האם פעם התעסקתם עם שאלות לוגיקה
בבחינה פסיכומטרית (משום מה שמים אותה בחלק הלשוני ולא המתמטי) או עם תורת הקבוצות (זו אותה מתמטיקה ואותה לוגיקה
).? יש שם שאלות מהסוג : אם כל הפילים יכולים לעוף וחלק מהפילים ורודים האם כל מי שיכול לעוף הוא פיל או או חלק ממי שוורוד יכול לעוף ? לכן השאלה שלי היא כזאת: כששואלים האם תכונה מסויימת יכולה להיות בספקטרום האוטיסטי (למשל קושי גדול לענות על שאלה פתוחה) האם למעשה מתכוונים לשאול שאם לילד מסויים יש את התכונה הזאת , האם הוא נמצא בספקטרום האוטיסטי ? כי יש הבדל גדול בין תשובה 'כן , התכונה יכולה להיות בספקטרום' (וזה שווה ערך לתשובה 'התכונה יכולה להיות בספקטרום האוטיסטי אבל לא חייבת להיות רק שם ויכולה להופיע גם במצב אחר ' ) ובין תשובה : 'תכונה אחת לא יכולה לקבוע הימצאות בספקטרום' (וזה גם שווה ערך לתשובה 'אפילו אם התכונה יכולה להתאים לספקטרום, עדיין תכונה אחת לא מחייבת המצאות ספקטרום') . ואם אני מדגימה את זה בדומה לפילים
: להרבה א"סים קשה לענות על שאלה פתוחה , אבל לא כל מי שקשה לו עם שאלה פתוחה הוא א"ס. להרבה א"סים יש בררנות באוכל אבל לא כל מי שבררן באוכל הוא א"ס. להרבה א"סים יש שפה גבוהה אבל לא כל מי שי לו שפה גבוהה הוא א"ס. להרבה א"סים יש חרדה חברתית אבל לא כל אדם עם חרדה חברתית הוא א"ס. הרבה א"סים מפחדים משינוים אבל לא כל מי מפחד משינוים הוא א"ס. להרבה א"סים יש זיכרון מצויין לפרטים אבל לא כל מי שזוכר פרטים הוא א"ס. הרבה א"סים לא מבינים ביטויים דו משמעיים אבל לא כל מי לא מבין ביטויים כאלה האו א"ס. ואני מניחה שאפשר להמשיך כי הכיוון שלי די ברור (מבחינתי) והשאלה העיקרית : אם יש אדם שקשה לו לענות על שאלה פתוחה , שיש לו בררנות באוכל ,שיש לו שפה גבוהה ,שיש לו חרדה חברתית , שמפחד משינויים ,שיש לו זיכרון מצויין לפרטים , שלא מבין ביטויים דו משמעיים (ושגם כאן אפשר להמשיך בהתאם לסעיף הקודם) - האם יש סיבה לשלוח אותו לאיבחון ? או שאפשר להסתפק בתשובה : יש גם אנשים אחרים שקשה להם עם שאלות פתוחות, יש גם אנשים אטרים שיש להם בררנות באוכל, יש גם אנשים אחרים שיש להם שפה גבוהה, יש גם אנשים אחרים שיש להם חרדה חברתית,יש גם אנשים אחרים שמפחדים משינויים , יש גם אנשים אחרים שיש להם זיכרון מצויין, יש גם אנשים אחרים שלא מבינים ביטויים - ומאחר ויש גם אנשים אחרים עם אותן תופעות אז אפשר להירגע ואין צורך לעשות שום דבר כי הכל בסדר. אני הקצנתי הכל בכוונה. בתקווה שאנשים יחשבו על מה שכתבתי. ובתקווה יותר גדולה שאחרי זה ינסחו את השאלות בצורה מאוד מדוייקת.
בבחינה פסיכומטרית (משום מה שמים אותה בחלק הלשוני ולא המתמטי) או עם תורת הקבוצות (זו אותה מתמטיקה ואותה לוגיקה