האם קורה לכם ש...

האם קורה לכם ש...

אתם רואים מישהו שניתן לעזור לו ואתם מתלבטים אם לומר לו? אתן דוגמא, היתי בכנס לאחרונה פגשתי אנשים היושבים על כ"ג בצורה בלתי אפשרית אני יודעת שניתן לשפר את הישיבה שלהם ובעקבות זאת כמובאן את איכות חייהם אז מה עושים פונים לאדם ואומרים לו בוא הנה ניתן לעזור לך או שמעלים על הדעת שהוא בוחר לשבת כך? טל

אני באופן אישי

מעולם לא אומרת כי נראה לי שזו התפרצות לתוך החיים של מישהו אחר שאולי לא מעונין לשנות, שירגיש שמעירים לו, שירגיש אי נוחות וכן הלאה. מצד שני,אם יוצא לי לדבר איתו על דברים אחרים, אני משתדלת שידע מה אני עושה וזה נראה לי רמז מספיק כדי שאם הוא מעונין-הוא ישאל, יתעניין, יפתח כיוון זה של השיחה.

א רויטל

New member
../images/Emo98.gifעזרה לזולת

|בתחנת אוטובוס פגשתי אישה מבוגרת שתלו לה יד מגובסת בצורה הנוראית המוכרת לכולנו "על הצוואר " והיא נאנחה מכאבי צוואר פניתי אליה ואמרתי שיש דרך טובה יותר שימנע את הכאב האם היא מוכנה שאסדר לה היא ענתה בחיוב ומיד ניגשתי למלאכה והיא מאד הודתה לי. האישה היתה זרה לחלוטיון אך אני הרגשתי כאילו נעשה לה עוול ואם אני יכולה לסייע (ברשותה כמובן!!) אז למה לא!!!
לפי דעתי לפנות ליושב על הכסא ולומר שאת יודעת אחרת ושיכול להקל עליו (לידע!!!)והוא יחליט אם ברצונו לקבל את עזרתך או לא
מקסימום תקבלי סרוב
.

עטרה ב ט

New member
אמא אחת סיפרה לי

שבגן של הבת שלה יש שתי אימהות פסיכולוגיות והן העירו לה איזה פעם על משהו שהיא עשתה עם הילדה. הפסיכולוגיות, שגם הן אימהות בגן, ודאי לא פעלו באופן נקי כמו בטיפול מקצועי, כי הן מעורבות בסיטואציה. מה עוד, שהן לא מכירות את האמא ואת עולמה. מצב כזה לדעתי הוא לא מקצועי בעליל. ובקשר לשאר המצבים, אני עם יהודית, בעיני זה מאוד חודרני וצריך מאוד להיזהר עם זה. אם מחליטים כן להתערב, אז מאוד בעדינות.

זהו כי יש מלא סיטואציות כאלה

אני למשל הייתי רוצה לדעת בתור אם, לפחות לשמוע- אח"כ הייתי יכולה לעשות עם המידע מה שנראה לי. אבל זה נכון שזה עשויי להתפש כמעין פלישה שלא כל אחד מברך. טל

למעלה