האם מותר.....

teen-spirit

New member
האם מותר.....

להאשים את ההורים בזה שנדפקתי בלימודים? כל השנים הם היו אומרים לי: "תשקיעי יותר, את סתם עצלנית ואם את רוצה את יכולה" אבל בתיכון שאת מרבית החומר שלומדים בחטיבה (לשון למשל) אני לא יודעת! פתאום ליפני שצריך לרשום אותי לתיכון ואני עם תעודה ששואפת למטה שמים לב שאולי לילדה שלנו יש ליקוי למידה? (משהו שניסו להתכחש לו במשך 9 שנים) אז הולכים לעשות איבחון! באבחון מגלים שיש לי בעיות קשב וריכוז ועוד כל מיני דברים שמקשים עלי לשבת עם עוד 38 תלמידים בכיתה (מערכת חינוך דפוקה, מדינה דפוקה)אבא שהיה מורה הרבה שנים אומר שהוא לא מסכים לריטלין, למה? כי הילדים שלוקחים רטלין הם "מעופפים" ואחר כך יהיה לי קשה להסתדר בלי זה בחיים. הגיע היום הגדול ה1-בספטמבר, בית ספר חדש, ילדים חדשים. הנסיעה חזרה הביתה הרגה אותי, טוב אולי זה בגלל היום הראשון? הילדים בכיתה? לא נראים לי, טוב אולי זה רושם ראשון? עברו החגים, הנסיעות עדין קשות. עבר חודש ,חודש וחצי החברה-אין כימיה, זה לא הולך. אולי להעביר אותי בית-ספר. אבל כולם אומרים ששם יהיה לי קשה, לא מאמינים בי! אז מה עושים? נשארים בבית ספר, מנסים לא למות מהנסיעות (יום אחד אני עוד הפול בטעות לפסי רכבת מרוב עייפות). החברה- אני מקווה שאני ימשיך לשלוט בעצמי ואני לא יצטרך להשתמש באלימות (לא אני לא ילדה אלימה, אני ילדה טובה פשוט לפעמיים...) אני מקווה לשרוד, מקסימום לא תיהיה לי תעודת בגרות, מקסימום אני לא ילמד מקצוע באונברסיטה. אבא אמר שבלי 12 שנות לימוד אפילו בעבודת ניקיון לא יקבלו אותי. תראו, אני כותבת את זה אני כמעט בוכה, כי אני מרגישה שאף אחד לא מבין אותי! אני שמחה שיש פה הורים שכן אכפת להם ולילדים שלהם יהיה חיים ועתיד זהו.

@זהר@

New member
אפשר להאשים את כל העולם

אבל מה זה יתן לך? אני אובחנתי רק בגיל 30 וכל השנים גדלתי כשכל הסביבה טוענת שאני עצלנים ואינני ממצא את יכולתי. אז זה יעזור לי שאני אאשים את ההורים שלי? אז חושבת שזה שאבחנו את הבן שלי בגיל 6 יעשה את החיים שלו יותר קלים? אולי.... הלואי.... אפשר גם להאשים את ההורים שבכלל הם הביאו אותך לעולם עם הליקוי הזה (כי זה הרי בהרבה מקרים תורשתי). שוב,מה זה יתן? אם זה עושה לך טוב, תאשימי. העיקר שעכשיו את מאובחנת. אני בטוחה שלאבא שלך אכפת מאוד ממך, גם לאמא שלך, הורים עושים טעויות, אני בספק רב אם הם בכוונה שנים התעלמו ממך כדי שיהיה לך רע. אבא שלך אומר שבלי 12 שנות לימוד אי אפשר אפילו לעבוד בניקיון, הוא טועה, לא צריך 12 שנות לימוד כדי לעבוד בניקיון, אבל האם זה מה שאת רוצה מעצמך? לנקות בתים של אנשים אחרים? את מאובחנת עכשיו, האם איבחן אותך נוירולוג? האם הנוירולוג הסביר לאבא שלך את השלכות הריטלין? האם את מעל גיל 16 שבו את יכולה לקחת את הריטלין גם בלי רשות של אבא (אפרת תקני אותי אם אני טועה כאן)? אם יש לך איבחון מסודר ביד אפשר גם לבקש הקלות בב"ס, בררי אצל יועצת ב"ס, מה דעת אמא שלך על הריטלין? אולי היא יכולה לשכנע את אבא? יש גם בעלי ADHD שמסדרים בשיטות אחרות, בלי ריטלין, אולי שווה לך לברר גם על זה. בקיצור, עד עכשיו אפשר להאשים את ההורים אם זה עוזר לך, אבל מעכשיו, כשישי אבחון, אם את לא פועלת למען רווחתך, אפשר גם להאשים אותך.

Iddo

New member
שימי סוף להזנחה הרפואית.

קחי ריטלין. הילחמי על זכותך להיות בריאה יותר.

יקירתי, רואים שקשה לך...

את מתמודדת עם המון, גם עם הציפיות הגבוהות מההורים וגם עם הציפיות הגבוהות מעצמך, ואת בין הפטיש לסדן, קשה לקחת אחריות על דברים כמו נטילת תרופות לאור העבודה שעד גיל 18 עד בעצם נתונה להחלטת הוריך בכל הקשור באחריות רפואית, מה שאת כן יכולה לעשות זה להרים טלפון לרופא המשפחה (אם היה לו מידע על האבחון) או לנוירולוג המטפל או לרופא שמלווה אותך, להסביר לו את הקשיים, את הרצון שלך לנסות טיפול תרופתי ולבקש את התערבותו. אני בתור הורה מבינה שלאבא שלך חשוב שיהיה לך טוב, לפי ההגדרות שלו, אולי כדאי גם לפתוח את הדברים עם אבא בשיחה גלויה? להסביר לו כמה קשה לך ושאת לא מוצאת מנוח לעצמך? לסכם על תקופת נסיון לריטאלין בפיקוח נוירולוג? אני לא חושבת ש"הפלת התיק" על ההורים היא נכונה, אני לא חושבת שיש אשמים במצב הזה, אני רק חושבת שיש מקום לחשוב על פיתרון, לפעמים אנחנו כל כך סוערים מבפנים שנראה לנו שכל שיחה על הנושא תביא לפיצוץ, אבל בעצם שיחה יכולה להביא לפתרונות ותובנות שלא היו שם קודם. בואי תנסי את זה אחר כך נמשיך הלאה צעד צעד. תהיי חזקה. נשיקות אפרת

למעלה