האם שוב בגדתם?

S o m e 2

New member
האם שוב בגדתם?

כנסו ושרשרו הסברים בבקשה http://nfc.msn.co.il/archive/001-D-41987-00.html?tag=12-33-05&au=True

ביאטה

New member
פשוט מאוד

אני אסביר לך את זה במשפט אחד פשוט מאוד. יש מה שנקרא סדר עדיפויות. ברור שאי אפשר לחוקק את כל החוקים שאנחנו רוצים ולהביא את כל השינויים שאנחנו חפצים בהם. אבל צריך לחשוב קודם כל מה עדיף לנו. האם עדיף לצאת מהקואליציה בשביל לתת לחרדים להיכנס ולנהל את המדינה שוב ? או שעדיף להימנע בהצבעה על חוק אחד (אפילו שברור שאנחנו בעדו) כדי להישאר בקואליציה ולשנות 1000 דברים אחרים !? ועוד דבר אחד שאני רוצה להזכיר לך ולכולם, בהסכמים הקואליציונים התפשרנו (שוב, סדר עדיפויות) על נישואים אזרחיים (מה שנכנס להסכם זה רק התרת נישואים לפסולי חיתון), ולכן אין מה להאשים. חוצמזה, שברור לכם שזו פרובוקציה של האופוזיציה, זהו תפקידה. כי היא רוצה לשלוט.

פרובוקציה של האופוזיציה?

שינוי חרתה על דגלם את הנישואים האזרחיים. זה אחד הדגלים היותר חשובים איתו שינוי זכו ל-15 המנדטים להם זכו, ונכנסו לקואליציה הזאת. שינוי, בהתנהלותם, ויתרו על כל עקרונותיהם, לא שירתו את הציבור שלהם בדבר (430 מיליון שקל שעברו כך סתם לשטחים, ושינוי לא פוצה פה), וניסו לשרוד ציבורית באמצעות פעולות זניחות כמו אי אכיפת חוק החמץ. הטיעון של "זה או אנחנו או ש"ס" לא קביל. העובדה שש"ס פעלה בצורה זאת או אחרת לא נותנת לכם את הזכות לוותר על האידיאולוגיה שלכם בצורה כל כך בוטה. למעשה, מעט מאוד השתנה מאז שאתם נכנסתם במקום ש"ס. הכסף, במקום ללכת לחרדים, הולך לכיבוש. אותה גברת בשינוי אדרת. זה סדר העדיפויות שלכם? שותפות בקואליציה ותפקידים בכירים חשובים מהציבור שלכם? חשבתי שמדובר בשינוי, לא בליכוד. אם אתם לא מצליחים להעביר את עמדותיכם ולקיים את התחייבויותיכם לבוחרים, אין לכם שום זכות לשבת בקואליציה, ועליכם להתפטר לאלתר. אילו ויתרתם על תחבורה ציבורית, ודאגתם לסטודנטים - דיינו אילו לא דאגתם לסטודנטים, ועצרתם את התקציבים לכיבוש - דיינו אילו לא עצרתם את התקציבים לכיבוש, וסייעתם לנישואים אזרחים - דיינו לא עשתים אף אחד מארבעת אלה. ועל כן, אני מקווה שהציבור הישראלי ידע לומר "די", ולא לתמוך בכם בבחירות הבאות. ש"ס לפחות פעלו על פי האידיאולוגיה המעוותת שלהם. אתם - לא.

מתי בדיוק שינוי חרטה על דגלה את

המאבק בתקציבי הקרוי בפיך "כיבוש"? צר לי לאכזב אותך, אך סדר היום של שינוי אינו זהה למרצ-הבחירה הדמוקרטית-שחר, או יחד, שזה בעצם בדיוק אותו הדבר. אולי מוטב גם למפלגת העבודה לשנות את שנה ולמתג מחדש. על הת"צ והנישואים האזרחיים וויתרנו, כמו שכתבתי גם למטה, מייד לאחר הבחירות, בכדי לקדם עניינים אחרים, שכמובן לא טרחת לציין, לא רק בכדי להחליף את ש"ס. לכן אם (ואני לא אתפלא על כך בכלל) תעלה הצעת חוק לת"צ לדוגמה, אני יכול להבטיח לך שלפחות שרי שינוי לא יצביעו בעד. בניגוד אולי למרצ ("רייד מיי לייפס" שכבר הפך לקאלט...) "שינוי" מקיימת הבטחות - אנחנו חתומים על חוזה משפטי בשם "הסכם קואליציוני", והוא מחייב ככל דבר. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, ולכן יש לעמוד בהסכמים קואליציונים ובאותה מידה בדיוק, גם לעמוד בהתחייבויות לבוחרים. לך בחזרה אל תשדירי "שינוי" מתקופת הבחירות ותיווכח בעצמך. ולעניין הסטודנטים - "שינוי" לא דאגה לסטודנטים? הבל הבלים. הייתי מציע שתבדוק את העובדות לפני שאתה מצהיר הצהרות כאלו. מה "יחד" עשתה בדיוק בשבילם בשנה האחרונה?

S o m e 2

New member
ריד מיי ליפס לא היתה הבטחת בחירות!!

היא ניתה לאחר הבחירות! ואתם יותר גרועים מכך מרצ אמרה לאחר הבחירות ( *לא הבטחת בחירות* ) שלא תכנס עם שס אתם אמרתם שלא תכנסו לממשלה שהיא לא אחדות לאומית לפני הבחירות בזמן שהעבודה אומרת שהיא לא מתכוונת להכנס אז תאשימו את העבודה . שינוי בתחילת הקדנציה תמכה בהגדל ימי המילואים בלי שום תיגמול נוסף!! בטענה טיפשית ש"אנחנו במצב מלחמה" ומה היה לפני הבחירות האחרונות?? שלום ובטחון?? ששריד היה שר חינוך הוקמה ועדה שקבעה לבסוף שהשכר לימוד ירד ל50 אחוז בצורה מדורגת. לימור לבנת ביטלה את החוק- לא שמעתי את שרי שינוי מתרעמים כלכך.. אז תמשיכו להנות כמפלגה אופנתית.. וכפי שאתם יודעים אופנה חולפת

היא לא הופיע בתשדירים

אבל אם אני לא טועה אני זוכר שיוסי שריד אמר אותה בערב הבחירות עצמו (כן, טכנית אחרי הבחירות עצמן) באולפן טלויזיה לפני כל העם. בכל מקרה - הציטוט הזה הוא לא הוויכוח כאן. אם אתה מקטלג הבטחות וחושב שכאלו שאינן נישאות במהלך הבחירות לא ראויות להתקיים - שיבושם לך. לגבי עניין ממשלת האחדות - אתה צודק, אני לא חושב ש- "שינוי" הייתה צריכה לשאת הצהרה כזאת, שיש סיכוי גדול שלא תתממש. אבל בשורה התחתונה - אני כן חושב שהכניסה לממשלה (ללא ש"ס או האגודה כמובן) הייתה נכונה. לגבי עניין המילואים - ח"כי שינוי התנגדו להצעה ונעדרו ממנה, והאמת היא ההצעה מעולם לא יצאה לפועל. יחד עם זאת, אני חושב ש- "שינוי" הייתה צריכה להתנגד באופו גורף יותר, והלקחים נלמדו, אני מקווה. לגבי עניין ביטול חוק שריד - לא ידוע לי על הביטול הזה, כך שאני לא יכול להגיב, אבל מצד שני - אם לא ידוע לי עליו, כנראה שגם מרצ לא עשתה כנגדו יותר מדיי.

אז קדימה, הצג את העובדות

מה כבר עשיתם שהיה שווה את הארכת ימי המילואים, ויתור על 430 מיליון שקל בתקופת מלחמה (האם סדר העדיפויות של שינוי, התומכים בנסיגה מרצועת עזה, שם את ההתנחלויות לפני החברה הישראלית?), ויתור על הנישואים האזרחיים, ויתור על התחבורה הציבורית, וויתור על רפורמה אמיתית במשרד הפנים. מה כבר עשיתם? פירוק מדומה של משרד הדתות? אי אכיפת חוק החמץ? דחיית חוק הדיור הציבורי? (כסטודנט, אני עדיין תוהה איפה ההורדה הדרסטית בשכר הלימוד שידעתם לדבר עליה כל כך יפה לפני הבחירות. אה, שכחתי, הסכם קואליציוני).

כמו שאמרתי, המילואים ככל שידוע לי

מעולם לא הוארכו בפועל, אך כבר אמרתי למעלה שאני חושב שהיינו צריכים להתנגד בצורה יותר נחרצת. לעניין ההתנחלויות - אתה חוזר לאותו העניין... האג'נדה של "שינוי" איננה דומה לשל מרצ ולכן כל הטענה הזו שאיננו עושים מספיק להגשמת האידיאולוגיה של מפלגתך מגוכחת. וויתור על רפורה במשרד הפנים - לא זכור לי שהצהרה כזו נשאה או התבצעה בפועל. להפך - אני שומע חדשות לבקרים על שינויים (אימוץ ע"י זוגות חד-מיניים, בשבוע שעבר, לדוגמה). ולשאר העשיה, שעליה מצאנו לנכון לוותר על ת"צ והנישואים האזרחיים: הדבר הראשון ולטעמי הוא בהחלט משמעותי - זה החלפת החרדים בשלטון מזה שנים רבות. אם נרד לעובדות הקטנות (ואני שומע כאלו פה ושם) - העשייה במשרד הפנים לדוגמה איננה דומה, מן הסתם, כלל וכלל למה שהלך שם בתקופתו "השחורה" של ישי. פירוק משרד הדתות אינו מדומה לטעמי והוא דווקא מעשי. גם אם בפועל בתחילה זה יוצר הפסדים שעולים על המצב הקודם, אני מאמין שזה מבצעי על סדר עדיפויות של ממשלת ישראל היום, שהוא הרבה יותר נכון - והמצב בסופו של דבר (אני מקווה שבעוד כמה חודשים כבר) ייתיצב ויוכיח תוצאות. לפחות בבתי-הדין הרבניים שתחת משרד המשפטים, אני חושב שהגישה היום שונה. שינויים, מי כמוכם יודעים, כמי שהוא כל-כך הרבה זמן בשלטון, לא עושים במיוחד אחד, בדיוק כמו בניית רומא. זה לא תירוץ - מי שלא מאמין בהשגי שינוי - שיראה זאת בקלפי. אני חושב שאנחנו מקדמים את הנושאים ששמנו על סדר-היום בצורה טובה, למרות, כמו שציינתי כבר קודם - אני חושב שאפשר יותר, אם כי, מבחינת ההבטחות - אני חושב שאנחנו עומדים בהן. בניגוד להתנחלויות, שהן חרדתה של מרצ, אנחנו קידמנו בתוכנית הכלכלית את השקפת עולמנו, כן - קפיטליסטית. לעניין הסטודנטים - ביטול העלאת שכר הסטודנטים ב- 10% שתוכנן, ועמד לקראת ביצוע, בתוכנית הכלכלית האחרונה - בוטל הודות ללחץ כבד שהפעילו שרי "שינוי" בעניין, ואגב גם בנושא החיילים המשוחררים. עניין חוק טל, אני חייב להודות, מתעכב ומתברבר ומתקרב לנפילה בין הכיסאות. אני מקווה ששרינו ישכילו להפעיל לחץ חוזר גם בנושא זה. אם אתה רוצה לנסות, להשתדל אפילו, לראות איזשהו ניצוץ חיובי במפלגה שלנו, אתה יכול למצוא חומר נוסף בפורום של המפלגה. נשמע כאילו אתה לא מאמין שבאמת תרמנו ולו במעט באף נושא בשום מובן? אם כך אתה באמת סבור, צר לי.

הבה נבדוק את תרומתכם

*החלפת החרדים בשלטון. טוב ויפה. הישג מרשים בהחלט, אבל לא ידעתי שאריאל שרון צורף אחר כבוד לשינוי. במילים אחרות, אין כאן שום הישג. מי שבחר אתכם לקואליציה הוא אריאל שרון, ועצם ישיבתה של שינוי בקואליציה- אין בה שום הישג עבור שינוי, כיוון שמדובר במהלך פוליטי בלבד. מהלך מאוד משתלם עבור שרון אגב. בשביל מה הוא צריך את כאב הראש של ש"ס כאשר יש לו שותפה כנועה שתהנהן בראשה בכל עת? *למיטב זכרוני, דובר דווקא על הורדת שכר הלימוד. יפה שמנעתם את ההעלאה, אבל מחירי החינוך הגבוה בישראל עדיין רחוקים מאוד מלהיות סבירים. ועכשיו תטען שאין כסף. ובכן, אני חוזר שוב ושוב על טענתי. מפתיע ששינוי, שתומכת במפת הדרכים ובנסיגה מעזה, לא רואה בעייתיות בהעברת תקציבים מטורפת להתנחלויות בעזה. *אתם משווים עצמכם לש"ס? ההשוואה לא צריכה להיות לש"ס, אלא קידום האידיאולוגיה של שינוי ורעיונות נאורים וליברליים יותר במשרד הפנים. וכן, זה אומר גם יחס הומני יותר לעולים, לפסולי חיתון וכו'. אחד המבחנים לכך היה חוק הנישואים האזרחיים. ובמבחן הזה- שינוי נכשלה בגדול, ואיכזבה את קהל בוחריה. שוב, אם שינוי לא מסוגלת לקדם את ענייני הציבור שלה בקואליציה- אין לה זכות להיות בה. *סדר עדיפויות נכון יותר של ממשלת ישראל? אחת הבדיחות הטובות ביותר ששמעתי לאחרונה. בהחלט. ולא רק בגלל תפוח מערב ויצהר ז'. *אני תוהה איפה נוער שינוי במאבק להסרת הסעיף ההומופובי משאלון התרמות הדם של מד"א. אני תוהה אם אתה בכלל מודע לעובדה שמד"א מונעים תרומת דם מתורמים אשר קיימו יחסים הומוסקסואליים (בלי קשר לאמצעי מניעה. זה פשוט אחד הסעיפים). איפה שינוי? איפה נוער שינוי? למה רק "הצבעים שלנו" (ארגון הנוער הגאה של נוער יחד) והאגודה פועלים בעניין הזה? זאת הליברליות שלכם, או שאתם הולכים בדרכו הישנה של טומי לפיד? *אתה מוזמן לבדוק כמה שינויים היו בין השנים 92-95. אתה מוזמן לבדוק מה היה המצב בישראל בשנת 2000 (חוסר ההחלטיות של ברק מנע כל שינוי רציני, אבל מצבה של ישראל, מבחינות רבות, היה הטוב בתולדותיה). ואתה מוזמן לבדוק את הנתונים עכשיו. ולא, הטרור הוא לא גזירה משמיים, והממשלה, והגיע הזמן להודות בכך, לא מספקת לאזרחיה את ההגנה להם הם ראויים. ורבים וחכמים ממני כבר טענו כך. *היתה לכם שנה. לא יום אחד. שנה. שנה שבה עשיתם בעיקר כלום. ואני יכול רק לקוות שלא יטעו בכם שוב.

kundason2003

New member
שינוי זה לא מר"צ. שינוי לא אמרה כלו

כלום על כיבוש. למה אתה מכניס שטויות. למה, כשמר"צ היו בשלטון הם דאגו לכל אלה? שאני אזכיר לך כמה התנחלויות נבנו בתקופת ברק? עם מר"צ בשלטון?!

תמהני

כיצד שינוי, עם תמיכתה בנסיגה מעזה ובמפת הדרכים, יכולה לסתום כל כך יפה את הפה כש-430 מיליון ש"ח מועברים לשטחים, ללא מפתח יישובים וללא כל סיבה מוצדקת. אותם 430 מיליון שקל, שלא ילכו לטובת הציבור של שינוי, או סתם לתחומים זניחים כמו בריאות, חינוך או תרבות, או לקשישים (שהבטחתם לדאוג להם, אגב). מרשים לראות כיצד, מבין האידיאולוגיה והכסא, אתם בוחרים תמיד את הכסא, במסווה של "סדר עדיפויות". להזכירך, בתקופת ברק ישראל היתה בשיא כלכלי של כל הזמנים (ומדובר על נתוני או"ם, אתה מוזמן לבדוק זאת), ובמצב כזה, ניתן להשקיע גם בהתחנלויות, מבחינה כלכלית (אם נעזוב שניה בצד את ההיגיון והמוסר). כעת אנחנו באחד השפלים הכלכליים הגדולים ביותר בכל הזמנים, כאשר הנפגע העיקרי הוא מעמד הביניים, אליו פונים שינוי במוצהר. הויתורים ששינוי עושה בתחום זה, כמו בכל תחום אחר, מביישים את המצע והאידיאולוגיה שלה, ופוגעים פגיעה ישירה בקהל בוחריה.

למען האמת, לא.

המצב הכלכלי הטוב ביותר היה בשנת 2000. בתקופת ביבי, להזכירך, היה מיתון, ושיאי אבטלה, שנשברו רק עם עלייתה של ממשלת האימים הנוכחית.

צר לי לאכזב את מי שהאמין ששינוי

אמיתי יבוא בתוך יום אחד. שבועיים אחרי יום הבחירות, הובא ההסכם הקואליציוני לאישור מועצת המפלגה. באותה הישיבה קראתי אותו מתחילתו ועד סופו. צר לי לאכזב אנשים - "שינוי" התחייבה בהסכם קואליציוני ימים ספורים לאחר הבחירות האחרונות לכנסת, שהוא כמובן הסכם חוקי מחייב, והפרתו - משמעותה כשם פרישה מהממשלה, שלא יהיו נישואים אזרחיים ולא תהיה תחבורה ציבורית בשבת בקדנציה הממשלתית הזו. אני זוכר את שני הסעיפים האלו, כי הם היו מאכזבים במיוחד. יחד עם זאת, כשגמרתי לקרוא נדהמתי וחשבתי שאני חיי בחלום. אני רוצה לומר לכם שבכל ליבי לא האמתי שנצליח להגיע להשגים כאלו בפחות מ- 10 שנים. לא האמנתי שנשב בקואליצה. לכן, צריך לקבל הכל בפרופורציות. אני רואה את השינוי ש- "שינוי" מובילה היום כמאוד מהיר ואפקטיבי. שינוי היא המפלגה היחידה, לשון סיכומי שנה לבחירות בכל התקשורת לא מזמן, שיכולה להסתכל בגאווה על הבטחותיה לבוחרים בבחירות. יחד עם זאת - אני חושב שאנחנו יכולים לנסות ולהשפיע יותר
. כל "הוויתורים" הללו הם כמובן עבור המפד"ל והם מופיעים לא בהסכם ליכוד-שינוי, אלא בנספח שינוי-מפד"ל בהסכם. מיותר לציין שלו חזון ממשלת האחדות החילונית היה מתגשם, ההצעה היום (ועוד הרבה לפני כן) הייתה סביר לוודאי עוברת. לצערנו מפלגת "האבודה" עדיין מתנגדת להכנס לממשלה, מסיבותיה.

מה שארע היום, אגב...

הוא לא יותר מפרובוקציה של האופוזיציה, כפי שביאטה הטיבה לומר. מטרתה ליצור הד תקשורתי ועממי, בדיוק כפי שקורה כעת (איזו הפתעה
) כמתרס כנגד "שינוי". האמינו לו שיוזמי החוק מכירים טוב ממני ומכם את ההסכם הקואליציוני ונספחיו ומנצלים זאת למטרותיהם. אי אפשר להאשים אותם - זה חלק מהמשחק הפוליטי. הפעם, לא יצאנו על הצד הטוב ביותר, בלשון המעטה, אבל אני מקווה שנוכיח עצמנו מספיק טוב עד לבחירות, כדי שפרובוקציות כאלו לא יהווה משקל רב מדיי להכרעת הבוחרים.

לא. הצבענו בעד נישואים אזרחיים

מלבד השרים שלא השתתפו בהצבעה (או נמנעו) מכורך ישיבתם בממשלה. אנחנו, מפלגה של 15 מנדטים, תרמנו 9 קולות, בעוד שמפלגת העבודה, מפלגה של 19 מנדטים - תרמה רק 7 קולות. אני מניח שאת השאלה שלך יש להפנות אליהם. ש.

kundason2003

New member
הסברים? בבקשה:

אז יש את מר"צ, שלצערם הם קטנטנים ויושבים באופוזיציה. עכשיו, מר"צ לא ממש אוהבים את שינוי למרות ששינוי מייצגת חלק לא קטן מהאידיאולוגיה של מר"צ. למה? כי הם מתחרים פוליטיים וכאלה. בקיצור, כדי לגרום לשינוי להראות לא טוב, הם החליטו לקחת נושא ששינוי חתמה על חוזה לגביו, ולהציע הצעת חוק. מדובר כמובן בחוק לנישואים אזרחיים. מבזק: שינוי נכנסה לקואליציה וחתמה על הסכם קואליציוני לפיו תקום ועדה שתדון בנושא, ושינוי לא תתמוך בחוק אחר. אז מר"צ אמרו יאללה, נדפוק את שינוי. ואז הוחלט לבסוף אחרי כעס רב (גם שלי) שחברי הכנסת של שינוי יצביעו בעד והשרים ימנעו. המפד"ל הסכימו וכך היה. לבסוף, החוק נדחה כש29 ח"כ תומכים בחוק, ו58 מתנגדים אליו. כלומר, גם אם השרים של שינוי (6) היו מצביעים בעד, לא היה עוזר, והיה מצב של 58 מול 35. אך אבוי, תוכניות מר"צ נדפקו. למה? כי חברי העבודה (בשמאל, באופוזיציה, יחד עם מר"צ התחמנים) החליטו להיעדר מההצבעה. רק 7 חברי כנסת מהעבודה הצביעו בעד, לעומת 9 של שינוי. איזה קטע. היכן היו שאר 12 חברי העבודה? מחוץ למליאה. לא התחשק להם. אולי גם הם היו שותפים לתרגיל נגד שינוי, ולא רצו שחס וחלילה החוק יעבור ותלך התוכנית כשהם גילו שרוב שינוי תצביע בעד. מה שיצא בסוף זה ששינוי תרמה יותר אנשים בעד מאשר העבודה, למרות שבעבודה יש יותר ח"כים. וככה יצא, שהשמאל דפק את עצמו. ביח(")ד.

ושוב, מישהו כאן מתרץ

את האימפוטנטיות של מפלגתו בתחמנות של מפלגות אחרות. פעם ש"ס, פעם העבודה. מתי תתחילו להתנהג כמו מפלגה עצמאית במקום להסתכל מה אחרים עושים?

למעלה