היום, שוב התקיים שיעור על האח הגדול. הפם באנגלית. בא אבא של אחת הבנות ושוחח איתם באנגלית על התוכנית (הוא מצוות ההפקה ). ואני באמת, באמת, משתדלת לא לצרוח - כי לפחות זה היה באנגלית - על תוכן השיעור. המורה אמרה להם שאם איתי (שהיא מצביה עבורו)ינצח 0 היא יכולה לתת להם מבחן באנגלית ואם מישהו אחר ינצח - יהיה להם שיעור חופשי של משחקים. רק אני חושבת שמדינה שלמה יורדת מהפסים?
הסברת לה מה זה אומר בעינייך? אצלנו לא רואים בכלל תכניות ריאליטי, למרות שהבנות נורא ביקשו לראות השרדות וכאלה כדי שידעו על מה מדובר למחרת בכיתה. אנחנו עמדנו בפרץ והעדפנו להקריב את ה"קוליות" שלהן מאשר לצפות במה שנראה לנו פסול בעליל. זה לא שאנחנו צדיקים גמורים- גם אנחנו חוטאים בצפיה בטלוויזיה גרועה, אבל החלטנו שיש גבול לכל דבר.
(תראי, בעלי צופה בתוכנית), זכותה לגבש דעה על התוכנית ממה שהיא שומעת והחצי שעה השבועית שאנחנו כן מאפשרים לה לראות. ובכ"ז היא לא רוצה שאהיה האמא המתערבת בכל דבר בכיתה. היא אפילו אמרה לי - את רוצה שאני אפסיק לספר לך דברים שקורים בכיתה? אז העדפתי הפעם לא להתעמת עם מה שקורה בשיעורי האנגלית.
על ידי הורה מהצוות, הייתי יכולה לסבול. אם התלמידים מדברים על נושא שמעניין אותם, מקשיבים לנושא והכל באנגלית, אפשר עוד לסלוח אבל הנושא של מבחן/ לא מבחן תלוי הצלחה של משהו, אני מקווה שהמורה התלוצצה
זה דווקא יכול להועיל לילדים להתאמץ ולדבר בשפה זרה בנושאי היומיום. הבעיה שלי היא עם המורה שאומרת את מי היא מעדיפה ומבטיחה מבחן או שיעור חופשי. כן, המורה ירדה מהפסים באופן חד משמעי. מקומה אינו במערכת החינוך!
ממש מדגדג לי באצבעות לסמס לשפרה, אבל הבת שלי מזכירה לי כל הזמן שאמרתי שיש לנו דברים חשובים יותר לעשות בכסף הזה (הרי sms אחד לא ישפיע, אז צריך המון...). הקיצר - לא אצביע ולו רק כדי להוכיח לילדים ולעצמי שאני עומדת במילתי.
שלחתי אחרי "תוכנית האירוח" עם ונסה, שגרמה לחיבה שלי אליו להרקיע שחקים אני מניחה שהוא ייפול בין הכיסאות במלחמת בובליל-שפרה אני רק מקווה שהוא יהנה מגדודי המעריצות שיחכו לו אחרי שייצא מגיע לו