האם DataSet הוא אוסף של...

אוהדד

New member
האם DataSet הוא אוסף של...

DataTable ? כלומר, יכול להכיל טבלאות רבות ? אם כן, מדוע ברוב הדורמאות אני רואה ששולפים נתונים לתוך DataSet ? לא הרבה יותר יעיל לשלוף אותם לתוך DataTable ?

אוהדד

New member
אז אתה יודע אולי מה לא נכון כאן :

string strS= "select x,y from clients"; OleDbConnection myConn = new OleDbConnection(ConnStr); OleDbDataAdapter myAdapter = new OleDbDataAdapter(strS,myConn); DataTable dtClients = new DataTable(); myConn.Open(); myAdapter.Fill(dtClients); grdClients.DataSource = dtClients.DefaultView; grdClients.DataBind();​
אני מקבל שגיאת Object reference not set to an instance of an object. על השורה grdClients.DataSource = dtClients.DefaultView;

אוהדד

New member
איך בכלל אפשר להבין משהו מהדיבאג ?

אני עושה Quick Watch על ה Data Table, ובתוכו יש עשות אובייקטים בתוך אובייקטים בתוך אובייקטים. איך אפשר בכלל להתמצא שם ?

אוהדד

New member
אבל בכל מקרה...

אני רואה שבתוך ה Rows שבתוך ה DataTable אכן יש את הרשומות, כלומר - הם נשלפו...

בדיוק...

וזה אומר שמשהו אחר בשורה הזאת לא מאותחל... אז אם ה-dataTable מאותחל (כי אתה רואה ערכים) אז מה נשאר שלא יהיה מאותחל?

אוהדד

New member
אני מניח שה DataGrid, אבל..

ב ASPX הגדרתי : <asp:DataGrid ID="grdClients"></asp:DataGrid> ב ASPX.CS הגדרתי : ;protected System.Web.UI.WebControls.DataGrid grdClients ואכ בשום מקום לא עשיתי לו new
ניסיתי לשנות את השורה הקודמת ל : protected System.Web.UI.WebControls.DataGrid grdClients = new DataGrid(); כעת כבר לא קיבלתי תעופה, אבל גם לא ראיתי שום דבר חדש על המסך... בנוסף כל הכפתורים שמוגדרים לי ב ASPX, מוגדרים כמובן גם ב ASPX.CS דוגמא : :protected System.Web.UI.WebControls.Button myBtn ולאלה מעולם לא עשיתי new, אך אין איתן בעיות...

אוהדד

New member
מצאתי את הבעיה ../images/Emo13.gif

בהגדרת ה DataGrid בתוך ה ASPX, לא עשיתי כתבתי runat=server
אין קשר ל new, שזה דבר שלא הבנתי לכשעצמו...

אוהדד

New member
../images/Emo41.gif משהו חדש ../images/Emo26.gif

אני רוצה לשנות את התצוגה של ה DatGrid. קראתי ב MSDN על HeaderStyle,ItemStyle ו FooterStyle, אבל הסברים שם מדברים על עיצוב מתוך ה Design Mode של VS.Net ! אני לא עובד עם ה Design Mode, אלא ישירות בקוד. כצד (למשל) אני משנה את השמות המוצגים בעמודות (Header) ? ואיך אני מוסיף משהו לסוף הרשימה ? (Footer) ?

אוהדד

New member
אבל אני עובד אילו בצד שרת לאחר מכן.

וגם בצד השרת הוא רק מוצהר : שם המשתנה + הסוג שלו (System.Web.UI.WebControls.Button למשל) מדוע לאחר ההצהרה הנ"ל, לא צריך לעשות לו NEW ?

אוהדד

New member
אתה מתכוון

שכל תג שהגדרתי ב aspx ע"י קידומת <asp:X> מספיק רק להצהיג עליו בקוד השרת, מכיוון שהוא כבר אותחל אוטומטית (הוקצה לו מקום). ואילו אובייקטים שאני יוצר רק בשרת (לא מופיעים ב ASPX), אותם, ורק אותם - אני חייב לאתחל עם NEW ?

אוהדד

New member
../images/Emo45.gif 2 שאלות שנותרו פתוחות : ../images/Emo31.gif

אשמח להצעות
1. קראתי והתעסקתי עם האובייקטים DataColumn ו DataGridColumn, וגם עם שיטות DataGrid.Columns.Add וכו' וכו', אבל עדיין לא הצלחתי לקבוע : אילו עמודות יופיעו בגריד, ומה יהיה הטקסט שלהם. אם מישהו יכול לצרף דוגמא קצרצרה, זה יהיה מעולה ! 2. לאחר שהדריד שלי פועל, ומציג את הנתונים, כיצד אני יכול לעשות שיהיה ניתן לעדכן את הנתונים, ישירות בתך הגריד ? כלומר - שיהיה ניתן ללחוץ על שדה, הוא יפתח לעדכון, ויהיה אפשר לשנות את הנתון (שיתעדכן ב DB כמובן). האם ה משהו די פשוט ומובנה, או שצריך לעבוד קשה בשביל זה ? תודה ענקית !

אוהדד

New member
נו באמת...

הייתי בגוגל והייתי באתר שהצעת. הגעתי לפורום מכיוון שנתקלתי בבעיה, לא כדי לבזבז את הזמן. בשביל זה יש פורום, לא בשביל לשלוח אותי למקומות אחרים

למעלה