האם נזכה לעיר עתיד??

ארתור110

New member
האם נזכה לעיר עתיד??

מעניין מה שקורה במודיעין, שני מועמדים ל 80 אלף איש. האם יש סיכוי לצעיר השאפתני, ולמה תושבי העיר כל כך אדישים לבחירות?

davidtigers

New member
כבר זכינו

לנהל עיר זה לא וועד בית או וועד כיתה.
לא הגישו מועמדות הרבה אנשים עם רקורד של עשיה, כי חלקם לפחות הרגישו קושי לנצח ראש עיר מכהן עם רקורד של עשיה.
לדעתי "לצעיר השאפתני" אין סיכוי- כי אין לו רקורד של עשיה והוא מפזר הבטחות על ימין ועל שמאל ללא מתן הסברים על כיצד יממש הבטחות אלו ועל חשבון מה- שזה הדבר החשבו שכן מדובר במשחק סכום אפס.

מכיוון שכך, ישנה אדישות לבחירות לראש העיר.

ארתור110

New member
באמת??

עיר עתיד אינה שווה תחבורה ציבורית אשר הציבור שגר בעיר לא כל כך משתמש.
עיר עתיד לא עיר שינה, ש 74% ממנה עובדים מחוץ לעיר.
עיר עתיד היא עיר שיש מוקדי פנאי ובילוי ולא מוקד אחד.
עיר עתיד דואגת להשאיר את צעיריה ולא לפזרם ברחבי הארץ.
לגבי אותו רקורד של עשייה... בוא תן לי בבקשה "הבטחות חסרות בסיס" ואולי אצליח להראות לך את דרך מימושן.
לא הגישו מועמדות, כי כל מי שרצה הוא תלוי פוליטית בראש העיר המכהן. והמפחדים, לא מספיק אמיצים ובטוחים בעצמם ובתמיכת תושבים, ולכן מפחדים ממה שיהיה בקדנציה הקרובה עקב התמודדות מול ראש העיר.
ראש העיר עם רקורד..
- חוב של 15 מיליון שקל אשר לא הצטמצם בזמן ראש העיר המכהן
- חוב של 40 מיליון שקל בתקציבים בלתי רגילים.
- בניית פרקים, ככרות, בריכה אשר פתוחה 4 חודשים בשנה (עונת רחצה)
- השקעה של 320 אלף שקל במיתוג העיר - " אנשים בונים עיר בונה אנשים" נראה לי הזכיות יוצרים שייכים לדויד בן גוריון
- תביעות על סך מאות אלפי שקלים נגד העירייה, כאשר תושבים נפגעו ממדרכה/מדרגות עקומות, אשר עירייה לא הסכימה לתקן מלכתחילה (דבר שהיה מסתכם בכמה עשרות אלפי שקלים)
- ירידה בחינוך ממקום 4 ל17
תשמע אתה צודק, באמת עשייה מרובה נשמע לי כמו אחלה עיר, רק מעניין שכל המדינה חושבת שמודיעין זה חור, חור אשר נמצא 25 דקות מירושלים ו25 דקות מתל אביב.
74% שאתה מבזבז כל בוקר 1.30 לנסיעה הלוך לעבודה ו1.30 לנסיעה חזור למודיעין , מי אחראי? תענה בעצמך...

Chevy Camaro

New member
מי אמר שראש עיר צעיר זה דבר טוב?

אני מסכים מאוד עם המגיב מעלי.

מעבר לזה שקצת מוזר לי שההודעה הראשונה שלך היתה שאלה כזו תמימה, ובהודעה השניה שלך מצאת לנכון לפרט כ"כ הרבה נתונים, פילוחים ואחוזים....
איזה מועמד אתה מנסה לקדם? שתף אותנו...

עזי 22

New member
על מי מבין השניים אתה מהמר?

Chevy Camaro

New member
לצערי ולשמחתי

לצערי, לביבס יש כוח אלקטוראלי מספיק חזק כדי לנצח כל מועמד אחר, מה שמונע מאחרים לחשוב אפילו להתמודד
לשמחתי, זה גם ימנע מהאויר החם של שרון מעוז להיבחר

רחלילי

New member
העניין זה לא הגיל

אלא דברים כמו נטיה לאימפולסיביות, ועוד.

ארתור110

New member
מאוד בעייתי כשאין מול מישהו בעל הכוח

תגובה מנגד. כאשר עיר הולכת כבר 19 שנה ללא שום חזון אשר מקפיץ אותה מעל הערים האחרות. כיום אנו נמצאים בצומת דרכים, עיר מודיעין נמצאת בצומת דרכים. 5 שנים הבאות יקבעו איך היא תראה. האם היא תשאר כל כך צעירה או שהיא תאבד את חסונה והמדד הסוציואקונומי שכבר ירד מ8 ל7, ימשיך לרדת. תשאלי את עצמך:
- האם יש מה לזוג צעיר לעשות במודיעין?
- כמה עולה לחיות במודיעין?
- האם יש פה תרבות פנאי בערב ובילוי?
- האם זאת היא ש"חיה" ביום, אני אפילו לא שואל על הלילה.
- ראש העיר לא שינה שום דבר בזירה הזאת ב5שנים האחרונות.. כמו שהיא הייתה מתרוקנת מתושביה במהלך היום, כך היא ממשיכה.
תשאלי את עצמך, אם זה מה שאתה רוצה שיהיה?
אם את רוצה שילדיך לא יחזרו לכן אחרי צבא? בזמן הלימודים? אחרי הלימודים?
האם את רוצה שילדים שלך יגדלו את הילדים שלהם בערים אחרות? לחיים לא אכפת ממה שיהיה בעיר הבאת בעוד 5 שנים... ואת זה רואים בהתנהלות שלו.

עזי 22

New member
יש לך סימוכין לירידה במדד הסוציו-אקונומי

של מודיעין?
עפ"י פרסום הלמ"ס מחודש אפריל האחרון מודיעין עדיין נמצאת באשכול 8 כאשר רק לחמש ערים בישראל יש דירוג גבוה יותר. מתוך החמש, ארבע מדורגות באותו האשכול (8) ואחת באשכול 9.

Chevy Camaro

New member
מאיפה אתה יודע מה אכפת לביבס או לא?!

ושלא יהיה ספק... למועצה הוא לא יקבל את קולי.
אתה ישבת עם ביבס ושמעת ממנו שלא אכפת לו? או שגם אתה נדבקת מהמועמד שלך ומפזר אויר חם?
אני בטוח לחלוטין שאם היה רוצה ביבס מחר היה מקבל תפקיד כלשהו ברמה ארצית ומפנה את הכיסא...

העובדות הן כאלו:
ביבס עם ניסיון מעוז ללא שום שמץ של ניסיון
בהעדר מועמד אחר אני מעדיף את ביבס מאשר מועמד שאין לו שמץ בזירה הפוליטית.
שהמועמד שלך יקבל מנדט לשבת במועצה, שילמד את הדברים, שישתפשף טיפה שיביא השגים כאלו ואחרים
שיזכה לאמון הציבור!!!
אולי בקדנציה הבאה אחרי שיוכיח את עצמו, הוא יקבל את הקולות.

ארתור110

New member
זו בדיוק הבעיה

חיים טוב בפוליטיקה... אבל זה רחוק להיות לטובת העיר. הוא כל כך טוב, שהוא עושה מה שהוא רוצה במועצה ואף אחד לא יכול להפריע לו. הלוואי שהוא היה עושה את הכל למען העיר. אך לצערי לא. הוא יירד כבר ב2007
http://www.cbs.gov.il/publications12/local_authorities10/pdf/240_1200.pdf
גם לחיים לא היה יותר מדי ניסיון כשהוא נכנס.
שרון פעיל משנת 2006 ועד היום, עם רצון להשפיע ולא משתמש בזירה המקומית כמקפצה לזירה הארצית.
בין מאבק נגד עירייה בראש מושה ספקטור, כאשר היא התנערה לחלוטין מאחריותה על שכונות שמשוני וקייזר. למאבק נגד העברת משאיות דרך כביש 443, ומטוסים מעל שמי מודיעין.
מאז 2008 מהכן כחבר ועדת תחבורה וועדת הסביבה, כתושב, אבל מספיק לניסיון לראות את הדברים ואת התנהלות של העירייה. האם יש גבול לניסוין? כמובן שלא. אבל עם הניסיון ויכול לימודים של שרון, הוא יצליח מאוד מהר לקחת את המושכות לידיים, ובגלל אותה סיבה שהוא לא פוליטיקאי ישן, כמו חיים. כל החלטה של חיים ספוגה בחששות פוליטיות ו"כמה זה תורם מבחינת הקולות" מלווה את העיר יותר מדי.
כרגע יש תושב העיר אשר מעוניין בטובת העיר, ובקידומה. בעיר של צעירים ועתיד, ולא עיר זקנה, ללא שום רוח חיים ברחובות. דבר אשר היום מאוד תופס את העין.
מסכים איחתך לחלוטין, שרון לא פוליטיקאי, וזה בדיוק מה שעיר שלנו צריכה. המדיניות של חיים ביבס לא מקדמת את העיר, אלא מקדמת את חיים ביבס.
לגבי זה ש"אם הוא היה רוצה, מחר הוא כבר היה מקבל כיסא בירושלים", לא הכל פשוט כל כך, יש כמה עובדות נסתרות.

עזי 22

New member
מעוז עדיין צריך להשתפשף... -

(צולם אמש ע"י בתי).

בקישור שצירפת מצויין בבירור שמודיעין נמצאת באשכול סוציו-אקונומי 8 מתוך 10. עדיין שואל - יש לך סימוכין לכך שהיא ירדה לאשכול 7?

Chevy Camaro

New member
שוב אויר חם? לא נמאס לך?

ביבס "עושה מה שהוא רוצה במועצה" כי 90% מחברי המועצה שלנו רצו אליו בזרועות פתוחות לחתום על הסכם קואלציוני עבור תיקים, עבור תארים, עבור חצי סגן בחצי שכר!
אי אפשר להאשים את ביבס בנושא הזה, ביבס עשה את עבודתו כמו שצריך, זו רק אשמתם של 90% נבחרי הציבור החמדנים שרצו אליו!!!

אחרי כל התאורים שלך על עשיתו ופעלו של מעוז, עדיין אני חוזר על עצמי, הבחור הצעיר לא ישב סביב שולחן הקואליציה (או האופוזיציה שאת הכסא הזה יכיר טוב טוב אם יצליח להכנס למועצה בכלל)
עצם היותו צעיר ותמים רק מצביע על כל הדברים שיש לו ללמוד כי אין מה לעשות וצריכים להיות פוליטיקאים במועצה. אם האדון לא יסתגל במהירות לעניין, כמו שאמרתי, הוא יתייבש הרבה זמן על כסאות האופוזיציה.

אולי למעוז יש הרבה תכנונים ותוכניות לעיר שלנו, אבל שום סיכוי שבעולם שאתן את קולי לרשות העיר לאדם חסר ניסיון שמתעסק כל היום בעתיד אבל שום התייחסות למצב הנוכחי של העיר, ולא שאני חושב שהמצב רע אבל תמיד אפשר לחתור לטוב יותר.

אתה מגדיר את חיים כפוליטיקאי ישן, אולי... אבל זה בדיוק מה שיקרה למועמד שלך אחרי כמה שנים במועצה.
תפנים חבוב: חברי המועצה הם פ ו ל י ט י ק א י ם! לשם כך אנו בוחרים בהם כדי לעסוק בפוליטיקה! זה מה יש! לפני שאתה מזיז משהו בעיר אתה צריך לעשות בפוליטיקה, שלא תחלום שאדון מועמד יכול להיבחר לרשות העיר ולעשות דברים ללא התעסקות בפוליטיקה.

ofer10

New member
מקומות בילוי

מקומות בילוי זה מצויין.
אבל מה לעשות - זמן הבילוי המועדף על כולנו הוא שבת (ו/או שישי בערב) מהסיבה שרוב אזרחי העיר (הלא דתיים) עובדים ו/או לומדים בשאר ימות השבוע.
האם המועמד של מודיעין של כולנו תומך בפתיחת מקומות בילוי בשבת וידאג לתחבורה לנוער למקומות בילוי אלה ?

אביבקיץ

New member
מישהו אולי יודע מה הדיבורים על תעסוקה?

מתנצלת מראש. יש לי כשל ריכוזי, אין לי כוח לקרוא רשימות של "יש לו חזון" וכל מיני כאלה. אני רצה לשורה התחתונה.

נכון להיום, נדמה לי שהבעיה הכי גדולה בעיר זה שאין תעסוקה.

מישהו יודע איך ומה מי מהמועמדים מבטיח לשנות את המצב?

לא ברמת הבטחות באוויר, אלא אמירות מפורשות. תוכנית פרקטית.

orrri1

New member
מחזקת

קראתי בעבר ראיון עם ביבס על האזורים החדשים במתחם ישפרו שיביאו חברות חדשות.
אך עם זאת לא התרציתי.

אני חושבת שהגיע הזמן לוויתור קצת לא רווחי בכדי להביא חברה גדולה ומוכרת לאזור מה שימשוך עוד חברות פוטנציאליות (ממש התאכזבתי בזמנו שבסוף חברת "סלקום" לא העבירה את משרדיה לאזור התעשייה)
בוודאי שרוב התושבים יוצאים לעבוד מחוץ לעיר - בתוך העיר יש רק עבודות מזדמנות למינהן, משרדים קטנטנים ועצמאיים ומחסנים, רבים מתושבי העיר הם הייטקיסטים למינהם... מה עם תעשיית הייטק קטנה משלנו פה במודיעין ???

בנוסף מה עם מתחמי תרבות למינהם מלבד "היכל התרבות" (מישהו זוכר את חולון לפני כל המוזאונים שנפתחו שם?)

ארתור110

New member
זה די פשוט

דיבורים על התעסוקה מלווים את העיר שלנו מראשון ממייסדיה. כל ראש העיר דיבר על זה. על זה ועל תחבורה הציבורית.
אם נחזור אחורנית בזמן, ככה 2008, נראה את חיים מסתובב ומפזר הבטחות על תחבורה יעילה(שאטלים) על חינוך יותר טוב, על תעסוקה בעיר. במהלך 5 שנים אחרונות נסגרו וממשיכים להיסגר עסקים קטנים בעיר. היום כמעט כל מועמד מדבר על התעסוקה, ועיר היי טק. אז איך עושים זאת?
• לפני כשנה, בדצמבר האחרון(4 שנים בקדנציה) ראש העיר הנוכחי מקים מנהלת, אשר אחראית לקדם את אזורי התעסוקה של מודיעין. האם רואים תוצאות? פחות, ואני סבור בגלל שבראש המנהלת עומד בן אדם מאוד מכובד, אך בהתנדבות... מובן וברור שזהו רק מהלך פוליטי של ראש העיר כנגד אותו צעיר ושאפתן שמפזר אויר חם, שכבר בראש השנה הקודם השיק את הקמפיין שלו, המבוסס ברובו על פיתוח תעסוקה.
• איך עושים את זה?
כרגע לראש העיר המכהן ישנם 2 סגני ראש העיר בשכר, שכל אחד מהם מחזיק לשכה, פקידה, רכב וכו׳. וסגן אחד לא בשכר.
בתור רעיון, למה שלא אחד מהם יהיה ראש מנהלת? ופה התשובה. הנושא ממש לא מעניין את ראש העיר שלנו. הוא ידבר עליו לקראת הבחירות, אבל זה שוב יהיה כמו לפני 5 שנים, דיבורי שווא.
• מעניין אותו כאן ועכשיו, ורק זה. עוד פארק, עוד כיכר, עוד כוח בעירייה. הוא בגלוי אומר שראשות העיר זו רק המקפצה לירושלים.
ואז אני אשאל אותכם, האם אתם רוצים לחיות במודיעין בעוד 10 שנים? כי הילדים שלכם לא.

למעלה