האם מותר להשכיב מקרר ולאחר מכן להפעיל?

מאלף שבלולים

Well-known member
מותר בהחלט

אין כל בעיה בזה, ישנן כל מיני אגדות אורבניות שצריך לתת לו לעמוד כמה שעות אחרי ששכב אבל אין בזה כל הבנה אמיתית של מה שקורה במערכת.
תרגיש חופשי להעמיד אותו ולהפעיל אותו.

or3451

New member
תודה על התשובה המהירה אבל

לפי מה שהסבירו לי ברגע שמשכיבים את המקרר השמן מהמדחס יוצא לכיוון המעבה ובזמן העבודה השאריות של השמן קופאות וגורמות לסתימה במעבה.

עד כמה זה נכון... אין לי מושג בגלל זה אני שואל פה.

ושוב תודה.

מאלף שבלולים

Well-known member
לכן אמרתי אגדה אורבנית

שמן לא יכול לזרום מהמדחס למעבה אם המקרר שוכב,
הוא גם לא יכול לקפוא שם, זה המקום הכי חם במקרר.
במקרה הכי גרוע, יכולה לצאת מהמדחס כמות מזערית של שמן לצינור היניקה אולם ברגע ההפעלה, שמן זה חוזר למדחס.
חוץ מזה, השמן שבמדחס קופא [מתגבש] בטמפרטורה הרבה יותר נמוכה מזו שהמדחס יכול להגיע אליה,
הטמפרטורה של השמן במדחס בזמן עבודה יכולה להגיע עד 120 מעלות.
אל דאגה, לא יקרה דבר.

אסור בהחלט

הוראות ההובלה על כל מקרר (בכל ספר מכשיר ובכל מקרר עם מערכת גז) אסור להוביל בשכיבה.
מניסיון - שלושה מקררים שעבדו במקומות קרובים. לא שרדו הובלה של 21 מטרים למקום אחר בשכיבה. שהיו תקינים לגמרי עד לניתוק שלהם מהחשמל בגלל שני עובדים שחושבים שזו אגדה אורבנית שאסור להשכיב מקרר והייצרן סתם מטומטם שקובע את זה.
בגלל המכה של שלושת המקררים הוזמן טכנאי חיבר שעונים, הייתי ליידו - מעבה סתום. בשלושתם. צירוף מקרים... אגדה אורבנית.
(שים לב שלא אמרתי שהשמן קפא וגרם לסתימה, זו באמת אגדה)

כן אפשרי להוביל מקרר בשכיבה (בניגוד להוראות הייצרן) כאשר מבינים לעומק את דרך פעולתו. תכנון לשמן אפשרות לחזור בחזרה למדחס אחרי ההרמה. והמתנה ארוכה לפני ההפעלה.
ובנוסף להחזיק אצבעות.

or3451

New member
אז אם המעבה נסתם, ממה הוא נסתם אם לא מהשמן?

רוני1955

Active member
מעניין

גם אני הובלתי מקררים בשכיבה, ואחרי זה הם עבדו ללא כל בעיה. אני מכיר את המערכת של מקררים, ולא מצליח להבין מה הקשר ביו הובלה בשכיבה לבין זה שהם לא עבדו. ממה המעבה יכול להיסתם? לא מובן.

מהשמן והדרק' שיש בו

גם אני הובלתי בשכיבה, אתה לא היחיד שעשה זאת.
אבל תוך נקיטת מקסימום מחשבה וביטחון שצריך.
גם אני עבריין שעבר על הוראות הייצרנים.
אבל אני, בעקבות הניסיון שהיה לי (שפגע לי בכיס) מאמין לייצריים.

גם אני הובלתי בשכיבה

לא פעם ולא פעמיים (זה היה על גג של סובארו פשע, לא הייתה אפשרות אחרת), ולא קרה כלום.

כמו כולם, עם או בלי סיבה חיכיתי 4-5 שעות לפני ההפעלה.

רשר

Well-known member
מנהל
רצוי לא להשכיב

אך אם אין ברירה משכיבים אך לפני הפעלה כדאי להמתין קצת בעמידה כדי ששמן שיצא מהמדחס למערכת יחזור אליה,
קצת - שעה לפחות

לייק

אני נוהג להשאיר ליום. אני יודע שזה אולי יותר מידיי אבל לא איכפת לי לקחת מקדם ביטחון גבוה יותר.

מאלף שבלולים

Well-known member
מבחינה מכנית

לא יכול שמן מהמדחס לזרום למעבה כשהמדחס אינו פועל, ישנו שסתום דחיסה שבשביל להפתח לכיוון המעבה הלחץ צריך לעלות מעל הלחץ הקיים על מנת שיפתח.
לכן אין מצב ששמן יגיע למעבה אם המקרר במצב שכיבה.

מה שאתה מתאר זו כנראה סתימה בכניסה למייבש, דבר די נפוץ במקררים מארץ מסוימת שבה לא מנקים את הצנרת ומלחימים אותם ללא חנקן זורם בזמן ההלחמה.

שמן מהמדחס יכול לצאת אך ורק דרך צינור היניקה לכיוון המאייד וגם משם אינו יכול לזרום באופן חופשי כי עליו לעבור דרך צינור קפילרי ונדרש לחץ מאוד גבוה להעביר אותו.

יוסיזיו

New member
מאלף אתה צודק חלקית,צד הדחיסה מופרד

על ידי בוכנת המדחס ושסתום הדחיסה מחלל היניקה של המדחס שהוא כל הגוף עצמו.
הבעיה שנתקלתי בה היא שכשמרימים את המדחס ומפעילים מיד השמן שעבר לצינור היניקה חוזר במכה אחת ואז שובר את שסתום היניקה של המדחס.
לכן אני ממליץ שלאחר שהמקרר הועמד על מקומו להמתין כשעה שעתיים לפני ההפעלה.
סתימה בכניסה למיבש לא קורת אלא ביציאה מהמיבש לכוון הקפילר.

מאלף שבלולים

Well-known member
לצורך הויכוח בלבד

שסתום יניקה נפתח פנימה ומכאן שאינו יכול להשבר אם שמן חוזר.
הוא יכול להישבר רק בתהליך דחיסה, כי אז הוא נסגר ואם יש נוזל במדחס בכמות כזאת שתמלא לפחות חצי ממנו, אז השסתום עשוי להישבר.
שני השסתומים נמצאים אחד ליד השני משני צידי פלטת הראש.
מכל מאות ואלפי המדחסים שעברו תחת ידי לאורך השנים מעולם לא נתקלתי במדחס שעבד עם כמות שמן מתאימה ונשבר לו שסתום יניקה משמן, מחזרת נוזל כן.

חשוב לזכור שעל מנת ששמן יזרום החוצה מהמדחס לא מספיק להשכיב מקרר כי על מנת לתת לשמן אפשרות לזרום בצינור, גז קירור צריך לחזור למדחס כי הלחץ נשאר קבוע בכל המערכת,

אבל לי אין כל בעיה עם מי שרוצה לחכות בין שעה או יומיים עד להפעלה, לדעתי זה מיותר.

דרך אגב, במדחסים גדולים יותר במערכות שבאות עם גז, חובה לחמם את השמן לטמפרטורה של 40 מעלות לפרק זמן של 24 שעות על מנת למנוע מכת נוזל על שסתום היניקה בזמן התנעה.

יוסיזיו

New member
השמן יצא מהמדחס בזליגה איטית לתוך צינור

היניקה כשצד היניקה כלפי מטה ולשכך היות והשמן מצוי בכל אגן המדחס הוא עובר לאט ליניקה.
בוא אספר לך משהו מהחודש האחרון אצלי בבית,לאירוע שבת חתן שחגגתי לבני לקחתי בהשאלה מקרר מסחרי עומד שעבד וקירר ,השכבתי אותו בנגרר
והעברתי אלי הבייתה נסיעה של עשר דקות לא יותר,חיכיתי שעה וחיברתי לחשמל,המדחס עבד 5 דקות ושבק,מחוסר ברירה נסעתי לעסק והבאתי מדחס חדש ולאחר ניקוי חנקן ליניקה חיברתי והפעלתי מחדש.
שסתום הדחיסה עלול להשבר גם ממכה הידראולית של שמן ולא רק ממכת נוזל.
במדחסים מסחריים ותעשייתיים גוף חימום השמן מחובר קבוע על מגע NC של ממסר המדחס כך שהוא מחמם קבוע כל עוד המדחס לא פועל זאת לא לשם מניעת מכת נוזל שלשם כך יש מפריד נוזל בקו היניקה לפני המדחס אלא להוצאת בועות הגז מתוך השמן כדי שבפעולת המדחס משאבת השמן תינק שמן נקי ולא גז.
ב44 שנים לא מאות ולא אלפי מדחסים אלא יותר עברו דרך הידים שלי החל ממדחסים של 1/20 עד מדחסים צנטרפוגלים של 600 טון קרור ויותר וגם מערכות ספיגה ללא מדחס בכלל בהפעלת קיטור,גז או אנרגיה שיורית.

למעלה