אני כ"כ מבינה אותך לגבי המשפט שכתבת
כלומר לא במדוייק. "רגע, למה אני פה בכלל..." לא עלה לי בראש. אבל לא הבנתי למה זה לא הזיז לי בדיוק. כלומר, לעזאזל אני בתא גזים! וזה לא מזיז לי. אני חושבת רק איך אנשים היו יכולים לעשות את זה, איך הרגישו האנשים המסכנים, אבל חוץ מזה... הרגשתי כאילו אני הבן אדם הכי אדיש ביקום...איך זה לא מזיז לי? ובשיחה בערב גיליתי שזה לא רק אני, שזו בעצם כל הקבוצה. אח"כ, כבר שחזרתי לארץ לאט לאט התחלתי להבין את הכל, לכאוב את כל מה שלא כאבתי באותו הרגע, ולרצות כ"כ לחזור לשם ולעבור את המסע הזה מחדש. ועד היום אני רוצה לחזור לשם מההתחלה. זה לא רק מהמראות המחרידים, ערימות של כל מיני דברים זה פשוט דבר מחריד, אבל כשאת עם הקבוצה, עם החברים שלך את מרגישה יותר מוגנת...גם אם חושבים שליד החברים לא נבכה גם אם זה הנושא הכי כאוב והכי רגיש שיש, זה לא יעזור. זה יבוא לך בבום. גם אני שמרתי בלב, נשכתי שפתיים, צבט לי בלב... אבל ברגע מסויים נשברתי, וכולם נשברו ביחד באותו הזמן. וזה היה כ"כ מאחד, ואני לא אקרא לזה יפה, אבל זה הרגע שהרגשתי שאני כאן במטרה מסויימת, ושכן מזיז לי כל מה שאני רואה...והכל יצא בבת אחת. בגלל זה אני ממליצה לך לצאת! אני אשתף איתך את החששות שהיו לי לפני הטיול. כמה שעות/דקות לפני שיצאתי מהבית לכוון שדה התעופה... גם אני לפני שיצאתי (ואגב, יצאתי לא מזמן, באוקטובר) קראתי בפורום, השתתפתי...ראיתי שאחרים גם חששו ושאלו אם לצאת או לא. אני בתוכי אמרתי שבטח לצאת, חייבים לצאת לזה. אבל פחדתי להתאכזב, כמו כולם. אבל כשאת שם, זה משהו אחר. ברגע שנפרדתי מההורים זה כבר השפיע עליי. כי הרגשתי שאין דרך חזרה. אנחנו נוסעים לנתב"ג, ואי אפשר לעשות אחורה פנה, וחשבתי שאם כבר אני נוסעת/טסה ואין דרך חזרה, אז המטרה היא להנות (עד כמה שאפשר) ולא להתחרט
והאמיני לי שכך היה! תצאי ולא תתחרטי! אולי במהלך המסע תחשבי שוב ותגידי שאולי זה לא נכון, שזה סתם..אבל בסוף...בסוף זה יעשה לך משהו.