האם מישהו יודע ....

asher40

New member
האם מישהו יודע ....

האם ניתן ההיתר לחב' גוויס להשתמש באביזריה בטסט? עד לפני 3 חודשים עדיין היו הגבלות. האם יש פסק דין חדש? אשר.

רז חשמל

New member
גוויס

לגוויס אין בעיה עם הציוד - ניתן לעבוד איתו. הויכוח הוא על שיטת ההתקנה. נכון להיום ישנן קופ' עם מחיצות ומותר לך לשלב מס אביזרים בקופ' בתנאי שלכל אחד מגיע צינור נפרד מקופ' החיבורים (70 או שוודית). ז"א שקופ' גוויס אסור שתשמש כקופ' חיבורים לרבות חיבורים בין האביזרים בתוך הקופ'. אנחנו בחברה שלי, מעדיפים לחזור לשיטה של קופ' 55 שכל קופ' יכולה להיות עומק ולשמש כקופ' חיבורים. היום ישנו ציוד נהדר לקופ' 55 גם לגוויס. והאמת שדי נמאס מהמלחמות של מכון התקנים עם היבואנים - לא ?

Rשף

New member
קופ' 55 עם חיבורים זו המצאה שטנית

ראיתי איך החשמלאי (ובעוונותי גם אני לפניו) נאבקנו לאתר קופסאות חיבורים "מוסוות" כאביזרים בדרך לבידוד תקלה.

רז חשמל

New member
קופ' עומק

קופ' עומק זאת שיטת התקנה לגיטימית ואסטתית. כאשר העבודה מתבצעת ע"פ התקן ובסטנדרת עבודה גבוה, כמעט ואין צורך לחפש קופ' אבודות. אגב, למצוא קופ' עומק דומה למציאת קופ' החיבורים הרלוונטית בגוויס.

Rשף

New member
מסכים לגבי סטנדרט העבודה

במהלך החיפוש ראינו קוים שמטיילים למקומות מוזרים, הכי מעניין היה קו שיצא מלוח החשמל החוצה לתאורת הכניסה ומשם חזר פנימה לצד השני של הבית. אם עובדים בצורה מסודרת והגיונית לא אמורה להיות בעיה לאתר קוים.

מאגר

New member
אין בעיה לאתר קוים אם יש תוכניות

אם ישנן תוכניות מסודרות שתוכננו ע"י איש מקוצע והעבודה בוצעה לפיהם אין בעיה לאתר הכל מה שצריך

asher40

New member
לגבי ,מה מאשרת חב' החשמל ומה לא...

...אני בהתדיינות שוטפת איתם ,אז כך: 1.חל איסור על התקנת מספר אביזרים בקופסה אחת אלא אם יש מחיצה מובנת בין אביזר אחד למשנהו(מסיבה ברורה). כידוע לגוויס אין לכל סוגי הקופ' מחיצות בינתיים ,ראיתי רק ל4 מקום מחיצות מצ'וקמקות. 2.אסור לגשר בין האביזרים ,אלא לכל אביזר צינור. 3.הקופסה היחידה שאושרה לי היא של חב' וויסבורג בהרכבים (מכיוון שיש להם מחיצות מובנות וקשיחות). מניסיוני מאוד קשה לעבוד עם הקופ' של וויסבורג. היום יש לגוויס מתאמים לקופסה 55 מאוד נוחים ,אך מכיוון שאסור לדוגמא לשים 2 מפסקים עם מתאם לשני מודול אז יצא שכרו בהפסדו. כל שנותר הוא לקחת לדוגמא ,קופ' וויסהורג 3 מודול ובכל מודול לשים מפסק אחד ,זה מאושר ע"י האחראי על הטסטרים לאחר שבחן את הציוד בעצמו. אשמח לשמוע אם מישהו נתקל בקופ' להרכבים עם פחות ברגים וכאב ראש. אשר.

fireman

New member
שאלה בנושא גוויס

אני אציין שאני לא חשמלאי ולא מתכוון להתקין שום שקע גוויס....לא היום ולא בעוד 20 שנה. יש קופסאות של גוויס שיש בהם מקום להכניס 2 שקעים....האם צריך להוריד צינור לכל שקע גם כשהם באותה קופסא או שאפשר לגשר ביניהם במידה ואין מחיצות?

רז חשמל

New member
נכון להיום

חייבים מחיצות וחייבים 2 צינורות - כלכך מטומטמת התקנה הזאת !

רשר

Well-known member
מנהל
לשקעים מאותו המעגל לא צריך מחיצה

נושא המחיצה והצנור הנפרד עולה בגלל הרצון לאחד תחת מכסה אחד מעגלים שונים דבר שיוצר סכנה בעת הטיפול באביזר כי לא יודעים אם כל המעגלים מנותקים. יש לכך פתרון ע"י מאמת"ים מגושרים בלוח כך שהפסקת המגלים תהיה משותפת.

asher40

New member
מחיצות או לא...לרשר

אהלן חבר , יש במשרדי חב' החשמל פסק דין כתוב וברור ,אשתדל בהמשך להביא אותו לכאן. אבל לידיעתך ,הדרישה החד משמעית היא כי כל אביזר יהיה במודול אחד ויגיע אליו צינור נפרד מקופסת חיבורים. יש לציין שאפילו בשיפוץ שבו יש החלפת מוליכים מעל 70% מהקיים ,יש להעביר טסט ומן הסתם ההוראה הזו תקפה גם במקרה זה. אשר.

רז חשמל

New member
הסתייגות

אשר אתה צודק למעט עניין השיפוץ, בשיפוץ בבניין שהיתר הבניה שלו ניתן לפני 2/2001 ניתן לפעןל ע"פ הנוהל הישן.

asher40

New member
רז....רק אם לא הוחלפה מערכת ....

החשמל לחלוטין. כמו שאמרתי ,מבנה שעובר שיפוץ של מע' החשמל אם לא הוחלפו מוליכים ולוח בסדר גודל של עד כ 70% ,אז נשארים עם התקנים הישנים. אם ההחלפה של מע' החשמל היא קומפלט (ואני לא מדבר על מע' חשמל של בית פרטי של 40*1 A ,אלא מעל),אזי התקן החדש בתוקף. בשיפוץ של וילה פרטית שביצעתי לאחרונה (80*3 A) ,נאלצתי לעבוד לפי התקן החדש ,בתואנה כי המע' חדשה. אשר.

רז חשמל

New member
בודק חברת חשמל

אשר יקירי, נראה לי שאתם שם בירושליים צריכים להעמיד את הבודקים קצת במקום. אל תתנו להם להשתולל עם השטות הזאת. מכיוון שכולנו יודעים כאן שכל הבלאגן עם גוויס הוא מסחרי לחלוטין הגיע הזמן שתתעקשו עם הבודקים על הגדלות לפחות .

רשר

Well-known member
מנהל
מ"ד = מחצית דרך בין חיפה ות"א

לכן זה שמה של תחנת הכח בחדרה כי הוחלט לבנות אותה שם כדי שיופסק הריב בין המחוזות (צפון - דרום) ירושלים תמיד היתה מחוז נפרד כי אין להם ים למי קירור. זוכרים את לוחות השיש למונים? כ 10 שנים לאחר שמחוז צפון עבר ל CI, עדין התווכחו עם הבודקים בירושלים איזה צבע מותר לצבוע לוח שיש. אז מה למדנו? שעם הבודקים יש להתנהג בעדינות, ל"הצליח" לעשות בדיקה חוזרת כדי שיוכלו לומר לבוס שהם בודקים טוב ולנו זה היה עולה רק 177 ש"ח אם תמיד תעבור במכה ראשונה "ידברו עליך" במחלקת בדיקות ויבדקו אם הבודק לא אוכל ממך שלמונים

רז חשמל

New member
מ"ד = מאור דוד

אין שום סיבה לתת להם את הכיף לפסול בדיקה, אני לא זוכר את היום שפסלו בדיקה שלנו ואנחנו עובדים באזור שהבודקים הכי מקפידים - יותר מירושליים ! ומחברים יותר מחיבור אחד בשבוע . מותר וגם רצויי לעמוד על שלך כל עוד אתה עובד ע"פ התקנים. אני זוכר שחיברנו לפני כמה שנים חיבור חשמל לחממה כאשר כבלי הגרלנדה היו על חוט 6 מ"מ מגולוון. בודק ח"ח טען שאסור להשתמש בחוט אלה רק בכבל פלדה שזור וכמובן ציטט לי את החוק רק שהוא היה של כבל לעוגן לעמוד...... אחרי התנצלות של מנהל מחלקת הבודקים אליי ואל בעל החממה הסכמתי לשכוח מזה. מאז הם קודם כל פותחים את ספר חוק החשמל ורק אחר כך פותחים את הפה!ואגב, בדיקה חוזרת היום עולה 350 ש"ח !

רשר

Well-known member
מנהל
אחרי שהבינו את הנזק "מ-ד"

מצאו לכך תרוץ ע"י "דוד" אחרת הם היו קוראים לה ע"ש דוד = מיכל = בוילר מזל שהפסקתי עם הבדיקות, כאלה מחירים לבדיקה חוזרת!! כי נגמרו תרנגולי ההודו לשחוט לבודק שבא לחבר חוות לולים וגם השייט על הכנרת ב"שבת" בדיקה כבר לא מה שהוא היה

asher40

New member
פקידים ,חשמלאים לשעבר ששלחו אותם...

...לשטח והם עדיין מנסים להוכיח את עצמם. לצערי ,הטסטרים ,בחלקם ,משתדלים יתר על המידה ,אבל איני מתלונן ,עד היום לא נכשלתי בטסט מסיבה אחת ,שבכל פרוייקט אני עושה עבודה מקדימה ובודק את עצמי היטב תוך כדי ביצוע העבודה ובוודאי לפני הטסט עם אותה רמת מכשירים כפי שחב' החשמל משתמשת. לצערי צריך גם לסבול את מצבי הרוח של הטסטרים לפעמים ,אבל בסה"כ הם בסדר ,אין לי טענות. רז ,הבעיה כיום כבר אינה עם התקנות ,אלא עם הספקים שמאלצים אותנו לרכוש אביזרים ,שעצם עובדת היותם יקרים נובעת רק מחוסר מתחרים ברמה דומה. עד היום לא קמה חברה רצינית והשיקה סדרת אביזרים מודולרים עם כל הציוד הנלווה ,שמחירם שווה לכל נפש. אם אנחנו כחשמלאים ,רוצים לשנות דברים עלינו להלין על כך ולא לשבת בשקט ,אבל לצערי כל האיגודים למינהם לא משרתים את מטרותינו בידיים נקיות. איך יתכן שעלות אביזרי "ביטוצ'ינו" לוילה פרטית ,שעלות כל העבודה ,כ120,000 ש"ח ,תהווה כ 10% (מעט מעל 10,000) ,פשוט שוד לאור היום. מה דעתכם על אביזרי "ניסקו" המודולרים? אשר.

רז חשמל

New member
ניסקו

"מה דעתכם על אביזרי "ניסקו" המודולרים?" - איזה אביזרים מודולרים ניסקו מייצרת ?

זה לא מלחמה...

מה שקורה שיש יבואנים שמקורבים ל"מכון הישראבלוף"סליחה התקנים הישראלי ומצליחים בצורה כלשהי אם זה בחברות או בשוחד ... להעביר תקנות שמנוגדות לאביזר זה או אחר ... וזה על מנת קידום האויזר הספציפי שלהם.

למעלה