כמו שאמרתי, המילואים ככל שידוע לי
מעולם לא הוארכו בפועל, אך כבר אמרתי למעלה שאני חושב שהיינו צריכים להתנגד בצורה יותר נחרצת. לעניין ההתנחלויות - אתה חוזר לאותו העניין... האג'נדה של "שינוי" איננה דומה לשל מרצ ולכן כל הטענה הזו שאיננו עושים מספיק להגשמת האידיאולוגיה של מפלגתך מגוכחת. וויתור על רפורה במשרד הפנים - לא זכור לי שהצהרה כזו נשאה או התבצעה בפועל. להפך - אני שומע חדשות לבקרים על שינויים (אימוץ ע"י זוגות חד-מיניים, בשבוע שעבר, לדוגמה). ולשאר העשיה, שעליה מצאנו לנכון לוותר על ת"צ והנישואים האזרחיים: הדבר הראשון ולטעמי הוא בהחלט משמעותי - זה החלפת החרדים בשלטון מזה שנים רבות. אם נרד לעובדות הקטנות (ואני שומע כאלו פה ושם) - העשייה במשרד הפנים לדוגמה איננה דומה, מן הסתם, כלל וכלל למה שהלך שם בתקופתו "השחורה" של ישי. פירוק משרד הדתות אינו מדומה לטעמי והוא דווקא מעשי. גם אם בפועל בתחילה זה יוצר הפסדים שעולים על המצב הקודם, אני מאמין שזה מבצעי על סדר עדיפויות של ממשלת ישראל היום, שהוא הרבה יותר נכון - והמצב בסופו של דבר (אני מקווה שבעוד כמה חודשים כבר) ייתיצב ויוכיח תוצאות. לפחות בבתי-הדין הרבניים שתחת משרד המשפטים, אני חושב שהגישה היום שונה. שינויים, מי כמוכם יודעים, כמי שהוא כל-כך הרבה זמן בשלטון, לא עושים במיוחד אחד, בדיוק כמו בניית רומא. זה לא תירוץ - מי שלא מאמין בהשגי שינוי - שיראה זאת בקלפי. אני חושב שאנחנו מקדמים את הנושאים ששמנו על סדר-היום בצורה טובה, למרות, כמו שציינתי כבר קודם - אני חושב שאפשר יותר, אם כי, מבחינת ההבטחות - אני חושב שאנחנו עומדים בהן. בניגוד להתנחלויות, שהן חרדתה של מרצ, אנחנו קידמנו בתוכנית הכלכלית את השקפת עולמנו, כן - קפיטליסטית. לעניין הסטודנטים - ביטול העלאת שכר הסטודנטים ב- 10% שתוכנן, ועמד לקראת ביצוע, בתוכנית הכלכלית האחרונה - בוטל הודות ללחץ כבד שהפעילו שרי "שינוי" בעניין, ואגב גם בנושא החיילים המשוחררים. עניין חוק טל, אני חייב להודות, מתעכב ומתברבר ומתקרב לנפילה בין הכיסאות. אני מקווה ששרינו ישכילו להפעיל לחץ חוזר גם בנושא זה. אם אתה רוצה לנסות, להשתדל אפילו, לראות איזשהו ניצוץ חיובי במפלגה שלנו, אתה יכול למצוא חומר נוסף בפורום של המפלגה. נשמע כאילו אתה לא מאמין שבאמת תרמנו ולו במעט באף נושא בשום מובן? אם כך אתה באמת סבור, צר לי.