האם מפלגת יש עתיד

האם מפלגת יש עתיד

בעלת אידיולוגיה פאשיסטית - בכל יום אני מתקרב למסקנה הזאת. מתחיל מגיוס חובה לכולם, שיוויון בנטל, כלכלה בפיקוח כבד של המדינה, ביטול חינוך חרדי וכו'

מציעה לך להכנס לערך פאשיזם באינטרנט. לא תואם.

זה שמגבירים את מעורבות המדינה והפיקוח על התנהלות שערוריתית מול כוחות השוק והסחטנות- מגמה מבורכת.

כוחות השוק?

בישראל כוחות השוק לא קיימים, יש תכנון מרכזי של כמעט כל תחום כלכלי במדינה. בנוסף לכך, הכהן של המפלגה נכנע לסחטנים הכי גדולים בקלות - עפר עיני וחבריו.

נהורית1

New member
האם לקיבוצים היתה אידאולוגיה פשיסטית?

אתמול בערוץ 1 הייתה תכנית על חיי הקיבוצים בתחילת
דרכם. הם הנהיגו אותה אידאולוגיה: שיוויון בנטל, כלכלה
בפיקוח של ראשי הקיבוץ, חינוך 'ישראלי' לעומת החינוך
הגלותי החרדי, וכמובן גיוס של כל חברי המשק.

לא יודעת מה קורה שם היום, הם נהפכו ליותר מידי קפיטליסטים.

אז מה רע בשלטון ה'פשיסטי' הזה?

לא, זה לא פשיזם, זה אוטופיה.

הקיבוצים היו קומוניזם לכל דבר

רק הלבנבנים עם הפנקסים האדומים קיבלו אישורים לחיות ב"אוטופיה". מי שהיה עם דעות שונות וצבע עור אחר, לא זכה לקבל חינוך "ישראלי".

השאלה שלי לא הייתה על הקיבוצים שנכחדו, אלא על מפלגת יש עתיד.

נהורית1

New member
מפלגת יש עתיד עדיין בחיתוליה.

סביר להניח שבהתחלה, עד שתכנס לתלם, יהיו
אי אלו דפוסי התנהגות שתכליתן לשמר ולשמור
על דרך נאותה של שלטון. בבחינת כלב השומר על
העדר שלא יתפזר לכיוונים לא רצויים. ברגע שהח"כים
הצעירים ילמדו את מלאכתם, יתחילו, כך אני מקווה,
לעבוד כצוות לתועלת העם והמדינה. לא נראה לי שהכוונה
לגיוס כל העם, או כלכלה שיויונית היא פשיזם.

בקשר לקיבוצים, לא שאהבתי את דרכם, אבל זה לא היה
קומוניזם במרעו, כמו ברוסיה. זו הייתה דרך חיים שיויונית
שניסתה, לאחד את חבריה לחיות חיי צנע ושיתוף. מי שלא
אהב דרך חיים זו, ונלחם נגדה, כמובן שלא התקבל. מי
שהסכים לדרכה התקבל בברכה.

גיוס בכפייה ל"צבא העם"

בגלל ערך נעלה של שיוויון וגם בגלל שהמדינה צריכה זה משול לפאשיזם מבחינתי.

אני לא מצליח למצוא היכן הפוליטיקה החדשה שהבטיחו ביש עתיד. יכול להיות שתחת סוציאל-פאשיזם אין דרך חדשה?

למרות שכואב להגיד משהו טוב על יש עתיד

אתה מוכיח כאן שאין לך שמץ של מושג מהו פאשיזם!
קודם כל, גיוס בכפיה אינו פאשיזם. הוא אפילו אינו סותר דמוקרטיה.
שנית, אם גיוס בכפיה הוא פאשיזם- אז כל המפלגות הן פאשיסטיות, מפני שאפילו אחת מהן לא פועלת לביטול הגיוס בכפיה של חלק ניכר מאזרחי ישראל, כולל אותי.
שלישית, הפאשיזם הוא אידיאולוגיה רומנטית הכוללת סגידה לערכי עבר (מדומיינים במידה רבה), מיליטריזם, פולחן אישיות למנהיג חזק המגלם באישיותו את האומה- איפה כל אלה במשנתו של לפיד?

מפלגת עלה ירוק

הייתה היחידה שהמצע שלה הכיל מעבר לצבא מקצועי. יש את פייגלין שדי הרבה זמן בעד צבא מקצועי ואני בטוח שיש עוד כמה.
אז בוא לא נתפס לקטנות, אולי גם שגיתי מעט. האידיולוגיה מכילה ניצני פשיזם.

גיוס בכפיה סותר זכות בסיסית של האדם - חירות. כל אדם נולד חופשי משעבוד והגיוס לצבא הצמיתים לישראל הופך אותו לעבד.

התכוונתי למפלגה, לא לבדיחות.

ומה לעשות אבל כל מדינות העולם שנמצאות בקונפליקט מעדיפות את המשך קיומן על החירות המושלמת לטווח קצרצר שמציעה האנארכיה.

איני אנרכיסט, עמנואל

אני נמנה עם הליברלים המינארכיסטים שאומרים דבר כזה : השלטון צריך להתקיים ויש גופים שאי אפשר לוותר עליהם (נושא גדול בפני עצמו), לכן נצמצם את כל מה שלא צריך ונאפשר לאזרחים לחיות את חייהם עם כמה שפחות התערבות של השלטון כשאין צורך בכך (פגיעה פיסית באנשים או רכושם למשל).

איני סבור כך

אנחנו חיים במציאות ולא בפנטזיה ורודה.
מה זאת חירות מוחלטת אגב?

mr dish

New member
אוסף המרכיבים השונים של התנועה הזו מבטיח רק ש

ימיה קצרים והולכים...ללא כל תשתית או בסיס אידאולוגי מזוקק, מובהר ומוסבר...

עוד לפני הבחירות שמתי דגש על האבסורד של צירופם של יעקב פרי ושתום העין, שלח, בעלי השקפה שמאלנית מזיבי לבני, לבוס כל יכול המחליט על דעת עצמו, חסר השקפה אחת נהירה וידועה...בודאי לא טרום הבחירות.

כעת נצפה בתחילת הויכוחים, ההתפוררות והצטמצמות התנועה, לכדי מידתה הנכונה, ארבעה או חמישה מנדטים.

למעלה