האם רירית.....

פלפל5

New member
האם רירית......./images/Emo4.gif

שלום בנות , אני חדשה כאן ושאלתי היא לאחר שנה של ניסיונות אני לא הכי צעירה, הרופא אמר שכנראה שיש לי בעיה עם גודל הרירת אחרי טיפול ראשון באיקומ... עשיתי אולטרסאונד זקיקים קטני ורירית 4 מ"מ.אני לא מבינה גדולה האם זה יכול להשתנות גודל הרירת האם זה הבעיה שלי בכניסה להריון מזה אומר רירית בגודל כזה איך זה הולך בדרך כללמה גודל הרירת עם טיפול ובלי. סליחה על הבורות פלפל

משיבה לך בזהירות

ככל הידוע לי עובי רירית מינימלי להחזרה הוא 7 מ"מ, אבל... היתה פה אמא של אחת הבנות שאמרה, האם הרופאים האלה בכלל יודעים אם איזה רירית נקלטה כל אישה בהריון ??? והיו פה סיפורים רבים על בנות שנקלטו גם עם רירית דקה. לגבי ה- 7 מ"מ נדמה לי שזה תופס רק בהחזרת עוברי מבחנה ובהזרעות, לא רוצה לבלבל... ועוד משהו האיקו... ידוע גם ,איך נקרא לזה , "מפריע לעיבוי הרירית" ממש לא מקצועי אבל משהו כזה, זאת אומרת שלפעמים הוא הבעייה והא מטפל בבעייה אחת אבל מפריע לרירית. טוב מקווה שעזרתי ולא בילבלתי

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

רירית של 4 מ"מ לשני זקיקים קטנים יכולה להיות בסדר. השאלה כמה קטנים הם. כלומר בימים הקרובים הזקיקים יכולים לגדול, והרירית יכולה להמשיך להתעבות. באופן כללי ידוע שאיקקלומין יכול לפגוע בהתפתחות הרירית ובריר צוואר הרחם. וכאשר רואים שהרירית לא צומחת כמו שצריך, הרופא אמור לשקול מתן הורמונים לעיבוי הרירית (לרוב זאת מסקנה אם חלילה היה כשלון). מקובל לדבר על רירית של 8-10 מ"מ כעל רירית תקינה. אבל גם 7 מ"מ מקבלת ציון עובר. לרירית דקה מזאת הרופאים נותנים פחות סיכוי. אבל מיצי בישרה לנו השבוע על הריון שנקלט ברירית של 5.5 מ"מ. כך שהחוקים לא ממש נוקשים. בהצלחה נועם

3אריק

New member
פלפלונית יקרה

ערב טוב לך . הנך מוזמנת לקרא את תשובתי ללימור באותו נושא . אריה רפלקסולוג ומטפל בכיר

פלפל5

New member
תודה אתן מקסימות

שכחתי לציין שיש לי ציסתה באחד השחלות בגודל של 4מ"מ. לפפי הבנתי הכל עוד יכול לגדול ולהשתנות ? באיזה גודל נותנים את זריקת הכוריגון? תודה פלפל

רומי 007

New member
ברוכה הבאה

לאור מה שסיפרת, רצוי שתטופלי כבר בשלב זה על ידי מומחה פריון ולא "סתם" גניקולוג. הדבר מבטיח לך אי - בזבוז זמן יקר (הגיל) ופחות טעויות יקרות (שימוש ממושך באיקקלומין הורס את הרירית, אולי יש מקום לשלב עם כדורים שמעבים את הרירית). בדקתם זרע? הרבה בהצלחה

saril

New member
רירית 6 מ"מ

היי, כבר השארתי הודעה ולא נעניתי, אז אני מנצלת את השרשור... עשיתי us וגינאלי כ - 10 ימים לפני קבלת הוסת. הרירית הייתה בגודל 6 מ"מ. האם ייתכן שבגלל שכבר ככל הנראה עבר הביוץ הרירית קטנה? או שזה גודל הרירית שלי?

עמית@

New member
כפי הנראה זה הגודל.

אחרי הביוץ הרירית עשוייה לקטון במעט אך לא באופו משמעותי.

saril

New member
תודה ועוד שאלה

האם יש סיכוי לרירית כזו? האם להתעקש מעכשיו על טיפול בעניין?

עמית@

New member
זו שאלת השאלות.. על פי הרופא שלי

אין עם זה שום בעייה. על פי דעת הרוב- זה גבולי. ב"מדריך המלא לפיריון" כתוב שהרירית צריכה להיות בין 6-12 כפי שאת רואה הדעות חלוקות וכדאי מאוד לבקש להוסיף אסטרופם או אסטרוגן אחר- שכן על רירית 8 אין שום ויכוח

למעלה