האם קייימת שפת C+

• פותח הנושא
  • פורסם בתאריך

amni

New member
יש שפה שניקראת C#

שהיא כנראה הרחבה של C ואין לה קשר ל C++

@זהר@

New member
מה פתאום הרחבה של C בלי קשר ל CPP??

מאיפה הוצאת את זה??????????? אנא עיין בלינק הבא והסבר לי כיצד הגעת למסקנה שאין ל #C שום קשר ל CPP

amni

New member
זה היה רק ניחוש.

מכיוון שהוא הזכיר שפה C+ שאינה קיימת, ציינתי שפה קיימת עם שם דומה, כלומר C#. מכיוון שזו שפה שאינה נפוצה, לא התעניינתי בפרטיה. אם הבנתי את המאמר שהבאת שקראתי בריפרוף: C# זו שפה שפיתחה מייקרוסופט, דומה ל- C++ ולדברי מייקרוסופט נוח יותר לעבוד בה מכיוון שהיא מותאמת לכלי התוכנה של מייקרוסופט. לא צריך להאמין לכל ההבטחות של מייקרוסופט, כל עוד זו לא שפה פופולרית לא בטוח שכדאי להשתמש בה.

@זהר@

New member
אז תכתוב שזה ניחוש

לגבי פופולריות, מי קובע איזו שפה פופולרית או לא(יש איזה סקר של מינה צמח?)? לא צריך להאין לשום הבטחות של אף אחד, צריך לקחת את השפה ולבחון אותה כשלעצמה ואז להחליט אם היא ממלאת את הצרכים של המערכת שברצונה לממש. מיקרוסופט, לפי הבנתי, ניסתה לפתח תוכנה שתשלב בין היכולות של CPP עם נוחות הקוד בג´אוה (שלא שייכת למיקרוסופט לצערם הרב). אחד היתרונות היותר מוצלחים של #C היא היכולת ליצור קומפוננטות מכל class שלה מבלי לעבוד יותר מידי קשה. לא כתבתי בשפה ואין לי נסיון בה, רק כתבתי כאן מה שידוע לי עליה. אני לא חושבת שצריך לחכות לשפה להיות פופלרית, כי אם כולם מחכים, היא לא תהיה פופולרית לעולם. וכמו שכבר כתבתי, שפה נבחרת לפי היכולת שלה ולא לפי פופולריות.

amni

New member
כל עוד לא תיקראי מודעה בעתון

"דרושים מתכנתי C#" תהיי בטוחה שהשפה אינה פופולרית. והצורך בפופולריות הוא שיקול מרכזי לגבי קבלת עבודה. שפה לא פופולרית אין לה שימוש בשוק העבודה.

@זהר@

New member
אז זהו, שכבר ראיתי כאלו מודעות

חיפוש תוכניתנים בשפה מסויימת אינו מעיד על פופולריות אלא על מחסור. וחוץ מזה, יש הרבה חברות, כמו החברה שבה אני עובדת למשל, שאם יחליטו בהם לעבור לעבוד בשפה מסויימת, או להוסיף שפה מסויימת לשימוש התוכניתנים שלה, הם יכשירו מתכנתים מתוך החברה ולא יחפשו חדשים, ביחוד שזאת שפה חדשה וספק רב אם ימצאו תוכניתנים מנוסים בא ולכן עדיף להשתמש בתוכניתנים המנוסים של החברה עצמה שיש להם נסיון בתוכנות אחרות (כמו ++C למשל) ... זה מזכיר לי מאוד את הויכוחים הטיפשיים לגבי איזו שפת תכנות הכי טובה. אין כזאת שפה, כל שפה טובה בתחום שאליו היא מיועדת. אפשר להתוכח על נוחות של תכנות בשפה או על יעילות של שפה אבל לא על השאלה איזה שפה יותר טובה.

amni

New member
שאלת הכדאיות לא בידייך

כי את לא אמורה ללמוד את השפה על חשבון זמנך הפנוי אלא על חשבון מקום העבודה. אילו למדת על חשבון זמנך הפנוי, הרי שאלת הפופולריות הייתה מכרעת לגביך. אם מנהליך מוכנים לשלם עבור הלימוד שלך ועבור הסבות נוספות, הם אילו שיצטרכו לשקול את שאלת הפופולריות (אלא אם כן הם רוצים את ההסבות רק לפרוייקטים מעטים מוגדרים מראש ומוכנים לשלם את מחיר הלימוד מתוך ידיעה שהתועלת תחול רק על הפרוייקטים הנ"ל). לא התייחסתי כלל לשאלה האם השפה "טובה" או לא, אלא לשאלה של השקעה-פר-תועלת.

@זהר@

New member
עדין

זאת שפה מאוד חדשה יחסית לותיקות שבשוק והפופולריות שלה עדין לא בשלב שניתן למדוד. אם המדד שלך זה מודעות העיתונים אז הרי שקובול היא שפה מאוד פופולרית, חוץ מאיזה אחד כאן שהתנצל על זה שהוא רוצה מידע על קובול, אתה רואה כאן אנשים שרוצים ללמוד קובול כי היא פופולארית? לגבי ADA. כתבתי בה די הרבה שנים בצבא, אחת השפות בין הראשון שעבדו ב OOP. אין לי מושג אם עדין משתמשים בה שם אבל אני בספק. ולא בגלל שהיא לא פופולרית אלא בגלל של CPP היום יש יותר יכולות ב OOP. הטענה שלי היא שהשאלה האם שפה היא פופולרית זהה לחלוטין לשאלה איזו שפה הכי טובה. מהי ההגדרה של פופולרית? האם שפה שתוכניתנים שלה מבוקשים או שפה שתוכניתנים אוהבים לעבוד בה? בכל מקרה, מודעות הדרושים, במיוחד בימים האלו שבהם מודעות הדרושים הצטמצמו למינימום ההכרחי, הם לא ממד לפופולריות, וההגדרה שפה פופולרית אינה נכונה. OOP עכשיו פופולרי? ואם כן, זה לא עושה את כל השפות שמאפשרות תכנות כזה פופולריות? ואת #C אחת מהן? אפשר כאן להתפלצף המון, אבל זה מיותר לגמרי. ועוד משהו, השאלה הראשונית לא היית איזו שפה כדאי לו ללמוד. החלפת הדעות הזאת מתחילה להתארך יותר מיד, אני אישית חוזרת לעבוד. ביי

amni

New member
פופולרית במשמעות "נפוצה" בלבד.

שום משמעות אחרת.

philips

New member
המממ....

AMNI היקר.. קצת מידע לפני שבטוחים כ"כ בהצהרות של עצמך....היהירות מהשטן.. C# בדומה ל JAVA היא השפה החדשה של MICROSOFT ועתידה להחליף ברוב האפליקציות את VC++ ...מובן שזה יקח זמן אך ניתן לראות שבהתאם למשאבים ולמאמצים שאיתם מיקרוסופט דוחפת את השפה.....זה לא יקח הרבה... מכיון שגם הקונספט הכללי שעליו בנויה C# הוכיח את עצמו (ראה JAVA).. סביר להניח שהעתיד ורוד....ואם הוא לא היה כזה..מיקרוסופט לא היו שם אם את/ה מעוניינים במידע נוסף..רק בקשו או קראו את הודעותי בנושא מלפני כמה דפים... וכמו שאמר @זהר@ מושגים של טוב יותר ופחות -"אבא שלי חזק יותר" וכו´ אינם דיון ענייני....

amni

New member
מאז חורבן בית המיקדש ניתנה הנבואה

אי אפשר לנבא מראש אם שפה תצליח או לא. בזמנו הייתה שפת "עדה" שכל משרד ההגנה האמריקאי וכל האדמיניסטרציה האמריקאית התחייבו לתמוך בה. ואמרו שזה מבטיח את הצלחתה כשפת התוכנה העיקרית בעולם. ומה קרה ? לא כלום. אינני טוען שהשפה טובה או רעה, אלא שזו שפה לא פופולרית היום ועל כן מסוכן להשקיע בה משאבים.

philips

New member
המממ....

אמת הוא מה שציינת לגבי ADA...שאכן כמעט ונכחדה... אבל לא כך הדבר ל C#... לא מדובר כאן במשהו חדש שלא נוסה... אלא ברעיון שמנוסה כבר כמה שנים ע"י JAVA ובהצלחה עצומה!!! בשילוב הגב החזק והדורסני של MICROSOFT..... ניתן להסכים שבהחלט שווה להשקיע משאבים...מה עוד שגרף הלמידה כאן הוא קצר וקטן בהרבה מזה של VC++... קרא קצת חומר על השפה ותראה מדוע היא רוכבת על גלי ההצלחה עוד היום ביחס לגילה ..ומה יהיה בעתיד.. אגב... גם עם C# לא תצליח...ברור כיום כבר ש JAVA כן... לימוד של C# הוא דומה עד מאוד ללימוד של JAVA מבחינת קונספטים ועבודה ולכן....יש לך כמעט 2 במחיר אחד... (כמעט!!!)

neatsun

New member
#C היא חלק

מפלטפורמת NET. שמיקרוסופט הולכים עליה ב ג ד ו ל וגדול של מיקרוסופט כידוע, זה גדול מאד. באופן כללי הפלטפורמה תומכת בהמון שפות, ש #C היא אחת מהן. (הניחוש שלי, וזה באמת רק ניחוש, שהיא תהיה אחת מאלה ש"יתפסו" חזק ויהפכו למשמעותיות) דבר אחר - בקשר לפופולאריות ומודעות חיפוש עבודה, פעם ראיתי מודעת דרושים לתוכניתן ++COBOL, אתה חושבים שזו שפה פופולארית?

באפט

New member
מקור השם ++C

היא מהדרך לתת למשתנה מטיפוס נומרי ב-C מספר ששווה לערכו ועוד 1. בעוד של- +C אין משמעות (לפחות עד כמה שידוע לי).

למעלה