האם מיקום העץ

פיטנגו4

New member
בטח שלא

ראשית, במרחק כזה מה שתראו מהדקל זה את הגזע שלו, כלומר: משהו דמוי עמוד טלפון. אלא אם מדובר בתמר רובליני ("דקל ננסי"). שנית, הוא מסתיר את אלמנט המים (בעיקר אם הוא ננסי !) ושלישית, הכי חשוב, הוא לא עושה צל !!! לא הייתם רוצים לשבת בפטריו מוצל? לדאתי, גם הבחירה בדקל שגויה וגם המיקום שלו שגוי. תהיתי: מוכרים אצלכם דקלים במבצע? הכמות שלהם מוגזמת אפילו לגינה טרופית !

עמק והר

New member
הייתי צריך לציין

שלא ניראה לי שנלך על דקל, רציתי זיית או פרי הדר אלא שאישתי אלרגית אליהם, אך זה הכיוון. שנית החצר צפונית ודי מוצלת ע"י קומה עליונה (צירפתי קובץ) אני רוצה לציין שלטעמי על ציר העומק מפטיו כניסה פנימה לחצר יש טעם גדול בעץ, שנוכחות תורגש עם הכניסה לביית. מצד שני חשוב לי גם לנסות ולישמור על חצר "נקייה" כדי שנוכל לשים שולחן ולארח, ולכן העץ הוסט ממרכז החצר (בתוכנית קודמת) עמוק יותר לכיוון אלמנט המיים. בקשר למיבצע, אני צריך לישאו את האדריכל, ניראה לי הוא מאוהב בהם.

פיטנגו4

New member
מכיוון

שלעץ יש גזע שגובהו הוא 2 מטרים ומעלה, בהנחה שגובה המפתח אצלכם הוא לא הרבה יותר מזה, אז מה שתראו זה גזע. גזע הזית עבה במיוחד ולכן יסתיר מצויין את הבריכה !
אני הייתי שמה שם משהו אחר לגמרי... משהו שאכן נוכחותו תורגש עם הכניסה לבית, אבל ישתלב בצורה טובה יותר. בבקשה שכנע את האדריכל שתמר ו"קוקוס" לא הוכים טוב ביחד, והשילוב עם הדר הוא ממש לא נכון , למרות שהבלוקים באוטוקד יפיפיים.
קנה המידה של האדריכל שגוי. קוטר של הדר גדול הרבה יותר, והדקלים הרבה יותר גבוהים מהגובה שבשרטוט. דרך אגב, הדקל סיאגרוס רומנזוף נקרא בארץ "קוקוס", אבל הוא לא קוקוס אמיתי. מה שאומר במקרה הזה דבר טוב: כשתשבו בפאטיו לא יפלו לכם קוקוסים על הראש, מקסימום תקבלו תוצרים של עטלפים

פיטנגו4

New member
להכל

למיקום, צורת וכמות הפתחים בריצוף, וכמובן גם לצמחים עצמם הייתי חושבת איך הפאטיו הזה יראה לא רק מהכניסה אלא גם מהחלונות האחרים. גם הייתי חושבת על התפקוד של הפאטיו, מתי תשהו שם, ולאיזו מטרה, איך תהיה החוויה שם, איזו אוירה צריכה להווצר שם ואיך זה יתחבר לבית וגם לשאר הגינה. חלק מהשאלות הללו דורשות הכרות אתכם, ולכן אין לי כרגע תשובה חד-משמעית.

למעלה