האם ניתן להתאים מכשיר שמיעה לפציינט רתוק?

האם ניתן להתאים מכשיר שמיעה לפציינט רתוק?

ידוע לי כי בדיקות שמיעה נערכות באופן אופטימלי במכונים. גם כאשר מותאם המכשיר, הפציינט צריך לבוא כדי לטפל בכיוונון הפנימי של המכשיר.
אני בת 70, רתוקה לכסא גלגלים ויוצאת מהבית רק באמבולנס. שאלתי: האם ניתן שירות ביתי בהתאמת מכשיר? האם ההתאמה בתנאים לא אופטימליים יכולה לשבש את טיב ההתאמה? האם ניתן לטפל בכיוונון המכשיר עצמו בביתו של המטופל?
האם קופ"ח משתתפת בעלות המכשיר אם הפציינט לא עבר בדיקת שמיעה במתקנים של הקופה?
לא היה לי מכשיר עד כה. אני חברה בקופ"ח הכללית, גרה בחיפה.
מודהמראש על עזרתכם.

התאמת מכשיר - ביקור בית

שלום לך,
כפי שכתבת, ההתאמה האופטימלית היא אכן במכון השמיעה, שם יש לנו חדר אטום וציוד נוסף שאינו נייד. עם זאת, בהחלט ניתן להתאים בהצלחה מכשירים גם בביקור בית.
ניתן להגיע הביתה עם אודיומטר נייד, לקחת בבית מידות לאוזניות או למכשירים, ולהתאים בעזרת מחשב נייד את מכשירי השמיעה. טיב ההתאמה לא ייפגע.
מה שלא ניתן לעשות בבית - ניקוי האוזניים טרם תחילת התהליך - אם יש צורך בכך ( אם יש הצטברות שעווה). זה חייב להיעשות אצל רופא אאג.
מבחינת השתתפות הקופה - ידוע לי שניתן להביא אישור מרופא משפחה על היותך לא ניידת ולקבל על סמך אישור זה פטור מביקור במכוני הקופה. זה תקף במכונים בהם יש הסדר עם קופת חולים כללית. בכל מקרה -למכוני שטיינר אין הסדר עם קופת חולים כללית אך ניתן לקבל אצלנו את כל ההנחות וההחזרים ללא אישורי הקופה תמיד, כמובן גם במקרה שלך.
בהצלחה!

EZCA

New member
לדעתי חייבית לעבור בדיקת שמיעה בכדי לקבל מכשיר שמיעה

אפשר גם לשפר לך את השמיעה במכשיר ללא שהיה בחדר המיוחד לבדיקת שמיעה,אבל השיפור במכשיר פחות טוב ללא בדיקת שמיעה במכון בתוך החדרון הסגור והמיוחד שמתאים לבדיקת שמיעה.

למעלה