האם שווה לעשות PMP Certification

האם שווה לעשות PMP Certification

לפני ההגעה לקנדה? כאן בארץ הנושא רק התחיל לקבל תאוצה אבל לפי מה שידוע לי בקנדה ה-title הזה מוסיף לק"ח. מע דעתכם? בתודה רבה!

maximr1

New member
אנחנו גם הינו באותה דילמה ....../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

עשינו קצת סקר שוק בקנדה וראינו שיש משרות שדורשות PMP . חוץ מזה גם בארץ PMP התחיל לתפוס תאוצה בזמן אחרון - מפני שלא מלמדים כזה מקצוע בתוארים שונים (הוא כן קיים כחלק מהתואר). לכן אישתי סיימה קורס PMP וכרגע מתקוננת למבחן . בכל אופן ההסמכה לא תזיק .

ההסמכה נחשבת וחשובה כתוספת לקורות חיים

בקנדה קורס כולל הבחינה עולה כ 3000 דולר קנדי. כשמגיעים לקנדה יש כל כך הרבה סידורים על הראש, אני ממליץ לעשות בישראל אם יש לכם מספיק זמן לפני המעבר.

ניתן לעשות מבחן

ללא קורס - רק על סמך החוברת שמקבלים כשנרשמים ל-PMI. זה מוזיל את העלות ל-534$ כולל מבחן וחברות. כמובן שגם אפשר לעשות קורס בארץ שעולה בין 5 ל-6 אלף ש"ח, כלומר הרבה יותר זול. בכל מקרה תודה על התשובות - נראה שאני אחזור ללמוד...

למיטב ידיעתי המבחן לא קל, וקורס הכנה עם מורה

מנוסה, משפר מאד את סיכויי ההצלחה, לא מכיר אף אחד כאן שניגש לבחינה בלי קורס. ברור שעדיף להוציא על הכל 8000 ש"ח בישראל מאשר 11 אלף בקנדה..... התעודה היא בינלאומית וממש לו משנה היכן את לומדת. יש בכלל בחינות בעברית?

mikki01

New member
הבחינות בעברית רק בבחינה הכתובה

ולא בגרסה הממוחשבת לא ממליץ בעיברית במיוחד עם אתה הולך לעבוד בסביבת עבודה דוברת אנגלית

Skyfire42

New member
אני עברתי ללא קורס

נכון הבחינה לא קלה אבל אפשר למצוא באינטרנט ספרים וחומר ללימוד עצמי.

mikki01

New member
את חייבת 35 שעות של הסמכה פורמלית

מיכרת ע''י PMI לצורך גישה למבחן אי אפשר לגשת ללא 35 שעות

Lexicon

New member
הסמכת PMP בהחלט בעלת ערך, אבל ...

למרבה הצער, בעיני מעסיקים אינה בדרך כלל תחליף לנסיון מקומי. אני מניח שברוב המקרים אם יש מועמד לניהול פרוייקט עם מספר שנים של נסיון מקומי רלוונטי אך ללא PMP ומעומד שהוא מהגר חדש עם PMP , הראשון יועדף. שילוב של נסיון מקומי והסמכת PMP הם כמובן שילוב מנצח ויתרון משמעותי. לכל כלל יש כמובן יוצאים מהכלל והרבה תלוי בשוק העבודה (שהולך ומשתפר יש לציין). טיפ: יש הרבה משרות CONTRACT לפרוייקטים תחומים בזמן. מכיוון שלא מדובר במשרות FULLTIME עם תהליך גיוס ארוך, ובדרך כלל יש סעיף בחוזה שמותר לסיים את ההעסקה בהתראה קצרה יחסית אם ביצועי העובד אינם מספקים, יש פחות רתיעה של מעסיקים ל"התנסות" בעובד עם כישורים טובים על הנייר אבל ללא נסיון מקומי. אח"כ השמיים הם הגבול. בהצלחה !

sashak23

New member
קצת מידע לגבי הקורס והבחינה...

לפני שמתחילים ללמוד למבחן חשוב מאוד לבדוק את תנאי הגשת מועמדות למבחן. ארגון ה- PMI העולמי מאוד מקפיד על הנושא ולכן מועמד שלא עונה על כל הקירטיונים לא יכול לגשת לבחינה (אפילו לשריין תאריך לבחינה). הפרטים שמנסרים בתהליך הרישום לבחינה עוברים בדיקה קפדנית ובמידה ויש אי התאמה בין המידע שנמסר לבין תאריכים לדוגמא הם מתחילים לחפור ותהליך האישור יכול לקחת אפילו כמה חודשים , כך שחשוב מאוד למסור מידע מדויק ואמין. אחד הקיטריונים להגשת מועמדות לבחינה הינו מעבר קורס בהיקף של 35 שעות אקדמיות בתחום ניהול פרויקטים (חשוב שהיו הוכחות במידה ותתבקשו להוכיח שבאמת עברתם את הקורס) ולכן רוב האנשים עושים את קורס הכנה לבחינת הPMP כדי לעמוד בקריטריון הזה.

mikki01

New member
כל מה שאמרת נכון בחידוד קל

אי אפשר לקבל מועד למבחן ללא 35 שעות של הכשרה פורמלית בתחום ניהול פרויקטים, את השעות מזינים במקום מיוחד לכך באתר PMI כולל את הקוד של ספק הקורס ב PMI לא ניתן להזין את השעות ללא תעודת סיום וללא קוד ספק לא יתקבל מועד למבחן. יתרה מכך נדרשים 4500 שעות (לפחות)מוכחות של עבודה בניהול פרוייקטים בטווח זמן של 36 חודשים מצטברים כתנאי מקדים לצורך ההגשה גם לאחר הזנת הפרטים הנ''ל PMI שומרת את הזכות לעצמה לבצע AUDIT על הנתונים ולאמת את כל הפרטים אשר ניתנו ברישום הAUDIT הוא רנדומלי (אחד מכל 10 מועמדים) הם בכל מקרה יאמתו הכשרה אקדמית ואף יתקשרו לבדוק נתוני נסיון עבודה בהרבה מקרים

aisar

New member
על איזה פרויקטים

מדובר? מאיזה תחומים? האם ההכשרה צריכה להיות אונברסיטאית?

למעלה