האם תוכים הם כמו כלבים?

zivi3232

New member
האם תוכים הם כמו כלבים?

לצערי הכלב שלי מת לפני כמה חודשים אחרי ניתוח שהוא עבר, ואני מרגיש שאני רוצה לגדל בעל חיים חדש.
הייתי מביא כלב חדש, אבל בקרוב אני עובר לדירה חדשה ללא חצר ולא הייתי רוצה שיקרה מצב שאני לא אוכל להוציא אותו בחוץ לעשות את צרכיו והוא יתאפק ויסבול.
לכן חשבתי לקנות תוכי שיחליף את הכלב שמת לי. לפני 12 שנים אבא שלי קנה תוכי ג'אקו שהיה אצלנו 3 שנים ואז ברח. לפי מה שאני זוכר התוכי הזה היה כמו כלב, ואני מתכוון מבחינת הרגשות שהוא הביע, התוכי הזה היה קשור רק לאמא שלי ובכל פעם שהיא הייתה חוזרת מהעבודה הוא היה מתחיל להשתגע עד שהייתה מחבקת אותו (אני חושב, פשוט הייתי ילד קטן ואני לא ממש זוכר) שאלתי את אמא שלי אם זה באמת היה כך והיא אמרה שכן, שתוכים מביעים רגשות והם כמו כלבים, האם מישהו שיש לו תוכי יכול לאשר לי את הדברים? כי אני רוצה לגדל בעל חיים שמביע רגשות כמו כלב.

שאלה נוספת: האם אפשר לגרום לתוכי ג'אקו להיות נחמד לכל בני הבית ולא רק לבן אדם אחד?
אני מאוד רוצה תוכי גא'קו, אבל אם הוא מתחבר רק לבן אדם אחד זו בעיה, ואם זה באמת כך אני ככל הנראה אקנה ארה: האם ארה אינטיליגנטית כמו הג'אקו ומתנהגת כמו כלב?

ושאלה אחרונה שמאוד תשפיע על ההחלטה שלי האם לקנות תוכי או לא:
האם תוכים נושכים לפעמים את בעל הבית שלהם? הכלב שלי לא נשך אותי מעולם, ואני לא חושב שאני מסוגל לגדל בעל חיים שאני מפחד ממנו.
אמא שלי אמרה שהג'אקו מעולם לא נשך אותה, אבל אני לא בטוח שהיא זוכרת כי זה באמת היה מזמן. פשוט לי הייתה חוויה טראומטית מהגאקו הזה, הוא היה יכול לשבת לי על הכתף במשך חצי שעה ולהיות נחמד ואז פשוט לתת לי ביס, מאז שהוא נשך אותי פשוט הפסקתי להרים אותו, אבל כן הייתי מלטף ומאכיל אותו כשהוא היה עומד על הסטנד או מטייל על הרצפה.

תודה מראש, וסליחה על החפירה.

תשובה

היי
תוכים הם יצורים אנטלגנטים מאוד ורגישים מאוד.
מניח שהרבה מגדלי הג'אקו יגידו לך שהוא יותר רגיש ונקשר ואינטלגנטי מכלב :)
מבחינת יכולת האינטראקציה ומערכת היחסים ורמת ההיקשרות שאפשר לנהל עם תוכי - ללא ספק זה יכול להחליף מקום של כלב.
כמובן זה בגורמים שונים:
סוג התוכי - התוכים הגדולים יותר לרוב יותר מתוחכמים ואפשר יותר 'להתעסק' איתם.
במגדל - יש כאלה שלא מתחברים לציפור כמו אל חיה פרוותית ועליזה למראית עין כמו כלב או חתול.
כמו כן ישנה גישה שצריך לאמץ כשמגדלים תוכי - צריך ללמוד ולהבין את ההתנהגות שלהם, איך ניגשים אליהם, איך לנהוג עמם, .. כל מיני דברים שלומדים עם הזמן והנסיון.

בקשר לג'אקו - כן הוא נוטה להקשר לבנאדם אחד ופחות לשאר בני הבית אליהם הוא יהיה חשדן וביישן. אני לא יודע עד כמה זה מחוייב ב100 אחוז שזה יקרה, אבל זה נחשב לתכונה שהיא קצת חיסרון.
ישנם עוד תוכים בינוניים - גדולים שאפשר לשקול - אקלקטוס, קוניור, קווייקר, קוקטיילים....
ככל שהם קטנים יותר גם סיכון הנשיכה הוא פחות משמעותי.

zivi3232

New member
תודה על התשובה

גידול תוכי כחיית מחמד

התוכים הנם חיות אינטליגנטיות ,מצחיקות ואהובות מאוד אך הן אינן כלב או חתול ואין להתייחס אליהן ככלב או חתול -כל חיה והייחודיות שלה.
בגידול תוכי ובהחתמתו ישנה חוויה אמיתית וסיפוק רב, התוכי בניגוד לכלב איננו פרוותי ופחות אוהב ליטופים מכבים אם כי אוהד פינוקים רבים אחרים.
התוכים הנם חיות מחמד שגידולם בבית הנו מאוד חווייתי ומאתגר.
הם אינטיליגנטיים, בעלי רגישות רבה, אוהבים יחס ופינוקים ומחזירים יחס שכזה לבעליהם.
חשוב ללמוד איך מחזיקים תוכים , איך מגדלים אותם ומלה הם זקוקים על מנת שתחזיקו תוכי בריא, ללא בעיות התנהגות שייצור תקשורת וקומוניקציה טובה עם בעליהם.
גידול נכון של תוכי ומתן יחס על בסיס יומי של אהבה וקשר מחזק מאוד את קשרי בעלי התוכי עם בעליו.
אני ממליץ ,על מנת לחזק את הקשר , להוציא מדי יום את התוכי מהכלוב להחזיק אותו עליך, ולתת לו יחס אישי.
נקודה מאוד חשובה- אם לא גידלתם תוכי בעבר, עדיף להתחיל בגידול תוכים מהזנים הקטנים כגון קוקטייל, סנגל, קווקר ועוד. עם למידתכם את עולם התוכים והדרכים הנכונות לגדל אותם תוכלו לעבור לגידול תוכים גדולים יותר כגון אמזונס, גאקו, אקלקטוס וכו'.
בתור התחלה ,ממש אינני ממליץ על גידול ארה- זוהי חיה גדולה וחזקה מאוד בעלת צרכים מיוחדים ונשיכתה יכולה לגרום לפציעה קשה.
עם למידתכם את עולם התוכים והתנאים להם הם זקוקים כך החתמתם תהיה טובה יותר, תלמדו לגדל אותם בתנאים נכונים יותר ותהנו יותר מהתוכי כחיית מחמד ובטח שלא תסבלו מנשיכות או מבעיות התנהגות כגון מריטת נוצות ווקאליות יתר.

בהצלחה,

בהצלחה,

zivi3232

New member
תודה ד"ר גדי, עוד שאלה אחת:

מומלץ לטייל מדי יום עם התוכים (לאחר הרגלה הדרגתית כמובן) במקומות הומי אדם כמו: מרכזי ערים, מרכזים מסחריים, חופי ים, ופארקים? ונניח לנסוע איתם ברכבת ובאוטובוס? האם זה טוב להם במידה ואני דואג להם כל הזמן לאוכל ומים ודואג שלא יהיה להם חם או קר מדי?

אני צפיתי את הסרטון הזה:
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=TWTNKtuME3k[/URL]

ויש גם את הסרטון הזה:
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=AI6mVhtD52U[/URL]

וזה נראה שהתוכים ממש מאושרים בחוץ ומאוד כיף להם, האם זה באמת מומלץ?

תוכים בסביבת הומה אדם

בהחלט אני ממליץ להסתובב עם התוכי בסביבה בה יש אנשים. באופן הזה יתרגל התוכי לרעש, להמולת האנשים ולעיתים לתנועות ידיים מהירה ולא יפתח בעיות התנהגות הנוצרות עקב הסטרס מההמולה והרעש כגון מריטת נוצות.
באופן הזה התוכי גם מתרגל לאנשים , החתמתו לבני אדם משתפרת והוא פחות לחוץ ופחות מגיב ברצון לנשוך.
חשוב מאוד לעשות זאת באופן הדרגתי ובמובקר, בכל פעם למשך זמן ארוך יותר כאשר בתחילה אתם מתחילים עם סבוב של מספר דקות ועוקבים אחר התנהגות התוכי שלכם..
בכול סבוב הגבירו את משך הזמן בו אתם מסתובבים איתו תוך מעקב אחר תגובות התוכי . המלצתי לא להסתובב עם התוכי כאשר הוא ישוב על הכתף שלכם אלא על היד. ביושבו על הכתף יודיע התוכי על שליטתו בכם כחלק מהלהקה שלו (התוכי השליט בטבע עולה על צמרת העץ על הענף הגבוה ביותר וכול הלהקה מתחתיו כמו כן באופן הזה יש לכם מעקב ובקרה על התגובות שלו בעיקר בנוגע לנשיכה)

בהצלחה,

zivi3232

New member
דחוף!! תוכי ג'אקו בן 3 שנמכר ב-1500 שקל...

כולל כלוב מכיוון שהחל לנשוך, האם כדאי לקנות?
האם אפשר "לתקן" תוכי שהחל לנשוך ולהיות תוקפני בגלל טיפול גרוע? האם באמצעות עבודה נכונה, הרבה תשומת לב ואהבה, וטיולים רבים בחוץ, אפשר לשנות את ההתנהגות של התוכי ולגרום לו להיות שמח ורגוע?

אני גם מרחם על התוכי הזה, זה הגיע למצב שהתוכי כלוא בכלוב כמה חודשים ולא מוציאים אותו בכלל, ולא אכפת לי לגדל אותו אם תאמר לי שאפשר לתקן את ההתנהגות שלו.

תודה מראש.

meisherenow

New member
יש מצב

קח אותו טפל בו טוב תנסה לראות אם הוא מתחיל לחבב אותך.
המחיר סביר ואולי אתה יכול לעשות לתוכי טוב.
כמובן ש-אל תלחיץ את התוכי, תתנהג אליו יפה ותראה איך הוא מגיב אליך

אlרית

New member
אל תיגע..

תוכי בן 3 שהפך לתוקפן.. ברוב המקרים ישאר כזה
הוא אמור להיות מיועד לריבוי .. לא לבית חדש, אלא לבת זוג
יופי של מחיר, אבל לא כחיית מחמד. לדעתי, על כל פנים.
תוסיף עוד 500 ותקנה גוזל גמול, שיאהב אותך מיומו הראשון אצלך.
&nbsp

למעלה