האם מותר י להתחרט

• פותח הנושא CAT4
  • פורסם בתאריך

CAT4

New member
האם מותר י להתחרט

והשאלתי שלי נישאל כי לפי מה שידוע לי מותר לי ה"לקוח" להחזיק מוצר אשר נקנה עד 14 יום מיום קניתו וזאת אם המוצר הוא במצב תקין ובאריזתו המקורית. (את זה אישרתי מבדיקה בחוק הגנת הצרכן) אבל מה לגבי שרותים האם בגלל זה שנציג שרות זה או אחר גרם לי בטוב לב להתחיב בחוזה על שימוש בשרות טלוויזיה, אני אמור להיות מחויב לו לשארית תקופת המבצע. ואני שואל את זה בגלל שב 28/2 התחיבתי לאחד מנציגי השרות של חברת YES לחוזר שנתי (בחובו קיבלתי הטבות כספיות). לא עבר שבוע והתברר לי שאין לי מה לראות בערוצים הניתנים לי, ואני מעוניין לבטל את החוזה. עכשיו לפי הבנתי את החוק ( לא מצאתי את הישור המתאים בחוק לגבי שרותים), אני יכול תוך זמן של 14 יום לבטל את העסקה. ולשלם על החלק היחסי של השימוש בשרות לפי תעריף רגיל ( דהינו לא תעריף מבצע), בתוספת 10% מערך העסקה או 100 ש"ח לפי הזול מבין השניים( כלומר לשלם על השבוע בתוספת 100 ₪ דמי ביטול ) האם אני צודק ???

אם טרם קיבלת את השירות

ניתן לבטל בתוך 14 ימים (ראה בסעיף 14ג (ג)(2) אבל מקריאה נוספת של שאלתך נראה כי השירות כבר סופק. במקרה כזה האפשרות היחידה היא להגיע לאיזו הסכמה עם ספק השירות. חוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981 ======================================== 14ג. עסקת מכר מרחוק [תיקון: תשנ"ח(2), תשנ"ח(3)] (א) בשיווק מרחוק חייב העוסק לגלות לצרכן פרטים אלה לפחות: (1) השם והכתובת של העוסק בארץ ובחוץ לארץ; (2) התכונות העיקריות של הנכס או של השירות; (3) מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום האפשריים; (4) מועד ודרך הספקת הנכס או השירות; (5) התקופה שבה ההצעה תהיה בתוקף; (6) פרטים בדבר אחריות לנכס; (7) פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את החוזה בהתאם להוראות סעיף קטן (ג). (ב) בעסקת מכר מרחוק יספק העוסק לצרכן בכתב, בעברית או בשפה שבה נעשתה הפניה לשיווק, לא יאוחר ממועד הספקת הנכס או השירות, מסמך הכולל פרטים אלה: (1) הפרטים האמורים בסעיף קטן (א)(1) ו-(2); (2) מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום החלים על העסקה; (3) האופן שבו יכול הצרכן לממש את זכותו לבטל את העסקה בהתאם להוראות סעיף קטן (ג); (4) שם היצרן וארץ ייצור הנכס; (5) מידע בדבר האחריות לנכס או לשירות; (6) תנאים נוספים החלים על העסקה. ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל בכתב את העסקה - (1) בנכס - מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם; (2) בשירות - בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה, ובלבד שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן.

למעלה