האם עם הזמן והגיל

Happytom

New member
האם עם הזמן והגיל

קצב של הצמיחת ציפורניים בידיים גודל? בתקופה האחרונה אני נאלץ כל יומיים-שלושה לגזור את ציפורניים בידיים זה מעולם לא היה בתכיפות הזאת...

trilliane

Well-known member
מנהל
לא שמעתי על כך... שמעתי שבקיץ הקצב גדל, אבל לא עד כדי כך

שצריך לקצוץ את הציפורניים כל יומיים-שלושה, זו תדירות גבוהה מאוד.

&nbsp
בוויקיפדיה העברית כתוב:
"מהירות גדילת הציפורן משתנה מאדם לאדם, ידוע כי לאנשים אשר מרבים להפעיל את האצבעות (הקלדה, כלי נגינה) הציפורניים גדלות מאופן מוגבר. קיימת מחלה גנטית אשר גורמת לאנשים מסוימים לגדילה מאוד איטית של הציפורניים."
https://he.wikipedia.org/wiki/ציפורן
&nbsp
איני יודעת על מה הם מתבססים; אבל אם שינית משהו בהרגלים שלך, אולי זה משפיע.

Happytom

New member
בזמן אחרון

אני באמת מבלה המון זמן על המחשב ובהקלדה- עדיין נשמע מוזר.
אני אוהב שהציפורניים שלי קצוצות לגמרי אפילו טיפה מתחת לקו של הבשר.
&nbsp
אבל פעם הייתי צריך לחכות שבוע עד שאתה רואה פס, היום אחרי יומיים, שלושה יש לי חומר כבר לגזור- מאוד מאוד מוזר.

trilliane

Well-known member
מנהל
אולי באמת בגלל ההקלדה; אם היא אכן משפיעה כפי שכתוב

גם אני לא צריכה לחכות שבוע עד שאני רואה פס (ואני מקלידה הרבה במחשב) ואני אוהבת את הציפורניים קצוצות, אבל לא עד כדי כך, זה כבר נשמע לי קצת לא בריא. אולי פשוט נסה להתרגל לפס לבן דקיק ולא תמהר לעוט עליו?

Happytom

New member
את נקבה?!

כל הזמן הזה חשבתי שאת זכר :)
אתן בכלל אמורות לגדל את זה קצת ולצבוע את זה בכל מיני צבעים, לא? ;)
&nbsp
מאז ומתמיד גזזתי את הציפורניים ככה (ככה חינכו אותי, אבא שלי היה מזדעזע ונגעל שהציפורניים שלי היו ארוכות, אז עברתי התניה) אבל מעולם הם לא גדלו בקצב כזה, בד"כ אחרי שבוע, שבוע וחצי. אבל בזמן אחרון אני גוזז אותם אפילו בצורה שזה כואב (כי אני יורד כבר לבשר) ולמחרת בבוקר הבשר כבר מכוסה בציפורן !!!
&nbsp
אשמח אם תבררי לי על מה התאוריה של ההקלדה\נגינה מתבססת.

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, אני אישה, תמיד הייתי... נעים מאוד

אני אוהבת מאוד לקים, אבל הציפורניים שלי לא... הן מתחילות להתפצל.
&nbsp
כפי שכתבתי, אל תקצוץ את הציפורניים עד כדי כך, זה לא בריא. אתה לא אמור להגיע לבשר וזה לא אמור לכאוב, הציפורן שם (בין היתר) כדי להגן על קצה האצבע.
&nbsp
אין לי איך לברר לך על מה התאוריה מבוססת... אתה יכול לנסות להיעזר בגוגל.

avinoam76

New member
ממה שאני יודעת

לא קשור לגיל אבל אולי אם שינית תזונה זה מאוד משפיע - דגים, ביצים ובעיקר חלבונים גורמים לשיער ולציפורניים לצמוח מהר יותר וטוב יותר.

Happytom

New member
שיניתי תזונה

אני בזמן האחרון אוכל יותר ג'אנק וסוכר. דגים וחלבונים? פחות מבעבר אפילו.

למעלה