האם שוב להתאכזב???

• פותח הנושא neta2
  • פורסם בתאריך

neta2

New member
האם שוב להתאכזב???

בעייתי היא שחלה פוליציסטית, וכעת אני בטיפול זריקתי של מטרודין. בעקבות ציסטות ענק מלוות בכאבי תופת, שנמצאו אצלי לאחר נטילת איקקלומין, כעת אני בלחץ שגם הטיפול הזה ייכשל. ברם,אתמול הפסקתי עם הזריקות ונאמר לי שביום ד´ עלי להזריק כוריגון, לעבוד קצת ולקוות לטוב. אבל יש לי כאבים באזור השחלות, כמו כאבי מחזור, ואני ככ חוששת ששוב הזקיקים יפרחו לציסטות גדולות ולא יקרה כלום.. וכבר לא נעים להציק לרופא, והרי מדובר בפחדים שלי מנסיון הכושל בעבר. פוחדת

עמית@

New member
עם האיקקלומין לקחת כוריגון?

הכאבים באזור השחלות שכיחים בזמן הזה ונובעים מכמה זקיקים ומתהליך הביוץ- לאו דווקא מציסטות (כמובן שיכולות להיווצר גם ציסטות אבל כולי תקווה שכמה זקיקים בכ"ז יבייצו) כדאי לעשות US אחרי הביוץ (או בדיקת דם) ולוודא ביוץ. בהצלחה

תוליק

New member
חשיבה חיובית! חשיבה חיובית

את הכותרת צריך לקרא כמו "לחם! עבודה!" למה את כבר חושבת שלא יצליח? זה נכון, תמיד יש סיכוי לצ´יסטות, ותמיד יש סיכוי שלא ילך, אבל אסור לשכוח שאת במעקב זיקיקים, והרופא שלך בודק את מצבם כך שיכול להיות שיתפוס אותם לפני שיהיו צ´יסטות. את צריכה לדבר עם הרופא, אל תפחדי, בשביל זה הוא שם!!! אני שולחת לך
- לחיזוק.

neta2

New member
נכון, אבל...

הרופא אכן עשה לי אולטראסאונד אתמול, והורה לי להפסיק להזריק את המטרודין, על מנת שלא יווצרו ציסטות. וביום ד´ לקחת כוריגון אבל אני ככ פוחדת ששוב אתאכזב - וזה גדול ממני. אני יודעת ומאמינה שצריך לחשוב חיובי, להאמין, לא ליפול, רק הבוקר שמעתי על עמיתתי לעבודה שפשוט נכנסה לה להריון השני בקלי קלות. ואני מוכרחה להודות ביני ובינכן, שעם כל השמחה, אני לא מפסיקה לשאול את עצמי, למה לא אני???? ובכלל התחת שלי נראה כמו מסננת... זה פייר זה? ומה עם החוטיני שלי לקיץ??

תוליק

New member
ושוב אנחנו נכנסים לדיון על נחיצותה

או חוסר נחיצותה של החשיבה החיובית. יש נשים שנאנסות, או שמשתמשות בגלולות ונכנסות להיורן, ויש נשים בעלות מרה שחורה , פסימיות כמו הלילה שנכנסות להריון...ויש אותנו. שרוצות, ולא מונעות ומתאמצות בכל הכח להיות אופטימיות - ולא הולך. אז שתדעי שמומחים אומרים שתהיי בהריון גם אם תפחדי, ןתהיי לחוצה ותחשבי שחור משחור - אבל חבל כי זה רק יעשה לך רע. מצד שני לא אני אומר לך להתעודד כשאת בדאון. זו בעיה שרק הזמן יפתור. כמו באימרה המפורסמת:"תתעודד יכול להיות יותר גרוע, אז הוא התעודד והמצב באמת נהיה יותר גרוע"(כוורת, סיפורי פוגי). ובקשר לחוטיני שלך. ככה זה אבל תחשבי שלו היית בהריון לא הית נראת כמו מסננת אלא כמו חבית. לכל מצב המינוסים שלו. בהצלחה.

neta2

New member
היי תוליק, אפשר להיות../images/Emo10.gif בשקט??

אתן יודעות מה עוד מטריף אותי?? אלו שאומרים לי " אל תחשבי על זה - זה יבוא" כאילו דה??? (כמו שאומרים) א. איך בכלל אפשר לא לחשוב על זה??? ב. כאילו מה?? הציסטות שלי יפנו מקום רגע כי אני לא חושבת על זה??? נשבר הזין שאין

תוליק

New member
אם תקראי כמו שצריך את מה שכתבתי

תראי שבדיוק כתבתי מה שאמרת, שזה לא משנה אם תחשבי חיובי או לא - את תהיי בהריון. אני לא מפריעה לך להיות עצובה, זה פשוט מפריע לי שאת עצובה. אבל חופשי...לפעמים זה דווקא עושה טוב.

neta2

New member
כן אני יודעת

רק חזקתי את דברייך.. ונכון, לעיתים זה נורא נוח שאפשר קצת להשבר ולא לחשוש שמא העצב והפסימיות שנפלו עלי, לא יהיו הגורמים המעכבים הריון.. לזה אחראית השחלה המניאקית שלי. בכל מקרה , תודה חמודה על כל מילות העידוד והתמיכה ואולי נפגש עוד בחדר יולדות (ליס??)

פישון

New member
לשתות הרבה, למקרה שמדובר בהיפר

לפעמים זה קורה. דבר שני, אין דבר כזה לפחד מרופא. אם את לא יכולה לדווח לו על כל הרגשה (כל זה אומר גם כינים בראש, מבחינתי), אז לא תוכלי להיות בטוחה אתו אף פעם. הטיפולים התרופתיים, ביחוד אצל פוליציסטיות (מנסיון) עלולים להיות מסוכנים, ולכן עדיף לשאול ולהתפדח קצת אחר כך מאשר לא לומר. ודבר שני, לא להתייאש אף פעם באמצע טיפול. הדברים הכי מוזרים קורים כשלא שמים לב. אני מקווה שילך הפעם. מאיה

neta2

New member
למה את מתכוונת ב"היפר"?../images/Emo163.gif

בפעם האחרונה שאושפזתי, כן,כן, אושפזתי עקב ציסטות בגודל 10 ס"מ וקרע פנימי ועוד חרא שכזה... אז דברו משהו על היפר, וכעת נוכחתי לגלות שאין אני מבינה מה המשמעות...

עמית@

New member
היפרסטימולציה- (בדיוק זה..) גירוי

יתר של השחלות- הזקיקים הריקים סופחים נוזלים וגדלים לציסטות אימתניות- הסכנה היא לתסביב שחלה והתייבשות והצטברות נוזלים בחלל הבטן ושאר רעות חולות
תעשי חיפוש גם על "היפר" או גירוי יתר ותגיעי לתיאורים מרנינים

neta2

New member
תודה - אני אסתפק בתיאור שלך

הוא בהחלט מרנין דיו. תודה ואיך ההריון? מחזיקה לך אצבעות

רומי 007

New member
חישבי חיובי

את צריכה לערוך בדיקת דם כדי לראות שאת לא מגיבה בגירוי יתר. הכוריגון מחמיר את התופעה. אבל אף אחד לא מדבר על הפסקת הטיפול, נכון? וגם אם יש ציסטות הן לא אמורות להפריע לביוץ מבוקר. והכאבים?.... אלו הם חיינו

neta2

New member
רגע רגע...

עוד מחמיר? כי אתמול עשיתי את הבדיקת דם האחרונה ועד יום ד´ שאני נוטלת כוריגון אין הורמונים , אין זריקות ואין בדיקות דם!! אז להלחץ ולרוףץ לרופא שיתן עוד הפניה לבדיקת דם?? עד כמה זה עלול להחמיר??? בכל מקרה תודה לכולכן על העזרה!!!

נועם@בת

New member
לא שווה לדאוג

זה עושה שערות לבנות וחצ´קונים. את רוצה להיות אמא יפה, לא?
כאבים דמויי כאבי מחזור היו אצלי עוד לפני הכוריגון ונבעו פשוט מהתפתחות הזקיקים. בואי לא נשכח שבדרך הטבע מתפתח רק זקיק מוביל אחד, ועכשיו יש לך בטח 3-4 כאלה. לאיקקלומין יש נטיה מכוערת להשאיר אחריו שובל של ציסטות, למטרודין הרבה פחות. אגב, ציסטות לא מפריעות לקליטת ההריון. אם יש לך נסיון עם ציסטות, תתחילי כבר עכשיו לשתות הרבה, כי כמו שאמרו- לפוליציסטיות יש נטיה לפתח גם זקיקים לא יעילים, כאלה שלא מבייצים רק ממשיכים לספוג נוזלים מהסביבה ולהתנפח. המים יכולים להקל על הכאב, אבל בעיקר למנוע התייבשות של האזור סביב השחלות. אותו איזור שהנוזלים ממנו נשאבים לתוך השחלות. אופס, נראה לי שהבהלתי יותר מאשר הרגעתי
לא נורא, העיקר שהכל יעבור בשלום
נועם

למעלה