האם מותר לאכול מוצרי טבעול בהריון?

Fun Fair

New member
חוץ מהעובדה שזה אוכל מעובד להחריד- אין בעיה.

(אישית, לא הייתי ממליצה לאף אחד לאכול טבעול, אבל זה כי אני פסיכית
)

אני אוכלת כל יום :)

למה אין בזה משהו מזין? אם אוכלים שניצל דק שמלא ביותר פירורי לחם מחלבון- אולי, אבל זה המצב גם בשניצל דק בשר. מי שצמחונית, זה פתרון מעולה, זה עשיר בויטמינים, ברזל וכדומה. מבחינה תזונתית, הכי טוב לקחת את הנקניקיות שלהם- 3 או 4 נקניקיות הן מנת חלבון טובה עם מעט קלוריות לארוחת צהריים.

כמו שאמרו, מעבר לכך שמדובר באוכל מעובד למוות

ואני בספק אם אפשר לקרוא לזה מזון (להבדיל מאוכל) אז לא רואה שום סיבה שלא. בדיוק כמו שאפשר לאכול מקדונלדס כל יום וזה לא יעשה נזק להריון (לגוף שלך זה כבר סיפור אחר)

Moldi

New member
אני חושבת שזו שאלה שכדאי לך לשאול בפורום

רפואי. לפחות חלק ממוצרי טבעול מכילים סויה. סויה איננה מומלצת בהריון (אני מניחה שלא מדובר על איסור מוחלט אלא על הימנעות מכמות גדולה) בשל הגניאסטין שבה -רכיב אסטרוגני. אם הייתי במקומך הייתי מתייעצת עם רופא שמבין בתחום.

Moldi

New member
ראי מה רשמה טובה קראוזה באתר לידה

" מחלוקת אפשרית בנוגע למוצרי סויה ובטיחות צריכתם בהריון הסויה מכילה פיטואסטרוגנים, חומרים דמויי ההורמון הנקבי אסטרוגן. חלק מהחוקרים סבורים כי אכילת מזונות המכילים חומרים דמויי הורמוני מין כמו פיטואסטרוגנים אלו מהסויה עלולה להשפיע על "שעון ההתפתחות המינית" בעובר. זאת משום שבחודשי ההריון הראשונים יש להורמוני המין תפקיד מכריע בארגון והתפתחות מערכת המין בעובר. במחקר שנערך על בעלי חיים נמצא כי גורי עכברים שאימותיהם הוזנו בפיטואסטרוגנים במהלך ההריון, הגיעו לבגרות מינית מוקדם יותר באופן משמעותי לעומת קבוצת הביקורת. לפי מחקר שהתפרסם בינואר 2000, לצמחוניות שאוכלות כמויות גדולות של סויה יש סיכוי גדול פי חמישה למום במערכת המין של התינוק הזכר. חשוב לציין כי מדובר במחקרים בודדים, ועדיין לא ניתן להסיק מהם לגבי צריכת סויה בהריון אצל בני אדם. עם זאת, בטוח יהיה למתן את צריכת הסויה במהלך ההריון למנה אחת עד שתי מנות של מוצרי סויה ביום."

נועה277

New member
אמא'לה!

אני אמנם לא צמחונית ולא צורכת סויה באופן מכוון/קבוע, אבל זה נשמע ממש מפחיד ולא היה לי מושג... אם זה באמת ככה, לא הייתי מסתכנת.

Fun Fair

New member
פרופורציות, יקירה, פרופורציות

לא הייתי מרחיקה לכת ומגדירה צריכת מוצרי סויה כ"סיכון" רק בגלל הפסקה שצוטטה מעלה. נתחיל מזה שהכותבת לא רשמה כמה מוגדרת "מנה אחת או שתיים של סויה" (כמה זה מנה? 100 גרם? 400 גרם?), שזה א-ב'... אבל אם נבדוק ספציפית את טבעול (למשל: שניצל מן הצומח: http://www.tivall.co.il/product-inner.aspx?categoryID=49&productID=59), נראה שמנת שניצל היא 83 גרם לערך, שרק כ 50% ממנה היא חלבוני סויה וחיטה (כ 40 גרם). אם נניח ש"מנה" היא 100 גרם, הרי שאפשר לאכול שני שניצלים בשקט. שלא נדבר על זה שחלק ניכר מהמאכלים שאת אוכלת ביום יום מכילים סויה (לציטין סויה), גם אם את לא מודעת לכך. בקיצור- כמו כל דבר בחיים- "מידתיות" היא מילת המפתח

אני צמחונית ואני אוכלת בלי חשש

יש כאלה שמפחידים גם לגבי איסור לתת לילדים או לנשים או למי יודע מה... כל עוד אוכלים מנת טבעול או שתיים ביום, זה לא נראה לי מסוכן בכלל. בשביל שזה אולי אולי ישפיע, בטח צריכים לאכול כמויות ענק. הדיאטנית שלי אמרה לי שסביר לגמרי לאכול מנת סויה בארוחת צהריים (לא זוכרת כמה בדיוק, אבל לפי מנת חלבון) שזה או טבעול או טופו או סויה טבעית מיובשת... הכמויות של האסטרוגן נראות לי ממש מזעריות יחסית ובבשר ובמוצרי חלב יש כבר יותר הורמונים (ואנטיביוטיקה ושאר דרעק) מאשר בסויה.

סויה

רופאה שלי אמרה לי שרק סויה בכמויות ממש גדולות ויותר ממה שיש באוכל שמכיל סויה, או לחלופין תוספי והן שמפוצצים מהווה יכול שכזה. תשבי על ה יש נשים שאוכלים סויה במקום לחם/ בשר באופן רגיל וחלק כי הם ה תחליף למשהו שאסור להם.

Moldi

New member
ראית מה רשמתי בהודעתי המקורית?

"אני מניחה שלא מדובר על איסור מוחלט אלא על הימנעות מכמות גדולה"

למעלה