האם קיים מאקרו בsql server

techtest

New member
האם קיים מאקרו בsql server

היי,
האם אני אוכל בsql server להקליט מספר פקודות, למשל הגעה לדטה בייס הרצוי, לטבלה ורצויה והצגת 200 רשומות מהטבלה, ושמור אותם.
לאחר מכן בלחיצת על כפתור שיופיע בסרגל הכלים אוכל להריץ את השאילתה הזאת?

תודה מראש

pitoach

New member
SQL SERVER הוא שרת מסדי נתונים ואין לו שום GUI שאתה יכול

לבצע איתו משהו. כדי לתקשר עם השרת אנחנו עושים שימוש באפליקציות חיצוניות (שחלקן מגיעות עם השרת בהתקנה שלו אם בוחרים זאת). לאפליקציות אלו ניתן להוסיף כל הרחבה שאתה רוצה כלל אפשרות הקלטה.
כאמור זה לא קשור לשרת עצמו אלא לאפליקציה חיצונית. האפליקציה הכי נפוצה איתה עבד כל DBA וניתן להתקין אותה ביחד עם השרת היא SSMS (תוכנת הניהול של השרת). לאפליקציה זו ניתן לכתוב וספים ואנחנו עושים את זה לעיתים. ישנו תוסף בתשלום שעושה את מה שאתה מבקש לזכרוני אבל אני לא מכיר תוסף בחינם ובכל מקרה לא ממליץ על פעולה אבסורדית כזו! זו פעולה שנועדה מראש למנוע ממך ללמוד לבצע דברים לבד, היא מתאימה יותר למשתמשים ביתיים בתוכנות משרדיות בלבד.
&nbsp
> אתה יכול לקבוע בקלות ב SSMS להתחיל במסד נתונים מסוים (אלו הגדרות מובנות פשוטות):
http://gurge.wordpress.com/2008/02/05/setting-your-default-database-in-sql-server-management-studio/
> אתה יכול לקבוע ב SSMS להריץ פרוצדורה או כל סקריפט שאתה רוצה ברגע שהוא מופעל (יש מספר שיטות לכך)
> אה יכול (דרך מומלצת לדעתי) להכין מראש סקריפט TSQL לבצע את מה שאתה רוצה ופשוט לפתו אותו בהתחלה אם מדובר במספר רב של פעולות.
> אתה יכול לשמור ב SSMS כל סקריפט או חלקי סקריפט ולהביא אותו בלחיצה על כפתור
> אתה יכול לחפש תוספי בתשלום
&nbsp

techtest

New member
לא הבנת, התכוונתי בsql server 2008 של מיקרוסופט

שם אני רוצה לבדוק אם יש לו מאקרו, הבנתי שלא..

pitoach

New member
הבנתי טוב ועניתי לגבי שרתי SQL

גרי רשף

New member
מסכים עם מה ש-PITOACH כתב

באקסס אתה מקבל שני כלים: מערכת לניהול בסיסי נתונים (טבלאות, עמודות, נתונים..) ומחולל ישומים שמאפשר ליצור מסכים, לכתוב קוד וכו'.
SQL Server הוא כלי עם הרבה יותר יכולות באקסס, אך אין לו מחולל ישומים, ולכן אין מאקרו ואין VBA ואין אשפים (Wizards) ידידותיים.
בקיצור: כדי "לתאם ציפיות" כשמתקדמים (!) מאקסס ל-SQL Server.

lj101

New member
לי הייתה בעיה דומה...

יש לי מספר רב של מקורות נתונים שיש לי הרשאה לגשת אליהם,
העניין היה בחיבור נתונים לצורך ניתוח , לצערי במקום העבודה שלי אין אפשרות לחבר בין המקורות.
בעת צרה, ישבתי וכתבתי מערכת להפצת דוחות על בסיס אקסס, המערכת יודעת להשתמש בחיבורי odbc לשאילתא, יודעת לאחר מכן להעתיק למקור אחר, יודעת להפיץ ולהפעיל מקרו באקסלים לצורך עיבוד וניתוח ולשלוח מיילים למי שצריך.

המסקנה שאפשר לפתח באקסס מערכת מעבר בשילוב של sql server ממספר שרתים, מחסן נתונים teradata ועוד...
אבל זה דורש זמן פיתוח.

למעלה