האם מנדי רבינוביץ טוב לקדימה צורן?

yonib1231

New member
האם מנדי רבינוביץ טוב לקדימה צורן?

מנדי רבינוביץ מנסה לשכנע אותי ואת שאר התושבים בנחיצות שיפור רמת החינוך ביישוב. אכן שיפור רמת החינוך הינו נושא חשוב ומרכזי בהתחשב בכך שראש המועצה המכהן הצליח לדרדר את רמת החינוך ביישוב מהמקום ה-20 הארצי למקום ה-80 (כן. כן. נתוני משרד החינוך). אולם האם ראש מועצה עוסק רק בחינוך. אני חושש שהתשובה היא לא. את יתרונותיך, מר רבינוביץ, בתחום החינוך אי אפשר לקחת ממך, אולם להזכירך חוץ מחינוך של אוכלוסיות חלשות יש בקדימה צורן גם אוכלוסייה רגילה וגם אוכלוסיה מחוננת. כמו-כן יש גם מבוגרים שכמהים לתוכניות העשרה למבוגרים. לא זכור לי (ותקן אותי אם טועה) לא עבדת בעברך עם אוכלוסיות כדוגמת אלו. אם כך נסיונך בתחום החינוך יתאים לכ-3% מכלל האוכלוסיה הלומדת (ובעלת פוטנציאל הלמידה) ביישוב. מה יעשו 97% הנותרים. ימתינו שתילמד איך להתמודד עימם. האם אני מוכן לשלם שנה שכר לימוד כדי שאתה תשב על כסא ראש המועצה ותילמד איך מנהלים את החינוך של 97% הנותרים? יתר על כן - מנדי מפרסם שמהתבוננות שלו המצב ביישוב לא טוב. האם השקעת את מירצך בשיפור החינוך ביישוב או שהעדפת לרעות בשדות זרים? אם נושא החינוך ביישוב היה חשוב לך כל-כך היית מעורב הרבה יותר באיוש מנהל/ת לאגף החינוך במועצה ולהחדרת תכנים ויכולות מאלו שאתה כל-כך מתהדר שרכשת אותם. האם ילדיך לא מספיק חשובים כדי שתהיה מעורב בחינוך ביישוב או שרק כשיש בחירות פתאום אתה נזכר שיש נושא שנקרא חינוך (ואופס אתה מגיע מתחום זה)? לגבי נושאים אחרים, כדוגמת בטחון התושבים, ניקיון היישוב, איכות החיים, תחבורה נאותה ביישוב וחוצה לו ועוד רבים אחרים לא ראיתי התייחסות שלך. האם נושאים אלו אינם חשובים או שגם אותם תצטרך ללמוד אם תיבחר? לסיכום - מנדי רבינוביץ אדם נחמד מאוד שבתפקידו הנוכחי, ייתכן שעושה עבודה מעולה, אולם השלכת יכולותיו לגבי האוכלוסיה הקיימת בקדימה-צורן מצביעה על חוסר ידע וחוסר ניסיון שיגרמו ליישוב להיכנס לתרדמת במהלך שנת הלימודים אותה יצטרך מנדי לעבור. מהערכתי את יכולותיך כאדם וכמחנך הצעתי היא פשוטה: הקדש את חמש השנים הבאות כחבר מועצה וקח על עצמך את נושא החינוך כחונך צמוד. בתום הקדנציה הנוכחית - אם אכן תוכיח את עצמך הן כמוביל את תחום החינוך והן בנושאים חדשים שתחשף אליהם - תוכל להציג את מועמדותך לראשות המועצה מתוך עמדה של נסיון מוכח בתחום המוניציפלי ולא רק בתחום החינוך של אוכלוסיות חלשות. הקול שלי לא יינתן לך, לא בגלל שאתה לא נחמד או בעל מרץ או בעל רצון לשפר, אלא בגלל שאתה חסר ניסיון ואין לילדיי, לאשתי ולי זמן בשביל שראש מועצה חדש כדוגמתך יתגלח עלינו.

ע ארד

New member
מנדי רבינוביץ

השקפתי הינה שניהול מועצה אינה דומה לניהול בית ספר או מסגרת חינוכית אחרת. כשמנהלים יישוב אי אפשר להיצמד רק לחוקים ולתקנות אלא חשוב לנקוט בגישה של פשרות,של קירוב ושל יצירת אווירה שכיף לחיות בתוכה,לו רק בשל העובדה שקיימת אצלנו התנגשות בין הכפר,שכונת בנה ביתך וקדימה הישנה ואלה הם פנינו כלפי חוץ. אני מקווה שמנדי רבינוביץ ייבחר כחבר מועצה ושלאחר מספר שנים כחבר מועצה יצליח לשכנע אותנו שהוא האדם הנכון לנהל את היישוב. כרגע,עד כמה שאני רואה זאת,מנדי עדיין לא הוכיח לי את הנקודה הזאת. כל המועמדים שמתמודדים בבחירות הקרובות ראויים לקבל תפקיד בהנהגת היישוב,אך לא חייבים להגיע דווקא לראש הפירמידה. באופן אישי,אני תומך באבי קולמן-זאת בשל הסיבה שאכן צריך שינוי במה שמתרחש אצלנו ביישוב ולטעמי אבי קולמן הוא המתאים ביותר ומביא עימו את הרכב האנשים המוצלח ביותר בכדי לבצע את השינוי הנדרש. זה לא רע לחשוב עסקי כשמנהלים עסק,אך רשות מקומית אינה עסק אלא יישוב.

Master Stav

New member
רגע ....אז כן או לא אבי קולמן ?

פן אישי,אני תומך באבי קולמן-זאת בשל הסיבה שאכן צריך שינוי במה שמתרחש אצלנו ביישוב ולטעמי אבי קולמן הוא המתאים ביותר ומביא עימו את הרכב האנשים המוצלח ביותר בכדי לבצע את השינוי הנדרש. אתה כותב .... זה לא רע לחשוב עסקי כשמנהלים עסק,אך רשות מקומית אינה עסק אלא יישוב. ואז כותב את זה ... הצלחת לבלבל אותי

ע ארד

New member
אבי קולמן מועמד טוב יותר בעיניי

לאחר ששמעתי גם את אבי קולמן וגם את מנדי רבינוביץ התרשמתי שמר רבינוביץ חושב במונחים עסקיים בעוד שקולמן חושב על פעילות חברתית בה כולם ינסו לקדם דברים מתוך מטרה משותפת ליצור אוירה טובה יותר. לפיכך טענתי שזה לא רע לחשוב כמו מנדי(על סמך דברים ששמעתי בחוג בית שהייתי בו)כשמנהלים עסק אך ניהול יישוב אינו ניהול עסק בלבד אלא התמודדות עם מכלול דברים מורכב יותר. מנדי יוכל לטעמי להיות ראש מועצה טוב יותר במידה ויכהן לפחות מספר שנים כחבר מועצה לפני שיהיה ראש מועצה.

ע ארד

New member
לא

לגבי גולברי איני צריך חוגי בית שבהן אשמע מילים יפות.מספיק לי מה שאני רואה מדי יום בשלוש השנים האחרונות. אין כאן שום עניין אישי ונהפוך הוא אני חושב שגולברי איש נחמד מאוד ושכיף לשוחח עמו-זה לא מספיק בשביל לנהל יישוב. את מר אקרמן פגשתי בפעם הראשונה בחיי לפני כמה ימים בכניסה למגה בקדימה,ייתכן ואלך לחוג בית בקרוב. אין לנו בעייה של מועמדים בלתי ראויים,אם הם היו בונים רשימה מאוחדת דעתי הינה שכולנו רק היינו מרויחים מכך.

motisisr

New member
ומה ההבדל בין קולמן לרבינוביץ??

להשקפתך אני לא מצליח להבין איפה קולמן עדיף על מנדי? ניהול מועצה אינו דומה לניהול ביה"ס בזאת אני מסכים בהחלט... אבל גם לא דומה לניהול חברה עיסקית או שבט צופים. אני נפגשתי עם מנדי ולא התרשמתי שהוא לא איש של פשרות או איש שלא יודע ליצור אווירה של קירוב להיפך מנדי הוא איש מצויין ולדעתי יכול לתרום רבות לישוב, וחבל כמו שציינת שהוא לא התגייס לטובת הישוב לפני שנה, שנתיים ויותר (טוב, חוץ מלאסוף ילדים עבריינים באמצע הלילה). אם היה לו את הניסיון המוניציפלי המוכח לדעתי הוא היה הופך למועמד המוביל ושוב חבל שהוא לא השכיל להטוות את הדרך בזמן. גם מר קולמן הגיח לחיים המוניציפלים זה מקרוב... והוא, לדעתי לפחות, לא הצליח לבדל עצמו משאר המתמודדים חסרי הנסיון וכתושב צורן אני לא מוצא שום יתרון להצביע לו לעומת מנדי (בעיקר בגלל מס' 2 של מנדי..) וזאת בעניי השאלה הגדולה האם ללכת על הניסיון הכרת השטח והיכולת המוכחת להניע תהלכים אל מול החדש הרענן היצירתי זה שיכול אולי להביא את השינוי, לדאוג להכנסת משקיעים ולשתף פעולה עם חברי המועצה האחרים (למרות שעדיין אני לא רואה אותו שוחה בקליקה של עובדי המועצה) לי אין עדין תשובה ברורה.....

ע ארד

New member
כל אחד ודעתו

ואני מתחבר יותר לרשימה של קולמן,אך זוהי דמוקרטיה ולא חייבים לחשוב אותו דבר. כל המועמדים החדשים ראויים והיה הכי טוב אם היו מוצאים דרך להתאחד ולבנות רשימה שלכולם יהיה רצון לתמוך בה. היות וזה לא כך אני תומך במועמד ששכנע אותי יותר.

Master Stav

New member
צודק כל אחד ודעתו הוא

כל אחד זכאי לדעתו ולביחרותיו וזה באמת מה שיפה בדמוקרטיה הנחת הבסיס של מרבית המתמודדים היום היא שחלייבים להחליף את הראש בנושא הזה יש קונסנזוס מלא .... הייתי מעוניין לשמוע על השוני בשני הדרכים של קולמן מול רבינוביץ שהרי באופן מייד משייכים את הפאן העיסקי לקולמן בתור מנכ"ל של אדקו הסניף הישראלי שנימכר לתפקיד פלוס ולמנדי רבינוביץ את החברתי שמגיע מתוך הפאן החינוכי ...מנהל בית ספר שעשה שינוי בילדים תחת חסותו וכו...... לתגובתך אודה ..יש יגדו שהרמתי לך להנחתה ....והיה וכך ....אני שמח

ע ארד

New member
אני בסך הכל אחד מהיישוב

הייתי בחוג בית של מנדי רבינוביץ,שם שמעתי אותו מדבר על תכניותיו ביום שאחרי הבחירות. מה שהבנתי זה שתיבנה תוכנית ניהול ושעובדי המועצה יפעלו על פי אותה תכנית ומי שלא יצליח לעמוד ביעדיה יוחלף. עוד הבנתי עוד שתהייה פנייה למשקיעים מהארץ ומחו"ל בכדי לגייס כספים לפיתוח היישוב-זאת בעיניי חשיבה עסקית.אם לא הבנתי נכון אז תמיד יש מקום לתקן את הרושם שקיבלתי. מעבר לכך הבנתי שמנדי התחיל את שירותו הצבאי בקורס חובלים ולבסוף סיים כלוחם בגולני,התחיל ללמוד דבר אחד ועבר לדבר אחר,עסק בתחום אחד וקפץ לתחום אחר,שכיום הינו מנהל בית ספר ורוצה להיות ראש מועצה.המון קפיצות במעט זמן ואולי זה מעיד על משהו? בהזדמנות אחרת שמעתי את אבי קולמן שברוח חברתית טען שחשוב לו לקרב בין כולם,ליצור הזדמנויות לפעילויות חברתיות בהן יקחו חלק כמה שיותר אנשים,לפתח את היישוב ולחזק את הגאווה של המתגוררים ביישוב-זאת בעיניי חשיבה חברתית. הבנתי שאבי קולמן מנוסה גם בניהול וגם בפעילות חברתית,יותר ממה שמנדי התנסה ,אפילו אם רק מסתכלים על הבדל הגילאים. אני בסך הכל תושב שרוצה להמשיך לגור ביישוב ביחד עם המשפחה מבלי שיימשך התוהו ובוהו שקיים היום. את מה שיש חייבים לשנות ומי שלא ייבחר חייב להבין שלא יינתנו לו ימי חסד כי אנשים רוצים שינוי ומהר. אם אתה מעוניין לשמוע יותר,בקש מהמועמדים או מהאנשים המרכזיים ברשימות שלהם לכתוב כאן ולשתף את כולם. גם אני אשמח לדעת יותר.

Master Stav

New member
הייתה הזמנה אישית לכל אחד מהמועמדים ....

להיות פה לכתוב ולהשפיע ... הסטטיסטיקה מראה על למעלה מ3000 מספרי IP שונים מידי יום פה בפורום כצופים .... השיקול שלהם אם כן או לא...וואלה שלהם . האם שמעת גם את גולברי, יצחקי ואקרמן ? האם היית בחוגי בית שלהם להתסכל בלבן של העינים ולהבין על מה מדובר ?

Master Stav

New member
למרות היות האיש שנוי במחלוקת

עשה דברים מדהימים לתל אביב ..חלקם מעצבנים אבל בראיה כוללת לטובת העיר

yonib1231

New member
ועכשיו יבוא מנדי ויגיד שגם הוא מנהל בית ספר

על מנת למנוע מראש את הודעתו של מנדי שגם הוא מנהל בית ספר כמו שהיה חולדאי וראו מה חולדאי עשה לאחר מכן בתל אביב אני רק רוצה להזכיר שמנדי מנהל בית ספר של 400 תלמידים עם למעלה מ-60 אנשי צוות ומר חולדאי ניהל את הגימנסיה העברית "הרצליה" שבה לומדים למעלה מ-2000 תלמידים עם צוות הוראה של למעלה מ-200 איש, שלא לדבר על היות מר חולדאי בעברו מפקד בסיס חיל אויר בדרום עם מאות חיילים.

Master Stav

New member
לא מבין מה הקשר ...אבל שיהיה ...

כלומר....ההשוואה לתל אביב .... נו באמת תל אביב מחזיקה במחלקת המיחשוב שלה לבד תקציב של למעלה מ100 מליון ש"ח שזה יורת מתקציב המועצה שלנו כולה .... תל אביב היא עיר צורן קדימה הוא ישוב קהילתי שאולי ישתנה בעתיד אבל המרחק עוד רב מנדי לטעמי איש יקר והיתי שמח אם היה לוקח על עצמו את פרוייקט החינוך ביישוב הזה שנה וחצי אין מינהלנית חינוך ...אלא שלוחה פקידותית שעושה מה שאומרים לה בלי לציץ ....עצוב

למעלה