האם תושיטו לי יד?

האם תושיטו לי יד?

שלום בנים,
במסגרת דוקטורט אני מעביר שאלון קצר (באמת קצר! לא יותר ממספר דקות) באינטרנט בנושא הרלוונטי לפורום, ואשמח אם תיכנסו לענות עליו.
המחקר אנונימי - אעשה עם הנתונים סטטיסטיקות שונות בלבד.
בסיום יש אפשרות להשאיר כתובת מייל ובכך להיכנס להגרלה של שלושה פרסים כספיים (ע"ס 50 ש"ח כל אחד).

הדבר משמעותי בשבילי מאוד - כל מילוי של השאלון יקרב אותי לסיום איסוף הנתונים.

כתובת השאלון - [URL='http://tinyurl.com/nisuyon</a>']http://tinyurl.com/nisuyon[/URL]

תודה,
גל

ספר יקר

New member
צריך לעשות מחקר על השפעת קיום אפשרות

לפרס למשתתפים במחקרים על תוצאות אותם מחקרים.

בנוסף, מחקר הבודק השפעת מתן מידע מפורט על המחקר (מס' השאלות שעל המשיב יהיה להתמודד איתן, נושא המחקר, מטעם איזה אוניברסיטה, איזה תחום, דוג' לשאלה/שתיים מהמחקר וכו') לכמות האנשים שיגלו נכונות להשתתף במחקר.

בקשר לרעיונות שהעלית

היי ספר יקר

הנקודה הראשונה שלך היא עניין שמעסיק את עולם המחקר במדעי החברה. יש ויכוחים רבים מה עדיף או נכון יותר - האם כאשר משתתפים מונעים ממוטיבציה פנימית (כלומר כאשר הם עונים בהתנדבות ללא גמול חיצוני או חומרי על השאלון) תשובותיהן יהיו כנות או רציניות יותר בהשוואה למי שמקבל פרס תמורת מילוי השאלון (ואולי בדיוק ההיפך?).
בפועל משיקולים תקציביים הרבה פעמים אין ברירה אלא להעביר מחקרים בהתנדבות.
במקרה שלי ניסיתי ללכת על משהו באמצע - בין שני סוגי המוטיבציות - באמצעות ביצוע הגרלה (אם כי אצלי אין הרבה משתתפים במחקר כך שהסיכוי לזכות בפרסים הוא לא נמוך).

לגבי מידע על המחקר - הגישה הרווחת היא שאסור לחשוף יותר מדי לגביו, כי זה עלול להשפיע בדרכים שונות על תגובות המשתתפים. גם ידיעת הנושא או הכיוון הכללי של שאלת המחקר, במקרים של שאלונים עלולה לגרום למשתתפים לבחור בתשובות מסוימות, אפילו אם זה נעשה בצורה לא מאוד מודעת.

בקשר למידע לגבי המוסד האקדמי, אני מאוניברסיטת חיפה. ובאמת שאין הרבה שאלות במחקר. זמן המילוי הממוצע של השאלון הוא כ-7 דקות, ויש המסיימים מהר יותר.

אני מקווה שלמרות המסתורין המסוים ענית על שאלון המחקר
ואני חושב שמתוך השאלות ניתן להבין פחות או יותר מהם העניינים שהמחקר בוחן.
אשמח לענות על תהיות נוספות שיהיו לך או לכל גולש אחר לגבי המחקר (פשוט שלחו מסר פרטי עם הערתכם או שאלתכם).

ספר יקר

New member
האמת היא שלא עניתי..

7 דקות זה הרבה מדי זמן בשביל קוצר הסבלנות שמאפיין אותי..
תודה על ההסבר, בכל מקרה.

צריך לעשות מחקר על היקף חקר התופעה

נראה שזה הופך לנושא חם ומסקרן בקרב החוג לסוציולוגיה ויותר ויותר...

זהו לא מחקר ראשון וגם לא חמישי שאני שומע עליו בשנתיים האחרונות (כן ירבו)

בהחלט

עוד מספר ימים (כנראה מתישהו במהלך שבוע הבא).
אם השארת כתובת מייל התוצאות המרכזיות יגיעו אליך לשם. ואם לא, אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי ואעדכן אותך.
תודה שהשתתפת!

אחלה, אני אכתוב. אבל הייתי שמח לעוד משתתפים

אז יאללה חברים, בואו ניתן פוש אחרון למען הצלחת המחקר שלי... אם ייכנסו עוד כמה אנשים אוכל בתחילת השבוע לסגור את המחקר.

למעלה