האם צילום רחם עדיף על היסטרוסקופיה?

s h i r a 3 0

New member
האם צילום רחם עדיף על היסטרוסקופיה?

מבחינת האבחון כמובן.
האם נתקלתן במצב בו נעשה צילום רחם אחרי שנדמה היה שההיסטרוסקופיה פתרה הכל - ואז התברר שלא? (אני מתייחסת רק ל-ivf כי פתיחת חצוצרות כבר לא רלוונטית, כך הבנתי, ברגע שהולכים על ivf). האם יש משהו אחר שכדאי לבקש לבירור לפני החזרת מוקפאים? ועוד שאלה (וסליחה על הנדנוד): מה היתרון של מנוגון. בטיפול הקודם, עם מנוגון, היה הריון כימי. בטיפול האחרון לא קיבלתי מנוגון (כי אני מגיבה אליו מאוד קשה). התגובות היו טובות אבל הבטא
. יכול להיות שזה בגלל שלא היה מנוגון? המון תודה על עזרתכן.

s h i r a 3 0

New member
תיקון: המשפט האחרון צריך להיות:

בטיפול האחרון התגובות היו טובות אבל הבטא שלילי...

ליזט2

New member
מבחינת האיבחון אין לי מושג ....

אבל מבחינת הכאב לא נראה לי שעדיף צילום רחם על היסט'
אבל אחר כך....
יום טוב בנות

eve02

New member
כ"א מהבדיקות מסוגלת ומיועדת

לאבחן דברים שונים, אז זה כמו לשאול מה עדיף, תפוז או קלמנטינה (גם הם דומים, אבל שונים). מה שעדיף הוא לעשות כהמלצת הרופא המטפל. לגבי מנוגון: כפי שכבר כתבתי לך גם אני הגבתי אליו לא טוב (פיתחתי אודם מקומי כמעט כמו כוויה) מנוגון מכיל שני הורמונים, FSH ו-LH, בעוד שחומרים אחרים כגון גונאל-F ופיוריגון מכילים FSH בלבד. כל אחד פועל טיפה שונה אז שוב, תלוי מה רושם לך הרופא. בכל מקרה, כל החומרים משפיעים בעיקר על הגירוי השחלתי ולא על תוצאות ההפריה ו/או ההריון. בכל מקרה בהצלחה!

סביון1

New member
עוד הבדל בין מנוגון לגונל

ולפיוריגון הוא שהמנוגון מיוצר ממקור אנושי (שתן של נשים בגיל המעבר) ואילו הגונל והפיוריגון הם סינטטים. נדמה לי שגם זה יכול להסביר רגישות מקומית למנוגון שלא מתרחשת בשימוש בגונל ובפיוריגון.

לדעתי אם את רוצה

לעשות בירור לפני החזרת מוקפאים דווקא עדיף היסטרוסקופיה , היא תיתן תשובה יותר מדויקת על מצב הרחם ואם אין בו גורמים שעלולים להפריע להשרשה , צילום רחם נועד בעיקר לבדוק את המעבר בחצוצרות ,אם כי הוא גם מדגים את מבנה הרחם (ואפשר לאבחן מצבים כמו מחיצה , רחם דו/חד קרני וכו'), אבל לא תמיד מראה הדבקויות , אם יש , ולא תמיד יכול לראות פוליפים , שרירנים וכו'.

למעלה