות לפרוייקט. האימון כתהליך מגיע מהמקום הכי אמיתי, בטוח, נטול ביקורת ושיפוטיות, העבודה היא של המאומן(אישית ולוחצת) ולכן מעידים על תוצאות מאד מספקות. ו-כן, גם אני חושבת שהמאמן צריך לחיות עפ"י דוגמה, להגיע להישגים, ללמוד את המקצוע בצורה הכי רצינית שניתן ולהתאמן בעצמו. גלעד, מקוה שקיבלת תשובות ואשמח לענות על שאלות נוספות (אם יש). שיהיה לך יום נפלא ופורה, מכל ה-לב, שרית.

ליפט

New member
שיח מהנה ומפרה

שרית38 ויזם עסקי, כצופה מהצד, רציתי רק לומר שנהניתי מהדיאלוג שהתפתח בינכם. יזם עסקי, רציתי לספר לך שהפורום הזה נותן לי במה כמאמנת להעלות סוגיות לדיון, להתוודע לגישות שונות של מאמנים שונים, להביע את עצמי ובעצם זהו עוד ערוץ התפתחותי נעים ומפרה מבחינתי. רציתי להודות לך באופן אישי על השאלה שהעלית והדיון שפתחת. אינני זוכרת שדיון כזה עלה כאן בעבר. בכך, חיזקת את ערכו של הפורום עבורי. כל שאלה, כל התרסה, כל קביעה, כל דילמה - יש בה מן האתגר עבור בעלי מקצוע שכמותנו ומכאן שהדבר מבורך בעיניי. שרית, אין מילים. נתת דוגמא כ"כ יפה על משמעותה של ההכלה. יישר כח. תודה ויום נפלא לכולם

שרית38

New member
בכיף 2

תודה על הפירגון וההערכה, מהנה להידבר עם אנשים מעניינים ולהציג את הצדדים המרתקים של המקצוע שלנו.

אני מבין

מעסיקה אותך השאלה - כיצד אדם שאינו עבר את התהליך של היזמות העסקית יכול להדריך בנושא שאין כמו ההתנסות בו? ובכן בנושא הדרכה אני מבין ואכן מי שאינו מכיר את התוכן אינו יכול להדריך בו. יחד עם זה אימון איננו הדרכה. אם כך מה הדילמה?

למעלה