האם מותר לקרוא

asaf2000

New member
אין בעיה שהם יתפללו בבית.

ונראה לי שגם מותר להתפלל איתם אבל בזה אני לא בטוח.

בקשר לישמעאל

צריך שתדעי שלמרות שהדעה הרווחת שהם לא נקראים עובדי עבודה זרה (שהרי האסלם מאמין באל אחד וכו) הם כן נקראים עובדי עבודה זרה שהרי הם עובדים עבודה זרה במכה - יש להם סלע גדול שהם זורקים עליו אבנים(או משהו בסגנון) וזה נקרא עבודה זרה עוד קבלה בידי ממורי ז"ל גדול הדור בשם רבינו אבן-עזרא ז"ל שמה שהישמעאלים אומרים אלללללה הוא אכבר ---> היה להם פסל שקראו לו אכבר והם קוראים לפסל אלללללללללה מה שהופך אותם לעובדי עבודה זרה ולכן ישתדל אדם להתרחק מהם מה שאפשר וידוע שיש לנו מצווה מן התורה להרוג עובדי ע"ז נשים וילדים ופשוט שאין אני קורא עכשיו להתחיל להרוג אלא רק מזכיר מצוות עשה מן התורה אשריו ואשרי חלקו מי שמשרת בצה"ל (השבוע הייתי במילואים ראשונים...)

תודה ../images/Emo70.gifעוד שאלות../images/Emo27.gif

מול מכונת כביסה או מכשרי חשמל כל שהם מותר להתפלל או שאסור ? מותר להתפלל בכל מקום בבית ..? למשל במרפסת או במחסן גם ? שבת שלום=]

בכל מקום שאינו מטונף ושלא רואים מולך תמונה

או השתקפות ולגברים אסור להתפלל מול נשים

כך קובעת הגמרא, עפ"י:

"וַיַּסֵּב חִזְקִיָּהוּ פָּנָיו, אֶל-הַקִּיר; וַיִּתְפַּלֵּל, אֶל-ה' " (ישעיהו לח, ב).

סתם שתידע

אנחנו לא הולכים ע"פ דברי הגמרא שהרי תמיד יש דעות לכאן ולכאן אלא ע"פ ספרי הלכה פסוקה כגון השלחן ערוך והיד החזקה ---> שמכריעים את המחלוקות ופוסקים לנו הלכה

בעיקרון,

מה שאתה אומר זה נכון, אבל בגמרא ישנם גם הלכות פסוקות, שחלק גדול מהן נשתמרו גם בתוצר הסופי שנקרא שולחן-ערוך.

זה ברור שמול קיר הכי טוב,אבל במקרים

שאין קיר ,האם מותר מול מכשירי חשמל ? או שזה נחשב כמו פסל ?

גם אם הוא מולנו

אין לו דמות של אדם ולא שלא אף חיה העיקר שהאדם המסתכל מהצד לא חושד ולא מעלה על דעתו שאנחנו מתפללים אל המכשיר החשמלי וכי? - אם אתפלל מול קיר ריק תחשדי אותי שאני מתפלל אל הקיר? בוודאי שלא.

למעלה