האם Exchange 2003 תומך ב-iCAL ?

antispam

New member
האם Exchange 2003 תומך ב-iCAL ?

יש לי 2 תחנות של mac ותחנה של לינוקס שעובדות מול ה-exch בIMAP . אני רוצה שהתחנות הללו יוכלו גם "להנות" משיתוף יומנים , השאלה היא האם הexch תומך בiCAL ?

antidot

New member
המממ

בלינוקס יש לך את Evolution שתומך בExchange (למעשה ניגש לOWA בWebDAV) את עניין הmac לצערי אני לא מכיר. בכל מקרה, כמה שאני מבין, iCAL הוא פורמט של הודעות ואינו פרוטוקול גישה. שרת Exchange מאפשר גישה בפרוטוקולים: MAPI Extended MAPI POP3 IMAP HTTP WebDAV אגב, מה רע בOWA ?

antispam

New member
לגבי Evolution ...

מבחינתי Ximian Evolution היא תוכנה לא שמישה , מהסיבה שהיא מזלזלת בכל המשתמשים שכותבים בשפות RTL . פשוט לא ניתן לכתוב שורה אחת של טקס מבלי שסמני הפיסוק יקפצו לימין, ממש משגע . הבעיה שלי היא לא עם מחשבי המאק מפני שלהם אין בעיה לעבוד עם exchange . (הכוונה לניהול יומנים משותף) , הבעיה היא עם הלינוקס - רק Evolution עובדת עם exchange . עכשיו הסיבה ששאלתי על iCAL , היא מפני ששני מערכות ההפעלה תומכות בו בלי בעיה . לגבי OWA , ניסיתי להתחבר בעזרת firefox והתוצאה סמני שאלה במקום עברית , למרות שניסיתי את כל ה- encoding האפשריים .

antidot

New member
firefox

Tools->Options->Edit Languages תוסיף עברית ותעלה אותו למקום ראשון למעלה כעקרון ניתן לפרסם את הFree/Busy לשרת LDAP מתוך Outlook, אבל אני בספק שאתה רוצה להרים דבר כזה בשביל 3 לקוחות. ואכן, Evolution צולעת ברמות בכל הקשור לRTL, למרות ששמעתי שמועות שזה פחות או יותר תוקן כGTKHTML האחרונים.

antispam

New member
תודה, נפתרה הבעיה של firefox .

לגבי הGTKHTML אני יאלץ לחכות לחבילה בינארית חדשה ויציבה שתתאים להפצה שלי . בינתיים firefox יעשה את העבודה .

למעלה