האם מותר למעסיק

irush22

New member
האם מותר למעסיק

1-להחתים על חוזה שבו אני מתחייבת לעבוד שנה ואם אני עוזבת אני צריכה לשלם קנס? בזמן השנה הזו אני מקבלת הכשרה? 2- להחתים על חוזה לשנתיים כולל הכשרה שבו כתוב שאסור לי לעזוב ואסור לי לעבוד במקום נוסף?

u 1000

New member
תלוי

אם יש הכשרה (והכשרה זה לא למידה תוך כדי עבודה) אז מותר למעסיק לדרוש התחייבות לתקופה מסוימת שאם העובד לא עומד בה הוא יהיה מחויב בתשלום של עלות ההכשרה (באופן מלא או חלקי). לא ניתן לחייב מישהו לעבוד. תוך כדי תקופת העסקתך מותר, באופן עקרוני, למעסיק לדרוש שתעבדי אצלו באופן בלעדי. המגבלות אחרי תקופת העסקתך הן הרבה יותר מצומצמות.

irush22

New member
הכשרה אצלינו זה סוג של למידה תוך כדי עבודה

ליתר דיוק- בית החולים שאני עובדת בו יכול להכשיר אותי ללמוד אולטרסאונד שזה בעצם לשבת עם טכנאית בחדר בזמן שהיא מבצעת את הבדיקות ועם הזמן להתחיל לעשות בדיקות לבד עד שיחליטו שאני יכולה לעבוד לבד. תמורת זה הם רוצים שאני אחתום על שנתיים ואתחייב שאני אעבוד רק שם ואם אני עוזבת אני צריכה לשלם קנס. אני לא יודעת מה הסכומים לאולטראסאונד, מה שאני יודעת שטכנאית חדשה שבאה לעבוד אצלינו חותמת על חוזה לשנה ואם היא מפרה אותו היא צריכה לשלם 16000 על הכשרה (שבעצם אני מעבירה לה אותו.... אני מניחה שמה16000 אני לא אראה אגורה אם היא תעזוב).לדעתי זה סכום מטורף ולא הגיוני על הכשרה שלוקחת חודשיים שלוש ואני בעצם מכשירה אותה וזה לא דורש מהבית חולים שום מאמץ או אגורה להשקעה בגלל שהיחס אצלינו על הפנים הבנות החדשות רוצות לעזוב וטוענות שהחוזה לא חוקי, מכאן מתעוררת השאלה שלי אם החוזה שלהן לא חוקי, אולי גם שלי לא יחשב לחוקי ואני אוכל ללמוד אולטרסאונד ולעזוב כמה ימים אחרי אני מקווה שהשאלה שלי מובנת, אני מודה על התשובה המהירה רק לא כ"כ הבנתי אם למידה תוך כדי עבודה (בהתחלה אני רק מסתכלת אבל אחרי כחודש עובדת עם טכנאית ותיקה) זה אומר שאני צריכה לשלם קנס או לא...

u 1000

New member
אם כל מה שעושים זה להתבונן בעובד אחר

סביר להניח שלא יינתן תוקף לסעיף בחוזה המדבר על עלות ההכשרה. יחד עם זאת, לאור הסכום - כדאי להתייעץ באופן פרטני עם עו"ד (מאחר ולא מדובר בעובד בודד אפשר לחלק את עלות העו"ד בין כמה אנשים).

irush22

New member
תודה רבה

מאוד מעריכה

למעלה