האם שיחות בצ´ט זו בגידה???

מאיהלב

New member
האם שיחות בצ´ט זו בגידה???

אני ובן הזוג שלי נקלענו למצוקה נוראית בגלל נושא האינטרנט והצ´טים. התברר לי בדיעבד שהוא נוהג להיות לא מעט בצ´טים בשעות לילה מאוחרות. מעבר למריבה גדולה שהיתה ביננו, אסרתי את זה מכל וכל. ואני שואלת אתכם ברמת העיקרון. האם אני מגזימה, האם אין בזה מן הפלירטוט, ואפילו הפלירטוט היזום. אשמח לכל דעה ועמדה בנושא.

האלי

New member
בגידה היא מעילה באמון

וכל מעילה באמון היא בגידה. עכשיו תבדקי אם השיחות של בעלך בצ´ט הן בגידה או לא. אבל בספרו "עיני הדרקון" מספר סטפן קינג שהשוורים ימשכו בעול בכל כוחם אבל אם העגלה תקועה כל כך חזק עד שמשיכה נוספת תקרע את היצול, הם יחדלו למשוך... למה אני מספר לך את זה? כדי שתדעי שיש גבול כמה ניתן להגביל את בן זוגך בלי שהדבר יחזור אליך כבומרנג. אחי אוהב לחזור על המשפט: "להחזיק פרושו לא להחזיק"... תחשבי על זה, שלך, האלי.

מאיה לב

New member
אז אני עדיין מבולבלת

לפי דבריך.. אני כנראה במלכוד. מצד אחד אסור להגביל.. מצד אחד מעלו באמון שלי, לאן אוכל לקחת את היחסים האלה? כל האינטרנט הזה כשאנחנו בבית הפך להיות סדין אדום בשבילי

האלי

New member
לכי פנימה, אל עצמך.

בררי למה האינטרנט הוא סדין אדום בשבילך. איזה פחדים ישנים הוא מעורר בך? והיי, אף אחד לא אמר שאסור להגביל. אמרתי, נכון, שזה לא מתכון לזוגיות טובה. אבל אולי אצלכם זה דווקא כן? מה אני יודע?? מאיה, לכי פנימה אל עצמך ונסי לגלות את החוזק שבך. כי מהדברים שאת כותבת נשמעת חולשה שנובעת מפחד גדול... אז הרגעי, שום דבר לא באמת כל כך נורא כמו שנראה לך. ואין שום בעיה שאת לא יכולה להתגבר עליה. שלך, האלי.

מאיה לב

New member
תודה.. אכן דילמה

תודה,אתה באמת אמפטי ונהדר. אכן דילמה. אכן מצוקה.לגבי למה זה סדין אדום בשבילי? כי בפעמים האחרונות שהוא אמר שהוא עובד על המחשב עד השעות הקטנות, התברר בדיעבד שהוא הסתיר ממני הרגל ישן, לצ´טט.. אני יודעת שהוא לא דיבר על סכנת האטום במזרח התיכון, ואולי/כנראה הגיע גם לסיפוק מיני.אני מרגישה כמו אישה שנבגדה, ועכשיו כבר לא כל כך מאמינה ולא כל כך סומכת על בן הזוג. לכן זה סדין אדום. בעיקר אם הוא יצטרך לעבוד על המחשב כשאני אלך לישון.

האלי

New member
בואי אגלה לך סוד

גברים רבים (גם נשואים) מאוננים. למה? קודם כל כי זה נעים להם. שנית אולי בגלל שיש דברים שהם מפנטזים עליהם אבל לא יעיזו להעלות אותם באזני אשתם, מחשש שמא תיפגע. הם לוקחים את הפנטזיה לפינה אפלה ומדמיינים... עכשיו בואי נסתכל רגע על המצוקה שלו (ולא בהכרח בעלך, בואי נגיד שמדובר סתם בגבר תאורטי) הוא לא רוצה לפגוע באשה שיקרה לו, זו שהוא אוהב, זו שהתחתן איתה. ולכן הוא לא יכול להביא את הפנטזיה למיטה, הוא לא יכול לקחת את הפנטזיה שלו לפינה פרטית ולהתבודד איתה שם והוא בטח לא היה רוצה לוותר מכל וכל על הפנטזיה שלו. בכנות מאיה, בואי נגיד שאת אוהבת את האיש התאורטי הזה מה היית מציעה לו? שלך, האלי.

מאיה לב

New member
תגובה להאלי - וחשוב לי לתקן טעות

העלת נקודה חשובה. אבל זה לא המקרה שלפנינו. אוננות זה בסדר. כ ו ל ם מאוננים. אז מה? בין אוננות לבין אוננות בשיחות אירוטיות יש קצת מרחק, כמו שבין אוננות למין מקרי מזדמן, בערך.. המקרה שלי הוא אחר, וחשוב לי לתקן טעות, הוא לא בעלי. אנחנו יחד מעל שנה. מאוד מאוד אוהבים. הרבה מין ומשיכה וחברות, ועומדים להתחתן. אז צ´טים בשלב הזה??? למה??? זה הרבה יותר בעיתי מבחינתי לעומת, נניח, זוגות של שנים רבות שצריכים אולי מידה של "רענון" (וגם כאן יש קווים אדומים)

האלי

New member
אווווו מאיה...

אם כך, מכיוון שעדיין אין מחוייבות של ממש ביניכם, למה שלא תדחי את ההתייבות הזו שלך אליו עד שתפתרי עם עצמך את הדילמה? שלך, האלי.

אלה_ה

New member
יש כאן שני נושאים שונים

האחד הוא איפה שמים את גבול הבגידה? האם רק באקט הפיזי או שגם צ´אט/שיחה/מבט יכולים להחשב בגידה? את הגבול אתם צריכים להגדיר יחד. אבל צריך להיזהר שהוא לא יהיה קשיח וחונק מדי. נושא שני הוא האם אנחנו יכולים/צריכים לאסור משהו שאינו מוצא חן בעינינו על בן הזוג? איזו אווירה זה יוצר? האם זה טוב לטווח הרחוק? איך הוא מרגיש אחרי שאסרת עליו לעשות משהו? ומה אם מחר הוא יאסור עלייך משהו? איך תקבלי את זה? לדעתי זוגיות טובה לא באה עם איסורים והגבלות. הדברים צריכים להיפתר מתוך הבנה הדדית של הצרכים של שניכם. אם משהו מפריע לך אתם צריכים לבדוק יחד למה זה מפריע לך. האם הוא יכול להימנע ממנו ובכלל האם הוא צריך להימנע או שאת צריכה להבין אותו? אולי אין כל דבר רע בכך? ברמת העיקרון-איסור לא עוזר. ברמת המעשה-צריך להגיע להידברות ולמצוא פיתרון שיספק את שניכם.

מאיה לב

New member
לפעמים צ´ט מגיע לשיחות אירוטיות

ומשיחות אירוטיות לסיפוק מיני. האם זו בגידה? לא שיש לי אינדיקציות לגבי בן הזוג שלי, אך רק המחשבה על זה מעוררת בי בחילה. אז אני שואלת, האם בזוגיות אין קוים אדומים שכל אחד מבני הזוג צריך להתאים את עצמו אליהם/ לעשות ויתורים? להיות לגמרי חופשי זה להיות לבד. זוגיות משמעה התאמה הדדית של שני בני אדם אל הרגלים/ אורח חיים, עקרונות, ערכים של הצד האחר. אז האם אסור לאסור צ´טים? כמו שיש שיאסרו נישואין פתוחים, או שיחות אירוטיות בטלפון או הבאת אדם שלישי למיטה. ועוד ועוד. זה נכון שעל הכל צריכים לדבר ולהגיע להסכמה הדדית, אבל.. מה קורה אם צד אחד רואה בזה אקט לגיטימי, טבעי ונורמלי, וצד אחר מתעב את הרעיון שבזמן שהוא ישן...

isn

New member
צ´ט לדעתי - זה פתח...

ומה כוונתי ? זה פתח קודם כל לתגובה ממך. אני משערת שבן זוגך יודע שלא תאהבי את הרעיון שהוא מצ´וטט עם בחורות (אני מאמינה שאם אלה היו בחורים ושיחות על היי-טק זה לא היה מפריע לך), ולכן הוא בוחר לא לשתף אותך ולידע אותך שזה מה שהוא עושה, כאשר הוא אומר שהוא עובד על המחשב. הוא כנראה לא עושה רק את זה, אלא באמת עובד, אבל תוך כדי, גם משתשע עם הצ´טים. מכיוון שאני מעריכה שהוא יודע שזה ממש עלול לפגוע בך, אני חושבת שאחרי שרבתם ומן הסתם פתחתם את הדברים, הוא צריך לעשות החלטה. ההחלטה הזו תהיה באם חשוב לו יותר לשמור עליך כבת זוגו האוהבת ולשמור עליך לא פגועה לא כועסת ולא עם תחושת בגידה, או להחליט שיותר חשוב לו החופש לעשות ככל העולה על רוחו. מן הסתם אני מבינה את האיסור שהטלת עליו להכנס לצ´טים. שאלת השאלות, האם האיסור הזה יעזור וישיג את מטרתו ? הרבה פעמים אנשים נרתעים כשאומרים להם "לא", אבל הייתי מציעה לך להחליט שאת הולכת לדבר על זה ברוגע ולהסביר לו משהו בסגנון הזה : X, אתה יודע כמה אני אוהבת אותך, וכמה שאני מקנא בקשרים אחרים, גם אם הם וירטואלים. אני מבקשת שאם אכפת לך ממני, בבקשה תפסיק. אני יודעת שאי אפשר לאסור עליך, אתה לא ילד קטן, ואני לא אעקוב אחריך, אבל למעני אנא הפסק עם זה. ייתכן ואז הוא יראה את המצוקה שהדבר גורם לו והוא יהיה פתוח יותר לוותר (מתוך ראיית החולשה שלך לדבר ולא מתוך זה שאת שולטת בו וכופה עליו) אני לא בטוחה שזו השיטה, אבל זה נראה לי הדבר הנכון לעשות. למרות שאני כמוך, גם קנאית וקשה לי להשתלט על פרץ הרגשות ומן הסתם הייתי מגיבה בדיוק כמוך. אני מאחלת לך רק שמחה ואהבה.

מיכללב

New member
כמה דברים לי אליכם

ובעיקר אלייך מאיה- יש בחיים דברים מעבר למין,וזה למשל יכול להיות גם בצ´ט..אני מודה ואין לי בעיה עם זה..לא פעם צ´וטטתי ..ולא בנושא מין,הגדרתי מההתחלה מה אני מחפשת-חיפשתי שיחה,תמיכה,הבנה,כנות..לשאול מישהו שלא מכיר אותי שאלה על עצמי,על הסביבה שלי..ולקבל תשובה אמיתית ללא מגננות ללא אי נעימות..אז לא יודעת אם צריך יש להסיק צ´ט=מין=סיפוק=בגידה. זו לא משוואה כ"כ מדוייקת. ומעצם האיסור אני לא בטוחה שהוא לא ימשיך בזה... אני דיי בטוחה שבעלך לא שיתף אותך כי הוא ידע שכך תרגישי..ואולי כדאי לשאול אותו..מה זה נתן לו..אם הוא נהנה..מה בדיוק הוא אהב... אני יכולה לשתף אותך ואת כולם..שקבעתי דייט עם בעלי באחד החדרים והיתה לנו שיחה מדהימה.כן,גם על סקס...אולי כדאי שתעשי את זה? אצלינו זה הפיל מחסום..כאילו מעבר למקלדת יש תקשורת אחרת,ללא הגנה וללא חומה...תחשבו על זה!

מאיה לב

New member
אין לי בעיה עקרונית עם הצ´ט

אין לי בעיה עקרונית עם הצ´ט, אם היינו מתחילים עם זה שהנושא עולה כנושא חברתי/לגיטימי זה בסדר.(אולי, תלוי איך היינו מתייחסים לזה, ומה היינו עושים עם זה) אך ברור שמעצם ההסתרה של מספר חודשים, כנראה שהיו שם דברים שלא היה לי נוח איתם. ומכאן שהצרכים שלו הם לא אלה שאני מכירה בצ´ט, או את מדברת עליהם, אלא צרכים מסוג שקשה לי כבת זוג לקבל. קראתי כאן המון תגובות מקסימות ונוגעות ללב, וכולם מדברים על האיסור לאסור.. ועל זה שגם אם אוסרים, אף אחד לא מבטיח לי שהוא אכן יימנע מכך. אז אני קצת במלכוד ודי בדילמה. אבל תודה על ההתייחסות, ועל העצות.

Ruta_

New member
לדעתי זו עדיין לא בגידה..

המרחק עדיין גדול לדעתי בין השיחות למציאות, זה כמו לראות סרט .. או לקרא ספר.. אם הזוגיות טובה, למרות הפיתוי זה יגמר בזה, זה תלוי באופי, מי שרוצה לעשות עושה גם מחוץ למחשב.. מוצא את הדרך, ומי שלא ..לא. גם אם הוא מגיע לאקט מיני זה עדיין בקטגוריה של, דימיון, ופנטזיות וזו לא המציאות.. ובכל זאת ,אם הבעל מבזבז את הלילות בצאטים.. סימן שהוא לא ישן, ויש לו איזה חוסר, אם יעסיקו אותו בלילה.. יתכן שהוא ירד מהצאטים. זה אכן אור אדום.. אחרת היה יוצא מהמחשב. לכן הפיתרון הוא, או להשקיע יותר ביחסים, במה שחסר, או לזרום איתו... זו לא בעיה להכנס לצאטים..תנסי...נראה מה תהיה התגובה שלו ...

לדעתי...משהו מן הסטיגמה...

לצ´וטט - לא בהכרח לשוחח שיחות מין. לצ´וטט - לא בהכרח לבגוד. ואני יכולה להוסיף עוד כהנה וכהנה. לצ´וטט - יכול להיות גם: להכיר אנשים אחרים ורצוי אנונימיים, לשמוע דעות אנונימיות, להחליף חוויות, לקבל הבנה, תמיכה ועוד... בעבר היתה סטיגמה שמי שהולכת לצבא - סליחה על הביטוי "זונה". היום מי שמצ´וטט/ת - "בוגד/ת"? מאיה, צאי מזה, נכון הבעל שלך הסתיר ממך את האמת שהוא מצ´וטט, וסיבותיו שמורות עימו. צאי וחפשי למה הסתיר? לא, מדוע הוא צ´וטט. יכול להיות ששוחח שיחות תמימות ויכול להיות שלא. מכל מקום לא אחזור על דברי אחרים יותר מידי, אבל בשורה תחתונה, מי שרוצה לבגוד, לא חייב אינטרנט לשם כך. מאחלת לך שמחה ואושר.

מאיה לב

New member
תגובה לשושן אדום

אם הצ´ט היה נחמד וידידותי כמו שאת מציינת, אז למה להסתיר? עצם ההסתרה/ שעות הלילה הקטנות לעשות את זה, וכשאני ישנה ולא בסביבה, מעיד על כך שיש כאן משהו לא "לגיטימי"...

אלה_ה

New member
שאלת אותו למה הוא מסתיר?

כולנו מעלים אלף השערות למה. אולי הכי פשוט לשאול אותו? מה זה נותן לו? איזה צורך זה מספק? ועוד השערה-אולי הוא מסתיר כי הוא יודע שאת נגד ואם את תגלי עניין ותנסי להשתתף בחוויה לא תהיה לו סיבה להסתיר. בכל מקרה אתם חייבים לפתור את חילוקי הדעות וללמוד מזה איך להתמודד להבא יותר טוב, וכדאי לעשות את זה לפני החתונה..

למעלה