האם ניתן לדרוש מע"מ על פרס שמוצע?

bergrnet

New member
האם ניתן לדרוש מע"מ על פרס שמוצע?

האם חברה שמציעה כפרס רכב פרטי יכולה לדרוש בגין רכישתו מס תשומות? האם ניתן לטעון כי הרכב או כל פרס אחר נרכש כדי לשמש בעסקו של נותן הפרס וטענה זו תהיה קבילה?

bergrnet

New member
השאלה אם טענה כזו תתפוס

נכון לעכשיו לא מצאתי תמיכה לטענה כזו, ובפס"ד שניתן בתיק של שידורי קשת נ' מע"מ בשנת 95 קבע השופט שתקנה 14 נותנת רשימה סגורה וברורה לגבי מתן ניתן לנכות מס תשומות בגין רכישת רכב פרטי. ומה לעשות שלא בהכרח ייראו עין בעין רכישת רכב כהוצאת פרסום. האם יש איזשהו תקדים בו התקבלה הטענה הנ"ל?

על תקדימים אני לא יודע, אבל

חברות כמו קוקה קולה וכד' מחלקות כל הזמן מכוניות. יותר מזה, הרי מבצע שכזה לא תעשה לבד אלא חלק ממסע פרסום גדול, נכון? אז אני מניח שסוכנות הפרסום שלך כבר עשתה דברים כאילו (שלא להזכיר שאתה יכול להגיד להם לקנות את המכוניות ולתת לך חשבונית משלהם)

bergrnet

New member
ושוב חוזרים לאותה נקודה

גם אם סוכנות הפרסום תקנה את המכונית ותתן חשבונית הרי שעדיין מדובר ברכישת רכב פרטי ולא יותר בניכוי מס תשומות. אני לא יודע איך חברת קוקה קולה פועלת, אך כששידורי קשת חילקו מכוניות כפרסים בתקופת השעשועונים הגדולה הם ניכו את מס התשומות בגין הרכב ומע"מ לא התיר להם את זה ובית המשפט חיזק את מע"מ בפס"ד שניתן בערעור שקשת הגישה. אך ברוב טמטומה קשת טענה שעיקר עיסוקה הוא מכירת מכוניות ולכן צריך להתיר לה ניכוי, כמובן שטענה זו נדחתה ע"י בית המשפט כמגוחכת. השאלה מה היה קובע ביהמ"ש אילו טענה שמדובר בהוצאה פירסומית רגילה שמטרתה הגדלת הרייטינג, היות והם לא עשו זאת, הנושא עדיין לא ברור במאה אחוז.

אתה יכול לשלוף את פסק הדין

או לתת לינק אליו? הוא לא מוכר לי ומעניין לקרוא אותו

bergrnet

New member
ראה פס"ד

ע"ש 2267/95 שידורי קשת בע"מ נ.מדינת ישראל אגף המכס והמע"מ

מצד אחד

מאוד מעניין אותי לקרוא את פסק הדין מצד שני, זה לא מספיק מעניין כדי שאסע לספריית הלשכה- הוא לא מופיע בתקדין אולי יש לך אותו? יכול לצלם לי? להעביר כקובץ? תודה מראש

למעלה